infectie dantura
Buna.Sunt gravida in 5 luni si m-am ales cu o infectie foarte urata la o masea destul de cariata, vreau sa spun ca 3 zile am stat cu falca drepta unflata. Am fost a doua zi dupa ce am sesizat durerea si unflatura la stomatolog si nu a putut face nimic decat sa-mi dea augumentin, 1 la 8 ore, si sa ma programeze dupa 5 zilela un alt stomatolog ptr." extractie chirurgicala"? Vreau sa stiu daca este bine cum am fost indrumata, daca antibioticul respectiv nu dauneaza lui bebe si daca e bine sa fac acum aceste extractii chirurgicale.
Rog raspunde-ti.
Rog raspunde-ti.
1 comentarii
buna ziua! ideal ar fi fost sa va rezolvati toate problemele dentare inainte de a ramane insarcinata, pentru a se evita tocmai acest gen de evenimente. oricum faptul este consumat acum.
tratamentele stomatologice care presupun anestezie se interzic gravidelor in primul si in ultimul trimestru de sarcina. deci la dumneavoastra se pot face atat anestezia cat si extractia propriu zisa, fara nici un pericol.
pe tot parcursul sarcinii va este insa interzis sa faceti radiografii ( o radiografie i-ar fi fost utila medicului care face extractia, dar in cazul de fata va trebui sa se descurce fara...)
mergeti deci fara grija sa faceti extractia, acum este momentul potrivit... nu amanati chiar daca umflatura trece, pentru ca episodul se poate repeta (si sa speram ca acest lucru sa nu se intample in ultimul trimestru).
tratamentele stomatologice care presupun anestezie se interzic gravidelor in primul si in ultimul trimestru de sarcina. deci la dumneavoastra se pot face atat anestezia cat si extractia propriu zisa, fara nici un pericol.
pe tot parcursul sarcinii va este insa interzis sa faceti radiografii ( o radiografie i-ar fi fost utila medicului care face extractia, dar in cazul de fata va trebui sa se descurce fara...)
mergeti deci fara grija sa faceti extractia, acum este momentul potrivit... nu amanati chiar daca umflatura trece, pentru ca episodul se poate repeta (si sa speram ca acest lucru sa nu se intample in ultimul trimestru).
Alte subiecte recente din această secțiune:
- 0Este urgenta?Cat de grav?
- 0Abces obraz dupa extractie molar minte
- 1Durere la mestecat/rece/cald la coroana provizorie masea
- 1Durere ATM - CT întreg sau doar CT ATM bilateral?
- 6Veruca/Papilom în cerul gurii.
- 2Chist maxilar cu sinuzită
- 3Radiografie dentara
- 0Despre dinți
- 1Puncte alb-galbui pe mucoasa obrazului
- 1Aparat dentar