Imi creste pulsul de la Zyprexa

271 comentarii 1 2 345 ..... 9 10 Înainte ›
0
08-07-2010, ora 00:25
utilizator_312358
Nu este medic/terapeut
utilizator_312358
O intrebare pt d-nul dr. Drt: Bifeprunox este din clasa clozapinei? Mentionez ca am luat si abilify de 10mg la pranz dar in combinatie cu clozapina si imi producea greata, senzatie de scama in gat, confuzie. Asa ca am revenit la clozapina+amisulprid. Dr-ul meu imi marise intr-o perioada doza de amisulprid de la 100+0+100 la 200+0+200 dar nu prea ma simteam bine, imi cam dadea anxietate. E posibil asa ceva, ca solianul sa dea anxietate, cand si dvs si dr-ul meu mi-ati spus ca e un excelent anxiolitic. Asta pt mine e o intrebare cruciala, pt ca daca nu da anxietate sub nicio forma voi mari din nou doza de solian. In prezent iau clozapina(100+100+150) amisulpride(100+0+100) si clonazepam de 0, 5mg de 3 ori pe zi.Multumesc mult pt raspuns. Va doresc numai bine si bun-venit inca o data pe forum! Sanatate!
0
08-07-2010, ora 09:14
DrT
Nu este medic/terapeut
DrT
Din cate stiu eu despre el nu e din clasa Clozapinei si se mai lauda compania farmaceutica care il produce ca acest medicament are mult mai putine efecte adverse decat restul antipsihoticelor atipice, si chiar e mai eficient.
Doza de 400 mg/zi de amisulpirida nu e mare, in schizofrenie se poate ajunge si la 1200 mg/zi de amisulprida, doar ca da anumite efecte nedorite; cat despre anxietate, e mai bine sa incerci tu sa lupti cu ea, pana la urma cedeaza; Solianul nu da anxietate, tocmai el este un medicament ce trateaza si aceasta afectiune cu succes.

Doza de Clozapina e enorma, eu stiam ca se da pana la 300 mg/zi in cazuri in care nu exista raspuns pozitiv din partea pacientului; ar fi bine sa o reduci putin, sa vorbesti iar cu medicul si sa ii ceri sa iti creasca Solianul si sa mai scada din Clozapina.

Sanatate si tie :).
0
08-07-2010, ora 19:32
utilizator_312358
Nu este medic/terapeut
utilizator_312358
Domnule Dr., pe prospectul la solian scrie ca in primul rand, la reactii adverse, poate da anxietate, agitatie, insomnie de aceea mi-e frica sa maresc doza de la 200 la 400, mai ales ca -poate ma insel- am "gustat" din aceste reactii adverse. Numai bine!
0
08-07-2010, ora 23:27
DrT
Nu este medic/terapeut
DrT
De obicei reactiile adverse apar tranzitoriu, la initierea tratamentului; deci n-ai grija ca nu va face chiar asa, iar daca apar modificari neplacute care dupa o perioada de o luna nu dispar, atunci poti micsora doza.

Stiu ca axietatea e cea mai urata de pacientii din psihiatrie, insa dispare, nici o grija. Cand simti ca ai anxietate, poti sa faci ceva sport (flotari, genoflexiuni, abdomene etc) si atunci dispare, e bine sa iti formezi un obicei in a face sport o ora pe zi (mergi la sala eventual) si iti garantez 100% ca te vei simti mult mai bine.

PS: nu mai imi spune "domnule", eu pe forumuri ma simt egal cu toti, si daca abordam un limbaj mai familial se infiripa o legatura mai stransa intre noi toti; si in fond am numai 27 de ani...asa ca suntem cat de cat apropiati de varsta.
0
09-07-2010, ora 20:39
utilizator_312358
Nu este medic/terapeut
utilizator_312358
DrT, prefer sa raman cu solianul asa cum e acum! M-am saturat sa ma simt rau. Cat despre anxietate nu prea am ce sa-i fac. Sfaturile tale sunt foarte utile cu sportul. Din pacate nu mai am amici cu care sa joc vreun joc de tennis, badminton etc. Si dr-ul meu psihiatru mi-a recomandat 30 minute de efort pe zi, preferabil jogging. Mai vorbim. Sanatate!
0
09-07-2010, ora 21:04
Rica Venturiano
Nu este medic/terapeut
Rica Venturiano
Daca Solian si ce medicamente ai mai luat tu, au diverse efecte secundare, glutamina nu are. Culturistii iau si 20 g/zi, tu esti mai prudent si poti lua doar 5 g/zi. Este renumita in tratamentul schizofreniei.

Mare atentie in caz de : epilepsie, boli de rinichi, tulburare bipolara, manie.
-

Clozapin a scris:
_
Din pacate nu mai am amici cu care sa joc vreun joc de tennis, badminton etc.
_

Pai chiar asta e boala, ai o problema de socializare si relationare. Vezi ce a spus Reichelt despre legatura dintre izolare si exorfine.
Eu ti-am propus o iesire la crasma, dar... nici un raspuns. La fel nu dadeam atentie nici unei propuneri pana acum cateva luni - presupun ca era perturbata functionarea creierului.
0
09-07-2010, ora 22:02
maman
Nu este medic/terapeut
maman
Buna seara,
Suntem intr-adevar norocosi ca a intrat si un medic in discutia noastra. Va multumim, si in masura timpului pe care il aveti o sa va solicitam uneori.Oricum ati obsevat ce documentati interlocutori avrti in Clozapin si Germont.

Revenind la baiatul meu (28ani, absolvent magna cum laude la calculatoare, sport, baschet, alpinism, parapanta, prieteni, cunostinte etc). Dupa o luna de spitalizare fortata acum 5 ani, a revenit acasa. Nu si-a recunoscut nici atunci problema. Atunci spunea ca il urmaresc eu, acum sustine ca are implantat un cip, si este urmarit. Are o intreaga teorie despre ce va face si va drege el in viata asta si cum datorita reactiilor lui, care sunt studiate de niste persoamne foarte importante prin cip, se va schimba lumea in bine.
A fost tratat cu Zyprexa 4 ani, si de 1 an ia olanzapina. Si nimic schimbat. Din ce mi s-a explicat, am inteles ca aceste antipsihotice opresc doar halucinatiile vizuale, auditive, tactile... nu si ideile pe care le au pacientii. Deci practic nu avem solutie.
Ne-am gandit la spital, dar ce sa-i dea in plus acolo, e un mediu demoralizant pt cine nu-si recunoaste problema.
Va doresc o seara buna tuturor !
0
09-07-2010, ora 22:21
utilizator_312358
Nu este medic/terapeut
utilizator_312358
D-na Maman, nu sunt prea documentat. As vrea eu sa detin secretul vindecarii mele! Ei, bine, nu povestesc toate revelatiile pe care le am si care mi-au mai usurat suferinta, din cauza sigurantei. N-as vrea sa strige lumea dupa mine pe strada. Vorbesc(comentez un subiect sau un comentariu) la modul general. Nu vreau sa-mi public viata pe internet!! In limita posibilitatilor dau sfaturi care sa fie cat de cat de folos si altor suferinzi.

Germont: n-am mai pus strop de alcool in gura de foarte mult timp si ma felicit pt asta. Si pe tine te felicit ca ai reusit sa scapi de halucinatii cu suplimente alimentare.

Problema mea e ca sunt hiperdependent de clozapina si ma ingrozeste acest lucru. Mai am cateodata ganduri de sinucidere, tocmai din aceasta problema! Sper sa trec cat de curand pe alt tratament si sa scap de clozapina asta care-mi mananca toata tineretea.
0
09-07-2010, ora 22:32
Rica Venturiano
Nu este medic/terapeut
Rica Venturiano
Evident ca ma refer la socializare si eventual miscare, nu la alcool :)
0
09-07-2010, ora 22:51
utilizator_312358
Nu este medic/terapeut
utilizator_312358
da, Germont stiu!

Observ ca sunt foarte putini forumisti cu schizofrenie. Foarte multi au TAB, depresie, anxietate. Eu sunt de parere ca unui schizofren "veritabil" (umor negru :) ) i se citeste pe chip boala, spre deosebire de alti pacienti cu alte afectiuni. Voi ce ziceti?
0
09-07-2010, ora 23:01
maman
Nu este medic/terapeut
maman
Clozapin, nu sunt de aceiasi parere cu tine, depinde de foarte multi factori. Sunt unii care isi ascund foarte bine boala, cu toate ca nu si-o recunosc. Daca ar fi asa, am sti de la distanta, cine ce afectiune are, in psjhiatrie totul e o combinatie de simptome, manifestari, granita dintre diferitele afectiuni de fapt e o plaja foarte larga. nu se masoara nimic, nu se calculeaza nimic, niste teste care se interpreteaza si multa munca de observatie si discutii, multe discutii...
Noapte buna!
0
09-07-2010, ora 23:03
Rica Venturiano
Nu este medic/terapeut
Rica Venturiano
Pai da, privire goala, depersonalizare si din cauza alterarii raportului testosteron-cortizol.

Glutamina rezolva partial problema asta, sunt iar calare pe situatie. Dar nu prea ma mai tin rinichii, nu stiu cat o sa mai pot lua.
0
09-07-2010, ora 23:09
DrT
Nu este medic/terapeut
DrT
In timp un schizofren incepe sa se schimbe, va avea o alta expresie a fetei, fara afectivitate, el nu va exprima nimic. Schizofrenia ii distruge si pe exterior, nu numai pe interior.
0
09-07-2010, ora 23:12
utilizator_312358
Nu este medic/terapeut
utilizator_312358
Ce bine ar fi sa fie glutamina asta panaceu universal pentru schizofrenie :-)) De fapt ce e glutamina, Germont ca tot ne spui de ea insa eu nu prea sunt atent la comentarii prea lungi sau prea elaborate :)
0
09-07-2010, ora 23:34
Rica Venturiano
Nu este medic/terapeut
Rica Venturiano
Pai cand mananci proteina (eventual una de calitate, fara aminoacizi limitanti), ingeri si acid glutamic sau glutamina de-a gata. Ideea este ca se transforma pana la urma atat in glutamat cat si GABA, cu rol in neurontransmisie. Glutamina are un rol si in sustinerea anabolismului, fiindca previne gluconeogeneza din proteine.
Eu daca am luat doar 5 g seara la 10, a doua zi am un tonus muscular excelent, creste siguranta de sine, dispare orice urma de complex de inferioritate. E buna cand mergi la interviu pt angajare sau la o intalnire.
Nu stiu ce proteina mai mancasem intr-o zi, dar cred ca ajunsesem chiar pe la 8-9 grame glutamina, seara deja trageam spre manie.

Aaa, in caz de soc septic, operatie chirurgicala, infectie, creste chiar si cu 50% necesarul de glutamina (AA conditionat esential). de aia am avut halucinatii cand aveam infectie renala necontrolata, intestinul nu-i mai ajungea glutamina, s-a permeabilizat, iar proteina din grau a ajuns la creier.
0
09-07-2010, ora 23:35
DrT
Nu este medic/terapeut
DrT
Este un aminoacid folosit de organism in multe reactii biochimice cu rol in sinteza proteinelor, energie celulara, etc. Prin hidroxilare, aceasta poate sa fie transformata in glutamat care este un neurotransmitator cu roluri in invatare, memorie etc. Neuroni glutaminici se afla cu predilectie in circuitul corticostrital si la nivelul cerebelor.
0
09-07-2010, ora 23:51
Rica Venturiano
Nu este medic/terapeut
Rica Venturiano
Exista un mecanism de refacere a tesutului gastric prin secretia de gastrina, ori alimentele care ofera glutamina (un aminoacid, proteina mai exact) cu disponibilitate locala ridicata, sunt varza de exemplu, in nici un caz friptura, fiindca procesarea acelei proteine implica mai multa aciditate.

Tocmai asta e paradoxul glutaminei: pana a fi absorbita in sange, actioneaza LOCAL la nivelul tubului digestiv, stimuland secretia de gastrina, "hranind" celulele epiteliului intestinal (enterocitele), prevenind scaderea inaltimii vilozitare la nivel de intestin subtire si refacand mucoasa colonului (dureaza saptamani, pt un aport constant) - mai putine toxine in sange.
Restul de 50% din glutamina ingerata este absorbita in sange si ajuta in sinteza glutathionului (serveste drept antioxidant FOARTE IMPORTANT pt intestinul subtire), in sinteza glutamatului cu rol in neurotransmisie.
Atfel se pot utiliza chiar si suplimente de glutamina 1-5 g/zi, numai sa nu existei probleme majore cu rinichii, ficatul sau tulburare bipolara, epilepsie.
0
10-07-2010, ora 13:24
Yanip
Nu este medic/terapeut
Yanip
Pentru d-na Maman,
Sunt sotia unui pacient cu schizofrenie paranoida, aflat de 13 ani in tratament cu Zyprexa ( 20 mg/zi, in doua prize). Din descrierea sumara pe care ati facut-o simptomelor fiului dvs, am dedus ca ar avea ceeasi forma cu sotul meu. Si el a fost olimpic la fizica, si el a urmat facultate a de calculatoare, si el are tot felul de idei legate de schimbarea in bine a cestei lumi, etc. Din pacate acum traieste din pensia de boala si din visele lui de tinerete nu s-a ales mai nimic. Pentru sotul meu a fost insa foarte important ca noi, familia, ( eu sotia, copilul, pentru ca avem si un baiat, nascut cu doar cateva luni inainte de a se declansa boala, sora lui, parintii lui si ai mei) nu l-am abandonat si ne-am costruit viata adaptandu-ne nevoilor lui, in primul rand. Sotul meu nu-si recunoaste si nu-si accepta boala, de aceea totul este de doua ori mai greu, (ii administrez medicatia in cafeua de dimineata si in laptele pe care il bea seara la culcare), avem grija sa nu-l contrazicem in problemele curente si sa aiba in fiecare zi ceva de facut pentru a nu intra in depresie, cauzata de faptul ca sta acasa in timp ce eu mi-am luat doua slujbe pentru a ne putea descurca cu banii. Nu este intotdeauna usor dar, intr-un fel, suntem mai sudati ca familie decat familiile obisnuite. In acelasi timp, copilul nostru a fost dintotdeauna un copil foarte bun, i-am spus de mic ca tata are unele bizarerii, pe care el le-a acceptat, sunt ciudateniile lui tata...Una peste alta, v-am povestit toate astea pentru a va incuraja, chiar si un schizofrenic poate avea o viata buna, daca are alaturi o familie puternica si luptatoare care il accepta si il ajuta. Aveti mare grija ca baiatul sa-si ia tratamentul zilnic, nu-l izolati si nu-l respingeti chiar daca uneori va spune lucruri neplacute, care va ranesc, spuneti-va ca atunci vorbeste boala din el, nu el, cel adevarat, pe care l-ati crescut. In afara de asta, va sfatuiesc sa-i faceti periodic analizele medicale ( uree, creatinemie, acid uric, transaminaze, hemoleucograma cu formula leucocitara, VSH, sumar de urina), iar o data pe an ar fi foarte utile o ecografie abdominala si pelvina si o electrocardiograma. Din pacate, tratamentele indelungate cu antipsihotice pot determina probleme ale altor organe ( sotul meu a facut dupa 10 ani de tratament cu Zyprexa cancer renal si a fost salvat prin scoaterea rinichiului. Nu stiu daca Zyprexa a fost cauza, dar faptul ca l-am tinut sub observatie in toti acesti ani prin controale medicale periodice mi-a permis sa depistez boala in stadiu incipient, inainte de aparitia metastazelor.) Va doresc din tot sufletul sanatate si putere.
0
10-07-2010, ora 20:50
maman
Nu este medic/terapeut
maman
Buna seara,
D-na Yanip. va multumesc pentru rabdarea ce ati avut-o sa-mi descrieti problema sotului dvs.
Nu va puteti imagina ce mult inseamna pt mine sa aflu ca aceste simptome le au si alti pacienti, parca la indigo. Pe de alta parte sunt inmarmurita ca de 13 ani nu-si recunoaste problema. E adevarat ca un caz nu seamana cu altul dar eu in subconstient sper in fiecare zi ca se va trezi la realitate.
Nu se pune problema sa-l abandonam sau sa-l izolam, dar inafara ca merge o data pe sapt cu noi la cumparaturi, nu are alta activitate. Eu pot sa inteleg ca sa stai zilnic in casa, fara prieteni, fara PC, sa vezi doar 4 fete, mereu aceleasi, sanatos sa fi si in final te salbaticesti.
Din pacate nu am solutii pentru activitatea lui. Se uita intr-o vreme mult la TV, la sport si prg stintifice dar acum sta si viseaza la cat de mare si de bun este el si isi controleaza fiecare gand si reactie pentru a nu deranja niste asa zise persoane care sunt f. importante, care conduc lumea, si il urmaresc pe el prin cip.
Apropos de acest subiect, e convins ca tot ce era in filmul Metrix, daca il stiti cumva, este absolut real si i se intampla chiar lui.
Daca as gasi un medic care sa vina acasa saptamanl, si sa poata sa faca o psihoterapie cu el, sa incerce cumva sa-l capaciteze prin alte metode.
Analize ii facem si noi anual, si la 3 luni formula leucocitara din cauza tratamentului cu olanzapina.
Un alt gand care ne framanta este ce va face el cand noi nu vom mai fi, dar poate ma gandesc prea departe, cand de fapt nici maine nu stim ce ne rezerva.
Va multumesc inca odata pentru explicatii si cand mai aveti timp va rog sa ne incurajati prin calmul si optimismul dvs.
Pentru Germont, eu am citit de gaba si ii dau baiatului de un an de zile o tb de 750 mg.Poate ne spune Dr T dac ar trebui sa fac si o pauza. Pe langa olanzapina e singura medicatie pe care o ia. El nu este depresiv, are doar stari de frica, care pot dura si 1-2 sapt, ca apoi sa se calmeze si sa inceapa cu tot felul de ciudatenii. Unele se repeta ciclic, alte sunt complet noi.
Va doresc o seara placuta tuturor !
0
11-07-2010, ora 01:09
DrT
Nu este medic/terapeut
DrT
@Maman: Ar fi indicat dupa un an de GABA sa il incetati macar cateva luni, acesta e si excitant si e posibil sa il afecteze in delirul care inca ii persista legat de chip-ul implantat. Acesta ar fi trebuit sa dispara de la tratament, caci ssimptomele pozitive sunt cele tintite de inhibitoarele selective de dopamina-serotonina cum e olanzapina. Ma mira faptul ca ii mai persista inca acest delir, si as inclina spre marirea dozei de Zyprexa sau schimbarea tratamentului.

@Clozapin: Tu esti un caz cat se poate de fericit, faptul ca ti-ai recunoscut boala e un pas enorm inainte; mai ales ca schizofrenia debutata la o varsta frageda (banuiesc ca ai undeva la vreo 22-23 de ani) e extrem de periculoasa aparand cel mai frecvent la aceste varste cu forma hebefrenica (dezorganizata) care nu remite cu una cu doua, poate chiar niciodata. Nu toti pacientii insa isi recunosc boala, mai ales cum e cazul lui Maman al carui fiu inca mai prezinta delir si alte simptome pozitive si bizarerii ale bolii.
0
11-07-2010, ora 13:05
Rica Venturiano
Nu este medic/terapeut
Rica Venturiano
Pentru Maman,

stimata doamna, va asigur ca domnul DrT aici de fata, este din nefericire slab pregatit (si inca incerc sa ma exprim elegant).
Daca ar fi fost capabil sa mentioneze macar un cuvant despre painea care tampeste, substratul biochimic al acestui fenomen, as fi tras concluzia ca este un om inteligent. Insa vorbim pur si simplu cu un impostor, un individ decerebrat si mediocru - in vizibil contrast cu titulatura de medic psihiatru.

Ce se intampla cu omega 3, probioticele si alte solutii eficiente si de fapt necesare functionarii organismului? Cum de este ignorat ca si cum nici nu ar exista, studii cum sunt acestea?

Asediul opioizilor alimentari - exorfinele
CITEZ:
_
Mai mult, odata absorbite, aceste peptide tind sa se acumuleze in organism si pot cauza reactii adverse importante, mai ales la indivizii cu o serie de afectiuni particulare (boala celiaca, autism, schizofrenie, unele forme de epilepsie). Acesti indivizi sufera de anumite deficiente genetice care ii impiedica sa scindeze in mod eficient proteinele alimentare precursoare de exorfine.(36)
_
0
11-07-2010, ora 13:08
Rica Venturiano
Nu este medic/terapeut
Rica Venturiano
Toate acestea ma umplu de nedumerire si uimire! Insa exista o explicatie:
_
A trebuit ca anumite vedete sa ajunga in situatia de victima pentru a se face publice aceste nenorociri asupra carora noi atragem atentia de ani de zile.
.
Articolul COMPLET
http://www.cristianmargarit.ro/2009/04/sanatate/glutencaseinavaccinuri
.

Doar cand devii o victima sau ai un caz apropiat afli despre toate aceste lucruri. De cele mai multe ori e prea tarziu. Autoritatile nu pot admite greseala, pentru ca s-ar ruina increderea in sistemul medical(care este pana la urma indispensabil si are si partile lui bune). Companiile farmaceutice schimba brandul si tipul de substanta. Media ia bani in continuare. Medicii se bucura in continuare de o incredere falsa, provenita din frica de boala si de moarte a tuturor. Omul de rand cu ce ramane? Vina nu o poarta nimeni. Nu exista, de fapt, o vina. Sistemul merge mai departe.
0
11-07-2010, ora 13:46
utilizator_312358
Nu este medic/terapeut
utilizator_312358
Germont, din pacate la noi pe forum nu prea intra medici psihiatri! DrT e probabil dr.rezident la 27 ani. Ce, tu ai vrea, gata, sa fie si profesor dr.? E bine ca-l avem si n-ar trebui sa-l desconsideram din start...abia a debutat pe forum. Mie mi-au placut comentariile lui. Incearca sa-l intelegi sii pe el. E bine sa ai un medic care sa te mai indrume, si din cate am inteles eu a muncit enorm sa iasa medic, si nici pe departe ca ar fi fost baiatul lui tata. Sanatate!
0
11-07-2010, ora 13:58
Rica Venturiano
Nu este medic/terapeut
Rica Venturiano
Mestere, omul are lipsuri inacceptabile. Iar asta nu o zic doar eu, imi confirma sor-mea care e medic.
Cum sa nu faci corelatia intre stres si axa HPA???
cum sa ignori un aspect cum este omega 3? Dezechilibrul intre omega 6 si 3, generand rezistenta la insulina, pertruband functionarea normala a creierului, detoxifierea, metabolismul etc.

Iar in ziua de azi deficitul de omega 3 este o cauza foarte des intalnita, mult prea des.
0
11-07-2010, ora 16:41
Yanip
Nu este medic/terapeut
Yanip
Pentru d-na Maman,
Imi pare bine ca v-am putut ajuta macar putin. In legatura cu activitatile fiului dvs., incercati sa-i dati in fiecare zi ceva de facut, chiar daca sunt activitati banale. De cand suntem impreuna, eu si sotul meu am renovat impreuna baia ( de 3 ori), apoi bucataria etc. Bineinteles ca ar fi fost mult mai usor sa platim un mester, dar, in felul acesta, sotul meu a avut o preocupare care l-a facut sa-si iasa din starea obisnuita( a alergat dupa materiale, a cautat reviste de specialitate pentru a invata cum trebuie facut fiecare lucru, apoi impreuna am muncit amandoi sa ducem la capat ce am inceput).
El este cel care plateste facturile, face cumparaturile zilnice( dupa lista pe care i-o las in fiecare dimineata), umbla prin oras pana in celalalt capat ca sa gaseasca un anume magazin unde, ii spun eu, se gaseste un anumit tip de apa minerala cu continut mai scazut de sodiu, etc.
In acelasi timp il antrenez la discutii povestindu-i ( cu menajamentele de rigoare ) ce mi se intampla la serviciu, ce au facut copiii colegelor mele, alaturi de mine participa si el la toate aceste probleme. Langa el si datorita lui am descoperit de-a lungul anilor anumite emisiuni pe care nu le-as fi privit inainte ( acum de exemplu urmaresc Turul Frantei -ciclism). In aceasta boala este foarte important sa comunici, sa nu lasi bolnavul singur cu toate spaimele lui.Ar fi bine sa incercati si dvs., in familie, sa va descoperiti pasiuni comune, pornind de la eventualele pasiuni ale fiului dvs.
In legatura cu temerea dvs. legata de ce se va intampla cand nu veti mai fi, ar fi bine daca fiul dvs. ar avea prieteni de varsta lui, care sa fie familiarizati cu problema si cu care sa poata discuta. Eventual o ruda de aceeasi varsta, care sa-i fie sprijin. Nu-i usor sa gasesti pe cineva suficient de puternic si de motivat pentru a-si lua o asemenea raspundere.Va doresc numai bine!
Pentru d-nul dr.T
Vreau sa va multumesc pentru ca va faceti timp pentru a citi si raspunde intrebarilor de pe forum. Nu doresc sa intru in polemica in legatura cu rolul suplimentelor alimentare, ale diverselor diete si deficite in declansarea sau aparitia bolilor psihice ( in mod particular schizofrenia). Din pacate, mai ales la inceput, unei familii ii este greu sa accepte ca o ruda apropiata are asa ceva. Este mult mai usor sa te gandesti ca are cine stie ce deficit de. se pierde timp pretios umbland pe la diversi " vindecatori binevoitori" si apeland la tot felul de diete. Eu si familia mea am trecut printr-o astfel de experienta si a durat destul pana sa ne acceptam situatia ( de la primul episod psihotic cu halucinatii si tot cortegiul de manifestari au trecut 2 ani pana la primul tratament "adevarat".)De aceea este foarte importanta parerea unui specialist ( chiar in formare), mai ales pentru familiile care se afla la inceputul drumului in lupta cu aceasta boala.Va doresc sanatate!
0
11-07-2010, ora 17:32
maman
Nu este medic/terapeut
maman
Buna ziua,
Germont :cred ca esti bine intentionat in tot ce faci, si iti multumesc ca ai timp pentru toti care suntem intr-o mare dezorientare. Baiatul meu nu consuma paine aproape de loc. Si de cand sora lui a trcut la un regim vegetarian, aproape ca si noi, parinti si baiatul ne hranim asemanator.

Din pacate fiul meu nu stie ca ia tratament, el stie ca ia niste vitamine. Apoi vis a vis de simptomele tale, am discutat pe larg cu el dupa ce a vizionat filmul Beuatiful mind, si concluzia este ca ce i se intampla lui e perfect real. Dar indraznesc sa am o geana de speranta, cand te vad pe tine atat de prezent. Esti o minune pt mine !

Dr T: Va rog sa nu dezarmati si sa ne sfatuiti in masura timpului disponibil.Am mai scris undeva ca e pacat ca medici si psihologi nu incearca sa sfatuiasca oameni ca noi, poate chiar aveti si de invatat din experienta noastra, si va ajuta la alti pacienti.
Baiatul meu a luat 3.5 zyprexa si de un an Olanzapina dar nimic schimbat, aceleasi ciudatenii. Cred ca un "medic - prieten", incognito, l-ar putea ajuta, dar unde sa-l gasesc ? Fiind foarte inteligent, trebuie sa-i faci fata la tot ce fabrica mintea lui.
Oricum am intels despre gaba si o sa intrerup 2 luni, mai ales ca acum nu are stari de frica.
Va multumim.

D-na Yanip,
Din ce am citit, am inteles care este situatia dvs, sa nu ma intelegeti gresit, o gasesc chiar acceptabila, nici nu visez la mai mult pentru baiatul meu. Stiu ca a fost o minune, un om in varf, si ca a cazut jos de tot in "prapastie". Va multumesc pentru idei si va doresc putere si multa sanatate familiei dvs.
O seara placuta tuturor !
0
11-07-2010, ora 18:12
Rica Venturiano
Nu este medic/terapeut
Rica Venturiano
Daomna maman:
Deduc ideea subinteleasa ca AS GRESI, cu toate ca sunt bine intentionat...
-

Nu cred ca ati inteles despre ce este vorba. Ma refer la un regim timp de 3 luni, in care esti intr-atat de vigilent, incat excluzi ORICE medicament care ar inlcude gluten - dai tel la producator (in cazul meu era ginkgo, zincul si bioanacidul). deci nu incape discutie ca mananc paine doar o data pe saptamana. Asta in ideea ca cerealele (in special cele cu gluten) sunt un aliment pentru care omul NU ESTE adaptat.

Sa stiti ca aveti datoria sa discerneti pentru binele aproapelui dvs, chiar fiul in cazul acesta. Recte, vedeti destinele distruse ale autistilor (o forma precoce a schizofreniei). Jenny McCarthy cum de si-a vindecat copilul, dar ailalti nu?

u vi se pare ca este o mare farsa la mijloc?
0
11-07-2010, ora 18:33
Rica Venturiano
Nu este medic/terapeut
Rica Venturiano
_
Deduc ideea subinteleasa ca AS GRESI, cu toate ca sunt bine intentionat...
_
Sunt convins ca nu v-ati gandit la asa ceva, dar sunt altii care ar putea crede asa ceva.
0
11-07-2010, ora 19:16
Rica Venturiano
Nu este medic/terapeut
Rica Venturiano
Iata ce articol interesant, apropo de cancerul renal, boala celiaca si schizofrenie

http://www.sott.net/articles/show/205172-The-Dark-Side-of-Wheat-New-Perspectives-on-Celiac-Disease-and-Wheat-Intolerance
Partea intunecata a graului - Noi perspective asupra bolii celiace si intolerantei la grau
_

WGA (aglutinina germenelui de grau) este o glicoproteina clasificata ca lectina, cunoscuta ca avand un rol important in patologia renala, cum este nefropatia IgA. In articolul :
"Sunt nocive lectinele alimentare?", alergologul David L J Freed, explica cum WGA se leaga de peretii capilarelor glomerulare, celulele mesangiale si tubulii renali (la om), iar (la rozatoare) se leaga de IgA, favorizand depozitele mesangiale", aratand cum consumul de grau poate provoca distructia renala la indvizii vulnerabili.
Intr-adevar, un studiu facut de Institutul Mario Negri de Cercetari Farmaceutice din Milano, publicat in 2007 in International Journal of Cancer, a studiat corelatia intre consumul de paine si cancerul renal.
**************** Au aflat ca cei care consumau cea mai multa paine, aveau un risc cu 94% mai ridicat de cancer renal, comparativ cu cei care cosnumau cel mai putin.********************
Dat fiind toxicitatea naturala, pe care WGA ar putea sa o aiba asupra functiei renale, este posibil ca in anumite cazuri predispuse genetic (de exemple genele specifice bolii celiace) organismul - in inteligenta sa nativa - ia o decizie "administrativa": ori permite distrugerea rinchilor (si chiar a altor organe), pana cand se instaureaza insuficienta renala si apoi decesul, sau lanseaza u atac autoimun asupra vilozitatilor pentru a preveni absorbtia substantei distructive, ceea ce conduce la o relativa malnutritie prelungita.
-
Pierderea functiei reanle poate fi doar "varful icebergului", cand ne referim la posibile efecte adverse pe care proteinele si lectinele din grau le pot genera. Daca cancerul renal este o situatie probabila, alte cancere pot fi de asemenea corelate cu aportul de grau.
0
11-07-2010, ora 19:44
Rica Venturiano
Nu este medic/terapeut
Rica Venturiano
Cam atat. Cine are scris in destin sa scoata ceva util din ce am scris p-aici, o va face. Cine nu... va sta la coada prin spitale, fiindca Germont este megaloman sau inca schizofrenic total nerecuperat.
Pun punct aici activitatii pe Romedicu plin de doctori cu sete de afirmare!

Nu lasati pe altii sa gandeasca in locul vostru, mai tarziu veti regreta!

Sanatate!
Adaugă un comentariu / răspuns
271 comentarii 1 2 345 ..... 9 10 Înainte ›

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Cât e bine să fie frecvența cardiacă?
  • Gravitate COVID - la ce saturație în oxigen mergem la spital?
  •