GRUP SUPORT PENTRU TOC 2014

7471 comentarii 1 2 ..... 225226227 ..... 249 250 Înainte ›
0
22-10-2018, ora 08:41
katy_p
Nu este medic/terapeut
katy_p
Nu stiu cum sunteti voi dar eu franta de oboseala. Jobul plus lectiile fetei m au terminat psihic.
Stam pana la 11 noaptea sa le facem pe toate pt ca fiecare domn/doamna are pretentii ca materia lui/ei sa fie prioritara in caz contrar sunt amenintati cu nota 4. Inutil sa spun cat de aberante sunt manualele lb romana fiind cea mai busita. Cred ca s au chinuit enorm sa inventeze diversi termeni doar sa umple paginile..Inutil sa spun ca am incercat sa ma lupt cu sistemul asta tampit si nici un parinte nu a pus umarul desi toti erau de acord cu mine..
In cateva cuvinte mi e sila de cum a ajuns invatamantul romanesc..
0
22-10-2018, ora 13:57
Steve.the.great
Nu este medic/terapeut
Steve.the.great
Invatamantul romanesc este unul de varf, avansat si cu multe pretentii, parerea mea este ca ar trebui facut pe 2 sau chiar 3 nivele : avansati ( adica cel actual, standard in momentul de fata), mediocri - care vor urma un liceu si copii de nivel scazut ( fata de cei avansati) - care vor merge la scolile profesionale !
La bacalaureat sau la terminarea scolii profesionale in loc de comentarii literare sau alte cunostinte complexe ar trebui ca toti sa fie capabili sa foloseasca in contextul corect pronumele decat si care ! Si foarte important pt moralul tuturor este ca daca un elev de nivel scazut stie sa vorbeasca si sa scrie corect sa ia 9 si 10 ! De fapt chestia asta ar putea sa o faca profesorii chiar de acum neoficial, in felul asta copiii vor putea invata fiecare in ritmul lui fara sa se simta discriminati sau rusinati fata de colegii lor mai destepti, iar cei mai avansati si-ar dezvolta empatia si intelegerea fata de cei mai putin dotati intelectual decat ei !
0
23-10-2018, ora 08:33
katy_p
Nu este medic/terapeut
katy_p
De acord sa fie pe nivele dar ce spui Steve de modul cum sunt concepute manualele? Si modul de exprimare? Iti spun eu: sunt concepute pentru cei care stiu deja ce contin. Uneori ne depasesc si pe noi cei mari si preascoliti ca limbaj..ce sa mai zic de niste prichindei.
De ex au inventat " prevocalele". Ai auzit de asa ceva?! Pe timpul nostru nu erau inca inventate..Alt exemplu: " i soptit" in cuvinte. Pe bune?! Cred ca noaptea au visat ca sasaiau ca serpii si a doua zi dimineata s au gandit sa mai inventeze ceva pt manualul de romana. Si lista ar putea continua doar ca nu imi vine sa ma enervez de la prima ora am destui psihotici pe la servici..
0
23-10-2018, ora 12:05
Steve.the.great
Nu este medic/terapeut
Steve.the.great
Dupa xum am spus, se introduc notiuni tot mai complicate !
Ideea era ca tocmai temele dificile trebuiau sa le faca IN CLASA iar copiii sa lucreze IN GRUPURI, astfel nu pui copiii in competitie ci in colaborare, nu sa vina fiecare de acasa cu o rezolvare sau interpretare practic de familie ( ba mai suni si niste prieteni :) precum la Biblie ! Lucrul pe grupuri are niste beneficii enorme, atmosfera se schimba complet, se detensioneaza, se impart sarcini instantaneu, fiecare isi aduce aportul dupa posibilitati fara sa fie judecat ci incurajat (fiindca nota se ia pe grup ), cei mai slabuti invata de la cei mai isteti si devin recunoscatori iar acestia din urma invata sa fie mai empatici, pt ca de regula sant mai egoisti si solitari..Practic beneficiile sant nenumarate, ar trebui implementat acest mod de lucru la toate clasele mici, notarea fiind mai mult orientativa si nu scopul principal ca in prezent ! Satisfactia ta ca ai fiica premianta din a-ntaia pana-ntra opta dar v-ati intins cu totii nervii si cu totii sant traumatizati, cu ambitii, obsesii si ranchiuni nu cred ca merita pretul ! Profesoara respectiva n-a facut decat sa puna presiune in directia gresita, e un mod invechit de predare, copiii nu se educa ci doar acumuleaza niste cunostinte, cu dezgust de cele mai multe ori !
0
23-10-2018, ora 18:34
katy_p
Nu este medic/terapeut
katy_p
Si aici sunt de acord cu tine.
Fata mea are noroc cu mine si cu tatal meu ca amandoi stim matematica eu si engleza lucram intensiv cu ea si are numai 9 si 10.
Dar stau si ma intreb ce impact va avea pe viitor?
O sa ajute sau din contra?! Nu toti cei care trag tare ajung si bine in viata.
Ramane de vazut.
Pana atunci voi face tot posibilul sa ii fie bine.
Si poate nu in tara asta.
0
24-10-2018, ora 14:23
Steve.the.great
Nu este medic/terapeut
Steve.the.great
Toata lumea vorbeste de educatie si investitii in educatie ( adica in cladiri si salarii) dar nimeni nu spune ce valori trebuie puse la baza educatiei copiilor si in ce mod concret ! Eu cred ca ar trebui ridicat si coeficientul emotional al copiilor ( EQ) nu doar (sau decat cum se spune acuma :)) IQ -ul prin gramezi de cunostinte bagate cu lingura !
Practic cred ca ar trebui introduse ore de psihologie si profesori cu dubla calificare ca sa nu ajunga peste ani de zile sa plateasca unul pt terapia traumelor din scoala generala ! Si programele si reformele din invatamant trebuie facute tot de psihologi si psihoterapeuti, altfel nu se pot face progrese notabile in directia de care am spus ! Degeaba suntem (aparent) destepti daca suntem plini de nevroze, ca sa ne referim doar la noi si nu la altii ! :)
0
24-10-2018, ora 19:20
katy_p
Nu este medic/terapeut
katy_p
Corect si aici.
Steve ce i cu tine?! :) Ai devenit foarte intelept de la un timp.
Asta pentru ca tot am citit cu fii mea "Aventurile lui Habarnam" te asemeni cu prichindelul Stietot :).
Asta pana la proba contrarie desigur :)
0
01-11-2018, ora 12:40
Dr. Rares Ignat
Psihologie, Bucuresti
Dr. Rares Ignat
chiar asa Stevens :). Dar cine consideri ca ar fi cei ce ar fi bine sa dea tonul, sa urmareasca evolutia, acestor valori morale si emotionale?
0
02-11-2018, ora 10:45
Steve.the.great
Nu este medic/terapeut
Steve.the.great
Doar eu cred ca pot da tonul la astfel de schimbari profunde de sistem dar inca nu m-am inscris in PSD
insa inteleg ca ma pot baza baza macar pe votul tau Katy ! :))
Va spun ca nu intereseaza pe nimeni sa schimbe ceva, am avut ministru un profesor de psihologi, pe Mircea Miclea si n-a facut mare rahat nici el ! La noi sistemele sant de tip sovietic, facute sa ii serveasca pe cei care muncesc in ele nu pe beneficiari, respectiv elevi si pacienti ! Dar adevarul este ca nici nu prea ai pt cine te zdrobi prea mult, noi ne luptam sa iesim din neostalinism si neosecurism iar o buna parte din populime se opune, sustine ca ala e "statul de drept" si sa iesim din paradigma " muie Dragnea" ! Trebuie sa creasca nivelul general de constiinta (nu de pretentii !!) al populatiei !
0
03-11-2018, ora 10:36
Dr. Rares Ignat
Psihologie, Bucuresti
Dr. Rares Ignat
Tocmai asta e intrebarea mea Stevens. Cine (inafara de tine, bineinteles) consideri ca ar fi bine sa creasca "nivelul general de constiinta" despre care spui mai sus ?

Daca oamenii ar fi mai deschisi in a incerca sa inteleaga mai bine opinia celuilalt, poate ne-ar fi mai bine tuturor. Insa atunci cand discutia porneste de la idea ca : ‘tu trebuie sa ma intelegi intai pe mine, pentru a te intelege si eu pe tine’, sansele sunt probabil mici de a ajunge la o solutie benefica pentru fiecare.
0
03-11-2018, ora 10:37
Dr. Rares Ignat
Psihologie, Bucuresti
Dr. Rares Ignat
Atunci cand se evita discutia deschisa si clarificarile, cand e deviata discutia spre alte subiecte, ce deturneaza atentia de la ‘ceea ce doare’, starea conflictuala e intretinuta constant. Schimbarea intarzie, cu atat mai mult cu cat sunt mai frecvente astfel de discutii nefunctionale. O buna parte din populatie pare insa ca agreaza sa se implice in ‘a arata cu degetul cine e de vina’, fara a se concentra pe ceea ‘ce am putea face impreuna, pentru a ne fi bine la amandoi’. Asta e poate si motivul pentru care schimbarea semnificativa a intarziat si in cazul pe care il mentionezi mai sus Stevens
0
04-11-2018, ora 16:28
Steve.the.great
Nu este medic/terapeut
Steve.the.great
Rares inainte de toate trebuie sa spun ca ai calitati de presedinte, adica de moderator al punctelor de vedere divergente ! Alta calitate necesara ar fi generozitatea, care vedem ca ii lipseste cu desavarsire turistului de profesie pe care v-ati inghesuit ca oile speriate ( de manipularile SRI) sa-l votati ! Desi are posibilitatea de a face gratieri fara sa riste absolut nimic, robotul votat de voi (sa va reprezinte ??!!) n-a facut niciuna in 4 ani, asta e un bun instrument de verificare a empatiei unei parti importante a populatiei (mult-laudatii 6, 4 milioane de cetateni), adica egala cu zero ! Deci trebuie ridicata media generala caci santem corijenti ca natiune ! :)
0
07-11-2018, ora 16:29
Dr. Rares Ignat
Psihologie, Bucuresti
Dr. Rares Ignat
Multumesc pentru aprecierea legata de moderarea opiniilor divergente. Partea asta cu a fi empatici cu infractorii o aud cam des in ultimele saptamani pentru a fi doar o coincidenta...poate e doar impresie gresita? nu pot sa spun inca daca e doar o obisnuita manipulare sa nu.

Pot insa sa spun ca inainte de a fi empatic cu infractorii imi doresc sa fiu empatic mai intai cu tinerii « corijenti » sau doar tristi, agresivi, lipsiti de motivatie, ce-mi spun in cabinet: da’ ce rost are sa ma educ sau sa fiu un profesionist ? nu vezi cum se castiga banu’ in tara asta? nu vezi ca infractorii o duc bine mersi pe la TV ?

Sunt curios Stevens, ce i-ai raspunde tu unui astfel de adolescent? (si aici nu ma astept la indicatii terapeutice medicamentoase, bineinteles :))
0
07-11-2018, ora 22:16
Steve.the.great
Nu este medic/terapeut
Steve.the.great
Daca vorbim de infractori eu ma asteptam ca voi psihologii, macar voi, sa fiti empatici cu tinerii care au furat cate o bicicleta sau un telefon si pe care le-au vandut pe nimic, ca sa-si cumpere droguri sau cu cei care au furat mancare din magazine, fapta care nu mai este pedepsita in occident, cum nu mai este pedepsita nici prostitutia !

Tinerilor care iau exemplele proaste de la tv le-as spune ca fac o generalizare simplista, o greseala absolut elementara ! In plus, tocmai lipsa de empatie ii impiedica sa vada gramada de probleme personale sau juridice ale persoanelor care au obtinut averi sau castiguri usoare ( aici il includ si pe fuhrer-ul cu talente de imobiliar oportunist ) ! Sa mai aiba deci rabdare 5-10 ani inainte sa traga concluzii pripite ! :)
Daca nu ieseam din comunism Coposu, Diaconescu si Ratiu erau niste "infractori" si "dusmani ai poporului" ! Sa asteptam deci si retragerea securistilor din justitie, justitia actualmente este basificata ( de alt de un "erou" preferat de voi cei " de dreapta" :), deturnata, stramba, partinitoare, in cea mai mare parte !
0
08-11-2018, ora 08:21
Dr. Rares Ignat
Psihologie, Bucuresti
Dr. Rares Ignat
Cred si eu ca e important sa arati empatie unei persoane ce furat un ou pentru ca i-a fost prea foame. E important ca justitia sa fie empatica si sa tina cont (poate un pic mai mult) de astfel de circumstante atenuante. In acelasi timp insa e important sa tina cont (poate semnificativ mai mult) si de circumstantele agravante, cum ar fi sa furi banii copiilor pentru a umple pusculita unei grupari sau a lua mita milioane, in conditiile in care oricum esti foarte avut.

Pot sa inteleg ca cei din a doua categorie au si ei framantarile lor psihice si sunt de acord ca statul sa le ofere psihoterapie gratuita in timp ce executa pedeapsa dupa gratii….nu insa si la domiciliu sau in libertate, chiar daca returneaza ceea ce au furat.

Mai sunt de acord ca toti cei ce acelasi nivel de gravitate al infractiunii sa plateasca la fel, insa numai dupa ce instanta ii condamna. A condamna un om doar pe baza unor presupuneri ‘vehiculate intr-o valiza’, nu e ceva foarte empatic in opinia mea. Tu consideri altfel Stevens?

E cam degeaba sa le spui acestor tineri sa nu generalizeze exemplele de persoane ce scapa fara condamnare si conduc un popor. Sunt adesea tineri cu o inteligenta peste medie. Din fericire exista insa alte mecanisme de a iesi din starea in care se afla..
0
08-11-2018, ora 19:42
Steve.the.great
Nu este medic/terapeut
Steve.the.great
Ups, ne-am radicalizat subit ! Cred ca sunteti destui ca sa o puneti de-un Isis romanesc ! Lasati-ma sa ghicesc pe cine veti imbraca prima data in costum portocaliu pt o decapitare in direct ! Nu e Dragnea, nu ?! Sau esti de alta parere Rares ?
Curata empatie !

Clientilor care au votat PSD le oferiti cate o sedinta gratuita de tortura Rares ?

::)))
0
08-11-2018, ora 21:19
Dr. Rares Ignat
Psihologie, Bucuresti
Dr. Rares Ignat
Indeplinesc doar o datorie morala si civica, pentru ca, vazand cum gandesc tinerii acum, nu pot sa nu ma gandesc la dezamagirea ce o aveam ca tanar adult pe vremea raposatului intr-o ureche (Ceausescu pentru cei ce nu-l cunosc).

Stii Stevens, urmaresc acum un serial interesant pe Netflix: ‘How to go away with murder’ (Cum sa scapi nepedepsit dupa ce ai comis o crima). Serialul e construit in jurul a 3 principii psihologice de manipulare: 1) discrediteaza martorul (sau persoana ce te contrazice) + 2) propune un alt vinovat (sau concentreaza-te pe notiunea ‘da’ ce? altii nu au furat?’) + 3) ingroapa dovezile prezentate intr-un munte de informatii neclare. Oare suna cunoscut ?

Eu unul banuiesc ca, din pacate, serialul acesta, si ‘House of cards’, sunt modele de referinta pentru o categorie a populatiei de la noi.
0
08-11-2018, ora 23:03
Steve.the.great
Nu este medic/terapeut
Steve.the.great
Sant total de acord Rares dar cred ca te-ai pierdut in notiuni si concepte abstracte, la noi in realitate :) functioneaza varinta a doua imbunatatita : daca ai furat toata flota sau ti-ai retrocedat jumatate de oras te faci presedinte si din pozitia aia incepi sa dai lectii de morala si sa inventezi dosare tuturor adversarilor, asta dupa ce ai modificat legea si te-ai pus mot la numirea procurorilor-sefi ! Nu stiu daca iti suna cunoscut ! :)

Rares, boala psihologica nationala a romanilor este IPOCRIZIA CRUNTA, nu poti repara gandirea unui om care l-a votat de 2 ori la rand pe cel mai hot, toxic si perfid personaj, Basescu, si care se plange de toti ceilalti dar fix de Scaraotchi in persoana nu se dezice ! E ca in bancul ala cu soferul care circula pe sensul opus si se plange ca ii vin "o gramada de nebuni ii vin din fata" ! :)
Voi trebuie sa va cereti iertare 3 mandate de acum incolo celorlalti romani pt ca le-ati stricat si le-ati mancat ani buni din viata, nu sa va dati singuri drept exemple si repere pt altii ! Asta ar fi alta calitate, modestia, indoiala asupra propriilor pareri si convingeri !
Daca am plecat de la discutia despre educatie, cred totusi ca trebuie inceput cu o educatie si formarea unei gandiri sanatoase si corecte a adultilor ! :)
0
09-11-2018, ora 14:44
Steve.the.great
Nu este medic/terapeut
Steve.the.great
Rares cred ca trebuie sa mai mergi la supervizare, latura asta intransigenta, hiperlegalista, chiar salbatica, nu e a buna ! Ai avut vreodata impulsul sa omori pe cineva ?! Ai si niste trasaturi faciale usor lombroziene ! :|

:)
0
09-11-2018, ora 20:04
Dr. Rares Ignat
Psihologie, Bucuresti
Dr. Rares Ignat
1) discrediteaza persoana ce te contrazice?
sa ai o seara si o viata linistita Stevens.si poate te gandesti odata cat de mult ajuta lumea atunci cand cineva priveste viata in extreme de tipul diavol-inger, minunat-ingrozitor si asa mai departe.
Nu crezi ca e si foarte usor sa fii tu insuti manipulat cand ai aceasta perceptie?
0
11-11-2018, ora 13:45
Steve.the.great
Nu este medic/terapeut
Steve.the.great
Nu e cazul de asa ceva la mine Rares, eu nu discreditez pe nimeni, asta presupune sa negi si calitatile unei persoane, ori eu le caut chiar cu lupa pt ca am nevoie sa ma conving ca si basistii sant oameni si au dreptul sa traiasca printre noi ! Mai ales in anul centenarului Unirii ! :)
0
15-11-2018, ora 16:31
IlincaIlinca
Nu este medic/terapeut
IlincaIlinca
Helooo! Bună seara!!! Am o întrebare, am răcit rău şi de la farmacie mi sa dat Nurofen răceală şi gripă. Problema este că conţine Ibuprofen şi nu ştiu dacă e bine să îl iau dacă fac tratament cu seroxat.
0
15-11-2018, ora 21:18
katy_p
Nu este medic/terapeut
katy_p
Buna Ilinca! Nu are nici o legatura una cu cealalta. Eu am luat si nutofen si sumatripan si multe altele si nu mi a afectat in nici un fel relatia cu antidepresivul ;).
Dar ca sa fi tu mai linistita lasa sa treaca cateva ore din momentul in care ai luat antidepresivul.

Va spun sincer ma uit cun copilul meu se usuca pe zi ce trece sub povara temelor lungi si dificile. Ea nu mai are copilarie. Mu mai are timp sa manance sa doarma sa se joace. Si nu doar ea. Am incercat sa am un cuvant de spus in fata acestor hiene numiti profesori dar nu am avut nici o sustinere culmea din partea celorlalti parinti aflati evident in aceeasi situatie cu a mea.
Ma simt singura si neputincioasa in fata acestui sistem de invatamant bolnav. Si nu am nici o putere de a mi salva copilul.
Urasc ceea ce se intampla si mai ales ca nu pot face nimic...
0
16-11-2018, ora 22:58
Steve.the.great
Nu este medic/terapeut
Steve.the.great
Puteti alege impreuna sa ignorati sau minimalizati anumite materii, desigur cu "riscul" de a nu mai fi premianta !
Iarasi va veni ca ministra ipocrita aia de Andronescu care e preocupa exclusiv de marirea salariilor profesorilor si avizele de la pompieri pt cladiri !
0
22-11-2018, ora 20:52
katy_p
Nu este medic/terapeut
katy_p
Asa e. Mai ales ca nu suntem vanatori de note.
Dar fii mea e perfectionista si vrea 10 la toate materiile n o pot convinge ca nu se merita.
Am obosit sincer cu scoala asta si ma scot din sarite si profesorii care indeasa cu pompa materie in ei iar de manuale ce sa mai zic..gandite cu piciorul stang.
Haos..
0
17-04-2019, ora 19:12
katy_p
Nu este medic/terapeut
katy_p
Deci nu a mai scris nimeni pe aici :)).
Eu am o scuza voi nu :).
0
17-04-2019, ora 23:14
Steve.the.great
Nu este medic/terapeut
Steve.the.great
Vreau sa-i pun o secera si-un ciocan, desenate desigur, fuhrer-ului nereusit si protector al ciumei rosii, aia reala, adevarata ! Ce zici Katy, ma sustii ?! :)
0
23-04-2019, ora 12:00
Steve.the.great
Nu este medic/terapeut
Steve.the.great
Ce faci Katy, cozonaci ?! Banuiesc ca nu mai ai timp nici sa-ti tai bretonul ! :)
0
30-07-2019, ora 17:25
katy_p
Nu este medic/terapeut
katy_p
Bre Steve, n-am breton!!
Dar printre picaturi am mai umblat ici, colo, recunosc :D.
Ce sa mai fac, Steve, casa si job, rutina bat-o vina! Am mai reusit insa sa fac si mici iesiri.
A fost un an de acomodare pentru fii-mea la Bucuresti dar a reusit sa termine clasa a Va cu media 9.96 si premiul II.
Sper s-o tina tot asa. Este un copil foarte istet, ambitios, dar observ cu ingrijorare si semne de TOC la ea. Motiv pentru care am programat-o la psiholog. Poate, daca ne mobilizam din timp sa nu se ajunga la ceva grav cu afurisita asta de boala.
Eu sunt ok in mare parte, mi-am recapatat silueta cu Herbal, parul nu il am prea lung, fac 2 ani in multinationala dar sunt si cam praf cu nervii (am unele rabufniri).
Restul lumii, cu ce va laudati?
0
13-08-2019, ora 12:54
Dr. Rares Ignat
Psihologie, Bucuresti
Dr. Rares Ignat
Felicitari Katy pentru premiul fiicei tale si pt stabilitatea la job.
Cred ca nu strica sa inceapa din timp discutiile fiica ta daca observi tendinte de gandire obsesiva.
Daca situatia e abordata din timp, din stadiile incipiente, exista posibilitatea sa treaca peste obstacole chiar si fara medicatie de sustinere.
Adaugă un comentariu / răspuns
7471 comentarii 1 2 ..... 225226227 ..... 249 250 Înainte ›

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm: