gusa micromodulara
am fost de curand diagnosticata cu gusa micromodulara dar am unele nelamuriri in legatura cu regimul ce trebuie sa mananc ? precizez ca sunt supraponderala multumrsc si sper sa-mi raspunda cineva
1 comentarii
Buna ziua,
Este gusa micronodulara, nu modulara- asta inseamna ca tesutul tiroidian este organizat pe alocuri in noduli. Asta in sine nu are nici o semnificatie, este important cum functioneaza glanda. Daca ea este in hipo sau hiperfunctie atunci cu siguranta ati primit un tratament. Daca este normala atunci nu ati primit tratament. Oricum ar fi, daca sinteti supraponderala trebuie sa slabiti iar regimul are citeva principii de baza:
- mincati putin si des - 5-6 mese pe zi. Asta este foarte important, previne hipoglicemia care va face sa mincati mult dintr-o data si sa depuneti usor ceea ce mincati
-fara dulciuri rafinate, fara piine, putine paste
- fara smintina, cascaval, brinza topita, grasimi animale
Puteti minca oricite legume si fructe, pui, peste.
Multa sanatate,
Dr. Ileana Constantin
Medic rezident psihiatru
Este gusa micronodulara, nu modulara- asta inseamna ca tesutul tiroidian este organizat pe alocuri in noduli. Asta in sine nu are nici o semnificatie, este important cum functioneaza glanda. Daca ea este in hipo sau hiperfunctie atunci cu siguranta ati primit un tratament. Daca este normala atunci nu ati primit tratament. Oricum ar fi, daca sinteti supraponderala trebuie sa slabiti iar regimul are citeva principii de baza:
- mincati putin si des - 5-6 mese pe zi. Asta este foarte important, previne hipoglicemia care va face sa mincati mult dintr-o data si sa depuneti usor ceea ce mincati
-fara dulciuri rafinate, fara piine, putine paste
- fara smintina, cascaval, brinza topita, grasimi animale
Puteti minca oricite legume si fructe, pui, peste.
Multa sanatate,
Dr. Ileana Constantin
Medic rezident psihiatru
Alte subiecte recente din această secțiune: