Hematurie cauze / adenom de prostata

12-05-2022
Alina Nala
Nu este medic/terapeut
Alina Nala
Buna ziua ! Bunicul meu are 82 de ani. Cu ceva luni in urma a observat sange in urina. Nu era in cantitati mari. A fost la doctor si i-au facut teste ce au iesit bine si i-au spus ca are adenom de prostata si i-au prescris hemostatice. Sangerarea a disparut dar dupa 2 luni a aparut din nou, mai puternic si mai vizibila in urina. A avut un episod de tuse mai puternica si banuim ca poate acesta a fost un factor de activare al hematuriei.
A fost internat si pentru can nu putea sa urineze i s-a pus o sonda. Urina la inceput era rosie dar pe parcurs s-a normalizat. Dupa cateva zile a avut o hematurie puternica din nou. I-au facut analize si ele arata in felul urmator :
PSA 4, 9 (acum dou luni era 2)
Limfocite 33, 2 (valori referinta 19-37)
Monocite 6, 2 (valori referinta 3-11)
Uree 5, 27 (valori referinta 2, 5-8, 3)
Bilirubina totala 8, 1 (, 12)
Bilirubina conjugata 4, 0 (<15)
Glucoza 9, 41 (3, 89 - 5, 84)

La ecografie au spus ca prostata este un pic marita si are cateva chisturi la rinichi. In rest nimic concludent.
El se simte bine, mananca, se misca, nu a slabit in ultima vreme. A observat niste pietricele inchise la culoare in urina.

Ce credeti ca poate fi ? Doctorii spun ca adenom de prostata, dar as dori si o alta parere. Multumesc !
2 comentarii
1
17-05-2022, ora 13:05
Dr. sexolog Adrian Sadovnic
Urologie, Chişinău, Republica Moldova
Dr. sexolog Adrian Sadovnic
BUNA ZIUA !

Atunci cind barbatul in varsta are adenom de prostata, este posibil ca sa existe urina reziduala dupa urinare, prostata marita fiind aici un obstacol in calea evacuarii urinei ; acesta urina se poate infecta sau poate servi ca matrice pentru formare de calculi ; calculii mici inchisi la culoare probabil ca erau URATI !!!
ANUME ACESTI URATI, PERIODIC PROVOACA MACROHEMATURIE - cu urina de culoare roza sau sub forma de, , spalatura de carne''.
Ar fi bine sa faceti UROCULTURA, pentru a exclude o infectie urinara si sa consultati un urolog ; nu cred ca la aceasta virsta bunicul are nevoie de operatie ; iar avind in vedere si posibilitatea existentei unui DIABET ZAHARAT - este recomandabil ca medicul urolog sa prescrie periodic (de citeva ori in an ) un tratament naturist si profilactic pentru adenomul de prostata !!!

Sanatate va dorim si succese, salutati bunicului !!!

Cu respect DR. ADRIAN SADOVNIC
0
20-05-2022, ora 19:46
Alina Nala
Nu este medic/terapeut
Alina Nala
Va multumim mult pentru raspuns !
Bunicul e mai bine. Dar poarta in continuare cateterul. Astazi a fost la medic si au facut un test de a urina fara el si nu a putut. Doctorul se gandeste sa ii faca operatie, dar noi ezitam … El primeste tratament pt adenom si se simte bine cu cateterul, s-a obisnuit cu el. Ne e frica doar sa nu mai apara sangerari ulterioare. In rest, nu am risca sa il supunem unei operatii la varsta lui si din cauza ca este hipertensiv cu semi pareza. Dvs ce ati recomanda ? Credeti ca e mai sigur sa continuam cu tratamentul si sa tinem cateterul ? Sau operatia e necesara ?
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm: