GRUP SUPORT PENTRU TOC 2014
Buna ziua si la multi ani ! V a scriu pentru ca sunt disperata, simt ca imi p-erd controlul, am o anxietate iesita din comun... incerc sa ma linistesc, dar gandurile o iau razna. am o frica de neputinta, cred ca nu o sa fac fata vietii, ca nu o sa ma pot duce la serviciu. Am fost o persoana puternica pana acum 4 ani, de atunci parca totul a luat o intorsatura aiurea. M am casatorit si mi s -a tot spus ca nu sunt in stare de multe, precizez ca am fost cam cocolosita de catre parintii mei si cand am dat de greu am facut un soc, iar acum am aceasta teama care uneori dusa la extrem ma agita, tremur, amete4wsc, nu vad bine... etc. momentajn iau Mirzaten ca antidepresiv, se4roquel iau de o lun a si nu -mi place ca este anti psihotic si rivotril la nevoie, rivotrilul ma linisteste, dar nu as vrea ca viata mea sa fie asa 4 ever. Help !
Alina, v-am trimis mesaj privat, cautati
Sunt noua pe site si nu stiu un de sa caut mesajele in privat...
Hello!
Ce mai este pe aici cum va mai simtiti?
Astazi la servici am simtit la un cactus in suflet ma intepa din interior.Anxietatea desigur..mi a reamintit ca inca exista..din pacate.
Mi a luat ceva timp sa imi revin.
Voi cum ii mai faceti fata?
Mr Steve ce cuminte te ai facut nu mai zici nici pass
Ce mai este pe aici cum va mai simtiti?
Astazi la servici am simtit la un cactus in suflet ma intepa din interior.Anxietatea desigur..mi a reamintit ca inca exista..din pacate.
Mi a luat ceva timp sa imi revin.
Voi cum ii mai faceti fata?
Mr Steve ce cuminte te ai facut nu mai zici nici pass
E pacat ca desi luam zilnic medicamente pentru TOC de ani de zile tot mai este prezenta anxietate asta pacatoasa.:(
Asa e.Pacatoasa rau boala asta.
Eu am inceput sa iau din nou anxioliticul aveam o stare urata..Treb sa reincep sa caut job aici nu fac contabilitate s a transformat totul in altceva.Ce nu mi place.Iar schimbare iar anxietate si sunt extrem de obosita. Mare ghinion am la joburi.
Eu am inceput sa iau din nou anxioliticul aveam o stare urata..Treb sa reincep sa caut job aici nu fac contabilitate s a transformat totul in altceva.Ce nu mi place.Iar schimbare iar anxietate si sunt extrem de obosita. Mare ghinion am la joburi.
Spitomin.
Azi m am simtit atat de rau din cauza colegelor care au refuzat sa imi arate ceva incat am luat calmepam...chiar nu mai puteam.Imi venea sa ma ridic si sa plec acasa.
Azi m am simtit atat de rau din cauza colegelor care au refuzat sa imi arate ceva incat am luat calmepam...chiar nu mai puteam.Imi venea sa ma ridic si sa plec acasa.
Un an nou bun!..chiar si asa cu intarziere.
Ce anume te-a deranjat de fapt Katy ? Ce insemna felul in care au reactionat colegele tale ?
Ma bucur ca ai revenit David, cum mai esti?
Poate e cazul sa vorbesti cu medicul tau Vernus si sa-i spui de cum te simti..poate schimba ceva la medicatie.
Imi pare rau pentru situatia ta Adriana. Mergi si la sesiuni de psihoterapie?
Ce anume te-a deranjat de fapt Katy ? Ce insemna felul in care au reactionat colegele tale ?
Ma bucur ca ai revenit David, cum mai esti?
Poate e cazul sa vorbesti cu medicul tau Vernus si sa-i spui de cum te simti..poate schimba ceva la medicatie.
Imi pare rau pentru situatia ta Adriana. Mergi si la sesiuni de psihoterapie?
Buna Rares
M a deranjat faptul ca au vrut sa iasa in evidenta prin faptul ca au asimilat mai repede noile informatii si pentru asta nu au fost dispuse sa imi arate si mie.
Azi am fost la un interviu foarte incantata iar cand am ajuns acolo imi spun ca vor sa ma trimita la cursuri dd contabilitate bancara.Desigur fara sa precizeze exact in descrierea postului din anunt.
Asa ca m am intors cu coada intre picioare inapoi la firma mea mai umila sa mi se explice si mie teoria chibritului...
M a deranjat faptul ca au vrut sa iasa in evidenta prin faptul ca au asimilat mai repede noile informatii si pentru asta nu au fost dispuse sa imi arate si mie.
Azi am fost la un interviu foarte incantata iar cand am ajuns acolo imi spun ca vor sa ma trimita la cursuri dd contabilitate bancara.Desigur fara sa precizeze exact in descrierea postului din anunt.
Asa ca m am intors cu coada intre picioare inapoi la firma mea mai umila sa mi se explice si mie teoria chibritului...
Vad ca Prozacul prescris recent ma mai ajuta, dar nu atat cat speram eu si cat ar trebui.Oricum sunt constient ca toata viata probabil o sa am ganduri intruzive si anxietate.M-am obisnuit de 8 ani de zile.
Din pacate asa se intampla adesea la anunturile de angajare. Nu prea mentioneaza detalii, ca sa nu-si ingusteze baza celor de unde pot sa aleaga.
In legatura cu colegele e important sa clarifici ce motive ar avea cineva de a reactiona intr-un fel anume. De exemplu, exista posibilitatea A) sa nu fi vrut sa impartaseasca informatia pt a pastra puterea…dar exista si posibilitatea B) sa fi fost prinse cu alta treaba si sa considere ca isi fac un deserviciu personal daca nu se ocupa de ceea ce au de facut. Cu alte cuvinte la B nu au reactionat asa din rautate, ci doar pt ca si-au pus interesele lor pe primul plan.
Pt a) Cum crezi ca ar fi reactionat colegele daca le-ai fi spus calma : OK probabil ca acum sunteti ocupate…dar mai tarziu? As aprecia asta!
Pt B) In cazul in care ai dovezi clare ca tine de un fel de a fi mai neprietenos, Cum crezi ca ar fi reactionat colegele daca le-ai fi spus calma: Eu una apreciez persoanele ce nu tin informatia doar pentru ele..si isi sprijina colegii. M-as bucura daca am putea colabora mai bine in sensul asta.
In legatura cu colegele e important sa clarifici ce motive ar avea cineva de a reactiona intr-un fel anume. De exemplu, exista posibilitatea A) sa nu fi vrut sa impartaseasca informatia pt a pastra puterea…dar exista si posibilitatea B) sa fi fost prinse cu alta treaba si sa considere ca isi fac un deserviciu personal daca nu se ocupa de ceea ce au de facut. Cu alte cuvinte la B nu au reactionat asa din rautate, ci doar pt ca si-au pus interesele lor pe primul plan.
Pt a) Cum crezi ca ar fi reactionat colegele daca le-ai fi spus calma : OK probabil ca acum sunteti ocupate…dar mai tarziu? As aprecia asta!
Pt B) In cazul in care ai dovezi clare ca tine de un fel de a fi mai neprietenos, Cum crezi ca ar fi reactionat colegele daca le-ai fi spus calma: Eu una apreciez persoanele ce nu tin informatia doar pentru ele..si isi sprijina colegii. M-as bucura daca am putea colabora mai bine in sensul asta.
Varianta C : o excursie platita de Catalina in lichidul amniotic !
Spre ce varianta inclini Katy ?
Spre ce varianta inclini Katy ?
Va spun imediat:
Una dintre colege mi a spus verde n fata:nu este corect ca noi sa ne chinuim sa intelegem programul si tu sa il iei de a gata.In cazul asta as inclina sa cred ca e rautate.Apoi m am dus la colegii din celalt birou mai precis la una din ei care a fost binevoitoare si a venit sa imi arate dar a avut si grija sa intrebe in birou de ce nu imi arata si mie.Moment in care fiecare din ele a dat o n balbaiala.
Peste ceva vreme situatia se repeta nu imi arata ma cam panichez ca nu stiu ce sa fac iar dupa ceva vreme timp in care ma uit ca curca n lemne la aplicatie ma intreaba una din colegele mele daca am rezolvat si zic ca nu aveam cum.
Am discutat si cu sefa mea prezenta de altfel in birou dar doar ca spectator pe margine.I am reprosat faptul ca nu se comunica si am subliniat ca eu nu as fi tinut informatia doar pt mine ci as fi dat o mai departe.
Cam asa functioneaza treaba peste tot de asta sunt nevoita sa schimb joburile ca pe ciorapi.
Varianta C?Steve cu banii pe care nu ii am iti fac cinste cu o incursiune in amniotic.Ce zici?Te tenteaza? ;)
Una dintre colege mi a spus verde n fata:nu este corect ca noi sa ne chinuim sa intelegem programul si tu sa il iei de a gata.In cazul asta as inclina sa cred ca e rautate.Apoi m am dus la colegii din celalt birou mai precis la una din ei care a fost binevoitoare si a venit sa imi arate dar a avut si grija sa intrebe in birou de ce nu imi arata si mie.Moment in care fiecare din ele a dat o n balbaiala.
Peste ceva vreme situatia se repeta nu imi arata ma cam panichez ca nu stiu ce sa fac iar dupa ceva vreme timp in care ma uit ca curca n lemne la aplicatie ma intreaba una din colegele mele daca am rezolvat si zic ca nu aveam cum.
Am discutat si cu sefa mea prezenta de altfel in birou dar doar ca spectator pe margine.I am reprosat faptul ca nu se comunica si am subliniat ca eu nu as fi tinut informatia doar pt mine ci as fi dat o mai departe.
Cam asa functioneaza treaba peste tot de asta sunt nevoita sa schimb joburile ca pe ciorapi.
Varianta C?Steve cu banii pe care nu ii am iti fac cinste cu o incursiune in amniotic.Ce zici?Te tenteaza? ;)
Deci totusi tii la colegele tale Katy ! In cazul asta iti merit soarta !
#rezistacatsicumpoti !
Daca ar fi al tau da, m-ar tenta ! :)
#rezistacatsicumpoti !
Daca ar fi al tau da, m-ar tenta ! :)
Steve nu tin deloc la colegele mele.
Cel putin pe una din ele pot sa spun ca o urasc.Atat de egoista si plina de ea..i am ascultat toate miortzaielile si plansetele si cand am avut si eu nevoie sa imi arate ceva s a dat ocupata.
Cateodata chiar ma intreb cum de am atras atatia ticalosi in jurul meu.
Sunt atat de obosita ca as dormi 10 ani sa nu mai aud de nimeni si de nimic!!
Cel putin pe una din ele pot sa spun ca o urasc.Atat de egoista si plina de ea..i am ascultat toate miortzaielile si plansetele si cand am avut si eu nevoie sa imi arate ceva s a dat ocupata.
Cateodata chiar ma intreb cum de am atras atatia ticalosi in jurul meu.
Sunt atat de obosita ca as dormi 10 ani sa nu mai aud de nimeni si de nimic!!
Chiar daca e adevarat Katy ca ele au reactionat diferit fata de cum ai fi reactionat tu, oare era clar ca trebuiau sa reactioneze in acel mod? Ti-ar fi placut sa reactioneze asa…ar fi fost laudabil sa se comporte ca ‘bune colege’…dar oare erau obligate sa se comporte la fel cum te-ai fi comportat tu intr-o situatie similara?
Poate ca frustarea ta legata de cei cu care colaborezi ar putea fi mai mica daca ai inlocui acel ‘trebuiau sa se comporte asa-si-pe-dincolo’ cu ‘ar fi fost frumos/de dorit sa se comporte in acel mod’. Daca faci acest switch in gandire, uneori incepi automat sa te gandesti si la motivele pentru care nu au avut comportamentul dorit. In felul asta poti ajunge sa le intelegi mai bine reactiile nedorite…si poate reusesti sa gasesti o cale sa depasesti situatia si fara sa te frustrezi atat de mult. Ajungi la asta insa doar dupa ce dezlipesti eticheta de 'ura'.(te ajuta ea oare la ceva?)
o zi placuta!
Poate ca frustarea ta legata de cei cu care colaborezi ar putea fi mai mica daca ai inlocui acel ‘trebuiau sa se comporte asa-si-pe-dincolo’ cu ‘ar fi fost frumos/de dorit sa se comporte in acel mod’. Daca faci acest switch in gandire, uneori incepi automat sa te gandesti si la motivele pentru care nu au avut comportamentul dorit. In felul asta poti ajunge sa le intelegi mai bine reactiile nedorite…si poate reusesti sa gasesti o cale sa depasesti situatia si fara sa te frustrezi atat de mult. Ajungi la asta insa doar dupa ce dezlipesti eticheta de 'ura'.(te ajuta ea oare la ceva?)
o zi placuta!
Aveti dreptate herr Rares, cand ajungi intr-un colectiv nou este bine sa pleci de la premisa ca ai nimerit intr-o jungla cu primate salbatice cu tot felul de instincte primitive, inclusiv criminale intr-un anumit sens, si apoi sa-l tratezi pe fiecare dupa comportamentul sau ! Si eu am ajuns la concluzia asta chiar daca mai tarziu si nici acum nu-mi vine sa cred ca asta este adevarul ! Eu mereu am fost tentat sa acord oricui si fara rezerve prezumtia de umanitate si mai mereu am gresit sau cu greu am gasit urme ale ei !
Te sfatuiesc sa faci la fel Katy, altfel vei trece drept o inadaptata ! :)
Te sfatuiesc sa faci la fel Katy, altfel vei trece drept o inadaptata ! :)
Steve stiu ca asa este.Si eu am ajuns la aceeasi concluzie.(no offence Rares).
Este o jungla in care ne mancam unii pe altii supravietuiesc doar cei mai cruzi.
Asta e realitatea din pacate..
Este o jungla in care ne mancam unii pe altii supravietuiesc doar cei mai cruzi.
Asta e realitatea din pacate..
Completare: ura pe care am resimtit o a fost ca urmare a lipsei de colegialitate.Avand acelasi obiectiv in departament eu vad lucrurile ca o munca de echipa.Cand un coechipier este la pamant ii dai o mana si il ajuti sa se ridice pentru a putea continua jocul TOTI.Nu faci pe indiferentul pentru ca totul se intoarce ajungi sa joci si pentru cel care e in imposibilitate.
Dar daca sunt atat de limitate in gandire atat pot atat fac. Si sunt in majoritate..
Dar daca sunt atat de limitate in gandire atat pot atat fac. Si sunt in majoritate..
Ma simt din ce in ce mai rau.Parca as fi depresiva.
Nu mai suport situatiile tensionate de nici un fel imi vine sa o iau la fuga.Nu le mai fac fata.sunt franta de oboseala si as dormi non stop.
Nu mai suport situatiile tensionate de nici un fel imi vine sa o iau la fuga.Nu le mai fac fata.sunt franta de oboseala si as dormi non stop.
Am auzit ca s-au inventat concediile, zilele libere chiar si anul sabatic !
Ai auzit foarte bine Steve.Am reusit luna trecuta sa imi iau si eu doua zile.M am simtit extraordinar de bine aproape imi revenisem.M am intors cu forte proaspete dar in cateva zile m au doborat.
Asa ca zilele libere sunt o solutie de moment.
In birou am.o colega care a ajuns sa aiba zilnic dureri de cap ba chiar pleaca in mijlocul zilei acasa ca nu mai rezista..nu as vrea sa cred ca diar astfel de joburi se lipesc de mine. Sunt convinsa ca altii castiga bani frumosi fara sa le vina rau pe la servici de oboseala.
Asa ca zilele libere sunt o solutie de moment.
In birou am.o colega care a ajuns sa aiba zilnic dureri de cap ba chiar pleaca in mijlocul zilei acasa ca nu mai rezista..nu as vrea sa cred ca diar astfel de joburi se lipesc de mine. Sunt convinsa ca altii castiga bani frumosi fara sa le vina rau pe la servici de oboseala.
Ce mai e pe aici? Toata lumea sanatosa, fericita :)
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 18Tulburari obsesivo-compulsive (OCD). Exista medici in Cluj care trateaza aceasta boala?
- 5obsesie sau dragoste?
- 2tulburare obsesiv compulsiva, tulburare anxioasa mixta
- 9Deficit de dopamina?
- 99Tulburare Obsesiv-Compulsiva. Partea a VIII-a
- 12De ce reactie extrapiramidala?
- 21Recadere in tulburare obsesiv-compulsiva
- 6OCD foarte dureros si deranjant.
- 5un pic nedumerit
- 5Fobii la copii
- 2TOC!Intrebari
- 2Care e cel mai bun antidepresiv pentru TOC?Ce antidepresiv e cel mai eficient?
- 4Tulburare Obsesiv Compulsiva
- 0Cocktail - depresie, TOC, fobie sociala
- 2Care este diferenta intre tulburarea obsesiv-compulsiva si tulburari de control al impulsurilor?
- 0Toc
- 12Probleme cu erecția de la Cipralex
- 3Tulburare obsesiv compulsivă
- 2La ce ajuta Depakine în principal atunci când ti-e prescris?
- 2Sufăr de tulburare obsesiv compulsiv?
Mai multe informații despre: Tulburarea obsesiv-compulsiva
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: