Greata, somnolenta si cascat

29-07-2012
anadutu
Nu este medic/terapeut
anadutu
Am si eu nevoie de parerea unui medic sau a unei persoane care a mai trecut prin asa ceva:
de vreo 2 luni am urmatoarele simptome: greata in valuri dar niciodata varsaturi, somnolenta si stare de epuizare(in acelasi timp cu greata), cascat des, transpiratii si senzatie de caldura mare si apoi senzatie de rece.
Aceste simptome apar brusc, de cele mai multe ori dupa o masa, ca si cum ar fi o cadere de ceva si pot tine de la cateva ore la cateva zile. Dupa cateva ore de la masa, dupa ce se diminueaza greata apare senzatia de gol in stomac (foame). Si apoi iar.
Precizez urmatoarele: in martie 2012 m-am operat de tiroida si mi-a fost scoasa din cauza nodulilor. Iau eutirox de 75 mg, calciu lactic, alpha D3 si un complex de B-uri.
Mi-am facut analizele, mi-au iesit in limite normale, la ecografie abdominala nu au gasit nimic in neregula, TSH-ul este in limite normale si totusi..ce se intampla?!
Va rog sa ma ajutati cu un sfat sau o parere ca eu nu stiu ce sa mai fac..va multumesc.
5 comentarii
0
31-07-2012, ora 11:13
musaraf
Identitate neconfirmată
musaraf
Buna ziua. Este nevoie de un consult de gastroenterologie. S-ar putea sa fie gastrita sau ulcer gastric sau duodenal, se vede la endoscopie digestiva, si se poate trata. Daca analizele de sange si ecografia sunt normale, aceasta este urmatoarea investigatie de facut. Dar chiar daca nu vreti sa faceti endoscopie, tot ar fi bine sa va vada un specialist.

Multa sanatate!!
0
03-08-2012, ora 13:04
anadutu
Nu este medic/terapeut
anadutu
Multumesc de raspuns.
Mi-am facut si analizele de sange si mi-a iesit magneziemia 3, 14 mg/dl ( limite normale 1, 7-2, 5 mg/dl). E posibil sa am simptomele astea din cauza asta? Ar trebui sa ma ingrijoreze valoarea asta a magneziului?
0
04-08-2012, ora 14:03
geo88
Nu este medic/terapeut
geo88
Buna anadutu, nu te gandii la magneziu, da-l incolo, problema e cu hipotalamusul dc zic asta? ptr ca tu ai spus ca ai senzatia de cald apoi frisoane, de obicei in tulburari endocrine apare asa ceva.La abdomen nu gaseste nimica ca nu e problema de la stomac, sa fim seriosi, problema e una endocrina si ai tranzit accelerat. Sti dc sufera o persoana care se aseaza la masa, manaca si apoi dupa 30 de minute iar ii este foame??sindrom Dumping precoce, dar ar trebuii sa mai ai si: ameteli, somnolenta palpitatii tahicardie simti nevoia sa te intinzi, astea de obicei apar dupa masa si mai faci si mult pipi.Dar daca apare la cateva ore este Dumping tardiv apare postprandial.mergi la un internist cum zice si musaraf dar sa iti dozeze si glicemia insulina prin imunoflorescenta.Bafta multa!!! ;-)
0
04-08-2012, ora 19:21
anadutu
Nu este medic/terapeut
anadutu
inteleg ca sindromul Dumping apare la cei care au suferit o operatie gastrica. La mine nu e cazul. Dar poate am inteles eu gresit.
Nici partea cu glicemia nu prea am inteles-o.Mi-am facut glicemia, ca m-am gandit si eu la un inceput de diabet dar de fiecare data mi-a iesit buna ( in jur de 88-95).
In rest toate simptomele pe care le-a descris Geo referitoare la Dumping le am: urinari dese dar nu tot timpul, palpitatii, ameteli usoare, greata dupa mese, bufeuri. Dar nu mi se face foame.chiar nu am pofta de mancare deloc...din cauza asta am slabit 2kg in ultima luna.

Va multumesc oricum la toti pentru raspunsuri. Orice m-ar ajuta.
Joi ma duc la medicul endocrinolog si va voi tine la curent.
0
04-08-2012, ora 21:53
geo88
Nu este medic/terapeut
geo88
Ok, astept sa-mi spui rezultatele.Insanatosire grabnica!!!
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Somnolența din timpul zilei ar putea constitui un predictor pentru procesele neurodegenerative
  • Senzația de greață după masă - afecțiuni posibile
  • Somnolența diurnă la bătrâni poate crește riscul de diabet, cancer sau hipertensiune arterială
  • 10 cauze ale somnolenței din timpul zilei
  • Solriamfetol: cel mai eficient tratament pentru somnolența excesivă în timpul zilei la pacienții cu apnee obstructivă în somn
  •