GRUP SUPORT PENTRU TOC 2014

7590 comentarii 1 2 ..... 209210211 ..... 252 253 Înainte ›
0
14-10-2017, ora 00:44
david90
Nu este medic/terapeut
david90
Sa nu bea alcool ca bunicul, sa nu fumeze ca tata (no smoking is a must; o fata trebuie sa miroasa a parfum, nu a fum de tigara, aka "tamaia diavolului"), sa nu se infiga in scula de la primele intalniri, sa nu se impiedice si sa cada din scula-n scula, si alte asemenea comportamente ce denota respectul (sau lipsa lui) pe care o persoana il are fata de sine. Daca o persoana nu se respecta pe sine, de ce ar merita respectul meu?!
0
14-10-2017, ora 07:22
Dr. Rares Ignat
Psihologie, Bucuresti
Dr. Rares Ignat
Observe ca mentionezi de doua ori aspecte ce tin de echilibru in intimitate
Care crezi ca sunt principalele motive pentru care "se impiedica femeile"?
Prin ce difera de motivele pentru care "se impiedica" barbatii?
0
14-10-2017, ora 08:34
david90
Nu este medic/terapeut
david90
Principalele motive ar fi reprezentate de educatia precara si anturajele nepotrivite, lucruri ce il impiedica pe om sa evolueze. E valabil pt ambele sexe.
0
15-10-2017, ora 20:48
katy_p
Nu este medic/terapeut
katy_p
David eu cred ca tu faci referire la fosta noastra colega de forum.Daca am dreptate cred ca nu gandesti corect toata treaba asta.Pentru ca nu ai avut o relatie cu ea asa incat sa devii dezamagit.
Si inca ceva.Nu generaliza.Printre atatea pupeze e imposibil sa nu gasesti si o fata curata in gandire pentru tine.
Nici eu nu sunt intr o forma buna.E incredibil cata scalavageala la munca in ziua de azi.Weekendul asta iar am operat acte si sambata si duminica.Imi doresc si eu un job de 8 ore fara sa fiu nevoita sa stau peste program si fara sa lucrez in timpul meu liber.Si cu toate astea tot sa fie nemultumiti sefii.
Cred ca cat de curand spun adio si la jobul asta fiind si pe perioada determinata.S ar putea sa nu vreau sa mai continui.Sunt extraordinar de obosita.
Mi ar trebui cateva luni doar sa dorm..
0
15-10-2017, ora 22:10
david90
Nu este medic/terapeut
david90
@Catalina: Da, despre ea era vorba. Ai dreptate in ceea ce spui, doar ca mintea mea nu functioneaza corect si genereaza tot felul de ganduri disfunctionale pe subiectul asta. Ideea e ca ma atasasem foarte tare de ea, discutam cu ea despre tot felul de lucruri in afara forumului, si mi se cam lipise de suflet. (nu ca acum nu mi-ar mai fi la suflet, ba din contra) M-a dezamagit fiindca a afisat mai tot timpul o identitate oarecum falsa, si am fost foarte socat in momentul in care i-am descoperit adevarata fata. Sincer, nu m-as fi gandit nici in ruptul capului ca ar avea o asemenea fata, dar asta este, life goes on... Ca fapt divers, inca mai tin legatura cu ea, chiar ieri am vorbit ultima data.
Iar apropo de pupeze, asta chiar era o pupaza rara, lebada de fapt... :)) Cea mai mare slabiciune a mea este reprezentata de femeile extrem de frumoase, care sunt si inteligente pe deasupra. Nu cred ca m-as multumi in veci cu o pupaza obisnuita, as tanji tot timpul dupa lebede. Asa ca, aleg sa traiesc singur.
0
16-10-2017, ora 11:14
Dr. Rares Ignat
Psihologie, Bucuresti
Dr. Rares Ignat
David, nu s-ar putea ca aspiratia ta spre « lebede » sa te impiedice sa simti placerea vietii ? Nu s-ar putea sa pui stacheta prea sus ?... sa-ti faci mari sperante, sa idealizezi persoana (ca in cazul de fata) si mai apoi sa ajungi sa o devalorizezi…atat de mult inca iti spui : ce rost mai are sa continui sa caut …oricum nu o sa gasesc « lebada potrivita »!

Inteleg ca nu-ti doresti o « pupaza », dar ai putea sa te intrebi : oare cu ce ‘pasare’ am sanse mai mari sa ma inteleg bine?
De aceea te intrebam de standardele tale minime.
Poate te-ar ajuta sa definesti mult mai specific ce anume nu poti accepta in « educatie » si « anturaje ». Unde pui stacheta? Nu soliciti prea mult ? Cat de flexibil poti fi in privinta a ceea ce definesti tu ca fiind o « educatie precara » ? Ai putea sa te intrebi : oare cat de mult pot accepta la un « anturaj nepotrivit » ?
E oare doar anturajul cel ce influenteaza situatia ? sau am si eu vreun rol ? daca nu pot influenta anturajul si educatia…ce as putea sa schimb la felul in care reactionez eu, pt ca lucrurile sa mearga intr-o directie mai ok ?

Poti alege sa privesti lucrurile si dintr-o alta perspectiva…. sau poti sa alege sa traiesti singur ! E optiunea ta !
0
16-10-2017, ora 11:15
Dr. Rares Ignat
Psihologie, Bucuresti
Dr. Rares Ignat
Din pacate ai dreptate Katy…poate fi multa « sclavageala » in domeniul corporate-finance. Cred ca e foarte obositor si ca-ti vine sa « dormi cateva luni ». E important insa sa inveti sa-ti stabilesti limite si sa le comunici sefului/sefei intr-un mod functional. Nu sa capitulezi si sa pleci. Pe asta se bazeaza de fapt managerii disfunctionali, ce te pot inlocui cat ai clipi, cu o alta persoana ce nu are clar delimitate limitele profesionale.

Daca tot mai multe persoane si-ar delimita prin granite mai clare viata personala de cea profesionala…si ar incerca mai mult sa faca management in sus, poate lucrurile s-ar schimba mai usor. Principalul element al managementului in sus e gasirea unei modalitati optime prin care sa-i comunici (sefului/sefei) ca atunci candi iti incalca/iti incalci unele bariere personale, ai de suferit nu doar tu, ci si el/ea.
0
16-10-2017, ora 13:09
david90
Nu este medic/terapeut
david90
@Dr. Rares Ignat: "Placerea vietii" poate fi experimentata si in alte moduri. (asta cand nu suferi de anhedonie. :)) ) Spre exemplu, as putea sa aleg si eu varianta lui ”Bote", adica sa incep sa consum "lebedele" ca pe o marfa, si cam atat. Cand ma plictisesc de una, trec la urmatoarea, si tot asa. No strings attached... :))
0
16-10-2017, ora 19:34
Dr. Rares Ignat
Psihologie, Bucuresti
Dr. Rares Ignat
Cu alte cuvinte nu faci asta David pentru ca esti prea sufletist ? nu ca Bote.

Nu e mai degraba ceva ce in psihologie se numeste ‘rationalizare’ ?: - o justificare logica, dar mai degraba artificiala, care camufleaza, adesea inconstient, adevaratele motive si sentimentele, intrucat acestea nu ar putea fi recunoscute fara anxietate.

Nu poate fi o teama de abandon, de inselare...ce-ti genereaza un anumit tip de comportament nefunctional (fie in exces, fie in minus). ce pana la urma duce la intreruperea relatiei (fara voia ta constienta bineinteles) ?

Poate te gandesti la asta David. Daca ar avea sanse sa fie ceva real, poate nu ar strica sa discuti cu cineva despre cum ai putea sa depasesti acest impas.
1
16-10-2017, ora 20:30
david90
Nu este medic/terapeut
david90
Da, probabil nu fac asta fiindca inca mai cred in anumite valori, dar poate ca la un moment dat voi renunta si la aceste "valori" si o sa-mi fac de cap, chiar daca pe termen lung acest comportament poate ma va face sa ma simt si mai mizerabil... Nu stiu daca m-ar ajuta mersul la psiholog/psihoterapeut sa-mi rezolv aceasta problema, cred ca mai degraba rezolvarea ar veni daca as cunoaste intre timp o fata care sa o inlocuiasca din toate punctele de vedere pe cea pe care nu demult o idealizam fara sa o cunosc cu adevarat.

P.S. Si Andreea merge de ceva timp la psihoterapeut, mai mult la indemnul mamei, dar spune ca o plictisesc ingrozitor sedintele.
0
16-10-2017, ora 20:52
katy_p
Nu este medic/terapeut
katy_p
David, Andreea inca nu si a definitivat personalitatea este inca tanara si in schimbare.Experimenteaza.Apoi cred ca va ramane pe un anumit tipar.
Totusi esti barbat in toata firea ca sa ajungi sa idolatrizezi o pustoaica.Incep sa cred ca nu ai avut prea mumte experiente cu femeile.
Incearca sa depasesti momentul asta.Deblocheaza te revino in realitate.
Nu ti irosi viata pe iluzii virtuale.

Rares am ajuns sa nu ma mai pot concentra si sa fac greseli.Poate nu o sa crezi dar avem target in contabilitate.Da e incredibil nu?!Avem un nr de deconturi externe de postat zilnic.Teoretic pare simplu.Practic apar fel si fel de piedici care nu te lasa sa ajungi cu postatul la final timpul trece stai peste program in speranta ca vei atinge nr dupa care pleci dezamagit ca nu ai reusit.
Mai departe iei in weekend acasa. SI ai ramas si fara timpul tau liber.Creierul oboseste si incepe sa ti joace feste.Apar greselile.Incepi sa te autoinvinovatesti ca nu esti in stare si te indrepti incet si sigur catre burnout..
0
16-10-2017, ora 21:30
david90
Nu este medic/terapeut
david90
Catalina, barbat in toata firea si cu mult mai multa experienta fata de mine era si fostul ei iubit, iar acum cred ca a ajuns sa-si blesteme zilele, de cand Andreea i-a dat papucii... :))
0
16-10-2017, ora 22:27
Dr. Rares Ignat
Psihologie, Bucuresti
Dr. Rares Ignat
Daca e psihoterapie psihanalitica nu e de mirare ca o plictiseste.David.
Din cate o stiu pe Andreea, firea ei nu se prea potriveste cu psihanaliza.
0
16-10-2017, ora 22:29
Dr. Rares Ignat
Psihologie, Bucuresti
Dr. Rares Ignat
@Katy, cunosc chiar in detaliu situatia de pe conta si financiar, atunci cand exista sefi cu probleme. E parca o copie la indigo…dar tocmai despre acele greseli, pe care le faci datorita oboselii, ai putea sa vorbesti cu seful tau.

Ai putea sa-l faci sa constientizeze ca tu iti dai silinta cat poti..dar ca te simti supraincarcata. Vezi ca din cauza asta ai inceput sa gresesti tot mai mult si nu vrei asta..Nu sunt oare astfel de greseli si in dezinteresul lui ?

Intreaba-l daca vede vreo solutie la asta sau e ceva imposibil de schimbat.
Daca e barbat, foloseste sa adaugi si un pic de ‘lady in distress’….functioneaza aproape de fiecare data
0
17-10-2017, ora 08:01
katy_p
Nu este medic/terapeut
katy_p
Multumesc Rares.
Este femeie sefa mea.O sa incerc in dimineata asta sa vorbesc cu ea.Pare rezonabila.Dar targetul este stabilit de mai sus.O sa incep cu ea apoi urc pe scara ierarhica.
Zi usoara!
0
17-10-2017, ora 18:14
Dr. Rares Ignat
Psihologie, Bucuresti
Dr. Rares Ignat
iti tin pumnii
0
17-10-2017, ora 19:06
katy_p
Nu este medic/terapeut
katy_p
N am reusit.A tinut o numai in sedinte.In schimb pe colega mea care opereaza mai repede a avut grija s o incarce rau.Nici asa nu mi as dori..
0
18-10-2017, ora 13:33
Steve.the.great
Nu este medic/terapeut
Steve.the.great
Nu merge prea bine sclavia Katy, nu ?! Inainte iti faceai probleme ca nu vei gasi de lucru iar acum nu mai ai timp de tine ! Ei, dar ce nu face o femeie pt bani ! Cand primesc suficient de multi bani femeile muncesc pana la epuizare si exitus ! Au fost destule cazuri !
0
18-10-2017, ora 19:02
katy_p
Nu este medic/terapeut
katy_p
Nu e bine Steve.Azi ma simteam stoarsa de puteri mi am pus niste vitamine efervescente sa imi mai revin.
Dar tu ce ai vrea sa faca o femeie sa fie casnica pe spinarea barbatului?
Nici lui nu i ar conveni sa ii ceara bani pt un ruj...sau ma rog.
Cum o dai tot nu i bine.
0
18-10-2017, ora 21:34
Steve.the.great
Nu este medic/terapeut
Steve.the.great
In mod ideal da :) insa cum idealul greu de atins, se poate sa si munceasca ceva usor ! Eu vad o femeie care munceste peste normal drept o femeie compromisa, nu un model de urmat !
Drepturile si obligatiile egale intre femei si barbati sunt o greseala strategica ! Am ajuns o societate matriarhala, din pacate ! Iar femeile tinere puse in pozitii sau functii de raspundere sunt niste catastrofe naturale ! Uitati-va in politica la Udrea iar in justitie la Camelia Bogdan sau Kovesi, fiecare au dezvoltat adevarate obsesii patologice in domeniul lor de interes, prima pe statut si imbogatire, celelalte pt "justitie si stat de drept" !
0
18-10-2017, ora 21:57
Steve.the.great
Nu este medic/terapeut
Steve.the.great
David tu incearca sa stai linistit, ai un comportament f riscant, ba te gandesti la femei, ba la lsd ! :))
0
19-10-2017, ora 02:01
david90
Nu este medic/terapeut
david90
@Stevens: Nu risti, nu castigi... :)) As vrea sa-i mananc pasarica Andreei lately... E ceva rau in asta?! :))
0
19-10-2017, ora 08:19
katy_p
Nu este medic/terapeut
katy_p
Steve cand ai bani de bagat in casa un copil si un barbat care nu castiga mai mult ca tine incerci sa compensezi muncind mai mult. Unele reusesc unele nu.Eu am incercat si nu mi pare rau cel putin acum imi stiu limitele.Am de gand sa renunt insa la stilul asta daunator de viata ca si daca voi claca nu o sa ajut pe nimeni.

David te ai zapacit de tot.Stiam ca esti innebunit dupa Andreea dar nici chiar asa.Si cum cui pe cui se scoate fa ti o relatie reala ca sunt destule femei frumoase si inteligente pe lumea asta.Uit o pe Andreea e un scop pierdut.Nu veti fi niciodata impreuna e destul de clar nu?!
0
19-10-2017, ora 09:27
david90
Nu este medic/terapeut
david90
Catalina, dar cine a spus ca isi doreste o relatie, mai ales cu Andreea?! Cel mult friends with benefits... :))
0
19-10-2017, ora 19:33
katy_p
Nu este medic/terapeut
katy_p
Aiurea.De parca ne am cunoaste de ieri :))
0
20-10-2017, ora 09:26
Dr. Rares Ignat
Psihologie, Bucuresti
Dr. Rares Ignat
Observ ca esti cu adevarat intr-o ‘faza neagra’ David.
Intr-o dimineata am observat ca ti-ai pus din nou poza reala si am vrut sa te felicit. A intervenit insa ceva si nu am mai reusit.

Poza actuala cu Vader ma duce insa cu gandul la un aspect psihologic abordat in StarWars. Acela al ‘ingerului cazut’.
Chiar daca per ansamblu e un SF usurel, tema asta i-a acordat filmului un alt statut. Poate insa ca nu e subliniat suficient faptul ca ‘ingerul cazut’ nu e cu adevarat un invingator…ci mai degraba un invins.
0
20-10-2017, ora 09:27
Dr. Rares Ignat
Psihologie, Bucuresti
Dr. Rares Ignat
Imi pare si ca ‘rationalizarile’ tale sunt deosebit de intense in perioada asta. Poate nu strica sa citesti despre ele, daca nu poti sa ajungi sa discuti cu cineva pe tema lor.

Ca sa fiu sincer cu tine, eu unul vad anhedonia de care ne spui tot ca o rationalizare.
Poate gresesc…dar poate nu. Insa atat timp cat nu explorezi cu adevarat asta, nu o sa stim... nici tu, nici eu.
0
20-10-2017, ora 19:34
david90
Nu este medic/terapeut
david90
Intr-adevar, ma aflu intr-o "faza neagra" de aproximativ 2 ani, tocmai de aceea vreau sa apelez la lsd, in speranta ca-mi va oferi o vedere dintr-o alta perspectiva asupra problemelor care ma framanta.
Cat despre anhedonia, nu este vorba de rationalizare, ci de o problema reala, masurabila, ce are o cauza organica cel mai probabil.
0
20-10-2017, ora 22:31
david90
Nu este medic/terapeut
david90
P.S. De asemenea, ma astept ca psihedelicele sa-mi arate daca suicidul este o varianta viabila prin care sa scap de probleme, sau daca dau de altele si mai mari... Fiindca, recunosc, in ultima vreme ma gandesc tot mai des la asta, dar nu intr-un mod dramatic, in modul "plansului de mila", ci intr-un mod rational. De asemenea, ma astept sa traiesc scenariul suicidului din perspectiva rudelor celui care comite actul, vreau sa observ suferinta pe care as induce-o daca as alege la un moment dat sa fac asta.
0
21-10-2017, ora 09:51
katy_p
Nu este medic/terapeut
katy_p
David nu cred ca e o varianta de luat in considerare.Eu am incercat de cateva ori si cand m am uitat in urma am vazut o suferinta imensa.Aici iti pot spune cu certitudine ca ea exista.Ma refer la suferinta celor apropiati.
In privinta vietii de apoi nu o sa ai nici o dovada reala a existentei ei.Sunt doar speculatii.Am citit cu atentie povestirile celor intorsi din moarte clinica.Toti povestesc din imaginatie din ce au auzit anterior experientei lor.
Doar dupa ce tu treci efectiv dincolo vei afla cum stau lucurile.Dar de intors nu te vei mai intoarce sau poate in alta viata cu mentiunea ca nu iei si descoperirea ta inapoi cu tine.
Concluzia mea?Alta varianta de a ti rezolva nemultumirile.
Adaugă un comentariu / răspuns
7590 comentarii 1 2 ..... 209210211 ..... 252 253 Înainte ›

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm: