Hidrocefalie !!!!!!!

13-05-2020
nicoleta vasinca
Nu este medic/terapeut
nicoleta vasinca
Buna ziua! Prietenule meu are 28 de ani si a fost diagnosticat cu Cefalee- “Hidrocefalie ocluza cu stenoza apeduct”. Mentionez ca diagnosticul acesta este dat pe baza de RMN.Am fost si am facut analize la fundul ochiilo si nu are problema, am facut si un CT. Acuma vineri trebuie sa mergem la un nou medic cu toate analizele. Doresc un raspuns de la dumneavoastra fiindca sunt ingrijorata. Normal ce trebuie sa se intample? Eate grav ceea ce are? Trebuie operat? Din ce cauza a facut aceasta boala? Mentionez ca locuiesc in Germania si aici am facut toate aceste lucruri, el are ca simtome doar durere de cap. Merge la lucru nu are altfel de probleme. Scriu mai jos rezultatul de la RMN. Va multumesc! Astept rasp dv!


1.

“ RMN al craniului din 16.04.2020 Informații clinice: Durere de cap rezistentă la terapie Tehnica: transversal T1 și FLAIR, sagital FLAIR, coronarian T2, coronarian T1 IR Reprezentare regulată a structurilor osoase cu pneumatizarea laterală a celulelor mastoide și NNH. Incaperi camere retro taur. Ventriculul 4 intrararebral, infratentorial, cu reprezentarea nepăsătoare a emisferelor cerebeloase și a tulpinii creierului. Sistem ventricular supratentorial, de dimensiuni medii, extins semnificativ, cu brazda legată de vârstă. Discriminare bună a măduvei / scoarței fără zone de semnalizare patologice crescută sau redusă. Evaluare: lărgirea semnificativă a spațiilor interioare de lichid cefalorahidian, altfel statutul intracerebral legat de vârstă, fără semne RF sau tulburare de circulație a fluidului cefalorahidian. Nici o tulburare de migrare.”

2.

R51 Durere de cap V.a Hydrocephalus occlusus în stenoza acvductului Diagnostic: cefalee. Fără greață Subiectiv Pacientul nu a suferit de anumite probleme vizuale timp de 1% ani. Istoric: mobilizare independentă. Nu există pareri dure. Pacient vorbitor de limba română. Comunicare realizată de traducător (Mr. Toma, tel.)Constatări: Diagnostice: RMN din 16 aprilie 2020: Spațiu intern extins de lichid cefalorahidian. V.A. Aquaeductus stenoză Controale / sugestii necesare pentru o procedură suplimentară: O prezentare oftalmologică pentru a exclude papilele de congestie este recomandată. Secvențe RMN speciale utile pentru evaluarea fluxului LCR. Consultare telefonică cu privire la internarea în cursul cursului. Dozarea medicamentelor“
0 comentarii
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm: