Hernie de disc L5-S1 sau cazul sindromului cozii de cal

36 comentarii 1 2
0
13-04-2013, ora 22:09
marigeo
Nu este medic/terapeut
marigeo
nu trece..in timp tot la operatie ajungi...
0
15-04-2013, ora 21:47
ALEXA.F
Nu este medic/terapeut
ALEXA.F
DA.. cam asa e...:(
0
31-03-2015, ora 14:18
trabant
Nu este medic/terapeut
trabant
Eu am spondilolistezis L5- S1 de circa 3 milimetri, combinat cu dehidratarea ultimelor doua discuri, minime protruzii si inceput de osteofite, fara hernii, stenoze, sau compresiuni.Criza ma tine de doua luni si nu prea da semne de imbunatatire.Am facut la viata mea eforturi fizice zdravene (munca fizica, sapat, carat mobile, alergari de viteza de performanta, urcat pe munte, bicicleta, inot, sala de forta, etc.).Eforturile pe care le faceam frecvent, erau cosit la camp o zi intreaga, urcat din gara Busteni pana la varful Omu intr-o zi, tras de fiare 2- 3 ore, 4-5 ore sapat santuri si facut betoane, etc.Se pare ca spatele meu nu mai poate !! Ma doare spatele, fesa, soldul si inghinal, ultimele m-au lasat- a ramas durerea lombara.La stat pe scaun mai mult si schimbare de vreme simt ca mor.La cat am tras de mine, ma mir ca vreun disc nu s-a rupt !! Doctorii mi-au zis ca nu e de operat, ca alifii (ma ung cu o alifie pentru animale), calmante, fizioterapie (am facut 10 sedinte si imi e mai rau !!), etc.Nu mai pot sa imping o usa, ma doare spatele daca vin de la magazin cu o sacosa mai grea de 2 kilograme, port un brau de o luna jumate, daca stau putin in frig, simt ca parca calca in spate os pe os, nu mai pot !! N-am avut asa ceva in viata mea, dati-mi un sfat !! Mentionez ca am 47 de ani.
0
23-10-2017, ora 03:21
mihaelax
Nu este medic/terapeut
mihaelax
Buna am si eu o intrebare am facut un rmn in urma durerilor de coloana si mi.a iesit hiposemnal discal T2, cu pensare moderata de spatiu intervertebral L5-s1 la nivel L5-s1 debord discal circumferential cu aparenta pe fata ventrala a sacului fara conflict discoradicular evident vreau sa aud parerea unui specialist ce pot sa fac in acest caz pentru ca ma doare tare coloana jos si se accentueaza durerea va multumesc pt raspuns
0
22-11-2017, ora 07:06
Giovanni2015
Nu este medic/terapeut
Giovanni2015
Buna pe data de 18-10-2017 am fost operata in regim de urgenta de hernie de disc l5-s1 tin sa precizez ca deja am inceput sa nu mai urinez deja cubo zi inaine.Inainte de operatie doctori care mau operat miau explicat situatie si ca e posibil sa raman fara posibilitatea de a urina singura. Dupa operatie durerea care o aveam inainte mia disparut complet dar din pacate nu pot urina singura.Am deja o luna si nu vad nici o schimbare tin sa precizez ca piciorul drept pe partea din spate este toata amortita vhiar si parte fundului.Cu piciorul drept nu reusesc sa stau pe varful picioarelor.Dr care ma visitat imi spune mereu ca trebuie cel putin 2 luni sa astept ca sa pot vedea imbunatatiri ca trebuie timp nervilor vesici ca sa isi revina dar nici unul nu imi da nici un fel de medicament si nici pina azi nu am inceput recuperarea.Intrebarea mea este ce trebuie sa fac cineva care a fost in situatia mea daca imi poate impartasi din esperienza lui.Va multumesc.
0
10-05-2022, ora 09:53
IELA
Nu este medic/terapeut
IELA
Va rog sa ma lamuriti cu rezultatul RMN.
Corpi vertebrali aliniati pe conturul anterior si posterior, se remarca modificari de statica cu rectilinizarea segmentului lombar.
Discurile intervertebrale cervicale sunt deshidratate, degenerate etajat evidentiind hernie de disc mediana C4-C5 DE 5mm in plan anteroposterior, aceasta amprenteaza sacul dural, protruzie circumferentiala C5-C6 extinsa biforaminal adiacent radacinilor C6, debord discal circumferential necompresiv C6-C7.
Pe segmentul dorsal discurile intervertebrale nu depasesc conturul vertebral.
Deborduri discale circumferentiale lombare L2-L3, L4-L5 si L5-s1 avand diametrul maxim extraforaminal stanga L4-L5 de 5mm, aceasta vine in contact cu radacina L4 stanga.
Hipertrofie de ligamente galbene si articulatii interapofizare, difuza, fiind mai semnificativa cervical si lombar cu stenoza consecutiva de canal spinal, diametrul anteroposterior minim al acestuia este L4-L5 de 7mm.Structura dufuz inomogena a corpilor vertebrali pe fondul osteoporozei. Cordonul medular prezinta relatii normale.
Concluzii
Leziuni discartrozice etajate cervical si lombar, mai semnificative C5-C6 si L4-L5 cu conflict discoradicular C6 bilateral de canal spinal cervical si lombar.

Multumesc. As vrea sa stiu daca la interventiile chirurgicale se pot face anestezie generala, fara anestezia in coloana.
Adaugă un comentariu / răspuns
36 comentarii 1 2

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
23-06-2022, ora 19:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
CHirurgi și Clinici de chirurgie
Medici-Chirurgi.ro - caută un chirurg sau recomandă unul
Ați trecut printr-o operație? Ajutați alți pacienți oferind o recomandare chirurgului care v-a operat.
Accesați site-ul
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: