Hipotiroidism detectat tarziu in sarcina

28-10-2018
A.Ioana94
Nu este medic/terapeut
A.Ioana94
Buna mamicilor, sunt inrr-o continua disperare de alaltăieri si ma gandeam ca poate ma ajuta cineva care a trecut printr-o situație asemanatoare.
Sunt in saptamana 19 de sarcina si abia acum am facut analiza TSH si FT4, deoarece mi-al schimbat ginecologul ( celalalt nu a a considerat ca ar e nevoie )..eu nestiind ca am probleme cu glanda tiroida.
Mi-am iesit valori anormale si anume ;
TSH 6.22 ( maximul fiind 5.33) si
Ft4 0.57 ( minimul fiind 0.61 )
Din ce am gasit pe internet este vorba de hipotiroidie si riscurile sunt foarte mari pentru bebeluș. Va rog din inima daca ma puteti ajuta cu o părere cele care ati fost in situatie...A mai avut cineva FT4 asa scazut ?
Este prea tarziu sa incep tratamentul ?
12 comentarii
2
20-01-2019, ora 13:41
Ana1991
Nu este medic/terapeut
Ana1991
A.Ioana94 Buna ziua, ma interesează foarte mult cazul dvs, deoarece și eu ma confrunt acum cu aceeași problema.. sunt in săptămâna 5 de sarcina (abia am aflat) și am făcut un tsh și mi-a ieșit valoarea 6, 75. Medicul endocrinolog mi-a spus in fata ca riscul este foarte mare, copilul poate avea deficiente intelectuale. Cum ați procedat dvs și cum decurge sarcina in momentul de fata ? Chiar sunt disperata de 2 zile de cand am aflat și nu știu ce sa fac.. încerc de mâine sa mai consult și alta părere medicală, dar eram curioasa cum ați procedat dvs.
1
20-01-2019, ora 15:48
A.Ioana94
Nu este medic/terapeut
A.Ioana94
Buna Ana...eu sunt in continuare îngrijorată in privința functiei intelectuale deoarece nu o sa pot afla in niciun fel pana dupa ce vine pe lume bebelina mea daca a fost afectată sau nu. Sper din tot sufletul sa fie bine...acuma avem 32 de saptamani si totul a evoluat absolut normal fara niciun fel de complicatii.
Motivul mai cel mai mare de îngrijorare este ca eu am aflat abia la 19 saptamani...si abia atunci am inceput tratamentul.
Parerea mea este ca in cazul tau nu ar trebui sa iti faci probleme deoarece sarcina este inca foarte mica si daca iei tratament o sa ajungi foarte repede la valorile normale in sarcina.
Am citit foarte mult despre asta, pe toate site-urile posibile din toata țările si in mare am inteles ca din studiile facute s-a detectat o scădere a IQ -ului la copiii a caror mame nu au fost tratate... si copiii mamelor care au primit tratament au avut rezultate normale.
Repet, in locul tau nu mi-as face griji deoarece ai doar 5 saptmaani..Este foarte bine ca ai detectat de acum..
Iti doresc o sarcina usoara si un bebe sănătos, nu te mai stresa si bucura-tede fiecare moment...Trebuie sa avem incredere in Dumnezeu...
Eu am plâns atat de mult din motivul asta. medicul meu endocrinolog ma tot încurajează spunandu-mi ca a mai avut cazuri ca si al meu si copiii sunt sănătoși toți...si ca sunt foarte multe femei care au hipotiroidism si nu stiu pentru ca nu toti medicii recomanda analiza TSH in sarcina.Sper sa fie cum spune el si sa fie totul bine.
2
20-01-2019, ora 16:09
Ana1991
Nu este medic/terapeut
Ana1991
Multumesc foarte mult pentru încurajare ! Și eu sunt foarte stresată și am plâns mult, gândindu-ma la asta, fiindcă medicul endocrinolog peste care am dat mi-a spus pe un ton răstit ca este foarte grav și risc sa am un copil cu defecte intelectuale. Dacă îmi doresc un copil sănătos sa ma gândesc serios la o întrerupere... ceea ce pentru mine a fost socant ! Am suferit și sufăr in continuare foarte mult. Sper din tot sufletul sa fie totul bine și la dvs, poate nu avem noi ghinionul asta.. va doresc un bebe cât mai sănătos și o naștere ușoară !
0
03-02-2020, ora 23:43
Diana22tm
Nu este medic/terapeut
Diana22tm
Bună seara! Va scriu în legătură cu cele 2 cazuri de copii ale căror mamici s-au tratat târziu de hipotiroidism în sarcina. Și eu sunt în aceeași situație din nefericire și nimeni nu ma lămurește. Sunt foarte îngrijorată. În săptămâna 27 de sarcina am descoperit problema abia. Care este situația actuala cu copilașii va rog? Sunteti bine? Îmi cer scuze dacă sunt indiscreta dar nu am cunoștințe în aceasta situație și nici medicii nu urmăresc copiii după naștere. Mulțumesc frumos.
1
04-02-2020, ora 10:40
A.Ioana94
Nu este medic/terapeut
A.Ioana94
Bună.
Eu zic sa nu te mai stresezi.
Fetita mea are 10 luni acum și conform vârstei este în grafic, adică face tot ce ar trebui sa facă un copil de 10 luni.
Ce valori ai avut la analize?
0
04-02-2020, ora 11:19
Diana22tm
Nu este medic/terapeut
Diana22tm
Doamne, cât ma bucur ca mi-ați răspuns. Nu știam dacă cineva ma va mai baga în seama aici pe forum. Mi-a ieșit Tsh 6, 7 și ft4 normal. Nu știu de la ce valori ar trebui sa ne facem griji pt bebe. Endocrinolog ul spune ca nu este o val atât de mare și crede ca bebe este bine. Dar sigura nu poate fi. Nu știu de când am aceasta problema, din prima luna de sarcina sau a apărut pe parcurs. Doctorul a omis aceasta analiza. :( iau Eutyrox acum. Am citit ca într-adevăr au un iq mai scăzut acești bebei. Și mi se pare foarte nedrept dacă este sigur asa. Dar când se observa la copil acest aspect oare? La 10 luni cred ca deja se poate vedea cât este de isteț. Ma bucur pt dvs, ca s-a concluzionat totul cu bine. Doamne ajuta!
0
15-03-2020, ora 09:16
flory_florenta
Nu este medic/terapeut
flory_florenta
Buna ziua, sunt insarcinata in 20 de sapt si la analiza ft4 a iesit ingrosata rau adica 0.739 trebuia sa fie intre 0.89-1.76. Cine imi poate citi analiza. Nu am ajuns inca la medic. Multumesc.
0
19-08-2020, ora 00:08
A.Ioana94
Nu este medic/terapeut
A.Ioana94
Bună mamici. În primul rand îmi cer scuze ca nu am mai revenit cu vesti pana acum..
În al doilea, sper sa va scap cel puțin în mare parte de stresul pe care bănuiesc ca îl aveți în continuare, cum l-am avut și eu de altfel referitor la dezvoltarea cognitiva a copilului..
Cum spuneam in postare, abia în săptămâna 19 mi-am făcut primul set de analize ale glandei tiroide, iar rezultatele au fost destul de urate.. Adică atât TSH cât Și FT4 erau modificate.. După cum probabil ați citit și voi ar fi fost șanse ca, copilul sa se fi născut cu diferite probleme printre care și întârziere în dezvoltarea cognitiva.
Vreau sa va spun ca fetita mea are acum un an și 5 luni, este perfect sănătoasă și foarte foarte isteață.
Din cauza ca știam de posibilele urmări încă din timpul sarcinii am urmărit-o foarte atent și am fost atenta la fiecare detaliu ( acum îmi dau seama ca nu am procedat chiar corect, pentru ca fiecare copil se dezvolta în ritmul lui, iar eu uneori îmi făceam griji degeaba ).. Am avut și eu momente când ceream prea mult de la copil, doar pentru ca " copilul lui x" făcea aia sau cealaltă fără sa realizez ca, copilul meu făcea alte lucruri pe care alții nu le făceau..
În concluzie, fetita mea la un an și 5 luni spune destul de multe cuvinte, imita animale, arata toate părțile corpului, îmi aduce orice ii cer, cunoaște tot prin casa, se joaca frumos, e foarte receptiva... Etc..
Am scris acest comentariu în speranța că voi ajuta alte mămici care trec prin ce am trecut eu, pentru ca e groaznic sa stai cu teama mereu în suflet.
Mulțumesc lui Dumnezeu ca am copil sănătos și isteț și cu siguranță nu o sa mai citesc atat de mult toate porcăriile de pe internet, pentru ca mai rău îmi fac. Va doresc sănătate vouă și la puiuții voștri.
0
22-02-2022, ora 12:38
Madalina.qw
Nu este medic/terapeut
Madalina.qw
Buna ziua mămici, și eu sunt extrem de stresată in privința acestui subiect care te face sa te gandesti ca vei avea un copil cu probleme din cauza tiroidei. Eu am aflat ca sufăr de hipotiroidism la analizele de la începutul sarcinii, când valoarea TSH-ului a ieșit 7 și ceva. Am căutat un endocrinolog și am efectuat un control și un eco (eco ce a ieșit bine, având parametrii normali, fără noduli etc) totuși TSH-ul era mare. Am început sa iau 25 micrograme Euthyrox și am efectuat iar analizele TSH și niște anticorpi, doar TSH a ieșit și mai mărit undeva la 10, după care am luat 50 micrograme o luna. Ieri am fost la analize și după o luna valoarea mea e tot mare..8 și ceva.. mi s-a spus sa măresc doza la 100 de mâine și sa văd peste o luna. Mentionez ca acum am 16 săptămâni și chiar am intrat in panica rău de tot, pentru ca am avansat mult in sarcina și nu am reușit sa-mi scad valoarea TSH ului.. sunt foarte îngrijorată in privința lui bebe pentru ca, ca și orice alta mamica îmi fac mii de gânduri și scenarii, și tot ce îmi doresc e sa fie bine și sănătos. Voiam sa va întreb și pe voi, știu ca tratamentul se ia dimineața pe stomacul gol iar apoi 30 de min nu se mănâncă și nu se bea. Am urmat tratamentul corect in afara faptului ca eu ma trezesc târziu 10-11 iar eu iau pastilele atunci, nu la 7-8 cum ar trebui in mod normal. Este vreo diferența in funcție de intervalul de timp? Crede ți ca a afectat cumva valoarea TSH ului faptul ca nu mi am făcut o rutina, sa iau pastilele dimineața ? Aștept orice sfat, orice mesaj, pentru ca sunt cum v-am spus tare îngrijorată. Va urez la toate sănătate, si dacă mai e cineva pe aici sa-mi răspundă m-as bucura tare!! Pupici
0
06-05-2022, ora 10:34
123Gabriela123
Nu este medic/terapeut
123Gabriela123
Buna fetelor! M as bucura nespus sa mi raspundeti si sa mi spuneti cum sunt bebelusii vostri. Si eu am hipotiroidism si sunt insarcinata si nu pot sa l scad chiar si cu pastile.Nu reusesc sa l scad la mai putin de 3.6 si luna asta mi a urcat la 4.7. Cum s a terminat totul la voi? Eu sunt fatal, am citit o gramada despre asta si sunt cu moralul la pamant. Va rog sa mi raspundeti..
0
23-07-2022, ora 00:50
codr
Nu este medic/terapeut
codr
I eu ma confrunt cu aceeasi situatie. Incerc sa imi reglez tsh-ul si tot imi iese putin peste valorile recomandate unei femei gravide. Sper ca bebele sa se nasca sanatos! Fac analizele 1 data la 3 saptamani, investighez, fac absolut tot ce imi sta in putere. Doamne ajuta sa fie bine!
0
11-10-2023, ora 08:00
Teysha
Nu este medic/terapeut
Teysha
Buna! Am si eu o nelămurire...
Am 22 de saptamani de sarcina, tsh 3.6, ft4 0.68, atpo <3
Medicul endocrinolog nu mi-a recomandat tratament avand in vedere tsh normal, chiar daca ft4 e la limita inferioara.
Imi tot sta gandul la acest ft4 ca e la limita... Sa mai cer o parere la alt endocrinolog? S-a confruntat cineva cu o situație asemănătoare? Multumesc!
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.