Gura si limba uscata plus jena la inghitit

07-04-2018
alexx29
Nu este medic/terapeut
alexx29
buna ziua.va scriu im speranta unei solutii. ma trezesc cu gatul.si limba uscata de vreo 3 saptamani. in fiecare dimineata in jurului orei 05.00 cel mai des indiferent de ora la.care merg la.somn. alteori si la 4 si la 6 dar f rar la 6 de aceea si pe.timpul zilei sunt obosit. am facut endoscopie digestiva unde mi s a gasit o gastrita si o minima hernie hiatala. am facut tratament cu debridat controloc si zir combi o luna iar de curand am fost la orl unde mi s a zis ca am rinita cronicaa hipertrofica. am folosit ca tratament de la orl cu vit a uleioasa, nasonex, quixx, spray tantum verde dar nu m au ajutat. dorm la fel de prost cat si cu gura deschisa deoarexe dorm pe spate.mai am o jena doar la inghitire in sec in drrptul marului lui adam. doar cand ma pun in pat mi se infunda nasul. am facut 2 exudat si mi a iesit.klebsiella. ca si alta varianta mi s a indicat sa fac gargara cu apa.oxigenata si apa normala pt a elimina bacteria dar nu stiu cat de ok e asa toti farmicisti mi au zis ca nuu e cel mai indicat.fac gargara doar cu bicarbonat momentan..cel mai derajant e noapteaa ca dorm cu gura deschisa si se infunda nasul si ma trez numai la 4 si 5...si pe.timpul.zilei gura e destul de uscata. mentionez ca si limba e un pic alba si o simt ca si cum as fi.baut ceva fierbinte..am fscut si glicemia si glicata si au iesit ok. ma gandeam ca am diabet.imi cer scuze ca am scris atata dar vroiam sa va dau toate detaliile. mi s a zis ca daca nu mi revin sa fac operatie radiofrecventa cu micsorare de cornete sau sa iau un aparat pt 24 h sa mi monitorizeze somnul
4 comentarii
0
08-04-2018, ora 21:01
Dr. Flueraru Valeriu
ORL - Otorinolaringologie, Pascani
Dr. Flueraru Valeriu
1 gastrita si reluxul trebuie de tinut la control toata viata, pentru asta
u se consuma seara mancare acra, fructe citrice, otet, lamai, usturoi..sm.a. care nu tolereaza organismul
2 da.. trebuie de facut tot ce trebuie ca sa respirati pe nas, inclusiv opertatii
0
15-04-2018, ora 15:47
alexx29
Nu este medic/terapeut
alexx29
Va multumesc pentru timpul acordat de a mi raspunde. Eu nu am simptome de gastrita mai degraba de colon iritabil. de vreo 3 saptamani nu mai sunt asa balonat si nu mai am nici gaze.. poate gaze dar le elimin natural si o simpla apasare in dreapta jos a abdomenului aproape de sold... de cateva zile reusesc sa dorm mai mult si gura nu mai este asa de rau uscata dimineata. am facut gargara cateva zile apa cu bicarbonat, intr-o seara am incercat si apa cu apa oxigenta (LA RECOMANDAREA ORL-istului) dar m-a piscat limba si nu am mai facut. Inca simt jena la inghitirea in sec am mai luat decasept pastile de supt si cam atat... referitor la operatie nu sunt f incantat deoarece problema asta cu gura uscata si ca dorm cu gura deschisa e de curand.. eu nu am avut problema de respiratie pana sa am problemele la stomac...am refacut iar glicemia pe stomacu gol si mi-a iesit 90 adica ok, nici vorba de diabet cum ma gandeam eu.. ce mi recomandati sa fac pentru aceasta jena in gat ? mentionez ca la 2 exudate mi-a iesit klebsiella ( nu stiu daca are legatura ) iar al 3 lea exudat imi iese in 3 zile. de asemenea jena in gat a aparut la cateva zile distanta dupa endoscopia digestiva... va multumesc frumos pentru raspuns !
0
29-04-2018, ora 21:01
alexx29
Nu este medic/terapeut
alexx29
am repetat.exudatul.si nu mi a.mai.iesit.nimic
doar la.inghitire in sec simt ca.am.ceva in gat si ni pot sa.scap.de el mi am bagat ai degetu sa ma ating pe.ceru gurii ca se simte de parca ar fi un rest se mancare... nu stiu ce sa mai fac ca pe.timpul zilei.cand respir pe nas simt.cum imi usuc gatul.iar.noaptea.mi se infunda.cate o nara si.respir pe.gura.si.de aici.ma trez cu gura uscata.
ma gandesc.sa.merg si la.alt.orlist..
0
30-04-2018, ora 08:35
Dr. Flueraru Valeriu
ORL - Otorinolaringologie, Pascani
Dr. Flueraru Valeriu
mergi la ORL.. rezolvi problema din nas.. cu tratament sau chirrurgical
gatul hidratat mereu cu solutii uleioase gen faringo-sprey si tab de supt fara vit C si fara lamaie
Adaugă un comentariu / răspuns