Guta

08-08-2008
nicolle24
Nu este medic/terapeut
nicolle24
Tatal meu are probleme cu aceasta boala si vroiam sa va adresez niste intrebari! In primul rand...guta este o boala care se mosteneste? Iar in al doilea rand vreau sa va spun ca tata nu a fost la un medic care sa-l fi diagnosticat cu aceasta boala dar a aflat din auzite! Am inteles ca nu are voie sa manance carne dar nu renunta la carnea de porc decat in momentele in care i se umfla articulatiile picioarelor sau ale bratelor. In acele momente ia un medicament numit colchicina timp de vreo trei zile si imflaturile si durerile dispar! Acum eu, vreau sa va intreb daca aceasta boala se poate agrava sau daca va putea disparea vreodata? Iar in legatura cu alimentatia.ce are voie sau mai bine zis la ce ar trebui asa renunte si ce ar trebui sa rareasca din alimentatie! Colchicina e buna? El zice ca se simte mai bine dar chiar ii face bine sau strica cu ceva?

Va multumesc anticipat!
1 comentarii
0
09-08-2008, ora 00:00
Dr. Mihnea Dragomir
Medicina de familie, Bucuresti
Dr. Mihnea Dragomir
1. Guta poate disparea, dar regim va trebui sa tina mult timp, posibil chiar toata viata.
2. Trebuie rarita carnea. Trebuie renuntat cu totul la: carne de vitel, organe, ciocolata, cacao.
3. Colchicina s-ar putea sa nu fie suficienta sau solutie optima (raport beneficiu-risc de reactii adverse), un consult medical si cateva analize sunt foarte indicate.
Adaugă un comentariu / răspuns