Imi sangereaza gingia de cand ma stiu

13-06-2010
OverLord
Nu este medic/terapeut
OverLord
Salut
imi sangereaza gingia de cand ma stiu ma spal pe din in fiecare zi de 2-3 ori pe zi s m-am spalat si cu parodontax si degeaba.
Ce ar trebui sa fac?
6 comentarii
0
13-06-2010, ora 17:02
Dr. Nicoleta Grosu
Stomatologie, cluj
Dr. Nicoleta Grosu
Cauzele singerarilor gingivale pot fi multiple: un periaj incorect sau incomplet, prezenta tartrului pe dinti, boala parodontala sau alte probleme de sanatate.

Un control la medicul stomatolog va depista cauza si va remedia problema.
0
14-06-2010, ora 18:40
marius77
Nu este medic/terapeut
marius77
sal. Am trecut si eu prin problema asta. Boala se numeste parodontoza. Cauta un cabinet stomatologic care are aparatul "VECTOR". Tratamentul cu aparatul Vector este cel mai bun procedeu de a trata boala asta. In afara de tratamentul cu Vector am mai luat si medicamente si o apa de gura speciala. La fel de important este spalatul pe dinti care-l fac acasa si controalele la stomatolog.
0
14-06-2010, ora 20:59
Dr. Nicoleta Grosu
Stomatologie, cluj
Dr. Nicoleta Grosu
Marius, nu orice singerare a gingiilor inseamna boala parodontala. Poate sa fie vorba de o simpla gingivita si nu neaparat de boala parodontala. Se manifesta diferit, se trateaza diferit. De aceea trebuie facut un consult la medic si nu pe internet.
In ce priveste tratamentul bolii parodontale, instructajul de igiena dentara precum si terapia initiala de indepartare a tartrului (detartraj supragingival, chiuretaj si surfasaj subgingival - root scaling and planing) o poate face orice medic cu ajutorul unor chiurete speciale, +/- a unui aparat de ultrasunete si a doua miini dibace.

"La fel de important este spalatul pe dinti care-l fac acasa si controalele la stomatolog." Foarte de acord cu aceasta propozitie.
0
15-06-2010, ora 00:56
marius77
Nu este medic/terapeut
marius77
La stomatolog oricum recomand si eu sa mearga. Iar daca are o boala parodontala poate sa aleaga intre un medic care face chiuretaj subgingival cu chiuretele clasice si aparatul de detartraj clasic, sau un medic care are aparatul Vector (asa cum recomanda si prof anton sculean de la universitatea Berna din Elvetia, unul printre cei mai mari parodontologi din lume) si pune accent nu doar pe tratamentul din cabinet ci pe absolut toti factorii care ar putea influenta boala asta. La urma urmei e ca in viata, sa ajungi undeva poti atat cu trabantul cat si cu o limuzina de lux, dar uneori cu trabantul ajungi mai greu sau deloc :)
0
15-06-2010, ora 12:13
OverLord
Nu este medic/terapeut
OverLord
Ma duc la stomatolog :)
0
15-06-2010, ora 22:14
marius77
Nu este medic/terapeut
marius77
multa bafta. inceputul e cel ma greu dar o data ce intri in joc merge totul de la sine.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Medici stomatologi, dentisti, cabinete stomatologice
Recomandă un stomatolog sau caută unul bun!
Medici-Stomatologi.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 7500 de cabinete și clinici de stomatologie din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor stomatologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. Accesați site-ul
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: