hernie de disc

am facut un RMN iar rezultatul este acesta. Hiposemnal T2 de deshidratare discala la nivel L4-L5, L5-S1.
Hernie de disc mediana L4-L5 cu compresiune asupra sacului dural si a radacinilor spinale L5 bilateral.
Hernie de disc medio-laterala dreapta L5-S1 cu compresiune radiculara S1 dreapta.asi dori sa stiu daca este ceva grav sau nu trebuie sa i-mi fac griji.va multumesc.
Hernie de disc mediana L4-L5 cu compresiune asupra sacului dural si a radacinilor spinale L5 bilateral.
Hernie de disc medio-laterala dreapta L5-S1 cu compresiune radiculara S1 dreapta.asi dori sa stiu daca este ceva grav sau nu trebuie sa i-mi fac griji.va multumesc.
1 comentarii

depinde ce probleme cauzeaza herniile de disc?
chiar si o hernie de dimensiuni mici intr-un loc nefericit poate provoca probleme masive (incontinenta, pareze) si o hernie de dimensiuni mari poate sa nu creeze nici o problema pacientului. dupa studii recente, cam 20% din populatie are diferite hernii de disc si marea majoritate nu au nici o problema cu ele. deci nu imaginea conteaza ci problemele pacientului
chiar si o hernie de dimensiuni mici intr-un loc nefericit poate provoca probleme masive (incontinenta, pareze) si o hernie de dimensiuni mari poate sa nu creeze nici o problema pacientului. dupa studii recente, cam 20% din populatie are diferite hernii de disc si marea majoritate nu au nici o problema cu ele. deci nu imaginea conteaza ci problemele pacientului

Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 3revin cu hernia de disc
- 2sunt 20 de ani si sunt operata de curand de hernie de disc.va rog un raspuns
- 5bacil piocianic - pseudomonas aeruginosa.. cum scap?
- 4hernie de disc operata
- 8pot scapa fara operatie de hernie de disc?
- 0Durere fulgeratoare
- 3este hernie de disc?
- 3am dubla hernie de disc cu paralizie pe sciaticul stang
- 2hernie de disc recidivata de 2 ori
- 0Hernie de disc sau alt diagnostic?
- 1lombosciatica
- 5Hernie de disc
- 0Pareza SPE dreapta
- 0Operatie hernie de disc
- 0Hernie de disc toracala
- 5Va rog interpretare RMN Cervical-Torace-Lombar
- 2Hernie disc nivel 4, 5