Ieri seara prietena mea a cazut cu rolele cu cotul intr-o pozitie mai ciudata

11-06-2013
Xul
Nu este medic/terapeut
Xul
Buna seara,
Ieri seara prietena mea a cazut cu rolele cu cotul intr-o pozitie mai ciudata.
Am fost la spital ( Floreasca ) unde diagnosticul pus dupa radiografie a fost de Contuzie ( Nu am vazut radiografia personal ).
Tratament cu : Fasa elastica, celebrex 100 mg 5 zile, gheata, diclofenac local.
Pe moment a fost durerea si sperietura.dar cotul s-a umflat, prietena prezinta durere, nu poate intinde mana, ( nu poate face 180 grade ( poate doar 160 grade)) nu poate apropia bratul de antebrat ( poate doar 60 grade ) (cred ca le zice flexie si extensie) si cand incearca sa roteasca antebratul inspre exterior o doare. De asemenea prezinta spasme musculare dureroase in anumite pozitii, ce au aparut cam la 2 ore de la accidentare.
Am luat fasa elastica, am pus gheata, am dat cu diclofenac. nu am gasit celebrex 100 mg ( am gasit de 200 mg ), dar urmeaza sa caut.
As dori sa va intreb cat dureaza durerea de cot, si cum putem ameliora spasmele ce o supara, si ce sa facem pentru o recuperare corecta?
Cu stima,
Ovidiu
6 comentarii
0
11-06-2013, ora 13:17
Dr. Marius Uscatu
Ortopedie si traumatologie, Bucuresti
Dr. Marius Uscatu
Buna ziua!
Probabil ca este vorba despre o fractura fara deplasare a capului radial, destul de greu evidentiabila radiografic.
Sfatul meu este sa repetati consultul ortopedic la un alt coleg specialist.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg Ante-picior
0
11-06-2013, ora 16:29
Xul
Nu este medic/terapeut
Xul
Buna ziua domnule doctor !
Va multumesc mult pentru raspuns !
Este posibil! Ieri mana se putea misca, dar nu o putea misca mai putin de 60 de grade ( aproape de antebrat ) si mai mult de 160 de grade. Astazi s-a umflat mana cotul, degetele, mana e un pic mai rece. Durerea persista. Cand se incearca indoirea antebratului catre brat, se declanseaza niste spasme puternice ale muschiului extensor radial cred ( e cel ce se vede cel mai proeminent pe antebrat. cand se incordeaza bicepsul ). Mobilitatea e cam la 30 de grade, fata de cat a fost ieri.
Am pus gheata local, 1 ora, am luat celebrex 100 mg, am pus fasa elastica, am dat cu ketospray.

1) Cat sa mai asteptam ?
2) La ce medic imi recomandati sa merg?
3) Unde as putea face un RMN de cot si cam la ce pret ? Cred ca el ar evidentia cel mai bine problema !
4) Cum ar putea vedea doctorul ca este fractura fara deplasare a capului radial ? RMN ul ajuta ?
5) S-a cazut in genunchi apoi pe cot, dar in rasucire spre exterior ( degetul mare ) era o panta cu inclinare spre partea dreapta. Cred ca s-a rasucit ceva acolo. La 1 minut dupa cadere, amortire muschi de langa cot deasupra antebratului. Cred ca e tot un muschi radial. Flexibilitatea dupa cadere era buna, dupa o zi a scazut considerabil.
Va multumesc mult !
Ovidiu
0
11-06-2013, ora 16:42
Dr. Marius Uscatu
Ortopedie si traumatologie, Bucuresti
Dr. Marius Uscatu
Buna ziua!
Diagnosticul este unul 99% clinic, iar studierea atenta a radiografiilor va evidentia, cu mare probabilitate, fractura capului radial (simptomele enuntate sunt absolut clasice).
Nu cred ca este cazul de RMN, deoarece tratamentul este destul de simplu: imobilizare relativa in esarfa timp de 7-10 zile, dupa care se incepe o kineto-terapie sustinuta si 'agresiva' timp de 6-8 saptamani, fara de care nu va putea recapata mobilitatea cotului.
In orice caz, daca este vorba despre o fractura a capului radial, durerea va persista cel putin 6-10 saptamani sau chiar mai mult.
Doar ortopedul se ocupa de fracturile cotului.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg Ante-picior
0
11-06-2013, ora 18:49
Xul
Nu este medic/terapeut
Xul
Buna seara,
Va multumesc pentru raspuns.
Voi incerca astazi sa merg la spital la Floreasca sa recuperez radiografia. Dupa cum stiti ea reprezinta un document ce se pastreaza de catre spital, in caz de pacientul a venit prin urgenta.
Astazi dupa ce am pus gheata 1 h si celebrex 100 mg durerea a mai cedat, spasmele s-au mai redus, iar mana s-a mai dezumflat un pic.
Va tin la curent cu detaliile aferente.
PS: Ma gandesc sa nu fi fost o alta problema cu ligamente / muschi, de asta m-am gandit la RMN, deoarece pe radiografie nu stiu cat se vad aceste aspecte.
Cu respect,
Ovidiu
0
11-06-2013, ora 21:58
Dr. Marius Uscatu
Ortopedie si traumatologie, Bucuresti
Dr. Marius Uscatu
Buna seara!
Din pacate se acorda RMN-ului o importanta mai mare decat ar putea-o avea...
Capital este doar examenul clinic, care permite un disgnostic de suspiciune, iar examenele imagistice pot sau nu sa confirme suspiciunea clinica.
Asa dupa cum va precizam, fractura capului radial are un tablou clinic destul de precis, fiabil si reproductibil (va rog sa ma credeti ca, atunci cand lucram in traumatologie in Franta, am diagnosticat zeci de astfel de fracturi cu mult inaintea oricarui examen imagistic).
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg Ante-picior
0
12-06-2013, ora 00:41
Xul
Nu este medic/terapeut
Xul
Buna seara,
Va multumesc pentru raspuns.Am fost asta seara la spital la Floreasca si am reusit sa iau radiografiile. Vi le-am trimis pe mail pe adresa contact@chirurgiapiciorului.ro. V-as fi foarte recunoscator pentru o parere. Sper sa se vada bine. Le-am pus initial la geam, dar nu se vedeau. Ulterior le-am pus pe un fond alb la laptop si am facut poza cu aparatul foto. Le pot repoza daca nu se vad bine. Va multumesc nespus de mult !
Ovidiu
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Cotul jucatorului de tenis - primul ajutor
  •