imi trosneste piciorul in interiorul piciorului...

08-02-2010
dunca ramona
Nu este medic/terapeut
dunca ramona
am 30 ani 1, 68 inaltime 57 kg nu am suferit nici o boala pana acum decat simple raceli mentionez ca nu stiu sa ma exprim in termeni medicali locul unde imi trosneste piciorul in interioru piciorului mai precis intre picioare in partea de sus la incheietura simt ca se disloca de la loc si in acel moment incep sa schiopat am activitate fizica pe timp de vara si sarbatori lucrez la o pensiune programul meu este tot timpul in picioare de dimineata pana seara tarziu fara zile libere iar de sarbatori lucrez si noptea cu repaus de o ora acum dupa sarbatori a inceput sa ma doara tot piciorul iar daca merg putin pe jos incepe acea trosnitura care o aveam tot timpul pe timp de vara , iar despre diagnostic mi sa parut si mie foarte ciudat dar asa mi sa spus am facut radiografii iar un medic mi-a spus ca am inceput de atroza am primit medicamente ARCOXIA 60 MG 2 PE ZI SI MYDOCALM 150 MG 2 PE ZI IAR ALT MEDIC A SPUS CA PE RADIOGRAFIE NU SE VEDE ACEEA BOALA SI CA AM FORTAT OASELE LA MUNCA SI CA SANT OBOSITE
va multumesc si astept raspuns
11 comentarii
0
08-02-2010, ora 22:29
Dr. Marius Uscatu
Ortopedie si traumatologie, Bucuresti
Dr. Marius Uscatu
Stimata Doamna,
Nu am inteles inca localizarea anatomica a problemei: sold, coapsa, genunchi, gamba, glezna sau picior??
Care articulatie este degenerata artrozic?
Asteptam detalii.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg Glezna si Picior
0
09-02-2010, ora 16:43
marius_lipici
Nu este medic/terapeut
marius_lipici
Buna ziua. Acum doi ani am muncit la o firma de constructii si pot zice ca ridicam foarte mult, dar la un momendat a inceput unele probleme in partea stanga deasupa inghinalului sub buric mai bine zis in partea stanga sa unflat putin si ma durea cand faceam miscari bruste cand ma ridicam din pat si caram ceva mai greu. Am facut o pauza de doi ani si am inceput sa fac sport amdomene zilnic dar tot mai resimt unele dureri nu foarte accentuate dar suportabile si aceste dureri nu apar zilnic doar cand fortez foarte tare la munca car greutate de peste 40kg sau cateodata cand ma ridic din pat brusc
Prima oara cand au aparut simtomele eram si mai grasut si aveam burta mai voluminoasa dar acum pot zice ca am un abdomen de invidiat am slabit si am un abdomen foarte bine tonifiat.Domnule Doctor i-mi pute-ti spune cum ma pot trata s au daca este ceva grav s au ce pot lua cand mai apar aceste dureri care nus asa puternice sun acele simtome gen jungiuri s au mai bine zis cum apar la cei care fac sport acel gen de intindere la picioare dar numai ca eu la burta durerea asta
0
09-02-2010, ora 16:55
marius_lipici
Nu este medic/terapeut
marius_lipici
Su -nt tot baiatu cu durerea de la burta vre au sa mai rectific ca te cava din problema me a. Am uitat sa zic cand mananc foarte mult si am acea senzatie burta plina umfalata simt dureri in partea stanga la locu cu pricina s au cateodata cand nu es afara cu scaunu o zi doua simt dureri in partea stanga dar dupa ce es afara cu scaunu nu mai simt dureri la locu mentionat la burta.Imi puteti spune ce pot face si ce medicament s au ce pot lua sa nu mai imi apara aceste dureri.La inaltimea me a de 1.70 si 72 kg domnule doctor mai trebue sa mai slabesc.
0
09-02-2010, ora 21:42
Dr. Marius Uscatu
Ortopedie si traumatologie, Bucuresti
Dr. Marius Uscatu
Buna seara!
In cazul simptomelor descrise de D-voastra, caracteristice unei hernii, trebuie sa consultati un specialist in Chirurgie Generala.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg Glezna si Picior
0
13-02-2010, ora 22:47
Lavinia92
Nu este medic/terapeut
Lavinia92
Buna seara. Tatal meu si-a luxat piciorul acum 2 ani. L-a avut in gips vreo 2 saptamani. Locarizarea a fost la genunchi. Apoi anul trecut a ridicat greutate si a auzit cum i-au trosnit oasele. In fiecare zi i se umfla si i se desumfla dar nu revenea la forma normala. A urmat si diferite tratamente cu unguente dar in zadar. Va rog frumos sa-mi sugerati ce sa faca.


Va multumesc !
0
14-02-2010, ora 09:33
Dr. Marius Uscatu
Ortopedie si traumatologie, Bucuresti
Dr. Marius Uscatu
Buna seara!
Sincer, mai degraba decat o luxatie cred ca a fost o entorsa...luxatia genunchiului este rarissima si extrem de grava.
Probabil ca se confrunta in prezent cu sechelele unei leziuni ligamentare sau cartilaginoase.
Atitudinea cea ma inteleapta este sa consulte un specialist ortoped, unguentele fiind lipsite de eficacitate.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg Glezna si Picior
0
27-10-2010, ora 01:01
rto
Nu este medic/terapeut
rto
Buna seara!
As dori sa ma ajutati cu un raspuns. Am 39 de ani si am o problema de aprox 2 ani, cu anumite oase si incheieturi care trosnesc destul de tare (umar, genunchi, glezne, spate..., un mic ciot la un deget la mana dr, unul la calcai care intre timp s-a retras slava Domnului pt ca era teribil de dureros si ultima dar si ce-a mai stresanta, oasele esofagului trosnesc foarte enervant in timp ce inghit in sec, mananc, beau s-au rotesc capul ca si incalzire. Am consultat cel putin 3 medici ORL care mi-au spus sa stau linistit ca am gatul curat (eu fiind solist vocal de profesie) fac controale de 2 ori pe an. Sunt in ceata pt ca desi am explicat simptomele nu am primit nici un raspuns care sa ma lamureasca. Tre sa va marturisesc ca de la 17 - 18 ani merg frecvent la sala de forta cu pauzele aferente si anume 3-4 luni pe an, daca cumva exista o legatura. Astept raspunsul si sfaturile dv.cu mult interes.
Va multumesc!
0
27-10-2010, ora 15:09
Dr. Marius Uscatu
Ortopedie si traumatologie, Bucuresti
Dr. Marius Uscatu
Buna ziua!
Va raspund punctual:
- este firesc ca articulatiile suprasolicitate la "sala de forta" sa inceapa sa cedeze, iar simptomele sunt clasice sindromului de suprasolicitare, de fapt o leziune pre-artrozica;
- esofagul nu are oase, este un fel de tub elastic, constituit dintr-un tesut "moale".
Primul refelx este cel logic, sa evitati suprasolicitarile articulare extreme, caracteristice pentru "sala de forta". Daca simptomele cedeaza, va puteti declara multumit, nefiind nevoit sa intrepreindeti nimic.
Daca nu cedeaza, inseamna ca sunt distruse iremediabil, ca parte a procesului artrozic (de tip degradare articulara), pentru care nu exista absolut nici un tratament medicamentos sau de alta natura.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg Glezna si Picior
0
27-10-2010, ora 23:44
rto
Nu este medic/terapeut
rto
Va multumesc mult pt raspuns si bineinteles ca revin cu o noua intrebare care se refera direct la esofag. Daca aceste cartilagii s-au distrus apare desigur intrebarea: ce urmeaza? pt ca totusi aceste probleme nu au aparut in urma efortului de la sala, pe care il dozez destul de bine, ci tocmai intr-un moment de pauza de aprox un an. Intai ca o mica pocnitura sub barbie dreapta apoi acestea s-au extins in decurs de 2-3 ani asupra intregului esofag, apoi incheieturi etc. Este un tratament pt stopare s-au tratarea acestei "boli"? Am uitat sa va spun ca in familie am antecedente de spondelita anchilopoitica, daca m-am exprimat bine si anume pe tatal meu (decedat), apoi fratele mai mare care l-a mostenit. Ar putea provenii de la efortul vocal? (obiectul muncii). Tocmai din aceasta cauza imi fac griji. Aceste prbl ma obosesc psihic. Ar trebui sa merg la un anume consult si daca da unde anume ? s-au imi fac prea multe griji nemotivat?

Va multumesc!
Cu mult respect.
Robert
0
28-10-2010, ora 07:37
Dr. Marius Uscatu
Ortopedie si traumatologie, Bucuresti
Dr. Marius Uscatu
Buna ziua!
Problema D-voastra este una reumatologica; poate fi o spondilartropatie, poate fi altceva, ne este absolut imposibil sa decelam fara o consultatie clinica directa.
Prin urmare, consultati un reumatolog si tineti-ne la curent.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg Glezna si Picior
0
28-10-2010, ora 08:17
rto
Nu este medic/terapeut
rto
Va multumesc pt raspuns! am sa consult un reumatolog apoi am sa va tin la curent!
O zii deosebita.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: