hipotiroidie... incerc sa slabesc si nu reusesc

05-02-2011
andrei1.
Nu este medic/terapeut
andrei1.
Am fost diagnosticat cu hipotirodism si mi s-a prescris un tratament cu euthyrox 50, iau deja de o luna jumate medicamentul, dar nu simt nici cea mai mica diferenta pozitiva, doar ca ma ingras mult mai usor, adica fac sport zilnic si mananc mai putin ca inainte deoarece incerc sa slabesc, dar nu reusesc, in cel mai bun caz poate ma mentin, de salbit nici vorba. Oboseala nu dispare, ma simt ca inainte, nimic diferit.Am 17 ani, dar arat si mai tanar lucru care am citit ca poate fi din cauza hipotirodismului, adica fac 18 ani imediat si lumea nu imi da mai mult de 15. Medicul endocrionolog a spus ca hipotirodismul ar putea fi o cauza din care am ramas in urma cu cresterea. am 1.67 si 70kg.
Ce doresc eu sa stiu este cand voi simti vreo diferenta la starea mea adica sa nu ma mai simt obosit, sa nu am stari de somnolenta mereu si sa nu ma mai ingras fara nici un motiv?
4 comentarii
0
06-02-2011, ora 10:01
briel
Nu este medic/terapeut
briel
Nu sunt medic dar iti dau un sfat.Eu am avut hipertiroidism, acum multi ani, si am fost internata la Institutul Parhon din Bucuresti pentru investigatii. Tot acolo erau si cei cu hipotiroidism internati pentru investigatii si pentru tratament. Erau cantariti zilnic, deoarece avaeau diferente de greutate in + sau - in fiecare zi.Mancau la ore fix, si aveau un program strict. Sfatul meu, nu stiu la ce medic ai fost sau de unde esti, dar dute la un specialist la Institut.Tratamentul pentru tiroida poate dura ani, ani de pastle luate zilnic, dar trebuie sa ai rabdare.Nu incerca tratamente de slabit dupa ureche, organismul tau are un metabolism diferit, cel mai bine intreaba medicul.Nu stiu daca mai este la Institut dr.Procopiuc Camelia, care ar putea sa te ajute mult.Rabdare si multe investigatii.Multa sanatate
0
06-02-2011, ora 10:41
andrei1.
Nu este medic/terapeut
andrei1.
Mda eu sunt din BaiaMare, si urmatoarele analize le fac cam intr-o luna, pt ca medicul meu mi-a zis ca ar fi bine sa le fac asa o data la 2 luni.. ce nu inteleg eu este de ce nu simt nici o diferenta de cand am inceput tratamentul, adica medicamentul ar trebui sa substitue hormoni care ar trebui sa ii produca tiroida si acest lucru nu cred ca se intampla...
0
27-02-2011, ora 21:09
vmaria
Nu este medic/terapeut
vmaria
Buna seara! Am 32 ani si 1, 60m/ 72kg... In urma unui control endocrinologic mi s-a spus ca glanda tiroida functioneaza la minimum, insa abia cand scade sub limita de jos, mi se poate da tratament medicamentos. Am facut ecografie, iar ca forma glanda toroida arata bine, doar functia e incetinita. Am TSH 1, 53 (valori normale 0, 4-4UI/mg), T4 8.67 (4, 5-12, 5), PROLACTINA 10, 6 (1, 9-25), PROGESTERON (faza luteala) 6, 55 (0, 95-21), ESTRADIOL 210 (27-246). De asemenea de 4 ani am colesterolul ridicat 330 - 300- 250 in prezent si lipsa de calciu si fier. Deoarece doctorita endocrinolog nu mi-a dat niciun tratament, justificand ca sunt la limita de jos, dar ca abia cand cad sub limita, mi se poate da tratament... intrebarea mea este CE-I DE FACUT? Stau cu mainile in san, asteptand sa scad sub limita??! P.S. In luna lui decembrie m-am ingrasat 5kg, mancand un pic mai mult decat de obicei. Vreau sa slabesc, nu prea pot. Va rog, ajutati/ma!
0
17-05-2011, ora 11:50
FL
Nu este medic/terapeut
FL
Si eu am hipotiroidism si tiroida autoimuna, pana am depistat boala aveam aproape toate simptomele care le provoaca aceasta boala insa habar nu aveam ca sufar de hipotiroidie. Am inceput tratamentul anul trecut in octombrie si abia dupa 6 luni au inceput sa-mi dispara simptomele nici acum nu mi-am revenit de tot. Iti recomand sa iei tratamentul dat de medic si sa ai rabdare rezultatele se vad in timp, consulta-te cu medicul pentru orice. Iti doresc sanatate.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.