GRUP SUPORT PENTRU TOC 2014
Exista si un workaround pt suferinta ce un asemenea gest ar induce-o celor dragi, si anume, lasat un bilet/mesaj prin care sa-i anunt ca plec intr-o tara indepartata si ca nu stiu daca ma mai intorc, iar actul sa-l comit cat mai departe de ochii "privitorilor", si in asa fel incat sa nu ramana niciun fel de urma. In felul asta, suferinta celor dragi ar fi la un nivel suportabil, incat sa-si poate trai linistiti batranetile.
Cat despre cei intorsi din moarte clinica, eu zic sa mai citesti, fiindca n-ai aprofundat indeajuns subiectul. Odata ce aceste "fenomene stranii" au inceput sa fie studiate de stiinta, eu consider ca acele povestiri nu reprezinta doar simple speculatii. Am da dovada de ignoranta daca am sustine acest lucru fara ca macar sa cercetam mai amanuntit.
https://www.youtube.com/watch?v=tHcZc-JJEFw
https://www.youtube.com/watch?v=ud77u9xuDro
Cat despre cei intorsi din moarte clinica, eu zic sa mai citesti, fiindca n-ai aprofundat indeajuns subiectul. Odata ce aceste "fenomene stranii" au inceput sa fie studiate de stiinta, eu consider ca acele povestiri nu reprezinta doar simple speculatii. Am da dovada de ignoranta daca am sustine acest lucru fara ca macar sa cercetam mai amanuntit.
https://www.youtube.com/watch?v=tHcZc-JJEFw
https://www.youtube.com/watch?v=ud77u9xuDro
Asa numitele dovezi ale vietii de dincolo descrise de ei seamana izbitor cu cele din lumea actuala.
Sincer nu cred ca Dumnezeu e un batranel cu un toiag in mana si nici ca are o casa pe o campie cu iarba verde.
Si nici iadul nu cred ca e un foc mare in care ard oamenii.
Hai sa fim seriosi!
Sincer nu cred ca Dumnezeu e un batranel cu un toiag in mana si nici ca are o casa pe o campie cu iarba verde.
Si nici iadul nu cred ca e un foc mare in care ard oamenii.
Hai sa fim seriosi!
Nu stiu despre ce "dovezi ale lumii de dincolo" vorbesti tu, dar cu siguranta nu sunt cele pe care le stiu eu. Cele din lumea actuala nu se apropie nici de departe de cele pe care le stiu eu. Abia o experienta pe psihedelice ar putea semana intr-o oarecare masura cu o experienta NDE, dar tot nu este acelasi lucru, fiindca un NDE este mult mai detaliat, iar persoana care l-a trait este mult mai afectata emotional.
Cat despre Iadul ca fiind un foc mare in care ard oamenii, s-ar putea ca un astfel de loc chiar sa existe, tinand cont ca tot mai multi fizicieni sustin si cred in existenta mai multor dimensiuni ale realitatii, si tot mai multe experimente sugereaza aceasta posibilitate (posibilitatea existentei dimensiunilor multiple, sau a Universurilor paralele)...Universul ne poate surprinde oricand... It's a mysterious place... :))
Cat despre Iadul ca fiind un foc mare in care ard oamenii, s-ar putea ca un astfel de loc chiar sa existe, tinand cont ca tot mai multi fizicieni sustin si cred in existenta mai multor dimensiuni ale realitatii, si tot mai multe experimente sugereaza aceasta posibilitate (posibilitatea existentei dimensiunilor multiple, sau a Universurilor paralele)...Universul ne poate surprinde oricand... It's a mysterious place... :))
P.S. Oricum, cat inca mai respir, voi incerca sa invat cat mai multe despre aceste posibile realitati ascunse ochilor nostri, astfel incat sa-mi ajustez viata in asa fel incat in momentul in care mi se vor termina zilele, sa am cat mai multe sanse sa sfarsesc in una din dimensiunile placute, in care oamenii-s fericiti si impacati, si sa evit acele dimensiuni in care oamenii sunt torturati la nesfarsit. De asemenea, voi face tot posibilul sa o iau si pe Andreea cu mine. :))
P.S.2 In niciunul din cazurile pe care le stiu eu, Dzeu nu este descris ca fiind un batranel cu un toiag, ce o freaca pe poienita, ci este descris cum il descriu si unele religii dharmice, ca fiind o sursa centrala de energie, un nucleu, fiind prezent in tot si-n toate.
Iti pui poze la avatar din dimensiunile neplacute si vrei sa ajungi intr-o dimensiune placuta? E cam ciudat...
Pozele de la avatar reflecta "iadul" in care se afla constiinta mea in ultima vreme, nu locul in care vreau sa-mi petrec "eternitatea".Cu ajutorul psihedelicelor mai am o ultima sansa sa ies "la lumina"... Psihoterapia ar fi frectie la picior de lemn pt mine, in acest moment. Eu am nevoie de o experienta care sa-mi zguduie intreaga fiinta, ca sa ma determine sa schimb ceva in viata mea.
Sau, sa ma determine sa spun stop si sa-i pun capat. Ambele posibilitati sunt valabile.
Sa nu te imbolnavesti mai rau... Ai grija de tine!
Cum spuneai.Ai nevoie de ceva sa te faca sa iesi din starea in care esti.Daca tu continui sa pui imagini care sa iti aminteasca mereu de ceea ce simti n ai rezolvat nimic.
Ar treb sa te inconjori de lucruri pozitive.Sa te detaseze.E ca si cum vrei sa slabesti dar pui foto cu mancare...e aiurea.Ii dau dreptate Clarei.
Ar treb sa te inconjori de lucruri pozitive.Sa te detaseze.E ca si cum vrei sa slabesti dar pui foto cu mancare...e aiurea.Ii dau dreptate Clarei.
Va vine sa credeti ca primul gand care imi vine in minte imediat cum ma trezesc dimineata, are ca subiect "Andreea"?! Si incep si ruminez, despic firul in 1000, ajung la munca, iar acolo fac multitasking, pe langa activitatea pe care o presupune jobul, se mai strecoara si cate-un gand ce are acelasi subiect, " Andreea", si iar despic firul pana la epuizare. E extrem de greu sa imi focusez atentia doar pe lucruri pozitive, constructive, productive. Mintea mea are foarte multe "rani" care "sangereaza".
Asta se numeste obsesie.
Cred ca ar fi cazul sa iei tratament altfel nu mai scapi.
Cred ca ar fi cazul sa iei tratament altfel nu mai scapi.
I'm gonna *drop some acid next saturday, hopefully... :))
Din pacate David, cred ca are dreptate Katy.
Nu cred ca poti sa iesi din starea ta actuala fara medicatie si psihoterapie.
Sa capitulezi, sa nu mai lupti, nu e foarte greu...insa parca nu e stilul tau. Sau ma insel?
Ce asteptari ai de la LSD David?.ca daca tot e sa traiesti intr-o lume imaginara, de ce nu-ti faci un cont pe seconlife.com...e mult mai ieftin si cu ceva imaginatie ajungi sa te pacalesti singur. Nu asta iti doresti?
Nu cred ca poti sa iesi din starea ta actuala fara medicatie si psihoterapie.
Sa capitulezi, sa nu mai lupti, nu e foarte greu...insa parca nu e stilul tau. Sau ma insel?
Ce asteptari ai de la LSD David?.ca daca tot e sa traiesti intr-o lume imaginara, de ce nu-ti faci un cont pe seconlife.com...e mult mai ieftin si cu ceva imaginatie ajungi sa te pacalesti singur. Nu asta iti doresti?
Eu cred ca ceea ce isi doreste David este sa se chinuie.Poate va suna ciudat dar eu asta simt ca se intampla.
Cand nu mai poti controla gandurile nu prea mai ai de ales decat psihiatrul.Sau sa te afunzi in mocirla.
Eu am avut azi discutia cu minunata mea sefa.I am zis de ce nu pot atunge targetul.Singurul lucru care mi l a recomandat a fost sa dau mail cu motivele.Si aici fiecare isi protejeaza propria piele.
Dar nu imi prea mai pasa.Daca nu le convine gasesc altceva.
Sambata am dormit aproape toata ziua.Nu se poate sa ma extenuez in halul asta pt un pumn de bani..
Si partea proasta e ca muncitul peste program si in volum vine la pachet cu meseria de contabil...
Cand nu mai poti controla gandurile nu prea mai ai de ales decat psihiatrul.Sau sa te afunzi in mocirla.
Eu am avut azi discutia cu minunata mea sefa.I am zis de ce nu pot atunge targetul.Singurul lucru care mi l a recomandat a fost sa dau mail cu motivele.Si aici fiecare isi protejeaza propria piele.
Dar nu imi prea mai pasa.Daca nu le convine gasesc altceva.
Sambata am dormit aproape toata ziua.Nu se poate sa ma extenuez in halul asta pt un pumn de bani..
Si partea proasta e ca muncitul peste program si in volum vine la pachet cu meseria de contabil...
Katy spune-i ca cel putin jumatate din timp ti-l ocupa TOC -ul ! Pe de o parte boala iti da meticulozitate si atentie la detalii pe de alta parte iti consuma timp cu repetitia si verificarile prea dese ! E mai bine sa stie decat sa-si faca impresii gresite !
David la tine tot ce spui poate fi folosit impotriva ta ! :)
David la tine tot ce spui poate fi folosit impotriva ta ! :)
Steve unii pur si simplu nu vor sa primeasca ajutor.Indiferent cate motive le ai da sa o faca.
Eu i am dat un sfat sincer dar nu am nici timpul nici rabdarea necesara sa insist.Pur si simplu nu mai am rabdare cu oamenii.
Eu i am dat un sfat sincer dar nu am nici timpul nici rabdarea necesara sa insist.Pur si simplu nu mai am rabdare cu oamenii.
eu am postat pe site dar la alta tema cum m-am vindecat de anxietate si atacuri de panica cu tot felul de simtome.Am facut o terapie timp de o luna, la distanta, Am primit tehnici pe email, le-am lucrat impreuna la telefon.Terapia consta in gasirea cauzelor care produc aceste simptome, (amintiri, fapte, frici, emotii negative, ganduri, mahniri etc) apoi eliberarea lor stergerea lor printr-o tehnica, inlocuirea gandurilor negative in pozitive printr-o alta tehnica, echilibrarea fizica si mentala emotionala, stergerea din subconstient a crezurilor mele de teama, neputinta, neicredere in mine frica de boala, de moarte, etc) prin alte metode.Ideea este ca eu singura am lucrat pe mine, cu mintea si cu sufletul meu.Nu as fi stiut singura cum sa scap de anxietate si atacuri de panica dar cu ajutor specializat (terapeut), nu medicamente nu ceaiuri sau suplimente, doar eu am lucrat cu gandurile si sufletul, dupa metode clare.Totul e in minte desi nimeni nu recunoaste sau nu gaseste singur cauzele, Nu fac reclama nimanui, scriu doar sa stiti ca sunt terapeuti specializati in aceste anxietati.Daca nu gasiti, imi puteti scrie sa va indrum catre cine m-a ajutat pe mine sa scap, Si eu am primit indrumare de la altcineva si doresc cumva sa multumesc oferind si eu altcuiva.Va doresc
vad ca postezi sub diverse nume...ba esti popida felicia.ba esti ruxi stan.
Ar fi bine sa te hotarasti.Oare apa sfintita contine terapia prin care te-ai vindecat?
Ar fi bine sa te hotarasti.Oare apa sfintita contine terapia prin care te-ai vindecat?
Sincer nu cred in hocus pocusul asta.
Cred ca iti pierzi timpul aici.Noi suntem destul de realisti.No offence.
Cred ca iti pierzi timpul aici.Noi suntem destul de realisti.No offence.
Ii trebuie Leliei Marcu bani pt noi pelerinaje, ceea ce nu e rau deloc ! Eu am vorbit putin cu dansa pe fb dar apoi m-a blocat ! S-a suparat rau cand i-am zis ca Iisus a stat niste ani buni la o manastire in Tibet, ceea ce este un fapt istoric, documentat chiar de un ortodox, un rus, la inceputul secolului trecut !
Pt probleme mai minore de anxietate se pot incerca terapiile ei, de ce nu !
Pt probleme mai minore de anxietate se pot incerca terapiile ei, de ce nu !
Sigur ca da.Pentru cine se simte cobai, sa incerce...
Poti incepe tu, Steve, ca tot o recomanzi.
Poti incepe tu, Steve, ca tot o recomanzi.
Katy, decat tot felul de terapii bizare si false precum terapia cu ingeri ( a se citi demoni ) sau Reiki (cam acelasi lucru) mai bine ceva neaos si curat fara influente asiatico-demonice ! Doamna respectiva cred ca face o combinatie de psihologie cu sacroterapie !
Chiar se simte nevoia unei asociatii a terapeutilor ortodocsi practicanti, fie ei psihologi sau naturisti ! Sa vezi o inflatie de psihologi care isi pun la CV toate participarile la seminarii de cateva ore dar care nu-si cunosc propria religie, ba chiar si-o reneaga, este extrem, extrem de trist si descurajant sau chiar de speriat pt foarte multi pacienti !
Chiar se simte nevoia unei asociatii a terapeutilor ortodocsi practicanti, fie ei psihologi sau naturisti ! Sa vezi o inflatie de psihologi care isi pun la CV toate participarile la seminarii de cateva ore dar care nu-si cunosc propria religie, ba chiar si-o reneaga, este extrem, extrem de trist si descurajant sau chiar de speriat pt foarte multi pacienti !
Buna tuturor,
Credeti ca unele carti precum seria The Secret(Rhonda Byrne) sau Poti sa-ti vindeci viata(Louise L.Hay sau alte carti motivationale/de dezv personala/spirituala ne pot ajuta in lupta noastra cu TOC-ul sau cu afectiunile psihice?
A incercat cineva si l-a ajutat catusi de putin?
Daca nu ar fi asa scump psihologul toata lumea ar apela la psiholog dar vedeti multi au retineri..eu cel putin mi-as dori sa ma duc la psiholog dar nu imi permit sa dau 1-2 mil pe saptamana (adica 1-2 sedinte pe saptamana)Poate ar trebui ca statul sa compenseze total costul sedintelor la psiholog..precum si la dentist, ar face un bine enorm la multi, foarte multi oameni suferinzi si mai putin potenti financiar.
Credeti ca unele carti precum seria The Secret(Rhonda Byrne) sau Poti sa-ti vindeci viata(Louise L.Hay sau alte carti motivationale/de dezv personala/spirituala ne pot ajuta in lupta noastra cu TOC-ul sau cu afectiunile psihice?
A incercat cineva si l-a ajutat catusi de putin?
Daca nu ar fi asa scump psihologul toata lumea ar apela la psiholog dar vedeti multi au retineri..eu cel putin mi-as dori sa ma duc la psiholog dar nu imi permit sa dau 1-2 mil pe saptamana (adica 1-2 sedinte pe saptamana)Poate ar trebui ca statul sa compenseze total costul sedintelor la psiholog..precum si la dentist, ar face un bine enorm la multi, foarte multi oameni suferinzi si mai putin potenti financiar.
Statul mai degraba ar investi in campanii prin care sa determine populatia sa consume mai putine dulciuri si sa se spele mai des pe dinti...Cu alte cuvinte, in educatie trebuie investit, fiindca din lipsa ei se intampla toate nenorocirile pe lumea asta...
.ca in Romania..
In schimb ne arde la salarii de la 1 ianuarie.Ce sa mai vorbim de luxul de a merge la psiholog din moment ce ei vor sa ne distruga.
In schimb ne arde la salarii de la 1 ianuarie.Ce sa mai vorbim de luxul de a merge la psiholog din moment ce ei vor sa ne distruga.
@Dr. Rares Ignat: Ma astept ca lsd-ul sa-mi arate realitatea si din alte perspective (eu fiind o persoana care are vise lucide in mod natural, ma astept sa trec la urmatorul nivel), in felul asta poate identific mai usor ce trebuie imbunatatit la mine, si de asemenea, ma astept ca experienta sa ma motiveze catre acele imbunatatiri/schimbari. Nu puteti asemana un trip pe lsd cu realitatea virtuala... Fiind psihoterapeut, consider ca ar fi trebuit sa fiti mult mai deschis catre aceste substante, ba chiar sa si experimentati cu ele.
David cum te astepti tu ca cineva sa fie deschis la consumul de stupefiante?!
Pe langa faptul ca devii dependent de ele ta mai alegi si cu o gramada de probleme de sanatate.
Te as sfatui sa gasesti o alta cale mai sanatoasa sa faci acele imbunatatiri despre care vorbesti.
Pe langa faptul ca devii dependent de ele ta mai alegi si cu o gramada de probleme de sanatate.
Te as sfatui sa gasesti o alta cale mai sanatoasa sa faci acele imbunatatiri despre care vorbesti.
Astea-s idei preconcepute, ce nu se aplica psihedelicelor.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 15am obsesii, oi fi maniaco-depresiva?
- 6Hipnoza... o sulutie pt. TOC?
- 4prazolex+alcool=?
- 4tulburari sexuale in urma unei depresii
- 32internare bolnav psihic
- 6fobie, anxietate, obsesie.. din cauza somajului
- 34depresie anxietate, atacuri de panica si tulburari obsesiv compulsive
- 15este rasfat sau tulburare obsesiv compulsiva
- 9Nevroza obsesiv compulsiva
- 4Sa fie tot tulburarea obsesiv compulsiva sau altceva ?
- 2Tratament pt toc
- 5Ma voi vindeca de TOC vreodata?Se vindeca TOC?
- 3Ce ma ajuta pentru ameliorarea/incetarea obsesiilor si compulsiilor?(TOC)
- 7Tulburarea obsesiv-compulsivă
- 3OCD, TOC, sindromul obsesiv compulsiv
- 28tulburare obsesiv compulsiva
- 9Recadere anxietate?
- 2TOC, gelozie și hipersensibilitate
- 2Sindrom anxios depresiv si TOC
- 2In cat timp isi face efectul anafranil?
Mai multe informații despre: Tulburarea obsesiv-compulsiva
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: