Imi pulseaza maseaua

25-03-2018
PaulAndrei
Nu este medic/terapeut
PaulAndrei
Buna ziua.
Joi am fost la dentist pentru ca ma durea o masea cand mancam ceva tare in ea, mi-a facut anestezie pentru ca credea ca a ajuns infectia la nerv si trebuie scos nervul, dar nu a ajuns si doar a curatat acolo, mi-a facut acel tratament si a pus plomba, dar acum simt cateodata cum imi pulseaza maseaua, cu toate ca nu e inflamata gingia, nu ma doare nici capul sau alte simptome cum ca ar fi o infectie
10 comentarii
2
25-03-2018, ora 21:39
Dr. Dragomir (Parnia) Alina
Stomatologie, Bucuresti
Dr. Dragomir (Parnia) Alina
Buna ziua, este posibil sa se inflamat nervul dintelui. Este indicat sa faceti o radiografie pentru a vedea profunzimea obturatiei si mergeti la medicul dumneavoastra dentist pentru a reevalua situatia.
1
26-03-2018, ora 08:15
Dr. Geanina Miu
Stomatologie, Bucuresti
Dr. Geanina Miu
Buna dmineata,
Faptul ca simtiti ca va pulseaza maseaua din cand in cand indica faptul ca este o infectie dar abia in faza incipienta. Mai tarziu cand se va acutiza vor aparea si simptomele de care vorbeati dvs: gingie inflamata, tumefactie, durere locala si la distanta.
Asa cum a spus si colega mea faceti o radiografie la dintele respectiv si mergeti la medicul dvs ca sa va trateze.
1
28-03-2018, ora 16:40
Dr. Clinica Stomatologica Andra Smile
Stomatologie, Bucuresti
Dr. Clinica Stomatologica Andra Smile
Buna ziua,
tratamentul de canal va recomand sa fie facut de un medic endodont.Radiografia va fi necesara pentru efectuarea unui tratament de canal cat mai bun. Durerea pulsatorie este venita de la o inflamatie a nervului, de cele mai multe ori ireversibila, ceea ce inseamna ca tratamentul de canal, scoaterea nervului este necesara pentru a evita infectii mai mari.Speram ca v-am fi putut fi de folos.
O zi buna!
0
18-09-2018, ora 21:52
Lunel Adrian
Nu este medic/terapeut
Lunel Adrian
Bună seara, acum 7 luni mi-a fost plombata o măsea cariata, nu aveam dureri sau alte probleme doar caria care sincer a fost destul de mare. Măseaua mi-a fost plombata fără sa mi se scoată nervul, totul a fost ok până după o săptămână de la plombare, cu dureri pulsative senzație că măseaua era mai mare și dureri mari când o apasam. Durerile au trecut după o săptămână dar acum a început iarăși să mă doară când apăs pe ea sau când mănânc ceva mai tare. Ce ar putea fi? Simt și o zvâcnire ușoară, este o infecție, să iau antiinflamatoare? Nu aș vrea să scot nervul. Mulțumesc anticipat!
0
19-09-2018, ora 07:53
Dr. Geanina Miu
Stomatologie, Bucuresti
Dr. Geanina Miu
Buna dimineata,
Durerea pulsatila indica infectia nervului. Din pacate singura solutie de tratament este extirparea nervului.
0
01-12-2018, ora 18:28
Andrei0202
Nu este medic/terapeut
Andrei0202
Am avut probleme cu a doua măsea, din stânga pe partea de jos a maxilarului și am decis sa merg la stomatolog. Astfel, am ajuns la stomatolog și aceasta mi-a curățat maseaua și mi-a pus niste substanțe. A doua ședință mi-a deschis din nou maseaua și a băgat niste ace acolo. Țin să menționez că m-a durut, însă durerea era suportabila. Iar la a treia ședința, când a încercat sa îmi scoată pansamentul și să umble din nou pe canal mă durea insuportabil acea măsea. Stomatologul nici macar nu se putea atinge de ea. Astfel m-a trimis după cum a spus dumneaei, , la un specialist, , . Am fost la specialist și a zis că trebuie scoasa pentru că acea carie ajunsese nu stiu unde ( nu mai țin minte termenul folosit). Și cand sa incerce sa mi-o scoată după prima anestezie, nu mai puteam de durere. Aveam partea stângă amorțită însă maseaua, nu. Mi-a mai făcut 3 anestezii și degeaba. Durerea era insuportabila și a reușit doar sa îmi spargă puțin maseaua. Mi-a dat tratament ( amoxicilină la 6 ore și ibuprofen cu metronidazol. 250mg la 8 ore) și a zis sa revin lunea viitoare, care va fi poimâine. Sper sa nu mă mai doară la fel de rău. Țin să menționez că mă doare și acum tare, însă durerea cedează după ce iau ibuprofenul. Am inceput sa am frica de dentist, cu toate că am fost foarte curajos și puternic la început. Durerile de care am avut parte au fost insuportabile... Va rog sa îmi oferiți un sfat... Orice îmi poate fi de ajutor... Va mulțumesc din suflet ! Țin să menționez că în prezent maseaua mă doare când, , sug, , din ea și când ating cu limba, ea fiind desfăcută oarecum.
0
01-12-2018, ora 19:11
Dr. Geanina Miu
Stomatologie, Bucuresti
Dr. Geanina Miu
Buna seara,
Mergeti la un chirurg maxilo-facial sa va faca extractia, asa nu o sa mai aveti probleme cu anestezia.
0
03-12-2018, ora 21:44
Dr. Clinica Stomatologica Andra Smile
Stomatologie, Bucuresti
Dr. Clinica Stomatologica Andra Smile
Buna seara, este clar ca aveți o infecție a nervului și in momentul in care ați ajuns la extracție va aflați intr un puseu inflamator și este posibil sa nu va prindă anestezia. Cel mai bine este sa mergeți sa va evalueze medicul situația din nou, este posibil ca după tratamentul cu antibiotic sa va prindă și anestezia. Recomandarea mea este ca extracția dacă este mai dificila sa fie realizată de chirurgul oro-maxilo-facial pt a fi sigur de anestezie.
0
10-03-2019, ora 20:38
Ioannnna
Nu este medic/terapeut
Ioannnna
Buna seara!

Acum 6-7 ani mi s a scos nervul de la penultima măsea, stânga sus. Acum 2-3 săptămâni am fost pentru a mi se trata o carie pe aceeași măsea (carie intersectată extinsă pe toată măseaua- o problema veche, o carie care mi a mâncat toată măseaua, de aceea și scoaterea nervului). De ieri am început sa simt durere in măsea, durere la apăsare, pulsează și se extinde pe toată partea stânga + ureche + cap. Am tot luat Nurofen și Antonevralgic.


Ce sa fie? De la ce? Menționez ca nu mai am decât coroana de la măsea, ea fiind umplută cu plomba.
0
11-03-2019, ora 07:19
Dr. Geanina Miu
Stomatologie, Bucuresti
Dr. Geanina Miu
Buna dimineata,
Faceti o radiografie la masea, este posibil sa aveti o infectie la radacina dintelui. Avand in vedere ca ati avut o carie secundara, este posibil ca obturatia de canal sa se fi macinat si de aici si infectia pe canal.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Medici stomatologi, dentisti, cabinete stomatologice
Recomandă un stomatolog sau caută unul bun!
Medici-Stomatologi.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 7500 de cabinete și clinici de stomatologie din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor stomatologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. Accesați site-ul