Granulom masea retratata

19-06-2017
korynna
Nu este medic/terapeut
korynna
Buna, problema mea este ca am o masea care a fost tratata pe canal prima data defectuos din 3 canale mi-a gasit doar doua si mi-a acoperit-o cu o coroana, apoi dupa un timp am fost la un alt dentist care mi-a spus ca am granulom si mi-a retratat-o, mi-a curatat si inchis si ultimul canal si a curatat si celalate canale corespunzator. Acum la fix un an de la retratament in urma radigrafiei exista inca o mica punga de puroi in varful unui canal si dentistul mi-a zis ca practic nu se poate face fiindca canalul este curbat si nu se poate ajunge in varf. Spuneti-mi va rog ce optiuni as avea? Dentistul mi-a zis sa astept.
3 comentarii
1
20-06-2017, ora 06:45
Dr. Dragomir (Parnia) Alina
Stomatologie, Bucuresti
Dr. Dragomir (Parnia) Alina
Buna ziua. In primul rand vindecarea completa a unui granulom nu se face imediat dupa tratament; daca tratamentul este eficient se observa in timp, la 4 ani disparand si imaginea radiologica. Daca in acest timp dintele nu da dureri, nu se umfla, nu se mareste imaginea radiologica, atunci trebuie asteptat. Altfel, trebuie reintervenit pe canale ( poate de un medic endodont, care are abilittai si instrumentar adevcat tratarii canalelor cu angulatii mai speciale ), facuta rezectie apicala ( in functie de situatie ) sau extras dintele. Numai bine!
1
20-06-2017, ora 07:49
Dr. Geanina Miu
Stomatologie, Bucuresti
Dr. Geanina Miu
Buna dimineata,
Daca dintele nu este simptomatic, nu doare atunci cand mancati pe el sau la consumul de alimente reci sau fierbinti puteti sa il lasati asa.
Trebuie urmarita evolutia lui in timp. Daca apar dureri se poate face retratament pe canale. Canalele curbe pot fi tratate cu ajutorul microscopului endodontic.
O zi buna.
0
20-06-2017, ora 17:12
korynna
Nu este medic/terapeut
korynna
Va multumesc frumos pt raspuns!
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Medici stomatologi, dentisti, cabinete stomatologice
Recomandă un stomatolog sau caută unul bun!
Medici-Stomatologi.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 7500 de cabinete și clinici de stomatologie din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor stomatologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. Accesați site-ul
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm: