hipertiroidism?

21-04-2007
adela1977
Nu este medic/terapeut
adela1977
ma aflu oarecum intr-o dilema. am facut analize pt tiroida( la sange) in italia, iar valoarea tsh este de 0.95 uUI/ml, valoare de referinta: 0.30-4.20. intrucat prezint simptome ca dificultati la inghitit( nu mereu), senzatie de apasare in gat, ca un nod, arsuri pe gat, m-am adresat si unui homeopat, care mi-a spus ca ma aflu in hipertiroidism. este posibil? multumesc!
12 comentarii
0
21-04-2007, ora 00:00
Dr. Markus Sorin
Medicina interna, Sighetu-Marmatiei
Dr. Markus Sorin
TSH este normal, deci cel mai probabil nu e vorba de hipertiroidism. Pentru a fi si mai siguri, ar fi bine sa completam bilantul cu Anticorpi anti-TiroperoxidazaI(pentru a elimina suspiciunea unei tiroidite autoimune) si free T4(care ar trebui sa fie crescut in hipertiroidism).
0
28-05-2007, ora 00:00
ella_24
Nu este medic/terapeut
ella_24
buna ziua. aceleasi simptome le am si eu, mentionez ca am 24 de ani ceva pr cu tiroida dar momentan astept sa fac analize in maxim 2 sapt si sa am un rezultat exact. Problema e ca simt un nod in gat, uneori respir mai greu si ca si mai sus prezint dificultati de inghitire.
am observat ca acestea sunt mai frecvente atunci cand sunt intr-o perioada mai stresanta...dar le resimt si in rest, insa mai putin. M-ati putea ajuta cu un sfat ?
Multumesc.
0
07-03-2009, ora 19:21
ralukka
Nu este medic/terapeut
ralukka
buna tuturor,

abia mi-am facut cont si nu stiu sa postez un alt subiect, asa ca ma voi folosi de cel al adelei. Am 28 de ani si o greutate constanta de 50-51 de kg la 1m64. dupa o luna mai stresanta (decembrie 2008) incepand cu ianuarie, am pierdut pana acum 3-4 kg. am suspectat imediat hipertiroidism, dat fiind ca am si alte simptome (pofta foarte mare de mancare, ameteli, oboseala chiar fara efort, palpitatii, tremurul mainilor, agitatie si irascibilitate, sensibilitate crescuta la frig si cald). nu am insa ochii umflati, bulbucati, nu mi s-a umflat deloc gatul, nu mi s-a dereglat ciclul (nu mai mult decat era dereglat de obicei :p ) nu am insomnii, nici nu transpir mai mult decat de obicei. nu ma doare nimic (m-a palpat medicul jum de ora :P ). am facut echo abdominala si tiroidiana, ficatul e perfect, iar tiroida prezinta doi noduli mici, de aprox 4 mm, nevascularizati. tiroida cica e "excesiv vascularizata", asa scrie pe fisa de echo. mi-a zis ca de aia simt asa puternic pulsul in gat (foarte enervant dealtfel).
am facut un pachet extins de analize, ca sa inveschighez mai multe aspecte. azi au iesit analizele, iar peste 4 zile am programare la endocrinolog, dar deja nu mai am rabdare. asa cum ma asteptam, TSH foarte mic, Free T4 mare, free T3 mare, T3 mare. ciudate sunt insa alte rezultate, care ma sperie rau de tot - e vorba de transaminaze, care au iesit foarte mari. voi posta mai jos analizele ciudate. peste tot scrie de hepatita. am gasit insa cateva articole pe net care scriu ca in cazul hipertiroidismului transaminazele ies cu indice marit. sper sa fie asa. a mai avut cineva asa ceva? sau stiti de ce or fi iesit asa? la echo, medicul mi-a zis ca am un ficat ok, dar sa am grija cu prajelile (a zis ceva de colecist, daca nu ma insel). am uitat sa mentionez ca mananc ca disperata de o luna (iau si supradyn, si calciu + D3), si nici un fel de mancare nu e "respins". stomacul meu proceseaza tot fara a avea nici cea mai mica problema/durere. doar ca dupa 3-4 ore dupa masa, incepe sa "ma arda" stomacul de foame si tre sa il 'alimentez'. dubios, in conditiile in care slabesc in continuare.
aici e rezultatul analizelor care au iesit mai aiurea:

PDW 11.8 (recomandat  12 - 16.5 %)
 Gama GT  30 (recomandat < 30 U/L)
 TGP 177  (recomandat < 35 U/L)
 TGO 61 (recomandat < 30 U/L)
 Bilirubina directa  0.3 (recomandat < 0.30 mg/dl)

 Free T4 1.91(recomandat 0.70 - 1.48 ng/dl)
 Free T3  8.84 (recomandat 1.71 - 3.71 pg/ml)
 T3  2.93 (recomandat 0.58 - 1.59 ng/ml)
 TSH <0.0025 (recomandat 0.35 - 4.94 microUI/ml)

In rest, calciu am aproape de limita maxima, magneziu aproape de limita minima, iar restul sunt foarte ok.

Multumesc mult si va doresc tuturor multa sanatate.

raluca
0
17-08-2009, ora 18:25
lavinia_bako
Nu este medic/terapeut
lavinia_bako
buna ziua am fost si eu diagnosticata cu hipertiroidism dupa ce am facut un set de analize ale care rezultate au iesit bune mai putin CORTISOLUL(19, 7UG/DL) si mi s-a dat un tratament dar nu stiu sigur daca este chiar ok: mi-a dat nizoral, b complec, distonocalm si thiamazolum si mi-a mai spus sa-mi fac o ecografie tiroidiana si hemoleucograma
is cam nedumerita cu medicamentele care mi le-a prescris pt ca nu am probleme pe baza nervoasa si nu prea inteleg rostul primeleor 3 medicamnete
puteti sa-mi spuneti daca este ok tratamentul?
se recomada primele 3 medicamente in problema pe care o am eu?
0
19-08-2009, ora 23:30
anisya
Nu este medic/terapeut
anisya
Buna seara ! In luna august 2008, am fost diagnosticata cu Hipertiroidism, in urma unu set complet de analize. Atunci toate valorile erau mult peste limita si mi s-a recomandat pe baza unui bilet de trimitere sa merg la Spitalul Parhon - Bucuresti, ptr. a incepe un tratament radio-iod ( iod -radioactiv, asa mi s-a spus). Din lipsa de timp, deoarece nu imi pot permite un concediu, nu am fost la Bucuresti, mai mult, nu am facut nici un tratament pana in prezent si nici nu am refacut analizele.
In ultimul timp ma simt foare rau, obosesc repede, sunt agitata, am slabit 5 kg doar intr-o saptamana. ( am 1.64m si 47 kg acum). Cel mai grav insa a devenit problema respiratorie, am palpitatii foarte mari si nu reusesc sa respir.
Vreau sa stiu ! Cat de grava este boala asta ? Deoarece medicul nu mi-a explicat nimic, a pus doar un diagnostic si gata ! Ce consecinte sunt in cazul in care nu am urmat tratament ? Pot reveni iar la greutatea mea normala ??? Oricat as manca si oricate vitamine as lua nu are efect.
Va multumesc
0
17-02-2011, ora 19:07
Sybel
Nu este medic/terapeut
Sybel
buna ziua..sunt o studenta in varsta de 22 de ani si de aproximativ 3-4 ani sufar de hipertiroidism cu toate ca in ultimile luni TSH-UL a crescut foarte mult...in decembrie TSH=5.57...in ianuarie TSH=55.49...iar acum in fiebruarie TSH=124.5 sincer sunt foarte speriata...am gusa destul de mare, T3=1.7 iar T4=26.9...urmez tratamnt cu Thyrozol 10 mg dat de medicul endocrinolog, in ultimii ani m-am ingrasat aproximativ 6-7kg.simptomele care le am sunt oboseala, cateodata palpitatii si tremuraturi dar nu tot timpul.va rog frumos ajutati-ma..astept un sfat nu stiu ce sa ma fac.
0
01-03-2011, ora 09:27
lili stanescu
Nu este medic/terapeut
lili stanescu
de la glanda tiroida fac hipertensiune la control mia gasit nodulul drept mai mare decat nodulul stang am facut tratament un an de zile si fac si acum tensiune arteriala
0
02-05-2011, ora 14:46
galesu82
Nu este medic/terapeut
galesu82
Buna ziua. George ma numesc si sunt un pic ingrijorat caci am cam slabit 5 kg intr-o luna. Am facut multe investigatii si la analiza de tiroida, adica TSH valoarea lui este 0, 026.. Am fost la endocrinolog si unul mi-a spus ca este hipertiroidie, altul mi-a spus ca nu, ci doar tiroida m-a avertizat ca trebuie sa nu ma mai agit. Ce parere aveti? am o stare de agitatie, insomnie, nod in gat, in piept m ameteli, instabilitate etc. Mai are cineva astfel de simptome?
0
03-05-2011, ora 23:08
ralukka
Nu este medic/terapeut
ralukka
eu as merge in locul tau la un endocrinolog bun.. pt ca intr-adevar recunosc simtomele mele de acum 2 ani... oboseam foarte repede, imi simteam inima batand tare, simteam un fel de puls in stomac si in gat ori de cate ori faceam un efort. iar valoarea TSH era cam ca a ta, gen 0, 00x...
Eu am fost la dr Gruia la Medlife Unirea, dar varianta gratuita e la institutul Parhon, cu trimitere de la medicul de familie. asta daca esti din Bucuresti.
Tratamentul e simplu si ieftin: am luat aprox 8-9 luni Tyrozol.
0
17-05-2011, ora 10:17
lupascu nae
Nu este medic/terapeut
lupascu nae
buna ziua ma numesc emilia, in urma cu un am am facut o, operatie de hernie de disc in timpul operatiei am avut insuficienta respiratorie si nu stiu dc dupa o luna dela interventie mi-a aparut un nod in git sufocari si simptiam ca mi-se dilata toate vasele in jona citului adica ca, si cum m-ar fi, strins cn de git, m-am dus la medicul de familie si mi-a dat trimitere la neurolog acolo mi-sa spus ca nu am nimic ca este de la intubaj bun m-am intors de unde am plecat am facut ecografie cu bariu si mi-a, esit ulcer gastro-deodonal cu stomac alungit si nu mai aveam flora intestinala am urmat un tratament doua luni mi-sa spus ca de la stomac era acel nod si acele sufocari dar in concluzie nici un rezultat dupa tratament am luat trimitere la andocrinolog acolo mi-sa spus ca am cadere de calciu am urmat toata vara calciu vitamina d3 ca asa mi-a dat doctorul tot nu imi era bn ma pus sa fac si un tsh dar a esit bn dupa toate acestea ma-u, trimis la pshiatru am luat si de acolo tratament aproape un an dar eu sn tot mai rau nu mai pot inghiti nici saliva am facut si analize sa vad daca am cadere de calciu dar au esit bn am mai facut eu la recomandarea unei persoane un ft4 si a esit 0, 381 adica scazut vreau sa stiu daca am probleme cu glanda, am doar 34 ani si viata mea sa dat peste cat din cauza acelui nod nu stiu unde sa ma duc la ce doctor ptr ca am fost plimbata pe la toate usilile dar nici un rezultat va rog mult sa indrumati.va multumesc
0
03-07-2011, ora 19:28
irinahotea
Nu este medic/terapeut
irinahotea
Am hipertiroidism dupa toate simtomele(tremur al mainilor, par subtire si moale care cade, irascibilitate, pofta exagerata de mancare, glanda tiroida usor marita si oftalmopatia f. evidenta) de aproximativ 6-7 luni. Nu am fost inca la medic deoarece abia acuma(cautand pe net. mi-am dat seama ceea ce am) si inainte sa merg la medic ma interesa daca este cumva un tratament naturist, sau orice altceva care sa nu fie cu medicamente sau bisturiu.Tare mult as prefera un tratament neagresiv pt. organism.
Daca stie cineva asa ceva sau a auzit de cazuri vindecate cu asa ceva, tare va rog din tot sufletul sa ma sfatuiti, sa-mi dati de stire.
Sunt disperata!
0
18-08-2011, ora 10:48
Misha l
Nu este medic/terapeut
Misha l
buna ziua.acum patru luni de zile m'am prezentat la un medic endocrinolog pt o investigatie la tiroida.acesta mi'a spus ca tiroida mea este putin cam mare..si mi;a recomandat doar 2 analize TSH si prolactina..dar acestea au fost ok...apoi mi'a sugerat un RMN pe care nu l'am mai facut din lipsa de timp...momentan simt acele senzatii de sufocare din ce in ce mai des, am inceput sa ragusesc..abia pot sa mai vorbesc, am dureri de cap ingrozitoare, nu ma pot concentra, probleme cu memoria.tin sa mentionez ca am unele probleme si cu paratiroida...manifest tetanie si spasmofilie...nu stiu ce ar trebui sa fac..am nevoie de un sfat...multumesc anticipat(am doar 19 ani)
Adaugă un comentariu / răspuns

Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
 
 
 
Accept cookies Informare Cookies Site-ul ROmedic.ro foloseşte cookies pentru a îmbunătăţi experienţa navigării, a obține date privind traficul și performanța site-ului și a livra publicitate mai eficient.
Găsiți informații detaliate în Politica cookies și puteți gestiona consimțământul dvs din Setări cookies.