histerectomie totala cu anexectomie bilaterala

5906 comentarii 1 2 ..... 535455 ..... 196 197 Înainte ›
0
10-11-2011, ora 18:23
rasarit de soare
Nu este medic/terapeut
rasarit de soare
Hai ca am intrat din nou fetelor, ca nu am constiinta linistita, gandindu-ma ca nu am raspuns la toata lumea cum trebuie.

doinag, nu am avut decat un singur dren. Pe care nu mi l-a schimbat a doua zi (desi asa se schimbau) mi l-a lasat inca o zi in plus, probabil tocmai pentru ca fibromul a fost atat de mare si taietura la fel. Deci am stat practic doua zile cu el.
Cu toate astea, nu stiu ce sa zic, vad ca nu numai eu colectasem acel "serom", v-am mai spus, mai era cineva cu aceeasi problema. Am inceput sa le copiez doctorilor expresiile, ei spuneau "serom" in loc de ser, "indurat" in loc de intarit. Jumatatea aceea de operatie inainte sa se adune serul, se intarise. Iar doctorul la control spunea asa: "mai este putin indurat". Simteam si eu ca ceva se intampla acolo.
0
10-11-2011, ora 18:49
rasarit de soare
Nu este medic/terapeut
rasarit de soare
simina.pop eu nu am inteles, pana la urma, tu ce ai facut?
Te-ai operat sau urmeaza?! Ai spus tu acolo, in postarea ta, ca te-ai intors de la Viena de la un control, dar eu nu am inteles prea bine (scuza-ma pentru asta) de la ce fel de control? Era in legatura cu tiroida sau chiar legat de problema abdomenului?
Si da, sa stii ca tiroida si aparatul genital se influenteaza foarte mult. Sunt foarte legate.

Despre euthyrox, eu stiam ca va fi o perioada in care nu se va mai gasi (ca asa e aici, in Romania) urmand sa fie inlocuit cu altceva. Pana la urma se va gasi, se pare, tot Euthyrox, se va rezolva problema, dar eu mi-am facut stocul pentru un an inainte.
Nici in Bucuresti nu se mai gaseste in farmacii, este o singura farmacie care il asigura, tot farmacia aceea vis-a-vis de Parhon, de acolo mi-am facut si eu stocul, eu iau 175 mg zilnic ca sa imi tin TSH-ul la maximum de 1. Cred ca stii ca timp de 5 ani, noi trebuie sa tinem TSH-ul la valoara maxima de 1, tot ceea ce este peste aceasta valoare, nu e bine.
Pentru ca acest carcinom tiroidian se produce pe hipotiroidie (deci pe minus hormoni tiroidieni) nu pe hipertiroidie. Si cred ca mai stii, de asemenea, ca desi a fost scoasa glanda tiroida cu tot cu acest carcinom, daca nu se respecta strict acest protocol timp de 5 ani, el poate reapare (Doamne fereste) pe vasele gatului. Deci, este foarte importanta verificarea cat mai des a TSH-ului si mai ales, luata cu sfintenie doza de euthyrox stabilita de medic.
Din cate mai tin eu minte, tu inca nu ai trecut de toate iodarile, parca. E groaznica perioada de 6 luni dinaintea iodului cand ai "stop euthyrox", pana dupa terapia cu iod. Ai grija sa nu folosesti in acest timp produse care contin iod, nici macar sub nuc sa nu stai, nici sampon de par cu iod sa nu folosesti. Pentru ca organismul este stors la maxim de tot ceea ce poate fi iod, ca atunci cand bei acel iod radioactiv, organismul il absoarbe avid ca un burete, asa incat el isi va face efectul 100%, sa mai prajeasca acolo la gat o ultima celula posibila ramasa. Ai grija mare la sare. Nicicum sa nu folosesti sarea iodata.
La mine in casa nici alor mei nu le dau sare iodata, noi Romania, suntem singura tara in Europa care iodam sarea. Este o mare prostie. Dar, in fine, sa nu intru in amanunte sa nu plictisesc prea mult.
Vreau sa iti spun asa: eu pot sa iti iau euthyrox, iar sotul meu sa trimita pe cineva pana la tine in Baia Mare (din Baia Mare esti, nu?) Am vazut ca ai pus acolo si numarul de telefon, doar sa imi spui aici daca vrei sa iti iau eu. O sa iti iau de 50 mg si 25 mg, ca sa il poti calcula. Inca ceva: sa nu incerci sa tai tu pastila, nu reusesti sa o tai exact cum trebuie si picul acela de hormon in plus sau in minus, conteaza foarte mult. Toate aceste lucruri le stiu la specilaistii din Parhon.
Astept sa-mi dai vesti!
0
10-11-2011, ora 19:08
rasarit de soare
Nu este medic/terapeut
rasarit de soare
ana2010, mi-am amintit sa iti mai spun ceva, dar poate ca stii. Sa iei Tardyferon Folic. El este fier cu acid folic. Functia cheie a acidului folic este de a permite dezvoltarea completa a celulelor rosii din sange. Se recomanda in anemii foarte severe de fier, in refacerea depozitelor de fier din organism. Poate ca tu l-ai si luat deja, nu stiu, incerc sa ajut cu ce mai stiu si eu.
0
10-11-2011, ora 19:55
riwanna
Nu este medic/terapeut
riwanna
Buna fetelor si buna rasarit de soare !! ma bucur ca esti bine si ma bucur ca esti foarte vorbareata, am citi cele scrise de tine si taaaare as fi vrut sa fi stiut si eu inainte de operatie, de acest plasture de care vorbesti...eu cu contractubex am incercat dar nu a dat nici un rezultat la mine, cicatricea mea s-a facut cheloida, s-a latit si e rosie, si nu stiu daca as mai putea face ceva, am un an si jumatate de la operatie, chiar ma gandeam la un moment dat sa merg la o clinica de chirurgie plastica sa mi-o corecteze, dar am citit ca se poate face si mai urata daca umblu la ea, nu stiu ce sa fac. In alta ordine de idei, faza cu plansul cred ca o avem toate, mai mult sau mai putin, ce mi-am propus eu, de cand cu boala asta, a fost sa nu le mai pun pe toate la suflet, dar inca nu am reusit. Sunt o persoana care ma framant pentru putin, si stiu ca trebuie sa ma controlez insa reusesc mai greu. Nu imi pierd insa speranta, stiu ca va fi mai bine!!! Doamne ajuta!!!!
Va pup!!!
1
10-11-2011, ora 21:12
rasarit de soare
Nu este medic/terapeut
rasarit de soare
Buna riwanna,
Despre Mepiform stim toate care ne-am operat la Parhon, de la medicii de acolo. Dar chiar e bun, super bun. Eu zic ca poti sa incerci si acum, nu imi aduc exact aminte cat de vechi pot fi cicatricile, in orice caz, un an nu mi se pare mult. Am observat si eu ca la Contratubex nu e acelasi lucru, pentru mine a fost bun cat timp era cam vie operatia si ma tot duceam la spital sa ma apese ca sa iasa acel ser prin orificiul de la dren si printr-un alt punctulet unde erau firele inca.
Mepiformul se pune cand operatia e perfect inchisa. La inceput inroseste putin locurile care sunt mai ingrosate, sau acele margini ale pielii unde e prinsa asimetric. Un strat mai sus si un strat mai jos.
Dar pe termen mai lung, iti spun, face lucruri grozave plasturele asta cu silicon. Uite, de pila, asta seara o sa stau fara el, nu e chiar o nenorocire, ca sa las sa mai respire, dar tu il poti tine non-stop. Eu zic sa cumperi. Deci este o bucata cam cat plicul de scrisori, este 3 sute si ceva (lei vechi), tai cat iti trebuie din el, se lipeste iar si iar, cam pana cand observi tu singura ca nu mai merge si din bucata ramasa tai altul. Merita banii,
Dar trebuie sa ajungi acolo la Parhon.
Celelalte farmacii nu il comercializeaza, ca nu se cumpara.
Incearca, tine-l, daca ai rabdare, cateva luni, pentru ca taietura ta e mai veche.

Sa stii ca acum, ultima data, la spital, a venit sa ma vada un doctor specialist care face parte din echipa cu care opereaza d-l dr. Bratila. Si uitandu-se la oeratia mea, zice : ei, sa vedem la controlul de o luna, daca nu ne place cum arata, o scoatem" Eu, crezand ca nu am auzit bine, il intreb: "ati spus ca o scoatem d-le doctor, adica va refereati la operatie?" Dansul zice : "pai da, ca ce e asa greu, aici facem de toate".
I-am spus: "ei, lasati d-le doctor ca am eu grija sa o fac sa arate bine, sa vedeti" gandindu-ma la Mepiformul meu minune.
In orice caz, dupa felul cum s-a exprimat mi s-a parut floare la ureche sa iti aranjeze o operatie. De ce stii tu ca ar arata mai rau?!
1
10-11-2011, ora 21:37
riwanna
Nu este medic/terapeut
riwanna
multumesc de raspuns rasarit de soare! eu am citit mai multe articole pe net despre cicatricile cheloide si aparea intr-unul cum ca, de multe ori, indepartarea unui cheloid duce la aparitia altuia mai urat. Acuma sigur ca probabil depinde si de la om la om, adica de la piele la piele.:)) Am sa incerc si cu mepiform. Te pup!
0
11-11-2011, ora 14:44
griguta
Nu este medic/terapeut
griguta
Ana, si eu plangeam foarte usor dupa operatie am fost depresiva au fost zile grele.Acum realizez ca plangeam pentru ca imi era mila de mine. Stiu ca toti cei din jur nu inteleg de ce plangi.de ce ramai privind in gol. Operatia in sine este o trauma atat pentru organism cat si psihic. Eu una prin plans simt ca elimin energia negativa, dupa ce plang ma simt mult mai bine. Norocul meu a fost ca am avut parte de un medic deosebit ( Catrangiu IOB Fundeni) care a discutat cu mine, mult, inainte si dupa operatie care m-a facut sa inteleg ceea ce s-a intamplat si ceea ce se va in tampla cu organismul meu Fetelor am pus muraturile, am pus si varza camara este plina. Pupacesc toate fetele cu drag.
0
12-11-2011, ora 19:32
rasarit de soare
Nu este medic/terapeut
rasarit de soare
Buna seara lume !

Aaaa, Griguta, incantata de cunostinta, foarte frumoasa fata de la avatar !

Ce mai faceti voi, e pustiu pe aici, sper ca sunteti toate bine si tu ana2010 nadajduiesc ca esti bine !

Eu sunt foaaarte incantata de noul meu corp! De cand nu am mai avut eu asa un abdomen plat! Cand stau lungita in pat ma mai si dezvelesc din cand in cand si ma uit, aproape nu imi vine sa cred ca nu mai am burta aia de 5 luni!
Imi plac sanii ca s-au micsorat, dar cred ca intreg corpul meu retinea foarte multe lichide pentru ca si mainile si picioarele arata altfel, mult mai bine. Slabit, slabit, dar mai e si altceva, parca se "trage" corpul, ma desumflu pe zi ce trece!
Marti se face o luna de la operatie si ma simt din ce in ce mai bine! Nu am indraznit inca sa ma duc afara sa merg pe jos o jumate de statie, dar cu rabdare, incet, imi revin.
Si...aaaaaa, fetelor, sa vedeti ce frumusete de taietura (se vede deja) imi voi face cu Mepiformul meu minune. Pentru ca se cam stricase simetria, acolo unde m-au apasat pentru a scoate seromul, acolo nu mai era perfect lipita pielea, dar a netezit locul acest plasture cu silicon. Dupa catva timp, nici nu o sa se mai stie ca e taietura acolo.
Miercuri ma duc la control si abia astept sa le vad fetele doctorilor, cand or sa vada cum arata deja, pentru ca ei nu stiu acolo de plasture. Nu numai ca o face sa arate bine dar la pipait are textura pielii normale, nu a unei cicatrici in urma unei taieturi.
Ramane de vazut cat de diferita e pielea aici jos, inghinal, fata de sus, la gat. Dar dupa cum deja se vede...sunt super multumita!
Altfel..afara copacii sunt foaarte frumosi, ca in fiecare toamna, cu frunze ruginii si galbene, vantul le mai spulbera in fuioare, ridicandu-le catre vazduh, iar eu nu sunt
0
12-11-2011, ora 19:41
rasarit de soare
Nu este medic/terapeut
rasarit de soare
acolo, sa imi simt obrajii reci si rascoliti de vant si parul mangaiat de ploaie.

E foarte frumoasa viata, fetelor ! Sa o traim !
1
12-11-2011, ora 21:28
Vio 49
Nu este medic/terapeut
Vio 49
Mireluta ma bucur ca esti din ce in ce mai bine, uite asa trecem peste rele, cu ajutorul lui Dumnezeu si a fetelor. Prin posturile tale imi induci o stare de bine, esti o adevarata scriitoare, ai atata inspiratie, esti sensibila.Cred ca esti o mare iubitoare de oameni si-ti oferi ajutorul neconditionat, rar mai gasesti asemenea persoane in jungla in care traim.Am uitat sa te intreb, de unde esti si ce varsta ai.suntem intre prieteni si ne putem spune varsta.Te pup, multa sanatate si pe curand, sa fi cuminte...
0
13-11-2011, ora 13:08
rasarit de soare
Nu este medic/terapeut
rasarit de soare
Vasi, te pup pe amandoi obrajorii!
Nu, nu eu sunt extraordinara, voi sunteti! Voi, toate fetele de pe acest forum. Cu ajutorul vostru m-am dus cu inima usoara la operatie, cu ajutorul vostru am inteles toate schimbarile care survin in corp, am inteles ca ramai in continuare fiinta umana cat si toate acele amanunte extrem de importante, care toate impreuna alcatuiesc fiinta delicata, profunda si de o frumusete interioara coplesitoare a ceea ce denumim "FEMEIE".

Sunt din Bucuresti, am implinit 50 de ani, nu am copii (am avut, a murit), am un catel frumos foc si ager foc, sunt casatorita, am un sot cu care sunt impreuna de cand eram in primul an de liceu, Doamne, cat s-a mai tinut de capul meu, n-am scapat de el pana nu ne-am casatorit, tata a murit inainte de a-mi da bacalaureatul si o am pe mama, care nu s-a mai recasatorit, pentru ca iubirea vietii ei a fost tatal meu si altul nu i-a mai trebuit. Asta ca sa imi fac o mica descriere.

Asa, trecand peste toate acestea, vreau sa ma duc acum dupa amiaza la Manastire, unde voi multumi in genunchi si unde voi pune un acastist sa fie el citit de acele fete bisericesti timp de 40 de zile, in care va multumesc voua tuturor, si ma rog pentru sanatatea fiecareia dintre voi, unde multumesc conf. Bratila si tuturor acelora care au contribuit la operatia mea, familiei, colegelor de servici si multumesc bineinteles Sfintilor care mi-au fost alaturi si multumesc chiar si calugarilor de la Manastire care au citit toate rugaciunele mele.

Abia pe urma, ma voi linisti! Trebuie neaparat sa multumesc tuturor si sa ma rog pentru toata lumea.

Pentru simona.pop.
Simona sa stii ca s-a dus sotul meu la farmacia de care va tot spun eu aici, cea de vis-a-vis de Spitalul Parhon si ne-a comunicat ca situatia cu Euthyroxul a intrat in normal, s-a importat din nou si se gaseste in toate farmaciile din tara. Eu, in continuare, astept sa imi spui aici daca nu gasesti sa cumparam si sa iti trimitem prin cineva la tine in Baia Mare.
Va sarut pe toate, ma pregatesc de plecare, abia astept sa ies putin in frig, sa privesc copacii, cerul, sa imi inghete obrajii, sa imi incarc bateriile sufletului cu intreg universul.

Toate bune, va doresc sanatate maxima si...asa cum va spun mereu, iubiti-va mult !
0
13-11-2011, ora 16:17
Mabel
Nu este medic/terapeut
Mabel
Buna ziua tuturor!

Acum 2 zile am descoperit ceva interesant. Si cum nimic nu este intamplator, m-am gandit ca poate va este de folos si voua.

http://www.youtube.com/watch?v=nAu_TxmvCEg

Multa sanatate si sa va dea Dumnezeu gandul cel bun!
0
13-11-2011, ora 19:56
pirvu steluta
Nu este medic/terapeut
pirvu steluta
buna seara eu sunt noua pe acest forum in urma cu 8 luni am suferit o histerectomie totala cu anexectomie bilaterala si tot de atunci stau si citesc absolut toate postarile voastre sunteti extraordinare ! as fi avut si eu o intrebare pt rasarit de soare acel plasture Mepiform de unde l-ai luat eu am intrebat la toate farmaciile din zona mea si nu am gasit nicaieri pupici la toate fetele intotdeauna imi ridicati moralul
0
13-11-2011, ora 21:11
Vio 49
Nu este medic/terapeut
Vio 49
Steluta, acel plasture il gasesti la o farmacie situata langa spitalul Parhon.Stiu de la Mirela (Rasarit de Soare), ea este cea mai noua operata de pa forum.pupici
0
14-11-2011, ora 12:04
ana2010
Nu este medic/terapeut
ana2010
Bine ai venit Steluta, desi imi doream tare mult sa te fi intalnit in cu totul alt loc, a-si tare bucuroasa sa nu mai apara nimeni pe forum cu probleme.. Rasarit de soare ( draga Mirela) esti intradevar FENOMENALA!!!!!!!!!!!!! pe langa faptul ca postarile tale imi aduc chiar un rasarit de soare in viata mea, ma tot gandesc - de unde atata putere, atata optimism Promit sa incerc pe cat posibil sa te imit, sa i-au exemplu de la tine, esti ceva ce intrece puterile mele de intelegere.Multumesc Griguta sa sti ca incerc sa nu mai plang, sa fiu mai optimista ( chiar daca e tare greu) si sa imi repet in fiecare zi ca maine va fi mai bine, nu voi mai avea dureri, ca totul se va remedia, ca voi trece cu bine si peste ultima chimio, ca rezultatele dupa aceea vor fi bune.
Pupici si multa sanatate!!
0
14-11-2011, ora 16:31
pirvu steluta
Nu este medic/terapeut
pirvu steluta
multumesc vasi o sa-l trimit pe sotul meu acolo.Ana2010 o sa vezi ca o sa treci cu bine si peste ultima sedinta eu le-am terminat in septembrie dar nu vreau sa te dezamagesc asa speram si eu ca si tine ca odata terminata chimio o sa fiu ca inainte dar nu este asa cel putin la mine, am ramas cu o durere de oase f tare dar poate organismul tau reactioneaza altfel.Va pup pe toate si va doresc tot binele di lume!
0
15-11-2011, ora 15:23
rasarit de soare
Nu este medic/terapeut
rasarit de soare
Mabel, linkul acela la care ne-ai trimis tu spre a-l viziona (acel discurs al lui Gary Yourofsky, nu?) este tulburator si greu de urmarit. Adica e rascolitor si dureros. Desi, nu sunt straina de imaginile, precum cele din filmuletul prezentat de el, vad mereu reportaje pe Discovery care iti ridica parul in cap. Despre macelul acela insuportabil de urmarit, al delfinilor, intr-un golfulet, care se practica de zeci de ani..este in traditia lor, a japonezilor sa faca asta si unde sunt macelariti mii de delfini cu piutii lor cu tot.si pentru ce?! Pentru ca este o traditie! Bine, reportajul tau facea referire la ceea ce consumam noi si la suferintele produse de noi animalelor. Este o tema care ma preocupa si pe mine, extrem de mult, ma preocupa si taierea copacilor si distrugerile enorme, plagile de nevindecat pe care omenirea le face acestei planete. Si, desigur, suferintele provacate, suferinte de neimaginat.
Am mai urmarit un reportaj despre cum sunt "imblanziti" sau de fapt, mai bine zis "torturati" elefantii timp de 7 ani, pentru a-i obliga sa ii ajute la treburile domestice. Ma intreb si eu, ca acest Gary, de unde are omul, in viscerele lui, atata sete de cruzime?!

Te sarut si eu Steluta, vorba fetelor, speram sa ramanem numai noi pe aici, sa nu mai existe alte persoane, cu experienta noastra, a acestei operatii. Ti-au raspuns fetele despre plasture. In fata spitalului Parhon este o farmacie micuta. Acolo gasesti tot timpul. Pentru ca la ei se cumpara non-stop, cei operati la Parhon, cand se externeaza, primul lucru pe care il fac, se opresc la farmacie pentru aceste produse care iti sunt necesare DUPA operatie. Curios este, ca aici la Regina Maria, nu se stia de plasture. Nah, mai au si ei lipsuri.
Cand il folosesti, el de dezlipeste de un suport de plastic, acel suport nu il arunci, pentru ca iti este necesar cand faci dus, scoti plasturele si il lipesti inapoi pe acea foita/suport de plastic. Dupa dus, il iei de acolo si il pui inapoi, pe piele. O sa vezi, in timp, ce rezultate minunate are. Chiar daca il tii timp de o luna - sa zicem - cat poti tu de des, efectele lui se vor vedea in timp. Altfel arata o operatie lasata sa se vindece in voia ei, altfel arata dupa ce ai vindecat-o cu ajutorul plasturelui. El arata simplu, exact ca un plasture, dar este extrem de eficient.

ana2010, sa nu uiti sa te interesezi de "Noni", este un produs minunat, poate te refaci cu ajutorul lui. Corpul trebuie ajutat cu ceva, sa isi recapete puterile. Sau, daca ai mai multa incredere, poti folosi reteta aceea cu miere, pe care a folosit-o si d-na Tatoiu. Exista un plafar care iti da produsele cantarite, gata pregatite, polenul si toate cele, doar sa le iei.

Eu ma minunez de voi, care imi tot spuneti de optimismul meu si de atitudinea in fata greutatilor. Eu care am avut ganduri de cum ma pot agata intr-un copac..sau de cum ma pot arunca intr-o apa..si multe, multe altele!!!
Ranile mele au fost sufletesti, am citit ca glanda tiroida este glanda corespondenta a sufletului, poate de aceea s-a imbolnavit. Am trait contra nevoilor fiintei mele, mult timp.
Dar am invatat cum pot schimba vibratiile negative si cum pot atrage vibratii inalte, (universul nu are judecati, el nu este avocatul dreptatii, nicidecum). El reactioneaza ca un ecou, intre dealuri: trimiti in vazduh cuvantul "te iubesc", iti vine inapoi cuvantul "te iubesc". Trimiti in neant cuvantul "te urasc", iti vine inapoi acelasi cuvant.
Daca simti mahnire, descurajare, tristete, jale, adica vibratii de joasa frecventa, acestea or sa atraga alte vibratii, ca un magnet, iar urmatoarele zile or sa fie si mai descumpanitoare, or sa aduca chiar mai multe necazuri si nenorociri. Ati vazut, probabil ca se spune ca atunci cand iti vine " un rau", iti mai vin altele si altele, un rau aduce dupa el alte rele, pentru ca vibratiile joase se atrag. Este legea atractiei universale (sunt foarte multe carti pe tema asta).
Sigur ca - usor de spus, greu de facut - dar totul e sa incerci, eu am facut catva timp, unele exercitii din cartile lui Alexandra Mosneaga, de exemplu, sau ale Dr. John Gray (un volum care se numeste "Cum sa obtii ceea ce vrei si sa vrei ceea ce ai) care te invata cum sa iti schimbi modul de conectare cu universul, am mai spus am citit si toate cartile lui S.N. Lazarev, dintre toate iti recomand cu multa caldura "Karma sau armonia dintre fizic psihic si destin" sau "Karma pura". Si mai este o carte grozava, se numeste "Secretul", poate ca ati auzit de ea, a fost si film, dar nu este vorba de un film artistic.
Desi pe moment aveam impresia ca nu ma ajuta cu nimic, ele mi-au deschis mult, extraordinar de mult, perceptia asupra vietii, asupra destinului si chiar si numai prin citirea lor am si schimbat frecventa de vibratie in care ma aflam, adica starile joase, cu ganduri urate de a nu mai exista si de a nu imi mai dori sa traiesc acest destin.
Aceleasi vibratii inalte (sunt cuvinte incarcate mult de energie pozitiva) aduc si repetarea rugaciunilor si aceea de care v-am spus eu, Rugaciunea inimii, este ca o mantra, care, prin repetarea ei, trezeste anumiti centrii nervosi iar la randul lor, atrag vibratiile inalte, asa cum este la yoghini, repetarea silabei "om" care are o reverberatie puternica in centrul ceierului si ajuta la inducerea starii de meditatie, de detasare, de intrare in starea alfa.
Aoleu.multe multe scuze, cred ca am intrat prea mult in detalii, nu vreau sa plictisesc, sa obosesc cititorul.
Doar ca vreau, din tot sufletul meu, sa va ajutati, voi pe voi insiva, asa cum m-am ajutat si eu. Nu am avut pe nimeni langa mine. Nu puteam sa spun la nimeni ce este in sufletul meu, mai descoperisem si cancerul, a fost ca si cand as fi atins fundul abisului. Si chiar l-am atins! Dar in loc sa ma atarn de o creanga, (imi imaginasem chiar si copacul), sau sa ma arunc in vre-un rau, am reusit singura-singura-singura, sa deslusesc sensul vietii, sa invat enorm de mult din lectura acestor carti, sa ma impac cu lumea si cu mine insami si ceea ce a fost cel mai important si cumplit de greu de facut - AM INVATAT SA IERT!
0
15-11-2011, ora 18:01
Vio 49
Nu este medic/terapeut
Vio 49
Mirela te-ai gandit vreodata sa asezi aceste sfaturi, cunostinte intr-o carte???poate ar folosi si altora nu numai noua pe forum??Te pup si tine-o tot asa, esti un fenomen, iti trimit un mesaj privat.
0
15-11-2011, ora 18:25
griguta
Nu este medic/terapeut
griguta
Buna seara fetelor ! Sincer nu am nimic impotriva produsului Noni sau alte produse venite din afara dar din cate stiu eu (documentat bineinteles) este bine sa consumam fructe si legume in general hrana care se produce la noi. Organismul nostru este obisnuit cu merele, perele, prunele, sfecla, telina, morcov, cartosiii care au asigurat hrana necesara strabunicilor, bunicilor nostri. Tot aud tot felul de mofturi: fruncte de mare, mancare chinezeasca, hamburger. Dar ce gustoase sunt chiftelutele noastre sau parjoalele.De cand au patruns pe piata romaneasca tot felul de produse, sigur contrafacute, au aparut bolile care ne infricoseaza pe toti. Cel mai bun este sucul facut proaspat este foarte bine dimineata sa bem un pahar de suc facut din cartof, mar si morcov. Pup toate fetele !
0
15-11-2011, ora 18:27
rasarit de soare
Nu este medic/terapeut
rasarit de soare
Eiiii, , , , , , , , hai, mai vasi...sunt atitia oameni de cultura, oameni care scriu carti de valoare.eu.ce naiba! Sunt si eu acolo un fir de nisip!
1
15-11-2011, ora 19:38
pirvu steluta
Nu este medic/terapeut
pirvu steluta
buna seara fetelor ma bucur nespus de mult sa citesc postarile lui rasarit de soare sincer iti spun ca as sta sa le citesc indiferent cit de lungi sunt ele nu sunt deloc plictisitoare din contra mie una imi aduc un plus de energie pozitiva o sa citesc si eu cartile pe care ni le-ai recomandat poate asa imi gasesc si eu sensul vietii sau poate imi schimb parerea despre ea am vizionat si eu acel discurs a lui Gary yourofsky nu am putut sa rezist sa vad acele maceluri eu fiind o iubitoare de animale chiar am si un catel zgubilitic: multumesc pt lamuririle in legatura cu mepiform o sa-l trimit pe sotul meu acolo sa mi-l cumpere am inteles ca este bun si pt operatii mai vechi in alta ordine de idei nu stiu daca ati auzit la stiri dar s-ar putea sa nu se mai importe Euthyrox si toti pacienti care il folosesc trebuie sa mearga la dr pt a-l inlocui.Eu una nu am luat nici un tratament naturist pe perioada citostaticilor unele pot opri efectul lor asa ca te chinui degeaba cu ele medicul meu oncolog mi-a spus ca nu am voie nici miere asa ca am baut si beau in continuare in fiecare dimineata o cana mare de suc de mere, morcov sfecla si telina.Va pup pe toate si va doresc ce-mi doresc si mie, multa sanatate!
0
15-11-2011, ora 20:41
rasarit de soare
Nu este medic/terapeut
rasarit de soare
Am vazut si eu stirile la Antena 3 cu privire la Euthyrox. Este produs in Germania, iar importatorului nu ii mai convine ca sunt taxele prea mari. Eu cred ca situatia se va rezolva, o sa se gasesca dupa ce, bineinteles, or sa-i majoreze pretul. Dar e groaznic pentru oamenii care nu au stiut si care nu si-au facut un mic stoc, sa poata trece peste criza.
Totusi, fetele acelea, doamnele acelea farmaciste din farmacia de la Parhon, il asigura, in continuare. Este singura farmacie care l-a avut tot timpul.
Steluta, la sucul tau grozav, poti sa adaugi si sfecla rosie.
0
15-11-2011, ora 21:03
rasarit de soare
Nu este medic/terapeut
rasarit de soare
Steluta si daca chiar ai vorbit serios, daca chiar vrei, incepe cu "The Secret" autor Rhonda Byrne. Este usor de citit, este o carte pe care nu o mai poti lasa din mana si care te va uimi in cea mai mare masura posibila.

Maine dimineata sunt la control !
Ingerasii vostri sa apere si multa sanatate pana ne vom "auzi" din nou !
Pupici zgomotosi!
0
16-11-2011, ora 14:22
rasarit de soare
Nu este medic/terapeut
rasarit de soare
La control a fost bine, d-nul conf, era tare incantat de cum arata operatia, a avut si o excalmatie de uimire, dar l-am lasat sa savureze, nu am spus "sa traiasca plasturele care a grabit vindecarea si a netezit locul".

Dumnealui a facut-o super frumoasa, am vazut-o cum arata, dar din cauza acelui lichid format pe urma, nu mai era tocmai cum vroiam eu sa fie si cum arata, atat de frumos imbinata de manutele fermecate ale d-nului doctor.

Mi-a dat unda verde peste 2 saptamani la sex !!!!!!!! (ha, ha, ha, ha, eu nici nu pot inca sa tusesc si sa stranut, ce sa...am pus puncte-puncte, sa vedem iar iese un singur punct?! )
Gimnastica dupa 3 luni, in rest, pot chiar sa ridic ceva mai mult de 2 kg, dar eu am sa ma mai menajez otarica ca imi este frica.
0
16-11-2011, ora 15:21
laurastoenescu
Nu este medic/terapeut
laurastoenescu
Buna ziua dragele mele,

Ma bucur mult, Mirela, ca ai primit vesti bune de la medic, asta o sa iti imbunatateasca starea de spirit si mai mult :)
Eu am fost la o luna si jumatate ( cam 7 saptamani)...si nu mi-a dat voie la sex...si mai merg in decembrie, la 4 luni de la operatie..poate atunci...primesc si eu unda verde, nu de alta, dar am 23 ani si iubitul meu e fff stresat..sper sa imi dea si un tratament pentru bufeurile astea, ca abia le mai suport..plus ca a spus ca imi va da in decembrie, deoarece in situatia mea, trebuie facuta o substitutie hormonala, pentru ca este prea mare perioada pana cand as fi intrat normal la menopauza...(peste 20 ani )..si acum sa vedem...

Ma bucur ca toata lumea este bine, ca toate stam inca pozitive, si sper sa auzim de bine.
Maria Anton- ce mai faci ? Laura cealalta..esti bine? Fetelor..va doresc tot binele din lume tuturor, sanatate, impliniri..si sa asteptam acum sarbatorile cu bine!
Va imbratisez!
0
16-11-2011, ora 15:47
rasarit de soare
Nu este medic/terapeut
rasarit de soare
Of, of, of, Laura.
Ma impresioneaza mult ce scrii, la 23 de ani ar trebui sa fii si sa traiesti ca la 23 de ani, sa faci risipa de viata, sa faci risipa de petreceri, sa faci chiar si "nefacute" ca o data ai 20, 21, 22 de ani, e varsta cutezantelor, varsta trairilor intense, varsta in care te infrupti cu voluptate din toate experientele timpului tau, of, Doamne, dar uite ca, din pacate altfel stau lucrurile!
Dar o sa fie bine, or sa vina toate acestea cand va fi cazul, o sa treci peste toate, va fi bine, o sa ai o viata frumoasa, asa cum meriti, o sa fii iubita si o sa iubesti! Celelalte, toate or sa ramana mult, mult in urma!
Il felicit pe prietenul tau ca are rabdare sa astepte, ca iti este alaturi, te intelege si te sprijina, este un lucru absolut firesc si normal, daca te gandesti, numai ca nu toti barbatii sunt asa.

Sa fie bine pentru toata lumea!
0
16-11-2011, ora 17:10
elenam_39
Nu este medic/terapeut
elenam_39
Buna seara fetelor, vad cu intristare ca sunt si fete foarte tinere intre noi, sper sa treaca peste tot si peste toate.Eu am aproape 2 ani de la operatie, am trecut prin toate starile posibile si imposibile, dar important este ca acum totul este bine, viata reintra incet in cet pe fagasul normal, , rasarit de soare "am inteles ca te cheama Mirela, esti tiza mea si eu sunt tot Mirela, aici este doar un nume de logare, vad ca esti o fiinta puternica, ai trecut cu bine peste operatie, care este una foarte grea.Bravo.
0
16-11-2011, ora 19:33
pirvu steluta
Nu este medic/terapeut
pirvu steluta
fetelor, ma bucur nespus de mult ca sunteti bine si ca aveti un alt tonus eu abia pe 5 dec ma duc la control dar nu vreau sa imi creez emotii negative de pe acum asa ca incerc sa nu ma gindesc sa las timpul sa treaca de la sine.Rasarit de soare maine sunt la librarie sa-mi cumpar cartea, multumesc mult!va pup dulce pe toate!
0
17-11-2011, ora 14:52
rasarit de soare
Nu este medic/terapeut
rasarit de soare
Te sarut Mirela,

Da, am trecut peste operatie, chiar usor, as spune, din punctul meu de vedere, la mine mult, mult mai greu a fost sa trec peste operatia si terapia cu iod radioactiv la tiroida. Acolo iti trebuie nervi de otel, pentru ca nu se opresc lucrurile o data cu operatia, ci inca 2 ani, 2 ani jumatate esti blocat psihic si fizic in etapa urmatoare operatiei.
Dupa scoaterea tiroidei ti se da doza mica mai la inceput de 'hormoni din cutiuta' (din cutiuta de la farmacie) lucru care aduce dupa sine atat de multe stari, exact cum ai spus, posibile si imposibile, foarte neplacute.
Cand, in sfarsit, se mai obisnuieste saracul organism cu noul 'cod' hormonal, pentru ca, una sunt adevaratii hormoni tiroidieni, alta sunt acesti hormoni artificiali, eu am simtit cum se schimba totul, pielea mai ales si parul, parul, cel putin, mi s-a schimbat pana la ultimul fir.
Ei si cand ti-e lumea mai draga, trebuie sa intrerupi cu 6 saptamani (imi cer scuze, intr-un post mai sus am scris luni, din greseala), iar aceste 6 saptamani cand esti pe zero hormoni tiroidieni...nu va pot spune ce stari ai ! Analizele facute in acest timp, au niste valori de nu poti crede ca mai traiesti, ca sa dau un exemplu, colesterolul ajunge la valoarea de 600, chiar 700, celelalte la fel, prin absenta acestui euthyrox, fara de care nu ai mai putea trai.
De asta se si scot in ultimii ani tiroidele, pentru ca cineva a inventat acest euthyrox, care suplineste functia acestei glande.

Deci, ca sa inghiti acel iod, intrerupi euthyroxul 6 saptamani inainte. Te umfli, te umfli la corp, iar pe ultima suta de metri, te umfli la fata, ochii, obrajii, zici ca esti alchoolic in ultimul hal, (ultimile zile inainte de iod nici nu ma puteam duce la serivici cu fata aia) pana si dintii in gura ii simti ca parca nu mai sunt bine fixati. Si iti vine sa stai numai in pat, sa lancezesti, te misti greu, plangi fara motiv, ai stari de tristete incomensurabile. La primele intreruperi de euthyrox, toate acestea sunt mai estompate, dar cum trebuie sa intrerupi de 3 ori (eu am intrerupt de 4 ori, din vina medicilor si a sistemului nenorocit din Romania), iti dai corpul peste cap.
Abia asteptam, ca si drogatii cand sunt in starea de sevraj, abia asteptam, toate fetele sa inghitim naibii o data iodul ala, sa treaca cele cateva zile si sa ne dea liber la euthyrox.
Nu va spun ca 7 zile stai incuiat intr-o camera de spital, la subsol, nu vezi decat o bucatica de cer, nu intra nimeni la tine, pentru ca esti ca o bomba incarcata la maximum de radioactivitate. Nu intra decat fizicianul platit special pentru asta (saracul de el, la ce se expune) care iti masoara radioactivitatea din corp.
Cand te intorci acasa, trebuie sa ai grija ca nimeni sa nu stea lipit de tine, inca cateva zile, la mai putin de 1 m, pentru ca inca mai emani radioactivitate. Dupa ce bei iodul, papilele gustatiave sunt atrofiate, nu mai simti dulcele, amarul, nu mai ai gust, nu prea mai stii ce mananci, parca nu mai ai limba.
Si cu astea mergi aproximativ 3 ani. Cam 2 ani jumatate. Daca nu iti iese bine scientigrama, pot sa repeti faza cu iodul si de 4, sau 5 ori, lucru care te-ar face sa iti blestemi zilele.
Nu va mai spun toate celelalte 'nimicuri' (vorba vine) ca ar mai fi multe de spus despre terapia cu iod radioactiv, am vrut doar sa explic ca pentru mine, aceasta operatie a fost usoara, in sensul ca atunci cand esti imediat operat pompeaza ei in tine calmante si fel de fel, treci peste durere, este un pic mai neplacuta perioada de dupa, cand nu te misti cum trebuie, cand esti tintuit la pat si ii obligi pe cei de langa tine sa iti dea una-alta, lucruri de care ai nevoie si nu ti le poti lua tu. Dar chiar si asa, ca timp, in cam 2 luni, hai sa zicem 3 luni, dar nu dureaza atat, esti gata.
Vorbesc strict in numele meu personal si in situatia mea. Scotand acel fibrom, nu am decat sa stau linistita, sa las timpul sa refaca locul, taietura, firele din interior, dar si asa scap mult mai repede fata de ce a fost cu tiroida.

Sunt avantajata si de varsta, e foarte, foarte greu, uite, de aceste fetite de 23 de ani, pentru ca ele isi doresc copii, iar asta iti poate induce o trauma psihica de mai mare frumusetea, nemaivorbind de durerile de oase si toate celelalte. Asa incat eu nu am de ce sa ma vait, nu am voie sa ma vait, pe langa ele, la aceasta varsta, ce mai vrei ?!

Steluta, la punctele alea, la chioscurile alea de pe la metrou, eu am gasit ce nu am gasit pe la librariile din centru Bucurestiului.

Fetelor.stau acasa, lenevesc, fac ce vreau eu, cand vreau eu, beau cafea cu ochii pe geam la frunzele care au mai ramas in copacii de afara, ma prostesc si ma alint cu frumusetea mea de catel (uitati-va la moacele westiului terrier sa vedeti ce dracusori strengari sunt), urmaresc toate reportajele de pe Discovery, Zone Reality, History chanel, Da Vinci Learning, Animal Planet, vorbesc cu voi, frumoasele mele doamne si domnisoare, suntem sanatosi cu totii, pe picioarele noastre, suntem in viata, spuneti voi..imi pot dori ceva mai mult ?!?
1
17-11-2011, ora 17:15
laurastoenescu
Nu este medic/terapeut
laurastoenescu
Buna ziua dragele mele,

Mirela, ( rasarit de soare ), trebuia sa imi imaginez ca numai o femeie care a trecut prin atatea lucruri poate oferi cu atata usurinta sentimente calde si cuvinte care ung suflete..imi pare tare rau ca ai trecut prin atatea lucruri, imi dau seama ca ti-a fost tare greu si te inteleg intr-o anumita masura..mi-as fi dorit sa nu ti se intample asta si mi-as dori ca pentru toata lumea sa nu mai treaca prin terapii de genul asta, nici prin citostatice, nici radioterapie.
Ma uit ca de fapt suferinta mea consta in faptul ca am ajuns sa imi doresc doar sanatate, nu asa cum isi doresc pustii de varsta mea : telefoane, discoteci, plimbari, masini si alte bunuri...am ajuns sa imi doresc doar sanatate pentru familia mea si pentru mine. Doar sanatate.si intr-un fel, viata s-a limitat la mai multe lucruri, dar am acceptat asta si nu mai e o problema. Imi fac griji pentru cand o sa am 26-29 ani, varsta la care am sa disper sa am copii, daca acum nu imi doresc neaparat, atunci sigur am sa imi doresc, si cred ca atunci am sa sufar cel mai mult. Si totul pentru ca...am ramas cu regrete de genul : " daca consultam mai multi medici?", "daca duceam biopsia si in alta parte ?", "daca nu faceam radioterapia intai si imi pastra ovarele"...si tot felul de intrebari care incep cu "daca", la care nu o sa primesc raspunsuri. Dar asa e viata, plina de intrebari, fara raspunsuri.
M-am maturizat prea repede, am copilarit prea putin, arat de 20 ani, dar sufletu-mi este de cel putin 35 ani, si din pacate se simte. Am ajuns sa imi doresc casa, familie si liniste sufleteasca, dar asta nu-i rau, ma gandesc.
NU vreau sa sune a drama, vaitaturi sau altfel, si nu as vrea sa va intristez pe niciuna dintre dumneavoastra, ba din contra, am sa incerc pe final sa va inveselesc, macar putin.

Imi dau seama cat de putin ne trebuie sa fim fericiti, ne este suficient sa auzim ca o alta persoana este bine, si ne bucuram enorm..

Dragele mele, am ramas fara idei, dar nu am sa uit sa va multumesc pentru urari, pentru felicitari si pentru cuvintele dragute, care mai smulg uneori cate un zambet de pe buzele noastre.
Va pup cu drag pe toate, si va rog sa ma scuzati ca am vorbit cu apelativ la persoana a II a mereu, mi-am simtit mai aproape de voi scriindu-va "te pup".si da, va pup si va urez numai zile senine si multe impliniri sufletesti! Ah, si SANATATEEEEE!!!
Adaugă un comentariu / răspuns
5906 comentarii 1 2 ..... 535455 ..... 196 197 Înainte ›

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
23-06-2022, ora 19:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
CHirurgi și Clinici de chirurgie
Medici-Chirurgi.ro - caută un chirurg sau recomandă unul
Un website dedicat pacienților ce necesită o intervenție chirurgicală. Găsiți aici liste cu chirurgi și clinici de chirurgie, prezentări de servicii și recomandări ale pacienților, dar și informații detaliate despre fiecare operație.
Accesați site-ul
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Histerectomia totală cu anexectomie bilaterală poate crește riscul de deces la femeile tinere
  • Histerectomia ar putea fi un factor de risc pentru boala Alzheimer
  •