a fost propusa pentru histerectomie din cauza unui fibrom uterin

23-01-2008
ALFY
Nu este medic/terapeut
ALFY
Mama are 50 ani si a fost propusa pentru histerectomie din cauza unui fibrom uterin, dar doctorul a refuzat sa o opereze din cauza hipertensiunii.Am auzit de metoda "embolizarea arterei uterine ". Cu aceasta metoda ar putea scapa pentru totdeauna de fibrom?Imi puteti recomanda o metoda, un medic la care sa mergem?Multumesc.
2 comentarii
0
26-02-2008, ora 00:00
valia
Nu este medic/terapeut
valia
Nu scapa de fibrom deoarece acesta este expresia hiperestrogenismului. Daca nu este foarte mare sa incerce sa-l stabilizeze prin terapii naturale de echilibrare neuro-hormonala si sa astepte: dupa 2-3 ani de la instalarea menopauzei apare si declinul estrogenilor si, in mod natural, micsorarea fibromului. Pana atunci un diagnostic integrativ al riscurilor (cu tablou hormonal complet) + terapii naturale personalizate pentru reducerea/stabilizarea fibromului. Atentie la ceea ce mananca: hrana poate accentua dezechilibrul endocrin.
0
18-09-2013, ora 13:36
adinaj88
Nu este medic/terapeut
adinaj88
Daca mama nu a intrat deja la menopauza, atunci se poate face embolizarea fibromului. Astfel, nu ar mai avea probleme cu el, si cel mai probabil nu ar mai avea nevoie de o alta operatie. Poate incerca si un tratament naturist, dar acelea isi fac efectul in timp mai indelungat, iar daca simptomele sunt grave nu poate astepta atata timp. De asemenea, nu in toate cazurile aceste tratamente au efect.. unele persoane isi micsoreaza fibroamele, altele nu. Ar putea sa mearga la un consult la dr. Nechifor (radiolog interventionist, cel ce face embolizari la noi din 2010) si sa vada daca se poate face embolizare si in cazul ei. Recuperarea e mult mai usoara decat in cazul histerectomiei!

Mult succes si sanatate mamei!
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.