Hipotiroidie - Tratament cu Euthyrox si Androcur

11-05-2008
luss006
Nu este medic/terapeut
luss006
Am fost la un medic specialist si m-a diagnosticat cu hipotiroidie.Mi-a dat un tratament cu androcur, euthyrox, yasmin si inca o gramada de alte medicamente pentru slabit:xenical, reductil, spironolactona, normoponderol. Am inceput tratamentul de aprox. 2 saptamani si nu ma simt deloc bine. Am insomnii si ma doare in permanenta capul, de dimineata pana seara, indiferent cat ma odihnesc. Care din aceste medicamente ar putea cauza aceste reactii adverse? Plus ca menstruatia mi-a intarziat 10 zile. Este vreunul din aceste medicamente cu care nu ar trebui sa continui?
23 comentarii
0
28-05-2008, ora 00:00
fifanitza
Nu este medic/terapeut
fifanitza
shi eu fac tratament cu euthyrox. Acest medicament are aceste efecte, dar este ceva normal, nu ai ce sa faci...
0
22-07-2008, ora 00:00
anamaria1974
Nu este medic/terapeut
anamaria1974
euthyroxul da palpitatii, motiv pentru care trebuie asociat cu distonocal sau extraveral.Stiu asta pentru ca iau tratament de 13 ani si in primele 2 saptamani de tratament am vrut sa renunt pentru ca imi era cumplit de rau.M-am reintors la medic si acesta mi-a asociat euthyroxul cu distonocalm.
la ce spital ai fost pentru ca eu de cateva luni m-am dereglat cumplit si de la parhon mi-au suplimentat tratamentul tot cu medicamente de slabit, insa nu merge si as mai vrea si parerea altui medic in paralel.
0
02-02-2009, ora 15:25
ESP
Nu este medic/terapeut
ESP
eu am fost recent diagnosticata cu hipotiroidie urmand sa mi se prescrie tratament cu eurhyrox.cine a incercat medicamentul, in afara de reactiile adverse mentionate aici, se slabeste cat timp dozajul este corect?
multumesc
0
24-02-2009, ora 22:51
Llaura
Nu este medic/terapeut
Llaura
Am fost diagnosticat cu hipotiroidie frusta.Acum ar trebui sa iau euthyrox dar sincer mi-e frica!!!!!!! Am avut TSH-ul 4.59(val norm 0.27-4.2)si dupa tratament cu iodid100 si calciu am ajuns la TSH 4.43.Deci e mai bine, nu ar fi ajuns sa mai iau iodid si calciu???Poate as fi ajuns lin limite normale.NU vreau sa ma ingras!in plus nu am simptomele hipotiroidismului, ciclul imi vine regulat dureaza 4 zile normal, nu m-am ingrasat ne sunt constipata etc.AJUTOR ce sa fac?Poate am fost diagnosticat gresit?!REstul analizelor sunt in limite normale in afara de calciul ionic(3.8 val norm 3.82-4.82 VA MULTUMESC
0
03-03-2009, ora 17:14
sweet_pie
Nu este medic/terapeut
sweet_pie
Eu am hipotiroidie de la 4-5 ani si iau Euthyrox si n-am avut nicio reactie adversa, insa aveti grija sa-l luati in doza recomandata si la timp. De slabit ma chinui si eu sa slabesc, cu dieta e posibil, dar ceva mai greu decat la cei ce nu sufera de aceasta boala.
0
24-06-2009, ora 23:35
patrycia
Nu este medic/terapeut
patrycia
buna. Eu nu iteleg de ce toata lumea se ingrasa de la hipotiroidism si eu nu iau de cateva luni eutyrox 50 si nu ma ingras desi as vrea sa pun cateva kg pe mine.am aceleasi simtome ca toate doamnele de aici ce scriu. de nodul acela din gat nu am scapat voi merge din nou la doctor ptr ca nu mi-e in regula.dar nu ma ingras asta e una din problema mea.acum icerc iar vitamine.centrum materna.sa vad cum o sa fie.am pofta de mincare doar inainte de ciclu.si ciclul imi vine neregulat de cand ma stiu.AA mai am o intrbare. pot sa ramin insarcinata. nu sunt probleme
0
30-06-2009, ora 14:37
patrycia
Nu este medic/terapeut
patrycia
buna. de ce nu primesc si eu un raspuns va multumesc
0
24-07-2009, ora 11:45
anamaria1974
Nu este medic/terapeut
anamaria1974
eu am o problema si mai mare...fac tratament de 14 ani cu euthyrox si nu am slabit un gram.am variatii mari de greutate si de la parhon mi s-a spus ca am sindrom hiperanabolic.Nici un medicament de slabit nu are rezultat si mi-as dori din suflet sa fac o operatie de by pass gastric, insa nu stiu unde o pot face si mai ales costurile...daca are cineva informatii, multumesc anticipat
0
10-08-2009, ora 15:09
adrb08
Nu este medic/terapeut
adrb08
CAnd iau medicamente, reusesc sa fac toate simptomele adverse, dar la Euthyrox nu am facut din urmatorul motiv: l-am luat progresiv - stiam lace doza trebuie sa ajung si am inceput cu jumatate din doza si am crescut progresiv, la cate doua saptamani - o luna. LA un moment dat, am scazut singura doza, desi doctorul imi recomandase mai mult, dar am observat ca am unele simptome de hipertitoidie (mi se bulbucau ochii), si am scazut la doza anterioara. Nu am slabit decat cu cura de slabire ceea ce pusesem cat am suferit de hipotiroidie. Patricia, tu fii fericita ca nu ai apucat sa te ingrasi si ai fost diagnosticata la timp cu hipotiroidie. Dupa ce iei euthyrox, nu te mai ingrasi.

Am o intrebare: este cineva care a avut hipotiroidie si a facut hemoragie sau depresie sau lipsa de calciu?

Multumesc pentru raspuns.
0
10-08-2009, ora 15:23
ESP
Nu este medic/terapeut
ESP
Eu am avut depresie si caderi de calciu inainte sa fiu diagnosticata cu hipotiroidie, dar nu le stiam cauza comuna:tiroida. Am fost diagnosticata si cu anemie inainte sa incep tratamentul cu Euthyrox. Acum nu mai am nici o problema de 6 luni de cand am inceput tratamentul, si cu cura de slabire am reusit sa dau jos 12 kg pana acum! :)

Intr-adevar fara cura nu poti da jos ce ai pus de la hipotiroidie, insa nu te mai ingrasi nici un gram, atata timp cat continui tratamentul cu Euthyrox.
0
29-09-2009, ora 23:40
kopela
Nu este medic/terapeut
kopela
Buna seara.Am 21 de nai.Eu iau eutyrox de 50 de un an de zile.Cand am inceput tratamentul ma ingrasasem destul de mult apoi intr-un an am slabit de la 60 la 53 de kg eu avand 1, 68.nu ma deranjeaza ca am slabit din contra numai ca acum de la ultima mesntruatie am remarcat ca am inceput sa ma ingras iar.deja 2 kg in 2 saptamani si nu mananc mult deloc nu manac dulciuri sau etc.Fac miscare etc.Stiu ca si din cauza sindromului premenstraul poti sa iei cam 3 kg dar nu au trecut decat 18 zile.Cam cu cat timp inainte de venirea ciclului se observa simtomele sindromului premesntrual?Dupa ce imi trecuse cilcul ma desumflasem 2 kg jumate.Si timp de o saptaman si jumatae am avut 53 de kg iar acum am 55.Si se observa ca am retinut si lichid.Urmez tratamentul cu strictete nu m-am abatutu nicodata de la el dar ma deranjeaza oscilatiile de greutate in timp foarte scurt.Pielea a devenit foarte elestica parca as fi de guma.Am remarcat de asemenea ma simt exact ca si cum mi-ar veni ciclul din moment in moment aceleasi stari.Agitatie dureri de sani si de ovare dureri musculare balonare excesiva(mi s-a umflat burta ca un balon) dar nu ar ecum sa-mi vina doar dupa 18 zile.Sunt ragusita am stari de somnolenta ma concentrez greu etc.Exact ca atunci cu cateva zile inainte de ciclu.Ce as putea face?
0
05-10-2009, ora 12:54
camytgv
Nu este medic/terapeut
camytgv
buna! am 36 de ani si de ceva vreme simt un nod in gat.nu am alte simptome.credeti ca sufar de glanda tiroida?
0
09-10-2009, ora 22:58
thea_
Nu este medic/terapeut
thea_
poate sa ma lamureasca cineva? mi-a iesit TSH 3, 5, limita fiind 4, 2
o doctorita mi-a explicat ca mai nou limita e mult mai mica si deci sunt hipotiroidiana; mi-a dat eutyrox, am luat 5 zile si era sa mor! l-am dat naibii! asta a fost anul trecut; si ce sa vezi acum am 7!
intrebare: e de vina faptul ca l-am oprit sau ca nu l-am luat( eythyroxul!), sau ca l-am luat aiurea cand nu era de fapt nimic; multzumesc anticipat pt raspunsuri
0
12-10-2009, ora 12:54
margarita
Nu este medic/terapeut
margarita
Buna tuturor doamnelor cu hipotiroida.

Va inteleg perfect pe toate. Am avut si eu aceleasi spaime si rezerve cand mi sa spus la ultrasonografie ca am tiroida marita. Atunci mi-a fost clar de ce in fiecare noapte corpul imi ardea ca o flacara si gatul la fel. Am inceput tratament cu eutyrox progresiv - intai o patrime din cea de 50 g, apoi 2/4, am marit progresiv si... a fost bine. Acum iata, am facut din nou sonografie si am aflat ca nodulul s-a micsorat vizibil. Ma simt perfect dupa tratamentul inceput in martie a.c.
Este adevarat ca in fiecare zi consum iarba de mare uscata pe care o adaug in salate. Mai mananc si dulceata din nuci verzi care contin iodul necesar pu echilibrul hormonal.
Voici! Nu disperati, ci fiti perseverente si totul va fi ok. Prietene mea ia de 15 ani eytirox si e bine, nu a fost nevoie sa mareasca doza. Unicul disconfort este ca pastila trebuie luata zilnic, dimineata, inainte de dejun. Bine ca tratamentul costa putin altfel m-ar bate mult la buzunar, deoarece mi s-a spus ca-l voi face toata viata.
Varza de mare uscata e granulata si e placuta ca un condiment oarecare.Am incercat in conserva si nu mi-a placut, are un miros fo-oarte specific.
Fiti sanatoase si mai vorbim!
0
17-10-2009, ora 16:49
fifanitza
Nu este medic/terapeut
fifanitza
Eu am avut niste reactii adverse de la eutyrox, drept urmare iau "L-tyroxin" care este mult mai bun pentru mine cel putin si are aceeasi substanta activa. Am auzit mai multe persoane care nu suporta eutyrox-ul. Va recomand sa incercati.
0
28-05-2010, ora 10:51
adinus
Nu este medic/terapeut
adinus
pentru camytgv:

Du-te la un endocrinolog si fa-ti un eco la gat, analize ce iti zice el.

Iti spun din proprie experienta - ca si eu vreo 2 ani de zile am tot avut tot felul de simtome si am intrat pe toate forumurile si am tot intrebat in stanga si dreapta ce sa fac, la ce doctor sa merg ;am mers pe la diversi doctori si toti mi-au zis ca nu e nimic, ca e de la stres lipsa de calciu si magneziu si mi-au dat tot felul de medicamente in loc sa fi mers direct la endocrinolog si se rezolva problema.
Acum 1 saptamana am fost in sfarsit la un endocrinolog si mi-a gasit un chist mic pe tiroida, acum am inceput tratamentul cu Euthyrox, iar dupa 1 luna ma duc la control din nou.
Dar nu pot sa-ti explic linistea psihica pe care o am acuma - ca stiu ceva concret.

NU fa si tu prostia pe care am facut-o eu - NU MAI AMANA!Fa-ti o programare la un endocrinolog si o sa afli mai multe decat de pe orice forum sau site de pe net.

Sanatate,

By the way - eu sunt femeie, am 31 ani.
0
30-05-2010, ora 10:45
denis19827
Nu este medic/terapeut
denis19827
Pentru d-na adinus:
Ma intereseaza f. mult cazul pe care l-ati prezentat, deoarece este similar cu al meu.Acum 3 ani am avut o lipsa de magneziu , am urmat un tratament, am facut chiar o forma destul de severa de depresie pe care datorita unei doamne doctor care mi-a recomandat un tratament eficace si cu rezultate rapide am reusit sa o tratez fara sa intrerup serviciul sau sa am reactii adverse majore.Anul trecut am fost la endocrinolg datorita faptului ca ma ingrasasem mult 15kg.Atunci mi-a gasit un mic chist pe tiroida si trebuia dupa 6 luni sa ma duc la control.Am fost acum dupa 1an chistul s-a triplat ca dimensiuni si m-a trimis sa fac punctie.Am refuzat si mi-a dat eutyrox timp de 6 luni dupa care sa ma duc iar, car mi-a dat de inteles ca tot acolo am sa ajung.Daca nu va deranjeaza si aveti timp va dau adresa mea de e-mail poate discutam mai in amanunt -*


(*modificat de administrator)
0
02-04-2011, ora 10:21
camimami
Nu este medic/terapeut
camimami
pt dna mami mariana:
buna ziua doamna
sunt interesata : dupa ce ati facut tratament cu euthyrox, v-ati simtit mult mai bine psihic?
si eu am fost diagnosticata cu tiroida cronica autoimuna de anul trecut, dar nu am facut tratament: inconstienta din partea mea( eu tot atribuiam starile de rau pe baza caderilor de calciu, faceam si atac de panica )si abia cand aceste stari s-au intensificat ( stari de rau, depresie), stari care se declansau mai ales la stress, am mers iar la control la endocrinologie si mi s-a dat euthyrox pe care il iau de 10 zile
dimineata cand ma trezesc sunt de pe alta lume: desi dupa ce iau pastiluta de euthyrox incep usor sa-mi revin.
inca mai am stare psihica de oboseala, letargie, dar acum stiu ca este de la glanda si de aceea eram curioasa daca dvs va este mai bine
0
04-11-2011, ora 22:55
the eye :)
Nu este medic/terapeut
the eye :)
Buna,

va rog f mult, daca stiti unde pot gasi EUTHYROX - am nevoie urgent de el. Multumesc anticipat.

Multa sanatate !
0
07-11-2011, ora 09:32
sweet_pie
Nu este medic/terapeut
sweet_pie
In Bucuresti se gaseste la orice farmacie. Daca esti in alt oras poti cauta pe siturile farmaciilor si vezi unde se gaseste si la ce pret.
0
17-11-2011, ora 22:47
matita
Nu este medic/terapeut
matita
Buna seara urmez tratament cu eutyrox50 din aprilie cand tsh era 5.10, si mi s-a zis ca sufar de hipotiroidims autoimun in prima luna m-am ingrasat 5 kg si nu reusesc sa le dau jos.dupa 6 luni de eutyrox am repetat analizele si tsh inloc sa scada a ajuns la 14.74.mi s-a schimbat tratamentul de 2 saptamani si iau eutthyrox de 75, am unele dureri de cap, dar am inteles ca sunt normale pana mi se obisnuieste organismul.in decembrie o sa repet analizele sa vedem ce valori ies.am 26 de ani ciclul l-am aavut normal, iau de 2 ani anticonceptionale yasmin, vineri mi-a venit menstruatia si de obicei dura 3 zile, dar azi este a 6 a zi si nu se mai opreste este ff putin dar nu se mai opreste.poate fi din cauza dozei schimbate de la 50 la 75 unitati/zi?nu stiu ce sa cred ma gandesc ca poate fi tot din cauza euthyroxului, ca reactie adversa?Multumesc.
0
05-07-2012, ora 20:12
stefaste
Nu este medic/terapeut
stefaste
Eu iau eutyrox de 100, de 7 ani si nu am nicio reactie adversa.Mi-a reglat calciu, pentru ca faceam des caderi de calciu, nu mai am palpitatii, dar nu am slabit.Ma simt foarte bine cu el, doar 5 zile pe saptamana.Daca iau 7 zile pe saptamana imi scade foarte mult TSH-ul.Doctorul mi-a prescris asa.
0
01-10-2015, ora 01:16
luizacristina
Nu este medic/terapeut
luizacristina
Am un sfat pt Euthyrox versus ingrasare. Am citit ca cineva prin Anglia incepuse sa il ia la o anumita ora din noapte, bineteles pe stomacul gol si apoi adormea la loc (punea alarma ca sa respecte ora). Rezultatul a fost ca a scapat de ingrasare... Asa iau si eu acest medicament si este mult mai bine decat cand il luam dimineata. Momentan slabesc. Da, la inceput cand incepi sa iei sau cresti doza nu se simti pre bine, apoi organimul se obisnuieste si ar trebui sa scapati de simptome.daca dureaza prea mult, poate este mare doza pt voi. Vara din cate am inteles necesarul organismului de hormon ar fi mai mic, puteti incerca sa il scadeti cu 25 de sa zicem sa vedeti cum va simtiti. Tineti minte ca efectele se vor vedea in cateva saptamani si nu imediat.sau poate si imediat... Persoana respectiva spunea ca el sarea o anumita zi din saptamana.si se simtea mai bine... respectand restul zilelor apoi. Iarna necesrul este mai mare, organismul trebuie sa se si incalzeasca. Va spun doar ce am citit si eu la randul meu pe internet, dar cred ca ce am spus acum este corect. Grija la cei ce au noduli ce secreta... nu stiu cat se respecta pt ei. Eu ma tratez la Parhon si am fost f multumita. Problemele cu tiroida influnteaza metabolismul si absortia altor vitamine, eu am luat suplimente de vitamine, calciu, zinc, seleniu. incercati sa dormiti bine, sa va relaxati, faceti plimbari pe jos. Apropo, eu cand am inceput sa ma simt f obosita si sfarsita am gasit pe intenet ca cineva recomanda calcurox complex L-carnitin de la Hofigal, sau poate si alta firma, dar eu de la ei am luat, firma romaneasca cu renume bun. Spunea acea persoana ca practic faca o legatura intre x si y, nu retin exact care erau, dar dupa ce am luat cred ca de 2-3 pe zi, m-am simti din nou plina de viata si capabila sa muncesc, era inaintea operatiei de scoatere a tiroidei pe care am facut-o recent. Daca vi se recomanda acesta, nici sa nu clipiti si sa o faceti. Ma simt excelent acum... Sanatate tuturor.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm: