grad invaliditate????

01-12-2007
pitic30
Nu este medic/terapeut
pitic30
as dori si eu sa stiu la ce grad de invaliditate se incadreaza osteonecroza de cap femural
va multumesc anticipat
2 comentarii
0
01-12-2007, ora 00:00
ayleen
Nu este medic/terapeut
ayleen
buna, intra pe acest link si vei gasi criteriile de incadrare in grad de invaliditate pe categorii de boli, succeshttp://www.anph.ro/admin/doc/upload/serviciu/criterii%202.doc
0
05-06-2009, ora 20:50
Dr. Bogdan Cristian Ion
Medicina de urgenta, Constanta
Dr. Bogdan Cristian Ion
Stimate domn,

Necroza osoasa aseptica (inclusiv cea de cap femural), cunoscuta si ca osteonecroza, are o indicatie chirurgicala sau de protezare numai in stadiul 4 (situatie similara osteoradionecrozei). In toate celelalte stadii tratamentul acestei afectiuni este unul conservativ, extrem de usor (pentru stadiile 1 si 2) sau mai complicat in cazul stadiilor 3 si anume oxigenoterapia hiperbara (HBO sau HBOT) si nu necesita protezare. Stadiile 4 de necroza osoasa cu modificare de contur articular necesita o protezare (dar numai acestea) daca modificarea de contur nu este articulara se poate incerca un tratament combinat ortopedic-HBO.

Cu siguranta in stadiile 1 sau 2 de necroza osoasa, in majoritatea stadiilor 3 dar si in cazul unor stadii 4 oxigenoterapia hiperbara duce la o vindecare rapida a zonei de necroza fara a mai necesita o interventie chirurgicala, sau daca, atunci este vorba de una minimala (stadiul 4).

RMN cu substanta de contrast pe linga un diagnostic rapid determina si durata oxigenarii hiperbare, aceasta fiind legata de disparitia leziunilor, tratamentul intinzindu-se, in functie de stadiu, dar si de examenul RMN pe 15 pina la 40 de sedinte.

Ca urmare a importantei majore a HBO in ortopedie si traumatologie, Centrul de Medicina Hiperbara din Constanta a incheiat un contract de colaborare cu Clinica de Ortopedie a SCJU Constanta, materializat prin Centrul Pilot National de tratament combinat ortopedic-HBO.

Dr. Ion Bogdan Cristian
Institutul de Medicina Hiperbara Bielefeld/Germania
Centrul de Medicina Hiperbara Constanta
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.