Incep sa imi apara varice!

19-09-2012
Ionut M.
Nu este medic/terapeut
Ionut M.
Buna seara! Am 18 ani si pe piciorul stang - muschiul gastrocnemian - mi-a aparut acum 2-3 ani o umflatura pe vene...nu stiu ce sa zic...oricum se vede destul de urat, mai ales ca incepe sa se mareasca. Si pe piciorul drept mi-au aparut...desi nu se observa foarte bine. Va rog sa ma ajutati!
4 comentarii
0
19-09-2012, ora 20:09
toniandrei
Nu este medic/terapeut
toniandrei
duuuuuuuute la medic, nu stiu de ce ai asteptat atat de mult si nu te-ai dus la un doctor pt o consultatie. am un prieten care are varice de la 18 ani si acum are 34, am inteles ca e un fel de boala care se trateaza chirurgical, nu stiu daca te afecteaza si in alte zone in afara picioarelor ( pe el nu la afectat ) dar sunt inestetice rau de tot. parerea mea e sa mergi la medic pentru un consult, poate e vreun blocaj la o vena ceva, nu mai sta pe ganduri. stima si respect
0
20-09-2012, ora 14:30
Ionut M.
Nu este medic/terapeut
Ionut M.
Am fost la medicul de familie...mi-a spus ca nu am ce sa fac in situatia asta. Mi-a dat un gel Hepatrombin care nu are efect deloc...
0
20-09-2012, ora 18:07
musaraf
Identitate neconfirmată
musaraf
Buna ziua. Pot exista varice si la varsta tanara, partial se transmit genetic. Ar fi bine sa nu stati in picioare sau sezand timp lung, faceti pauze si exercitii sau plimbare (contractia muscilor impinge sangele in vene), tineti picioarele in pat pe doua sau trei perne (mai sus de nivelul inimii). Scadere in greutate, daca este cazul. Este posibil sa ajute si antrenamentul de cardio (orice antrenament de rezistenta pe durata lunga). Exista ciorapi de compresie, pe numere in functie de cat de tare strang piciorul. Detralex, 2 tablete pe zi, in timpul meselor, amelioreaza la circulatia venoasa. Substanta din Detralex se gaseste si in citrice, ar putea ajuta sa consumati portocale.

Hepatrombinul face sangele mai fluid, este bun, la fel unguent cu extract din castane (nu sunt solutii definitive).

Daca prejudiciul estetic pare semnificativ, exista interventii - scleroterapie - se injecteaza vena cu o substanta care o "arde" si apoi o inchide), sau cu laser (la fel, se introduce un cateter in vena, laserul ii inchide peretii). Sangele poate sa curga, prin alte vase. Inainte de aceste interventii se face ecografie Doppler a venelor. Ar fi bine sa consultati un chirurg specializat in probleme de vene.

un link:
http://forum.romedic.ro/prod/VARICE_la_20_de_ani_015616.html

Numai bine!
0
20-09-2012, ora 19:35
Ionut M.
Nu este medic/terapeut
Ionut M.
Va multumesc mult !! :-)
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Operatii de indepartare a varicelor
  • Varicele
  • Cum te protejezi de varice?
  • Varicele la tineri
  • Îndepărtarea venelor varicoase ar putea să nu mai fie necesară, grație unei descoperiri recente
  • Sfaturi pentru persoanele cu varice - aspecte pe care trebuie să le știi
  • Dieta vegetariană, asociată cu o creștere a riscului de varice la bărbați
  •