Infectie cronica masea

Am si eu o infectie cronica la o masea de jos de aproximativ 7 luni. Este de dimensiuni mici se simte la palpare si nu doare. Am facut o radiografie si dentistul mi-a zis ca e o infectie cronica care se datoreaza unei masele care impinge in radacina alteia. A zis ca nu-i ceva grav dar daca vreau pot scoate maseaua. Ma intreseaza daca pot aparea complicatii gen degradarea osului sau cancer la mandibula.
In cazul complicarii situatiei ar trebui sa fie ceva simtomatic gen inflamare de proporti sau dureri?
Ceva grav ar aparea si intr-o radiografie dentara?
Va multumesc!
In cazul complicarii situatiei ar trebui sa fie ceva simtomatic gen inflamare de proporti sau dureri?
Ceva grav ar aparea si intr-o radiografie dentara?
Va multumesc!
1 comentarii

Buna seara! Infectia cronica nu trece spontan, asa ca spre bine nu va evolua de la sine. Infectia trebuie tratata prin tratarea canalelor dintelui sau prin extractie dintelui si curatarea locului ( chiuretaj ). Daca maseaua mai poate fi salvata, apelati la tratament cat mai este posibil, eventual si la "extractia maselei care impinge in radacina alteia". Lipsa tratamentului va duce la extindrea infectiei si la un moment dat abces, osteita etc. precum si la pierderea celor doi dinti.

Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Recomanda un stomatolog sau cauta unul bun!
Medici-Stomatologi.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 7500 de cabinete și clinici de stomatologie din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor stomatologice, citiți recomandări, vă puteți programa online.
Medici-Stomatologi.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 7500 de cabinete și clinici de stomatologie din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor stomatologice, citiți recomandări, vă puteți programa online.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 5Infectie si antibiotice
- 5membrana sinusala perforata?
- 5rinosinuzita cronica
- 9tratament infectii dentare
- 3Abces sau alta infectie?
- 1Slabit din cauza infectiei la masele?
- 5durere masea, nerv scos, infectie dentara, plomba
- 4unde sa apelez
- 9mi sa umflat partea stanga jos si gatu, nu puteam inghiti si ma durea maxilarul
- 7niste curiozitati: antibioticele si anticonceptionalele
- 4infectie dupa operatie canin inclus si chis inclus palatinal
- 3Dupa operatie la masele.
- 1infectie masea
- 1Posibila infectie la masea
- 1Măsea infectata
- 3Abces care nu dispare
- 1Buna seara, am un abces ce ma deranjeaza
- 1Maseaua sinusala cu puroi se scoate sau se trateaza cu succes infectia?
- 0Extractie masea si fixare coroana dentara dupa 4 zile
Mai multe informații despre: infectia dentara