Imi e mila sa il parasesc. Iubesc pe altcineva.

08-07-2018
Blablablablabla
Nu este medic/terapeut
Blablablablabla
Buna! Am 20 de ani si de ceva timp am o relatie cu un baiat de 28. Sincer, eu am intrat in aceasta relatie intr-o perioada in care ma plictisisem de "relatii pasagere"/aventuri si eram hotarata sa incep o relatie de lunga durata. La inceput lucrurile au mers binisor. Nu eram tocmai pe aceeasi lungime de unda din toate punctele de vedere, dar am mai lasat de la mine. El e mai familist, realist etc... Eu sunt mai "cu capul in nori", nu ma gandesc la casatorie, copii si toate cele. Ma plictiseste de cele mai multe ori. Gandim total diferit si ne certam des. Problema este ca, acum 3 ani, am avut prima mea relatie cu un baiat. A fost o dragoste aparte. Efectiv nu pot sa explic in cuvinte. Mi-a schimbat total viata si nu il voi uita niciodata. Inca il iubesc. Nu am putut sa il uit nici pana astazi si nici el pe mine. In fiecare seara adorm cu el in gand si cu dorinta de a fi din nou impreuna cu el, iar uneori plang. In tot acest timp, am ramas prieteni si ne-am vazut unul pe altul...crescand, daca pot spune asa, din pct de vedere moral. Ii cunosc toate relatiile de dupa mine si el le cunoaste pe ale mele. Dupa acest baiat, am cautat in toti ce avea el: caracter, aspect fizic, tot. Am ajuns intr-o relatie cu cineva ingrozitor si decazusem complet. Dupa despartirea asta, o perioada am avut numai distractii de-o noapte, nu mai suportam nici cuvantul "iubire", am intrat intr-o scurta depresie, am refuzat tratamentul si asta a fost... a trecut de la sine. Probabil era doar o pasa proasta. Apoi a aparut actualul (cel de 28 de ani - Bogdan). De el am fost atrasa din punct de vedere sexual si relatia noastra a pornit tot dintr-o aventura. Primul meu iubit, Cosmin, m-a cautat in tot acest timp si am vorbit cu el ca si amica, am mai iesit... Isi doreste sa fim impreuna, iar mie imi este mila sa il parasesc pe Bogdan. Nu il iubesc, dar simt ca fac ceva foarte urat, efectiv "imi plange sufletul" cand ma gandesc ca mie nu mi-ar placea sa mi se intample asa ceva. Nu vreau sa treaca prin ce am trecut eu (depresie). Imi doresc enorm sa fiu din nou impreuna cu primul iubit si simt ca asta trebuie sa fac, dar nu stiu cum sa ii explic fara sa il "doara" si trebuie sa iau o decizie...
Relatia mea cu Cosmin s-a sfarsit din cauza "prietenelor" mele, de care am scapat intre timp. In sensul ca ele il placeau si se "bateau" pe el. Bineinteles ca nu le acorda atentie. Este un tip masiv (cu muschi), are ochii albastri, e inalt, arata senzational. Ele mereu ii cautau compania si incercau sa-l faca sa creada ca il insel, desi nu era adevarat. Intr-un final, lucrurile nu au mai mers si am decis ca e mai bine sa terminam. Dupa cateva saptamani si-a dat seama ca au fost doar zvonuri, dar eu atunci il ignoram.
3 comentarii
1
08-07-2018, ora 22:20
Psiholog Pescaru Valentin
Psihologie, Bucuresti
Psiholog Pescaru Valentin
Buna seara,
De fapt situatia este alta: varsta dumneavoastra. Actionati fara sa ganditi, doar prin emotii si sentimente. Aici nu este vorba despre Cosmin sau Bogdan ( este interesant ca la un moment dat nu prea mai era clar cine-e-cine) ci despre faptul ca nu stiti ce vreti.
Ceea ce trebuie sa faceti este sa va construiti autonomia, independenta, sa va construiti ca persoana, iar asta se face fiind...singura. Pana nu aflati cine sunteti si ce vreti cu adevarat o sa tot schimbati relatii fara sa aflati multumirea.
0
08-07-2018, ora 23:35
Blablablablabla
Nu este medic/terapeut
Blablablablabla
Buna seara! Multumesc pentru raspuns! Asa am sa fac :D Aveti dreptate.
1
09-07-2018, ora 09:54
Psiholog Niculina Ciuperca
Psihologie, București
Psiholog Niculina Ciuperca
Ca și colegul meu îți recomand să-ncerci să te cunoaști mai bine, să-nțelegi ce vrei, ce îți dorești cu adevărat, să nu te mai lăși influențată de ce zic cei din jur. Într-o relație nu se intră numai ca să te poți vindeca de alta, pentru că altfel relația devine un pansament pentru rănile vechi, nu una în care să te simți confortabil. Vindecarea se face făcând pauză între relații și încercând să faci o analiză a relației, să vezi de ce n-a mers, unde ai greșit, ce poți schimba la tine încât să poți intra într-o relație în care să te simți bine, să poți face alegerea cea mai bună, să știi să respecți și să fii respectată.
Mergi la un psiholog clinician cu experiență pentru o evaluare psihologică și urmează niște ședințe de psihoterapie care să te ajute să poți gestiona problemele fără ajutor dinafară.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul