Încheieturile mâinilor slăbite

15-02-2017
alex901
Nu este medic/terapeut
alex901
Bună ziua,

De vreo luna m-am apucat de kickboxing și am observat o sensibilitate remarcabilă la încheieturile mâinilor. Sunt conștient câ în urma loviturilor puternice și repetate la sac e normal să există după antrenament o sensibilitate, dar la mine e ceva mai acută sensibilitatea aceasta. Precizez că am făcut și sală înainte, ocazional și tot așa aveam probleme cu încheieturile. Știti un supliment ceva care m-ar putea ajuta la întărirea articulațiilor? Cu atât mai mult că pe 5 martie am competiție și nu aș vrea să intru în ring cu asemenea probleme..

Mulțumesc !
2 comentarii
1
15-02-2017, ora 19:32
Dr. Enescu Dumitru Marius
Ortopedie si traumatologie, Constanta
Dr. Enescu Dumitru Marius
Buna seara
Laxitatea ligamentara mostenita poate fi un raspuns. Ea insa nu este insotita neaparat de dureri. Daca practicarea sportului extrem este o exceptie de la dinamica DVS zilnica, e clar ca o vreme, organismul Dvs se va impotrivi.
Apoi, e si o chestiune de antrenament. Va aduceti aminte de filmele in care colegii de platou ai lui Bruce Lee isi antrenau ligamentele degetelor lovind pietricelele adunate intr-un vas pana le faceau nisip. Poate si rabdarea e un raspuns.
Pana atunci, va puteti proteja ligamentele cu dispozitive medicale de contentie (genunchiere, orteze de pumn, de glezna, etc.), pe care insa va sfatuiesc sa nu le implicati in traumatisme directe.
Altfel, va puteti orienta dupa toleranta organismului Dvs. (si a varstei) si acesta este un sfat de la un fost judoka. Puteti alege si alte sporturi mai putin solicitante.
Hagime!
Cu stima
SL Univ. Dr. Marius Enescu
Medic Primar Ortopedie Traumatologie
Doctor in Stiinte Medicale
Constanta
0
16-02-2017, ora 18:25
alex901
Nu este medic/terapeut
alex901
Va multumesc pentru timpul acordat !
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Compusul din alge marine ce ar putea trata artrita
  • De ce mă dor articulaţiile (mă lasă una şi mă ia alta)
  • Cum îți menții articulațiile sănătoase
  •