Hipotiroidie - disfunctii neurologice

Am 47 ani, sunt diagnosticata cu hipoiroidie si ma aflu sub tratament euthyrox 100, 1/ zi. De 1an - 2, am inceput sa am probleme de concentrare, dificultati de atentie, de exprimare, exprimare greoaie, cu balbaieli si imposibilitatea gasirii cuvintelor potrivite intr-o discutie banala, nesiguranta privind utilizarea lor corecta. Simptomele sunt foarte asemanatoare celor de acum 11 ani, cand am descoperit boala (foarte tarziu, TSH ajunsese la 25, iar tiroida se atrofiase). Ultimul TSH (ca doar asta mi s-a spus sa verific periodic) l-am facut de vreun an si jumatate si era in limite normale. Am ajuns si la neurolog, care a spus ca nu hipotiroidia ar fi cauza. Eu ma gandesc insa, tot citind, ca tot la un endocrinolog ar trebui sa ajung. Daca sunt sub tratament, fizic ma simt foarte bine, ce s-ar fi putut întâmpla in evolutia bolii, asa incat sa reapara aceste simptome? Ce investigatii ar trebui sa fac? Multumesc!
4 comentarii

Consider ca ar fi necesara o reevaluare endocrinologica si un RMN cerebral.
dr Petre Muresan
dr Petre Muresan

Tot de la tiroidă aș începe și eu să caut...

Mulțumesc pentru indicații! Voi consulta un endocrinolog. M-am programat deja si pentru un RMN cerebral.

Cu multa placere.
dr Petre Muresan
dr Petre Muresan

Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 3rezultatul analizei TSH
- 11nu am incredere in mine, ma simt (scuze...) o proasta - -n-am gasit alta rima- :-)
- 4cand ma enervez nu ma mai pot controla
- 3Durere de cap partea stanga+dificultate de concentrare+tulburari de memorie
- 4simt la baza craniului senzatii de arsura, usturime
- 4Probleme de concentrare
- 4hipotiroidie... incerc sa slabesc si nu reusesc
- 8Efectele unor alimente/medicamente
- 14Dezvoltare personala
- 14Caut raspuns unui cumul de simptome..
- 4Hipotiroidie cu mixedem in urma tratamentului cu iod radioactiv
- 2Tidorida, alopecie
- 3Probleme cu memoria, nu ma pot concentra, stari de depresie, oboseala, nervozitate
- 0Mixedem
- 0Hipotiroidism subclinic?
- 4Probleme de concentrare
- 1Pramistar
- 8Ameteala, Vedere incetosata, Probleme concentrare si atentie, Depresie, Anxios
- 1Probleme cu lipsa de concentrare și panică
Mai multe informații despre: dificultatea de concentrare hipotiroidia
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: