Glezna umflată si roșie

30-06-2018
RomeoS1960
Nu este medic/terapeut
RomeoS1960
Acum o lună am căzut și cred că am făcut o întindere de ligamente la glezna. Am avut dureri cam 3 zile, apoi au încetat si au reapărut după o săptămână însoțite de roșeața pe gambe, umflături. Apoi durerile au început să fie din ce în ce mai severe mai ales la mers. Când stau pe loc sau pe scaun am arsuri sau/si înțepături. Am fost la medic si am făcut analize, dar au ieșit bune. Am făcut și ecografie Doppler si a ieșit bine. Fac tratament de 7 zile cu Amoxicilină 500mg câte 4 pe zi si Aflamil 2 pe zi, unguent Aloe si compresie rece. Durerea a mai cedat dar roșeața tot este si daca stau mai mult de 15 Min. în picioare se umfla gleznele si apar arsuri si furnicături. Am stat la repaos 7 zile. Dimineața am piciorele dezumflare si ca aspect relativ bune. Ce sa fac in continuare ?
4 comentarii
1
30-06-2018, ora 17:09
Dr. Marius Uscatu
Ortopedie si traumatologie, Bucuresti
Dr. Marius Uscatu
Buna ziua,
Va confruntati, evident, cu o lipsa de diagnostic.
Sincer sa fiu, nu inteleg rolul antibioticului in gestionarea situatiei actuale: aveti o infectie microbiana, certificata clinic si biologic (analize specifice)? Trebuie sa opriti imediat antibioticul.
Daca este vorba despre umflarea ambelor gambe, nu are legatura cu traumatismul descris.
Va rog sa ma scuzati, dar nu am reusit sa inteleg tocmai esentialul: sex, varsta, greutate/inaltime, status ocupational si sportiv, antecedente vasculare, traumatice, reumatologic/inflamatorii etc.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg ante-picior
0
01-07-2018, ora 20:33
RomeoS1960
Nu este medic/terapeut
RomeoS1960
Mulțumesc pentru răspuns. Revin cu precizări.
Sex masculin, greutate 73 kg., inaltime 1.82, inginer, vârstă 58 de ani, frecvente antecedente traumatice ale labelor picioarelor pe fondul unei distrofii musculare ale membrelor inferioare cauzate de o neuropatie senzitivo motorie veche de peste 20 de ani cu etiologie necunoscută. Tratament cu Milgama si Liryca.
Leucocite 9000 din cauza asta mi s-a prescris antibioticul. Precizez ca în primele zile după căzătură refacerea decurgea normal, adică înspre bine, apoi brusc situația s-a înrăutățit si s-a înroșit numai gamba dreapta. Umflaturi am la ambele glezne în partea spre tendonul lui Ahile si in fata. Tot acolo simt si durerea, înțepăturile si arsura. Dacă stau în pat cu piciorele ridicate, mă simt perfect. Precizez ca în cazurile anterioare refacerea nu dura mai mult de două săptămâni, iar acum dupa cinci săptămâni se agravează. Recunosc că după tratamentul cu antibiotic si antiinflamator gamba dreapta s-a mai dezumflat si roșeața s-a diminuat, dar au rămas durerile, umflăturile gleznelor si arsura.
0
01-07-2018, ora 22:15
RomeoS1960
Nu este medic/terapeut
RomeoS1960
Am uitat sa menționez că dacă stau cu piciorele întinse culcat si mișc labele picioarelor înainte și înapoi si rotație, nu simt nicio durere. Deasemenea nu mă doare nici când palpez/apas zonele umflate.
0
01-07-2018, ora 22:38
Dr. Marius Uscatu
Ortopedie si traumatologie, Bucuresti
Dr. Marius Uscatu
Multumim pentru precizari.
Este absolut imposibil de precizat despre ce este vorba fara o examinare clinica directa.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg ante-picior
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Ruptura de ligamente la genunchi - primul ajutor
  •