Incisiv frontal care risca sa fie extras dupa rezectie apicala

25-11-2018
dan-89
Nu este medic/terapeut
dan-89
Buna seara,

Mi s-a spus la un control stomatologic ca incisivul frontal care urmeaza sa fie operat din cauza unui chist la radacina, ca s-ar putea sa fie extras din cauza marimii granulomului de la radacina dintelui.
Intrebarea mea e, ce se intampla in situatia asta? Cum rezolv problema dpdv estetic ? Nu pot ramane fara un incisiv frontal prea mult timp, un implant dureaza prea mult timp. Ce solutii mai exista?
5 comentarii
0
25-11-2018, ora 19:52
Dr. Remiș Constantin
Stomatologie, Bucuresti
Dr. Remiș Constantin
Buna seara
Daca e totul ok puteti pune si o coroana pe implant in aceeasi zi.
Atasati si o radiografie va rog
0
25-11-2018, ora 23:02
Dr. Emanuela Brebenel
Stomatologie, Bucuresti
Dr. Emanuela Brebenel
De ce ai scoate in ziua de azi un dinte fara o a doua opinie? Exista dentiști specializați în tratamentul așa-ziselor "chisturi" - Endodont.
0
26-11-2018, ora 08:54
Dr. Geanina Miu
Stomatologie, Bucuresti
Dr. Geanina Miu
Buna dimineata,
Daca se impune extractia dintelui si temporizarea inserarii implantului se poate face o punte colata, adica in locul incisivului extras se va pune un dinte care va fi lipit de dintii vecini.
In general medicul care face extractia ia in calcul si protezarea provizorie.
0
26-11-2018, ora 18:33
dan-89
Nu este medic/terapeut
dan-89
Multumesc pentru raspunsuri.
Situatia mea e mai delicata, am niste infectii care au aparut fara vreo cauza anume, nu am carii, igiena mea dentara este una buna spre foarte buna ( folosesc inclusiv ata dentara si apa de gura ).
Totusi, am acest chist care se pare ca a evoluat destul de mult, iar in urma unor radiografii retroalveolare s-a dezvaluit faptul ca exista zone unde nu mai exista efectiv os. Totul este asimptomatic. Mi s-a recomandat un computer tomograf.
Radiografiile nu le am in format electronic, insa voi face maine CBCT-ul si il voi posta aici.
0
26-11-2018, ora 20:27
Dr. Clinica Stomatologica Andra Smile
Stomatologie, Bucuresti
Dr. Clinica Stomatologica Andra Smile
In funcție de radiografie un medic endodontul va poate spune cu siguranta dacă acel dinte nu poate fi salvat printr un tratament specializat chiar la microscop. Cel mai bine este da cereți și o astfel de părere și dacă endodontul decide ca este de extras atunci puteți discuta cu chirurgul dacă este posibil ca in ședința fu extracția sa se realizeze și implantul și încărcarea provizorie cu coroana sau dacă nu o punte colară pana la osteointegrarea implantului.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Medici stomatologi, dentisti, cabinete stomatologice
Recomandă un stomatolog sau caută unul bun!
Medici-Stomatologi.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 7500 de cabinete și clinici de stomatologie din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor stomatologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. Accesați site-ul