Hipertiroidismul ma scoate din minti!

20-07-2009
Lucifer from Hell
Nu este medic/terapeut
Lucifer from Hell
Buna ziua,

Am hipertiroidism si sint in tratament de 2 ani. Totul a mers bine, nu mai aveam nici o simptoma, ma simteam perfect. Pina acum o luna cind iar mi-au aparut. Nustiu daca e o coincidenta sau chiar are legatura cu faptul ca am inceput sa ma simt iar rau odata cu venirea caldurii (dar vara a fost si anul trecut).
Cel mai rau ma afecteaza la INIMA. Simt ca bate de zici ca acu imi sare din piept. Trecind peste faptul ca ma sperie, ma si oboseste. Bataile nu sint rapizi decit cind fac un efort brusc. Acu sint 60 iar peste 10 secunde pot fi 120. Dar sint foarte puternice. In felul asta eu nu-mi pot da seama niciodata daca e cutremur sau nu...
Momentan iau 10mg Thyrozol si 75mg Euthyrox pe zi. Asta a fost configuratia cu care mi-a mers bine cel mai mult timp.
De ce mi se intimpla asta, cind totul mergea bine ?
Ce sa fac pina ajung iar la doctor la control ? ca nu mai pot cu inima asta... :(
Dupa mintea mea as zice sa mai scad Euthyroxul, dar nustiu.
30 comentarii
0
20-07-2009, ora 09:42
scarface
Nu este medic/terapeut
scarface
Astfel de medicamente nu sunt facute sa vindece, ci sa faca oamenii dependenti de ele.
Tiroida are nevoei de extrem de putin iod. Excessul saul lipsa totala de iod este pedepsita imediat.
In medicamentele care se dau pt. bolile tiroidei sunt cantitati IMENSE de iod (ca si in sarea iodata) care nu fac decat rau corpului, caci orice substanta in exces devine toxica.
In afara de asta se dau hormoane sintetice car fac ca glanda tiroida sa nu-l mai produca singur, facand pacientul dependent de un drog chimic.
Cu astfel de droguri nu va veti vindeca niciodata.
Am resusit sa o convin pe soacra mea sa lase hormonii care ii lua de peste 15ani pt. glanda tidoida si a constat cu stupoare ca nu mai avea demult nevoie de ei si ca ii lua depomana. Sau corpul -sa putrut redresa repede ca nu mai aiba nevoie de ei.

Bolile de la glanda tiroida isi au de fapt cauza in: suprimarea dorintei de exprimare libera, frica, conflicte cu colegii, seful sau familia la care pacientul ori tace si inghite ori se enerveaza si nu spune nimic.
Acolo este de fapt cauza.

Va poate ajuta cu adevarat numai indepartarea cauzei cat si un tratament homeopat ca si inlaturarea iodului excesiv sub orice forma. Altceva este iluzoriu..
0
21-07-2009, ora 10:48
elisa78
Nu este medic/terapeut
elisa78
Buna ziua,
Sunt in situatia dvs, dar de mai mult timp. Aceasta boala am crezut ca va fi sfarsitul meu, pentru ca devenise insuportabila, cand ma vindecam, aparea iar. Viitorul meu era sumbru. Totusi, desi fertilitatea era grav afectata, nu stiu cum, poate Destinul a vrut asa, am ramas insarcinata. Minune! Pe sarcina nu mi.a fost rau, desi n-am luat medicamente, Thyrozol, si se spunea ca sunt 99% sanse sa ma vindec. Baiatul meu are 9 luni, e perfect sanatos, dar eu... am din nou hipertiroidism. M.am tratat la 3 medici diferiti. Nu mai am incredere, nu in medici si in tratamente, ci in faptul ca aceasta boala se va vindeca. Incerc un tratament naturist(desi n-are nici un efect), multa liniste si sa traiesc frumos alaturi de copilul meu... poate singurul...
Va doresc multa sanatate, stiu ce inseamna aceasta boala
0
21-07-2009, ora 11:55
Lucifer from Hell
Nu este medic/terapeut
Lucifer from Hell
Dupa cite vad eu, boala asta nu are vindecare.
Chestia asta cu Thyrozol si Euthyrox e ca si cind ai lua Algocalmin cind te doare capul. Cit timp le iei te simti bine dar daca intrerupi revine la loc boala.
Nu-mi vine sa cred ca sintem in anu 2009 si nu s-a inventat inca un tratament pentru o amarita de glanda tiroida.
0
21-07-2009, ora 12:12
grumpy
Nu este medic/terapeut
grumpy
Hipertiroidismul de ce tip este, autoimun Basedow sau cu noduli? Din cate am vazut, Euthyrox este contraindicat in hipertiroidie, probabil combinatia cu Thyrozol este un alt gen de tratament de care nu stiu. Si eu iau Thyrozol, 10 mg pe zi pentru hipertiroidie, am Basedow, nu noduli.

Chestia cu inima care sare din piept o stiu si eu prea bine. Daca ma ridic brusc de la birou si ma duc pana la geam, uneori bate de zici ca am alergat maratonul. Am mai remarcat o chestie: pulsul creste dupa ce mananc. Cu cat mananc mai mult, cu atat pulsul creste mai mult. La o masa usoara, nu creste sesizabil, dar daca mananc foarte mult, simt cum imi pulseaza tot abdomenul. Cel mai enervant e cand vrei sa dormi, simti cum pulseaza parca tot patul. Inainte de Thyrozol aveam puls 110 in repaus, acum am si 55-60 cand sunt linistit, e racoare si am stomacul gol.

Intr-adevar, hipertiroidia da intoleranta la caldura. In ultimii ani, cand trecea de 30 grade deja ma simteam rau, mi se inmuiau picioarele, nu puteam iesi din casa... acum merg prin canicula la ora 14 fara probleme. Incredibil cat de mult influenteaza TOT organismul piticania asta de glanda.

Faceti niste analize de FT4, FT3 si TSH... oricum va vor fi necesare si la consultatie. Pe baza astora stiti pe unde sunteti cu nivelele...spre hipo sau hiper. Eu luam prea mult Thyrozol (30 mg pentru ca eram foarte hiper la inceputul tratamentului) si dadusem in hipotiroidie, scazuse FT4 sub limita. Am redus Thyrozolul si acum FT4 creste. Il urmaresc periodic, daca sare iar peste limita, ridic doza de Thyrozol. Ideal e sa mentii FT4 la nivel mediu. Fac analize la 2-3 saptamani sa urmaresc nivelele(ma rup la buzunar). E greu ca nu poti merge la doctor fix cand ai nevoie, trebuie programare si astepti uneori cu saptamanile.

Am citit mult pe tema asta, hipertiroidia Basedow se poate vindeca dupa 1-2 ani de Thyrozol, unii au stat si 5 ani pe doza de intretinere pana s-au vindecat. Operatia este necesara doar la hipertiroidia cu noduli, care ating un anumit nivel, din cate stiu.

Cine doreste sa mai comunicam pe messenger pe tema asta: ID gupperman

Sanatate!
0
28-07-2009, ora 21:26
Lucifer from Hell
Nu este medic/terapeut
Lucifer from Hell
Analize FT4, FT3 si TSH se fac obligatoriu pe nemincate ? Eu trebuie sa ma duc in alt oras sa le fac, si e greu sa te trezesti dimineata la 5, sa pleci pe drum si sa stai nemincat pina la 10...
0
29-07-2009, ora 11:49
grumpy
Nu este medic/terapeut
grumpy
Eu am mancat mereu inainte de analizele astea hormonale, mi-au spus ca e OK, dar sa nu iau pastila in dimineata respectiva. Pe nemancate se fac alea de colesterol de exemplu, glicemie, etc.
0
30-07-2009, ora 07:34
gege
Nu este medic/terapeut
gege
buna
si eu am trecut prin ce ati trecut si voi si nu mai stiam ce sa fac.
anul trecut endocrinologul mi-a spus ca ar fi bine sa ma operez, ca dupa 4 ani de tratament tyrozolul nu prea avea nici un efect.si in decembrie m-am operat, nu aveam noduli doar o tiroida hiperactiva.
dupa operatie nu mi-a fost rau, doar dupa vreo 2 luni dar poate si din alte cauze(depresia)
acum ma simt bine, nu mai am palpitatii, doar cand e fa cald simt un pic
dar in rest sunt ok-o sa iau eutyrox 100 pt toata viata si merg din 6 in 6 luni la control.
si nu uitati ca si BASESCU s-a operat de tiroida-
acum sunt multumita ca am facut alegera de a face operatia.si multumesc luiDumnezeu ca am avut parte de medici f buni.
va doresc multa sanatate la toti
0
30-07-2009, ora 11:52
Lucifer from Hell
Nu este medic/terapeut
Lucifer from Hell
Si daca intr-o zi n-o sa se mai fabrice eutyrox, sau n-o sa mai ai bani sa cumperi ?
"Toata viata" e un timp cam lung... Se pot intimpla multe.

Eu ma gindesc sa incep un tratament homeopatic.
Cititi urmatoarele linlkuri, explica super bine :
http://www.homeopathy.ro
http://www.homeopathy.ro/hipotiroidismul.html
0
30-07-2009, ora 14:15
grumpy
Nu este medic/terapeut
grumpy
Homeopatic suna bine, dar concret articolul ala nu spune nimic. Si din pacate doar concretul conteaza. Vroiam sa vad cazuri clare de genul: am avut asta, am luat buruiana x timp de y luni si m-am reparat.

Basescu ce-a avut? Ca nu stiam.
0
30-07-2009, ora 23:14
cut
Nu este medic/terapeut
cut
Buna seara
Simt ca-mi iau campii!!!Ma ajuta cineva?Stau pe net de o saptamana, intreb in stanga si-n dreapta si m-a zapacit de cap toata lumea!!!Am urmatoarele rezultate:

TSH-HORMONUL HIPOFIZAR TIREOSTIMULATOR BAZAL
8, 373 μU/ml (0, 49- 4.67)
(ser, Analizor AXSYM, Metoda MEIA ABBOTT)
FT3 TRIIODOTIRONINA LIBERA...
... 2, 39 pg/ml (1.45-3.48)
(ser, AXSYM, Metoda MEIA, ABBOTT)
FT4-TIROXINA SERICA LIBERA
0, 6 8 n g / d L (0, 71 - 1, 85)
8, 8 pmol/L (9, 13- 23, 80)
(ser, AXSYM, Metoda MEIA ABBOTT)
Anticorpi anti microzomiali tiroidieni (anticorpi anti TPO)
Anticorpi anti TPO. 2300 IU/ml
Valori normale.. 35 IU/ml
Tehnica schimbata din 5 februarie 2009
CORTISOL. 38, 4 μg/dl
1059, 8 nmol/l
VALORI NORMALE
A.M. : 5 - 25 microg/dl
P.M. : aproximativ jumatate din valorile A.M.
(ser, IMMULITE 1000, metoda CHEMILUMINISCENTA)
Intact PTH(Parathyroid hormone)...
66, 97 pg/ml
7, 05 pmol/l
VALORI NORMALE:
15 - 65 pg/ml
1, 6 - 6, 9 pmol/l
(Analizor IMMULITE, Reactiv DPC, Metoda chemiluminiscenta
Poate cineva sa-mi spuna daca sunt hipo sau hiper ?Am tiroidita Hashimoto?Mai are cineva?Va multumesc din suflet. PS.Si endocrinologul la care vreau sa merg e in concediu.Pana vine...
0
01-08-2009, ora 15:30
gege
Nu este medic/terapeut
gege
pt cut
tsh normal este aprox. 0, 30-4, 5
al tau e prea mare=hipotiroidism
mergi la medic regulat si fa tratamentul
nu lasa boala sa te domine
cu rabdare se fac toate
multa sanatate
0
01-08-2009, ora 15:38
gege
Nu este medic/terapeut
gege
sall
daniel-nicolae-important e prezentul.ms pt sfatul cu naturistele-iau si suplimente naturiste dar acestea nu tin loc de ce tre sa faca eutyroxul.
si daca nu o se mai fabrice o sa fac si eu ce fac altii.da sunt si alte medicamente cu aceeasi substanta activa, si sunt prea multi care il folosesc ca sa se renunte la el, si apoi e indusrtria farmaceutica, care nu o sa renunte asa usor la un medicament care se vinde.




BASESCU A FOST OPERAT DE TIROIDA-VOI UNDE TRAITI?-EU SUNT IN ITALIA SI STIU MAI MULTE CA VOI??????????
NU MAI FITI IGNORANTI .
INFORMATI-VA FRATILOR.
0
03-08-2009, ora 14:07
vioricaju
Nu este medic/terapeut
vioricaju
Cunosc si eu problema hipertiroidiei din proprie experienta. Asa cum s-a mai spus intoleranta la caldura este proprie hipertiroidiei. In legatura cu tratarea ei sustin si eu rezolvarea psihologica a problemei de fond, a cauzei care produce hipertiroidia. Se trateaza cu "fericire"... nu e o gluma si nici o vorba spusa cu usurinta.
Va recomand cartea Labirintul codependentei, se gaseste si postata integral pe net.
Veti constientiza, citind-o, problema nestiuta care doare. Si veti afla si calea de rezolvare: trebuie sa ne maturizam, sa traim pe cont propriu, liberi; trebuie sa devenim noi insine.

Bucurie si sanatate va doresc!
0
23-08-2009, ora 12:46
geanina.matei
Nu este medic/terapeut
geanina.matei
si eu sufar de hipertiroidism de un an jumate sunt pe tratament cu thyrozol de un an. am fost la 3 medici din brasov si cluj si toti mi-au spus acelasi lucru.TRATAMENT CU THYROZOL 2 ANI DUPA CARE MAI VEDEM.nu prea mi-a convenit deoarece am 25 de ani si ma gandeam ca poate este timpul pentru un copil...din pacate raspunsul medicilor a fost ca nu este indicat sa raman insarcinata deoarece riscurile ca bebelusul sa se nasca cu hipotiroidism este foarte mare. La multa lume am auzit ca o sarcina regleaza tiroida dar nu am intalnit pe nimeni sa-mi confirme acest lucru si...binenteles...care are un copil perfect sanatos. ma simt relativ bine cu tratamentul, merg la medic la 2 luni si de fiecare data mi se schimba tratamentul in functie de rezultatul analizelor. am un nodul pe partea dreapta de 0, 4 dar am inteles ca se poate retrage singur in urma tratamentului fara a fi nevoie de interventie chirurgicala, e foarte important sa va faceti radiografie cu un specialist deoarece nodulul, chiar daca este mic, influenteaza vasele de sange si glandele din spatele tiroidei. de exemplu eu nu am dureri dar nivelul calciului imi este afectat, am perioade in care imi cade parul, dantura se strica cu viteza luminii. Stomatologul mi-a recomandat reglarea tiroidei si apoi repararea daunelor. In cazul ochilor am consultat un specialist oftalmolog. Sufar de miopie de 6 ani si nu mi-a fost afectata miopia dar am exoftalmie la ochiul stang, nu este inflamat tare, dar vizibil.Am luat un gel Corneoregel 30 de zile fara un rezultat. Ofltalmologul m-a avertizat ca daca nu vad vre-o ameliorare nu inseamna ca voi ramane asa : se poate ca inflamatia sa se retraga in urma tratamentului pentru glanda, iar daca nu se rezolva de la sine sunt remedii la nivel local, in functie de cat de afectat este ochiul, dar este de preferat sa astept reglarea tiroidei inainte de alte interventii. Ca sa nu am un complex datorat inflamarii ochiului mi-a recomandat o pereche de ochelari cu lentile heliomate, care se inchid la culoare in functie de intensitatea luminii. M-am obisnuit cu celelate inconveniente date de aceasta boala cum ar fi transpiratia cu care inainte nu aveam nici o problema, pierderea neasteptata a glasului, oboseala care se instaleaza foarte repede.
O problema cu care ma confrunt este greutatea.la 1, 60 m la declansarea bolii am slabit de la 64 kg la 56 in 4 luni, dupa inceperea tratamentului cu thyrozol si propanolol am inceput sa iau in greutate vizibil. medicul mi-a spus ca mi se regleaza glanda si metabolismul raspunde altfel si este normal sa iau in greutate. cand am trecut de 65 de kg mi-am pus un mare semn de intrebare: CAT MAI IAU IN GREUTATE? medicu mi-a spus ca nu am voie sa urmez nici un fel de dieta, nu am voie sa ma supun unui efort mare, de exemplu mersul la sala alergat. dar mi-a recomandat sa fiu putin atenta la ceea ce mananc, referitor la dulciuri, mancat seara etc
nu fumez, consumul de cafea l-am redus foarte mult, merg destul de mult pe jos, incerc totusi sa nu ma obosesc sa am probleme cu pulsul si respiratia, de exemplu daca pe timpul zilei depun un efort mare seara sunt agitata si mi-e foarte greu sa adorm. Am devenit mai atenta la ceea ce mananc dar nu sunt multumita pentru ca am ajuns de cateva luni la 72 kg si nu reusesc sa inteleg de ce si nu stiu ce sa fac sa mai reduc din greutate
SPORT NU
DIETA NU
EFORT NU
cum sa slabesc? nu am fost niciodata o persoana slaba dar acum incep sa am complexe foarte mari din cauza greutatii
incerc sa nu exagerez in dorinta mea de a slabi si sa fac lucruri care sa imi afecteze rezultatul analizelor dar nu stiu ce sa fac sa scap de kilogramele in plus :(
m-am gandit chiar si la varianta trecerii de la hiper la hipo dar ultimile analize au aratat ca este hiper
va multumesc celor care au avut rabdarea de a impartasi celorlalti din experienta lor si celor care au avut rabdarea sa citeasca mesajul meu
Va doresc tuturor MULTA SANATATE, pentru ca, vorba aceea, E MAI BUNA DECAT TOATE!
0
23-08-2009, ora 22:31
cut
Nu este medic/terapeut
cut
Pentru gege
multumesc frumos, azi am citit raspunsul deoarece mi-am permis cateve zile de concediu in tot balamucul general.Asta ma dispera:nu stiam daca e hipo sau hiper, la valorile analizelor.Multumesc din suflet.Multa sanatate.
0
09-09-2009, ora 15:27
lucia64
Nu este medic/terapeut
lucia64
în urma unei investigaţii la computer tomograf, soţul meu a fost diagnosticat cu, , glandă tiroidă mărită în volum, guşă plonjantă în mediastin, ,. Ştie cineva ce înseamnă asta?
0
18-01-2010, ora 16:32
Costy2009
Nu este medic/terapeut
Costy2009
Cut

FT4 mic, TSH mare, asa cum zice si gege, Hipotiroidism, Anti-TPO este foarte mare fata de limita de 35 (tu ai se pare peste 2000), deci ai dezvoltat deja anticorpi antitiroida, deci este posibil ca in timp Tiroida ta sa fie distrusa de propriul organism.
Cortizolul peste limita si el, deci s-ar putea fie sa ai o tumoare hipofizara, fie la Suprarenale, insa mai degraba hipofizara.
Asa dupa cate vad eu ar cam trebui sa ai un pic probleme si cu greutatea adica sa pui repede pe tine, sau sa fi pus deja ceva in plus.
Gege ce tratament sa-i dea ? Daca e autoimun Hipotiroidismul ? Sa-l zapaceasca definitiv ? Ca in cazul asta bine oricum nu se mai face, sa fie dependent o viata de niste medicamente care au n efecte secundare ?! Mai bine ar trata un medic cauza, nu efectul, dar cam habar n-au.
Cel putin din analize asa da ca ar fi, mai ales dupa anti-TPO care e enorm, dar poate ma insel eu.

geanina.matei

Ai scazut in greutate intrucat atunci cand ai FT4 sus in Hipertiroidism, arderile se accelereaza, acum.nu ma mira ca ai luat in greutate, eu in general sunt contra medicatiei de genul asta, desi FT4 e sus, tu iei in greutate. Cum nu ti-a zis de dieta ? Dar de dulciuri de ce a zis ? A zis-o dar mai fin.
Te mira ca un medicament te poate da peste cap ?! Pe mine nu ma mira, ia du-te tu frumusel si fa-ti asa:
Glicemia si Insulinemia, sa vezi cum sunt astea. ultima o ceri tu, intrucat pe ei nu-i duce capul ca sa ti le dea, ti-o platesti, ca nu e mai mult de 14-15 lei.
Daca Insulinemia bazala este mai ridicata, de aia iei in greutate.
Trebuie sa ai Glicemia cam la medie si Insulinemia catre minim in mod normal pe nemancate.
Nu mananci in ziua precedenta mai tarziu de ora 19, 00, te culci la minim 23, 00.
Fa si Cortizol si vezi ca nu cumva sa fie si ala sus, ca si ala da crestere in greutate prin stimularea secretiei de Insulina.

Si vorba celorlalti, cu fericire si bunadispozitie se regleaza cam tot, relaxare, distractie, etc, asta este medicamentul adevarat, nici macar homeopatia nu-mi inspira incredere, starea de spirit este baza de fapt, psihocul influenteaza multe, repara si strica foarte multe.
0
29-03-2010, ora 04:26
alecsandra dirjan
Nu este medic/terapeut
alecsandra dirjan
Sal,

Sunt si eu una dintre persoanele care pot spune ca au avut ghinion macar o data in viata, si cand spun asta ma refer la aceasta boala daca o pot numii asa.Am 25 de ani, d 3 ani d zile fac si eu tratament cu Eutyrox si fara nici un efect, am tot mers la fel si fel de doctori care mai de care isi da cu parerea dar nici macar unul nu e in stare sa spuna macar un mic adevar, Ca sa nu mai spun de analizele ce trebuiesc facute periodic si care sunt destul de costisitoare.In 2 ani jumate d la 50 de kg am ajuns la 92kg, am tot luat in greutate treptat, putiin cate putin, nu stiu din ce cauza pentru k de la mancare nu este sigur deoarece nu am pofta de mancare si mananc o data in zi.Am anemie, lipsa de calciu, lipsa d fier, cum a zis cineva mai sus legat de dinti si eu am aceasta problema odata cu declansarea glandei au inceput si dintii sa mi se macine este o situatie oribila si suntem intr-o tara de tot. mi s-a crapat pielea pe mine sunt disperata si nimnei nu poate sa ma ajute cu nimic.imi este f.f.f. greu sa ma obisnuiesc cu 40 d kg in plus ma dor si mi se si umfla picioarele, ce sa mai zik e dezastruos ce mi se poate intampla inima cateodata la cel mai mik efort imi bate cu putere mai sa imi sara din piept, referitor la ce a zis geanina matei..nu cred ca este adevarat ce spune eu la toti doctorii la care am fost mi-au spus sa ma duc la sala sa fac miscare nu ce zice ea ca sa nu faca, iar in legatura cu sarcina nici eu nu am putut ramane gravida...si daca as ramane printr-un miracol..nu ar fii bine pentru copil in primul rand si pe urma pt mine fiinda nu se stie in ce stare am sa ma aflu dupa nastere...sunt convinsa ca inca nu v-am scris tot ce as fii vrut dar e tarziu si am cam pierdut firul..ramane pe data vciitoare.va doresc multa sanatate la toti cei care ati intrat pe forum, multa bafta, si poate daca intr-o zi o sa gaseasca cineva remediul sa-i vina de hac acestei tiroide sa ne anunte si p noi
0
01-12-2012, ora 13:01
adelavlad1987
Nu este medic/terapeut
adelavlad1987
Ma numesc Adela sunt din Constanta si din cate mi s4un doctorii( am fost 5 ani la Circo si de curand am fost la Voinea, am he4ertiroidiism, iau tyrozol 5mg si eutirox 25mg, tyrozol iau dim si seara cate 5mg. M am saturat de tratamen, t de 4astile de viata in sine, de oboseala de stari de rau, de nervi din nik, de stres...m am gandit sa renunt la 4astile sa vad ce se intam4la. de curand am fost la doctorita voinea claudia sa aflu si o4inia altui medic crae mi a s4us ca am glanda marita de 2ori in 4artea stanga, fara nici un nodul si k trebuie sa ma o4erez nea4arat 4t ca nu 4ot naste co4ii ori din cauza tratamentului ori din cauza bolii in sine, , , , mi e frik de o4eratie, nu vreau sa raman cu semn, imi doresc un co4il, imi doresc o viata normala. Care sunt riscurile dc o4resc tratamentul, de ce sunt atat de grasa si totusi am hi4ertiroidism, am 84 de kg ma simt obeza nu ma mai su4ort va rog dati mi un ras4uns. am 1, 76 inaltime
0
27-03-2013, ora 09:14
bounce
Nu este medic/terapeut
bounce
Ajutati-ma va rog vreau sa-mi fac o operatie de decompresie orbitala pt exoftalmie bilaterala.ma numesc ghita florina -*.astept raspuns urgent pt ca am ajuns sa ma izolez.va multumesc


(*modificat de admin)
0
26-05-2013, ora 19:34
bluangel
Nu este medic/terapeut
bluangel
eu am gusa polinodulara cu valori normale ale tiroidei, lucrez in mediu radioactiv si din aceasta cauza sunt afectata si hormonal, am luat la inceput euthyrox de 25 dar ma ingrasasem mult si imi cadea parul execrabil, din 2009 nu am mai luat nimic, beau ceaiuri, totul este pe sistem nervos, si eu aveam palpitatii sau pils marit, oboseam si obosesc si acum dar mai putin, este groaznic numai cine nu trece prin asa ceva nu stie, anul trecut din cauza caldurii am crezut ca mor, pur si simplu mi se facea rau pe strada, menstruatia mea venea la trei luni, din cauza tiroidei am ajuns la insuficienta ovariana si ma chuni de trei ani sa concepem un copil si nimic, mi se prevestea anul trecut sfarsitul hormonal dar iata ca cei mai destepti medici au dat gres...am in continuare menstr.cu ajutorul naturistelor si al lui Dumnezeu iar pentru tiroida am combinat niste ceaiuri minune.Numai bine va doresc.
0
20-11-2014, ora 16:30
Lone Wolf
Nu este medic/terapeut
Lone Wolf
Buna ziua!
De ceva vreme am fost diagnosticat cu hipertioidie autoimuna. Am urmat o perioada tratament cu thyrozol, propanolol, dar organismul meu nu tolereaza foarte bine thyrozol. Am facut in paralel tratament naturist si chiar a fost bine, dar, deoarece bolile tiroidei sunt boli ale sufletului si ar trebui sa stai deoparte de stres si excese de tot felul, am fost la un pas sa clachez.
De cateva luni traiesc intr-un stres continuu la serviciu, urmat de asa zisele furtuni tirodiene, atac de panica, tensiune crescuta, durere in piept...
Voi reda o parte din analize care nu au valori normale:
- creatinina serica - 0, 65mg/dL, referinta (0, 7-1, 2)
- numar eritrocite - 5, 71, referinta (4, 3-5, 7)
- volum eritrcitar mediu - 77, 8, referinta (80-99)
- FT4 - 37, 29, referinta (10, 6-22, 7)
- TSH - 0, 005, referinta (0, 27-4, 2)
- densitate urina - 1010, referinta (1015-1025)
- ph urina - 8, referinta (4, 8-7, 4)
Cum se poate tine tiroida sub control fara sa fii intoxicat cu chimicale, operatie sau alte minciuni care te fac dependent de doctori si medicamente?
0
12-01-2015, ora 13:08
valia56
Nu este medic/terapeut
valia56
Dupa parerea mea, ca sa tineti tiroida autoimuna sub control, este important sa treceti de idei generale gen "deoarece bolile tiroidei sunt boli ale sufletului" si sa investigati CAUZELE reale care stau la baza dezechilibrului SISTEMULUI IMUNITAR.
Dupa ce aflati combinatia de cauze specifica dvs (pot fi, in afara de stres, si cauze infectioase sau toxice), atunci puteti trece la reducerea / eliminarea lor si astfel sistemul imunitar se va echilibra si nu va mai ataca tesutul tiroidian.
0
10-02-2015, ora 16:36
bush1981
Nu este medic/terapeut
bush1981
Hipertrofică tiroidiană cu vascularizaţie moderat crescută este motiv de îngrijorare? Regiunea cervicala stânga dreapta nu prezintă formaţiuni înlocuitoare de spaţiu decelabile ecografic si fara adenoplatii laterocervicale cervicale. A fost investigaţie imagistica.
0
25-07-2016, ora 17:47
Cotuca
Nu este medic/terapeut
Cotuca
Eu pana acum aveam hipotiroidie. Inca iau euthyrox de 50. Azi mi-am facut analizele si am depistat ca FT4 a drpasit normalul, nu cu mult, iar TSH e normal...joi merg la dr. Dar maine dimineata nu mai iau euthyrox.
0
25-07-2016, ora 17:49
Cotuca
Nu este medic/terapeut
Cotuca
Am ameteli mereu, simt ca ma clatin ca si cum as pica in momentul ala. Nu suport caldura! Mi-e rau intr-una.
0
25-07-2016, ora 17:55
Cotuca
Nu este medic/terapeut
Cotuca
Am uitat sa spun ca mai mereu am o paloare la fata si ma simt obosita, nu ma pot odohni. Am insomnii...
0
31-08-2016, ora 19:25
PAndrei
Nu este medic/terapeut
PAndrei
Eu de o luna am o jena aproape permanenta pe marul lui adam, parca e ceva putin umflat ! A inceput la 2 ore dupa ce am facut un tratament la o masea, cu anestezie. Anestezii am mai facut, credeti ca ar putea sa fi fost expirata sau alceva, pt ca nici nu a avut efect, dar nu era cine stie ce durere, practic nici nu era nevoie. A mai patit cineva chestia asta ? La ce specialitate sa merg ?
0
09-03-2020, ora 20:18
Smax
Nu este medic/terapeut
Smax
Valia56 zice foarte bine:bolile tiroidei sunt boli ale sufletului, trebuie cautata cauza.Trebuie reechilibrat Sistemul imunitar:eu urmez regim alimentar:fara zahar, fara gluten, fara nici un aditiv alimentar, evitati alimente cu continut ridicat de iod-eu am Graves Basedow-hipertiroidie)evitati carnea de la animale crescute cu hormoni.Evitati stresul prin orice metode(este cel mai mare dusman al acestei boli) ceaiuri pentru liniste si somn: rhodiolla, roinita, tei, menta, talpa gastii, valeriana, sunatoare(este forte important sa dormiti noaptea).Svetla Bankova a publicat studii si solutii alternative, mai sunt Amy Meyers, Elaine Moore.Cautati pe Google:Graves Basedow diseases (totul este in engleza) da-ti traducere si cititi si documentati-va, sunt solutii si metode alternative.Analize pentru Graves Basedow:TSH, T3 si T4, anticorpi:anti TPO, antiTg, TSI(imunoglobuline stimulatoare tiroidiene), TRAB. SANATATE.
0
28-05-2021, ora 12:22
Lorena lore
Nu este medic/terapeut
Lorena lore
Bună ziua!
Sunt puțin bulversata, sa va spun de ce:
De doi ani am fost diagnosticata cu hipotiroidism hashimoto cu un tsh de 8, 9 sau 10 cu creștere treptata de euthyrox pana în momentul de fata când am ajuns de trei luni la 150 mg acum am repetat aniza și surpriza!!!! Am un tsh sub limita normala de 0, 0134si un FT4 normal, dar un ATPO de 360. Ceea ce ma face sa cred ca am dat o pe hipertiroidism? Va mulțumesc
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.