GRUP SUPORT PENTRU TOC 2014
:)), casyo, tare
In vanzari treb sa fii fff convingator si sa ai muuulta rabdare.
Din fericire pt tine nu ai de recuperat bani de la clienti, asta era o adevarata corvoada, vad eu aici ce bataie de cap au agentii firmei.
Mie una nu mi-ar place niciodata sa lucrez in vanzari, sa interactionez cu fel si fel de oameni.
In vanzari treb sa fii fff convingator si sa ai muuulta rabdare.
Din fericire pt tine nu ai de recuperat bani de la clienti, asta era o adevarata corvoada, vad eu aici ce bataie de cap au agentii firmei.
Mie una nu mi-ar place niciodata sa lucrez in vanzari, sa interactionez cu fel si fel de oameni.
Am inteles, esti pe domeniu.
E bn asa.
Succes!
E bn asa.
Succes!
Salutare..Am mai amanat putin citirea Bibliei dar vreau neaparat sa o citesc pe toata pana la urma...consider ca Iisus Hristos e o persoana demna de studiat, cuvintele Lui ma refer...
Voi ce mai faceti?
Am niste emotii si putin stres fiindca m-am mutat la un liceu nou si nu stiu cum va fi colectivul si profesorii..
Sper sa fie bine.
Am cumparat si inceput sa iau Magneziu si complexul B de capul meu ptr psihic si starile de stres, ce ziceti, ma vor ajuta?Imi pot face rau?Au vreun efect pozitiv?Am auzit ca magneziul si b-urile sunt bun ptr psihic, in trecut la spital imi administrau un fel de B injectie..Acum m-am luat si eu dupa ei.
Si vreau sa incerc sa raresc dulciurile dar mi-e greu..
Katy, vrei sa mergi la bioenergetician?
Ce credeti, isi face vreun efect?Sau e doar ca sa iti ia banii?Eu nu stiu ce sa cred despre ei..
Voi ce mai faceti?
Am niste emotii si putin stres fiindca m-am mutat la un liceu nou si nu stiu cum va fi colectivul si profesorii..
Sper sa fie bine.
Am cumparat si inceput sa iau Magneziu si complexul B de capul meu ptr psihic si starile de stres, ce ziceti, ma vor ajuta?Imi pot face rau?Au vreun efect pozitiv?Am auzit ca magneziul si b-urile sunt bun ptr psihic, in trecut la spital imi administrau un fel de B injectie..Acum m-am luat si eu dupa ei.
Si vreau sa incerc sa raresc dulciurile dar mi-e greu..
Katy, vrei sa mergi la bioenergetician?
Ce credeti, isi face vreun efect?Sau e doar ca sa iti ia banii?Eu nu stiu ce sa cred despre ei..
@Greentiger: Cineva care a lucrat in domeniul farmaceutic, spunea sa luam decizii pt sanatatea noastra bazate pe educatie si nu pe marketing...Adevarul e ca marketingul pe care il vedem si auzim astazi in media, pt aceste "suplimente alimentare", este unul chiar agresiv.Cateodata ma iau de cap cand aud sau vad ce aberatii pot sa debiteze despre anumite produse, doar ca sa vanda...Eu, personal, ca suferind de tulburari psihice, am incercat diferite complexe de vitamine si/sau minerale, si pot sa spun cu mana pe inima ca m-au facut sa ma simt mai rau, mi-au amplificat anumite simptome, cum ar fi anxietatea, letargia, concentrarea, etc...Am incercat de exemplu Magne B6, Centrum, Vitamax (to name a few).
-*
Uite si o " pastila" pe tema asta...
(*modificat de admin)
-*
Uite si o " pastila" pe tema asta...
(*modificat de admin)
David, cum se face o meditatie corecta?Ce efecte are meditatie?Eu habar nu am...mai mult ma rog..
@Greentiger: Nu stiu sa iti spun exact cum se face o meditatie corecta, fiindca nu m-am documentat suficient asupra subiectului, dar stiu ca exista mai multe tehnici care pot fi si combinate, cum ar fi exercitiile de respiratie, exercitiile de vizualizare(ca in metoda linden), exercitii fizice(ca in yoga), diferite sunete din natura(sound meditation).Personal, am obtinut rezultate relativ asemanatoare atat prin rugaciune(rugaciunea e tot o forma de meditatie), cat si folosind exercitiile de vizualizare din metoda linden(rugaciunea fiind o metoda mai puternica, in cazul meu, care duce la trairi mai intense, daca e facuta cum trebuie si daca credinta in Divinitate e neconditionata...cu alte cuvinte, trebuie sa crezi cu adevarat, cu toata fiinta ta, ca esti conectat cu Divinitatea, in momentul in care 'lansezi' o rugaciune), in sensul ca am obtinut, pe langa o stare de relaxare, calm, pace sufleteasca, acea 'constiinta extinsa' (expanded consciousness), acel sentiment de 'unificare' cu Constiinta Universala, cu Divinitatea, despre care ii vorbeam si Catalinei.
Mi-am luat recent doua carti despre meditatie in format kindle, de pe Amazon, si sper sa ma apuc cat de curand de ele.
Legat de efectele meditatiei, am postat eu acum ceva timp un link catre un filmulet chiar pe acest subiect, cred ca il vei gasi la 2-3 pagini in urma.
-*
Uite, ca sa te scutesc de un efort. :))
p.s. Puneti mana si invatati lb engleza, ca departe veti ajunge...
(*modificat de admin)
Mi-am luat recent doua carti despre meditatie in format kindle, de pe Amazon, si sper sa ma apuc cat de curand de ele.
Legat de efectele meditatiei, am postat eu acum ceva timp un link catre un filmulet chiar pe acest subiect, cred ca il vei gasi la 2-3 pagini in urma.
-*
Uite, ca sa te scutesc de un efort. :))
p.s. Puneti mana si invatati lb engleza, ca departe veti ajunge...
(*modificat de admin)
Ce mai spuneti voi?
Andreea, mai traiesti fata?
Hai mai zi si tu ceva ca nu mai stim nimic de matalutza.
Andreea, mai traiesti fata?
Hai mai zi si tu ceva ca nu mai stim nimic de matalutza.
Love is in the air, every time i look around... :))
Catalina, daca vei sta de vorba cu Andreea, nu o vei mai recunoaste.Fa-ti un cont pe fb ca nu-i mare inginerie si o sa poti vorbi cu ea cand vrei tu! :)
Nu-mi fac pe fb nika :)
In ce sens nu as mai recunoaste-o?
In ce sens nu as mai recunoaste-o?
In sensul ca din acea fata pesimista, complexata fizic, fara chef de viata, care permanent isi ' plangea de mila' si isi teroriza parintii si vecinii, a devenit exact opusul. Si asta fara tratament...:)
Super, inseamna ca ii merge bine, bravo ei :)
Tratament mai ia?
Tratament mai ia?
Am vazut aseara un film online subtitrat cu un tip care avea sindrumul Tourette, un prieten afectat de TOC si o iubita anorexica.
Urmarind manifestarile celui cu toc (freca baia cu fel si fel de geluri de curatare, spala pe jos, umbla cu manusi latex, inchidea si deschidea usile de 4 ori si era absolut ingrozit de microbi si posibile "contaminari"), mi-am dat seama ca toc-ul meu este "lux".
Cat de rau poate fi sa pierzi ore in sir spaland si dezinfectand diverse obiecte, groaznic ce iti poate face propriul creier..devii propria ta marioneta.
Slava Domnului ca nu am asa ceva.
Urmarind manifestarile celui cu toc (freca baia cu fel si fel de geluri de curatare, spala pe jos, umbla cu manusi latex, inchidea si deschidea usile de 4 ori si era absolut ingrozit de microbi si posibile "contaminari"), mi-am dat seama ca toc-ul meu este "lux".
Cat de rau poate fi sa pierzi ore in sir spaland si dezinfectand diverse obiecte, groaznic ce iti poate face propriul creier..devii propria ta marioneta.
Slava Domnului ca nu am asa ceva.
Catalina, sa nu mai bei apa, ca un singur ml de apa contine un milion de bacterii! :))
Putini stiu ca 99% din bacterii sunt inofensive.Virusurile sunt mai periculoase.
Putini stiu ca 99% din bacterii sunt inofensive.Virusurile sunt mai periculoase.
Atunci ma adresez lui prozac, ca m-a tras de urechi pe alt topic...Prozac, sa nu mai bei apa, ca misuna tot felul de vietati in ea! :))
Eu zic ca nu e de glumit cu asa ceva la cei afectati.
E ca si cum sucesti cutitul in rana, stai potolit.
E ca si cum sucesti cutitul in rana, stai potolit.
Am auzit ca ar fi inceput sa se deconteze serviciile de psihoterapie de catre cas.
Valabil pt cei care au contract cu casa de sanatate, desigur.
Valabil pt cei care au contract cu casa de sanatate, desigur.
Mielusel ma fac. :))
Ai apucat sa vorbesti cu Andreea?
Ai apucat sa vorbesti cu Andreea?
Faceti schimb de numere de telefon macar, ca asa e cel mai simplu! :)
Katy:In ce ma priveste, nu cred ca exista vreo diferenta intre obsesii, in sensul ca nu conteaza tema.In functie de anxietatea care apare si de frecventa cred ca se poate face o evaluare.Persoana aia avea o anxietate puternica si de asta reactiona asa.Eu am avut, de-a randul timpului mai multe obsesii si de fiecare data, cand eram in mijlocul unui episod dureros, ma gandeam la obsesiile precedente si imi doream sa le schimb cu cea care ma chinuia atunci.Toate sunt la fel;diferenta tematica tine de credintele personale.
In alta ordine de idei, am intrerupt serviciul pentru ca am avut mai mereu insomnii inainte de a merge la munca, eram frant, asaltat de anxietate si cu toate ca ma luptam cu inversunare ca sa imi fac treaba, am simtit ca nu pot face fata.Pe langa asta, am alergat cu fratemio sa se inscrie la facultate si treaba asta m-a sleit.Nu zic ca nu as fi reusit daca mi'as fi dat toate silintele dar solicitarea asta continua ma storcea de puteri.Am mers la psihiatru si mi-a prescris Prozac.Ori eu nu puteam sa fac asta daca as fi lucrat, m-ar fi dat de tot peste cap.Ideea e ca m-am gandit ca ar fi compromisul cel mai convenabil pentru ca oricum, la anu', in primavara as fi luat.Asa pot lua si observa efectele adverse in liniste fara sa fiu stresat de examene, munca, facultate, etc.Ma rog, o sa stau aproape 2 luni pe'acasa pana la inceputul lui septembrie.O sa ma ocup cu treaba, drumetii pe munte, sport si alte lucruri.Am cantarit lucrurile si mi-am dat seama ca e mai bine sa renunt la doua luni de munca dar stres, tensiune zilnica si teama aia ca nu puteam dormi cand stiam ca trebuie sa ma trezesc dimineata pentru munca.Asa, mai bine, merg acasa, iau tratament, ma relaxez si practic lucrurile invatate la psihoterapie in continuare.Nu cred ca tratamentul garanteaza insanatosirea, dar macar mentine TOC'ul la un nivel acceptabil, suficient cat sa inaintez pe drumul schimbarii.E mai safe asa.Si, probabil, in viitor peste nustiu cat timp, cand o sa am un mediu bun, pot renunta si la medicatie.Probabil.
Asa este, e bine ca te-ai convins.
Pana la urma Toc e o boala, si ca orice boala trebuie tratata.
Imi pare rau ca ai ajuns din nou la tratament, dar imi pare bine ca iti este mai bine cu el.
Prozac am auzit ca este un medicam bun, insa dr mea nu a vrut sa mi-l prescrie.
Oricum ma simt bine cu paroxetina, in momentul asta chiar nu mi-as dori altceva.
In privinta diferentierii obsesiilor, eu te contrazic dc nu te superi, de ritualul meu imi consuma mai putin timp decat ritualul spalarii intregii case, sau spalatul pe maini, 100 dusuri pe zi, deschisul si inchisul usilor si tot asa.
Deci nu ma tine legata toata ziua de oglinda, ma mai analizez din cand in cand, rectific, dar nu stau toata ziua calare pe el (pe par).
Pana la urma Toc e o boala, si ca orice boala trebuie tratata.
Imi pare rau ca ai ajuns din nou la tratament, dar imi pare bine ca iti este mai bine cu el.
Prozac am auzit ca este un medicam bun, insa dr mea nu a vrut sa mi-l prescrie.
Oricum ma simt bine cu paroxetina, in momentul asta chiar nu mi-as dori altceva.
In privinta diferentierii obsesiilor, eu te contrazic dc nu te superi, de ritualul meu imi consuma mai putin timp decat ritualul spalarii intregii case, sau spalatul pe maini, 100 dusuri pe zi, deschisul si inchisul usilor si tot asa.
Deci nu ma tine legata toata ziua de oglinda, ma mai analizez din cand in cand, rectific, dar nu stau toata ziua calare pe el (pe par).
@Katy:Imi place sa fiu contrazis uneori.Eu cred in continuare ca nu poti sa faci o diferenta intre temele TOC'ului ci doar in termenii frecventei si intensitatii.Si tu poti avea o anxietate uriasa si sa iti faci ritualurile de cateva sute de ori pe zi.La fel cum cineva cu o anxietate medie se poate spala doar de cateva ori si atat.Toate sunt la fel;diferenta tematica o face credintele personale.Tu, probabil faceai acele ritualuri pentru ca simteai ca, daca nu le indeplinesti, te simti neatragatoare.Dar e exact invers;doar amplifica credinta ca ar fi vreo problema cu tine, cu toate ca e exact opusul.Eu la fel, am temele mele de TOC si toate se leaga de anumite credinte.Ori daca intreb, asa, de curiozitate pe cineva despre ce crede despre mine spun ca sunt un baiat foarte ok.
Da, din afara nu parem bolnavi, doar cine traieste cu noi poate vedea ceva nereguli, iar asta dc are ochi sa vada..
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 38De aproximativ 10 ani sufar de tulburari obsesiv-compulsive
- 6Neliniste, Nervozitate
- 4maladia obsesiv compulsiva
- 10Problema psihica?
- 12Sindrom obsesiv-compulsiv - ganduri oribile
- 22Anxietate, obsessie
- 12Ma obosesc obsesiile!
- 9Ajutor mi-e teama sa iau tratament
- 12Tulburarea dismorfica corporala si sindromul compulsiv obsesiv
- 4Caut carti cu si despre tulburarea obsesiv compulsiva,
- 8Cu ce ma confrunt?
- 5Ma voi vindeca de TOC vreodata?Se vindeca TOC?
- 3OCD, TOC, sindromul obsesiv compulsiv
- 2Anxietate, depresie si ticuri obsesive cu debut in copilarie
- 1Fevarin și Bromazepam plus Rispolept Consta.
- 2TOC
- 12Probleme cu erecția de la Cipralex
- 14Toc anafranil
- 6Tehnica Neurofeedback pentru vindecarea sau ameliorarea patologiilor neuropsihiatrice?
Mai multe informații despre: Tulburarea obsesiv-compulsiva
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: