Gonoreea - dispare fara tratament?

07-09-2010
demergian
Nu este medic/terapeut
demergian
Bine v-am gasit!
Am o situatie si as vrea sa ma lamuresc. Treaba sta in felul urmator:
Cred ca am gonoree pentru ca am toate simptomele: lichidul acela alb care iese pe canalul urinar, usturime/durere la urinare, erectii cu dureri taioase. Intrebarea mea este: poate trece de la sine aceasta boala? Ma refer la exact sensul termenului: fara niciun fel de tratament (niciun fel de medicament, alifie, sau ceaiuri). Am inceput sa am simptomele de cam 4 saptamani, nu am fost la niciun control, de cam 2 saptamani a inceput sa o lase mai moale cu puroiul, iar in ultima saptamana nu mai am nici durerile acelea. Azi este chiar bine fata de cum arata situatia acum 3 saptamani: foarte putin puroi in lenjerie peste noapte, durerea nu mai exista nici la urinare, nici la erectie.
Este posibil sa dispara infectia de la sine fara niciun fel de tratament? Daca da, ar putea fi urmari?
Sper sa nu fiu judecat. Nu am fost la medic pentru ca: sunt student (nu in orasul meu natal), nu am medic de familie in acest oras, lucrez 7 zile din 7 pana la ora 18 in fiecare zi doar ca sa ma pot intretine.
Mi-ar prinde bine putin ajutor din partea dumneavoastra. Multumesc enorm pentru timpul acordat citirii problemei mele.
Sper sa gasesc un raspuns.
10 comentarii
0
07-09-2010, ora 17:03
Terapeut Niculae Nicuşor
Medicina naturista, complementara, alternativa
Terapeut Niculae Nicuşor
Stimate d-nule Demergian,

Gonoreea (blenoragia) poate fi foarte periculoasă dacă este lăsată netratată, chiar şi la cineva care este asimptomatic sau care are simptome destul de uşoare. Din păcate, la bărbaţi, infecţia netratată poate ajunge la epididim, adică la un organ cilindric adiacent testiculului, cauzând senzaţii dureroase de intensitate mare şi inflamarea zonei testiculelor. O astfel de infecţie poate produce STERILITATE, dacă nu se intervine la timp, prin medicaţie specifică.
În concluzie, NU lăsaţi gonoreea netratată, pentru că puteţi dezvolta complicaţii severe. Dacă nu puteţi să mergeţi la medic, din motivele precizate sau din alte motive, măcar consultaţi-vă cu o farmacistă. Dacă vă ştiţi ca nefiind alergic la antibiotice, rugaţi-o să vă recomande un antibiotic şi să vă ofere informaţii cu privire la modul adecvat de administrare şi durata de administrare (de pildă, ciprofloxacin, 1-2 comprimate administrate la un interval de 12 h, timp de minim o zi). Şi totuşi, vă rog să faceţi tot posibilul să consultaţi un medic!
NU luaţi medicamente din proprie iniţiativă, adică fără aviz de la medic sau farmacist/ă, pentru a nu vă expune riscului major de a experimenta efecte adverse cu potenţial ridicat de letalitate, şi, spre binele dvs., cât şi al partenerei dvs., evitaţi total contactele sexuale.



Toate cele bune şi însănătoşire grabnică.
Dumnezeu să vă binecuvânteze.
Cu respect,
Nick
0
08-09-2010, ora 02:00
demergian
Nu este medic/terapeut
demergian
Multumesc, in primul rand, pentru timpul acordat dar si pentru sfatul dumneavoastra.
De citit am citit multe articole si forumuri in ce priveste aceasta boala.
Daca ma duc la farmacista, o asemenea persoana nu ar putea decat sa isi dea cu parerea si sa recomande un anumit produs al farmaciei, din stoc, etc. Stiu ca doar o analiza a puroiului poate determina natura bacteriei respective si, implicit, se poate recomanda un antibiotic cat mai eficient in acest sens.
Plus ca nu am aflat raspunsul la principala mea intrebare si anume daca este posibil ca aceasta boala sa treaca de la sine. Nu am pus aceasta intrebare din naivitate ci pentru ca aproape au disparut toate simptomele, pe zi ce trece ele tinzand catre zero.
Multumesc inca o data. Apreciez foarte mult eforturile pe care le depun multe persoane bine intentionate pe acest forum.
0
10-09-2010, ora 13:56
diana2703
Nu este medic/terapeut
diana2703
buna ziua. va rog sa imi raspundeti la urmatoarea intrebare: un barbat tanar, de 29 ani, activ sexual, se poate imbolnavi de epidimita DOAR pe cale sexuala? multumesc frumos si va doresc numai bine
0
08-10-2010, ora 07:01
Terapeut Niculae Nicuşor
Medicina naturista, complementara, alternativa
Terapeut Niculae Nicuşor
Stimate d-nule Demergian,

Gonoreea este produsă de agentul patogen Neisseria gonoree. Analiza secreţiei NU trebuie să determine natura bacteriei, ci trebuie să determine antibioticul la care este sensibilă bacteria (antibiograma este analiza respectivă!).
V-am răspuns la întrebarea pe care aţi pus-o, dar indirect. Este posibil ca gonoreea să treacă de la sine, dar "trecerea" ei lasă sechele foarte profunde, atât la nivel fizic, cât şi la nivel mentalo-psihic, dacă nu se recurge la terapia medicamentoasă ("trecerea de la sine" este dependentă de statusul sistemului imunitar, iar sechele, şi ele, sunt dependente de reactivitatea organismului la anumiţi factori).
Consultaţi medicul!




Toate cele bune şi Dumnezeu să vă binecuvânteze!
Cu respect,
Nick
P.S. - Îmi cer iertare dacă mesajele mele, din cadrul acestui topic, v-au deranjat cu ceva. Din mesajul dvs. anterior, chiar dacă nu aţi dorit să păreţi a fi şi a vă reliefa starea prin intermediul scrisului, mi-am dat seama că v-aţi indispus puţin. Nu mi-am dorit nicio secundă să vă alterez şi mai mult starea. Mulţumesc pentru înţelegere!
0
08-10-2010, ora 07:05
Terapeut Niculae Nicuşor
Medicina naturista, complementara, alternativa
Terapeut Niculae Nicuşor
Stimată d-ră/d-nă Diana,

Epididimita este o condiţie medicală foarte complexă, cel puţin din punctul meu de vedere, pentru că mecanismele care stau la baza producerii acestei afecţiuni, variază în funcţie de anumiţi factori.
În cazul bărbatului de 29 de ani, epididimita poate fi produsă de o boală cu transmitere sexuală (de pildă, de gonoree), de o infecţie urinară sau rectală, de o creştere în volum a prostatei sau, în cazuri rare, de un factor nonbacterian (un factor care nu produce o infecţie la nivelul epididimului).
Consultaţi medicul specialist pentru a primi mai multe detalii.




Toate cele bune.
Dumnezeu să vă binecuvânteze!
Cu respect,
Nick
0
28-10-2010, ora 18:57
Geaninuta90
Nu este medic/terapeut
Geaninuta90
Ma confrut cu niste probleme de cateva saptamani. Eu si prietenul meu am intretinut relatii sexuale, dupa cateva saptamani el a inceput sa aiba niste scurgeri si usturime la urinare. A luat niste pastile pentru infectii urinare, i-a trecut, apoi am intretinut iar relatii sexuale si simptomele au reaparut. Eu nu am nici un fel de simptom, doar scurgere care uneori miroase urat. Am luat si eu pastilele, dar degeaba. Dupa ce intretinem relatiile sexuale, dupa 3 4 zile, ii reapare infectia. Este ceva in neregula cu mine?
0
08-11-2010, ora 02:46
Terapeut Niculae Nicuşor
Medicina naturista, complementara, alternativa
Terapeut Niculae Nicuşor
Stimată d-nă Geaninuta90,

Prietenul dvs. ar trebui să consulte un medic urolog, iar dvs. un medic ginecolog.
Este ceva în neregulă cu organismul amândurora!
Simptomatologia prietenului dvs. denotă o infecţie fungică, în principiu, însă nici o infecţie bacteriană nu poate fi exclusă total din calcul, până la proba contrarie oferită de urocultură şi nu numai.
_
ATENŢIE! Până consultaţi medicul specialist vă sunt total contraindicate raporturile sexuale. Orice raport sexual poate agrava simptomatologia!
.



Toate cele bune şi însănătoşire grabnică.
Dumnezeu să vă binecuvânteze!
Cu respect,
Nick
0
21-11-2010, ora 00:58
ciprian89
Nu este medic/terapeut
ciprian89
acum vreo saptamana am facut sex anal cu prietena mea.la cateva zile dupa am inceput sa observ ca in fiecare dimineata imi apare pe capul penisului o secretie laptoasa si am un usor discomfort in momentul in care urinez.sa fie oare gonoree?daca da cu ce as putea sa o tratez?multumesc.
0
29-11-2010, ora 19:06
Terapeut Niculae Nicuşor
Medicina naturista, complementara, alternativa
Terapeut Niculae Nicuşor
Stimate d-nule Ciprian,

Consultaţi un medic urolog.
Simptomatologia dvs. nu denotă clar contractarea agentului patogen care conduce la producerea gonoreei - nu denotă contractarea Neisseriei gonoree, ci mai degrabă denotă contractarea unui fungus.
Medicul vă va examina, vă va recomanda un set de analize, vă va diagnostica şi vă va prescrie un tratament medicamentos menit să vă vindece de ceea ce suferiţi.
_
Raporturile sexuale anale NU sunt normale! Sunt total contraindicate pentru toţi oameni care vor să fie sănătoşi fizic, mentalo-psihic şi, mai ales, spiritual.
_

Sugestie: Puteţi folosi Nidoflor, cremă (Se aplică de 2-3 ori pe zi, timp de 7 zile consecutive, un strat subţire de cremă, pe zona cutanată lezată (pe capul penisului, în cazul dvs.), strict după spălare (igienizare), masând uşor regiunea pentru a favoriza pătrunderea cremei.
Dacă în cele 7 zile NU observaţi ameliorări semnificative şi evidente, prezentaţi-vă la medic fără ruşine. NU ignoraţi şi nu amânaţi consultul medical. Chiar dacă prezentaţi ameliorări, mergeţi la medic!
_

Toate cele bune şi însănătoşire grabnică.
Dumnezeu să vă binecuvânteze!
Cu respect,
Nick
0
31-10-2016, ora 22:43
problemasexuala
Nu este medic/terapeut
problemasexuala
Buna, cu aproximativ 2 luni in urma am inceput sa urinez des si sa am usturimi la urinare, am mers la medicul venerolog peste aproximativ 2luni de la primele simtome si am fost diagnosticat cu Gonoree, Acuma primesc antibiotice iunidox si Fluzamed,
1. Posibila infectie (sex neprotejat) a fost cu 2-3 ani in urma, e posibil o asa perioada mare fara simtome?
2. Poate sa fie ceva grav daca totusi a trecut asa perioada mare?
3. ce simtome ar putea arata ca e foarte grav ( de exemplu sa ajunga la infertilitate) ?
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Infecția cu Neisseria gonorrhoeae (N. gonorrhoeae, gonococcus, gonococ) - infecția gonococică
  • Cazurile de gonoree înregistrează o creștere printre femeile tinere din Europa (studiu)
  • Vaccinul meningococic s-a dovedit a fi rentabil în protejarea bărbaților împotriva gonoreei
  •