infectie dentara generalizata

09-11-2008
maruan
Nu este medic/terapeut
maruan
buna seara!
de la o carie dentara mi-a pornit de acum o saptamana o infectie.
desi, la sfatul medicului, am luat Augmentin 1g, 2 capsule / zi; Metronidazol 250 mg, 3 capsule pe zi si Ketorol (pentru durere si inflamatie), 3 capsule pe zi, infectia nu a cedat.
mai rau, s-a extins in zona urechii (ma doare si urechea), in partea inferioara a maxilarului, catre ochi si la nivelul sinusurilor. Toate astea pe partea stanga.
deja trec in a 4-a zi de tratament, si nici un semn ca ar ceda. posibilul motiv la care ma pot gandi acum este ca astfel de infectii am facut de multe ori in trecut (nu atat de grave insa) si de fiecare data mi le-am tratat cu acelasi medicament ca si acum: amoxicilina intr-o forma sau alta.

ma poate ajuta cineva cu un sfat?
nu vreau sa ajung cu drene, nici la stomatologie nu pot merge acum.
ma gandeam in disperare de cauza sa incerc cu o cefalosporina (in speta cefaclorum - Keflex, Cefaclor, Ceclor etc.)...am mai luat o singura data in viata o cefalosporina (Cexyl) pentru o infectie extrem de puternica localizata la gat si am raspuns bine si repede.

va rog.un sfat!
dincolo de temerile legate de infectia in sine, ma ingrijoreaza si efectele secundare ale medicamentelor (la nivel digestiv, hepatic si renal).

multumesc!
25 comentarii
0
12-11-2008, ora 12:38
Dr. Ivan Iuliana
Stomatologie, Bucuresti
Dr. Ivan Iuliana
Linistiti-va! Ceea ce descrieti dvs se numeste pulpita complicata cu o parodontita apicala. Tratamentul este corect insa nu complet. Aveti dureri pt ca infectia trebuie scoasa afara iar antibioticul nu poate face asta ci numai medicul. Mergeti si rugati stomatologul sa va deschida camera pulpara (acolo unde este nervul) si sa o lase deschisa cateva zile dupa care se va face tratamentul ca la gangrena. In aceste cateva zile in care stati cu camera pulpara deschisa aveti grija sa mentineti zona foarte curata (introduceti putina vata inainte de masa in masea si o scoateti dupa), clatiti cu apa de gura si drenati maseaua (imaginati-va ca aveti acolo o bomboana pe care o sugeti si apoi scuipati). Continuati tratamentul cu antibiotic conform prescrierilor medicului. Numai bine!
0
13-11-2008, ora 12:34
maruan
Nu este medic/terapeut
maruan
buna ziua!

va multumesc pentru raspuns si, in speranta ca nu abuzez, as dori sa va intreb care ar fi costul estimativ al interventiei de mai sus si, desigur, daca puteti sa imi recomandati un cabinet (mentionez ca am un nivel de toleranta al durerii foarte scazut).
intre timp am terminat antibioticele, dar simt pungi de puroi l nivelul sinusurilor, langa nas si sub mandibula.

totodata, tot pe mandibula dar in partea dreapta, am o masea distrusa aproape in totalitate (mai exista un sincur varf care, cred, se tine in gingie). as dori sa stiu si pentru ea ce se poate face si ce costuri implica.

multumesc anticipat!
0
21-11-2008, ora 12:42
Dr. Ivan Iuliana
Stomatologie, Bucuresti
Dr. Ivan Iuliana
Costul interventiei variaza in functie de etapele de tratament: se pot face mai multe sedinte de tratament de gangrena sau, daca nu doare, se poate rezolva in 2-3 sedinte. Aveti cumva o radiografie pe suport digital pe care sa mi-o puteti trimite pe mail? -
0
15-04-2010, ora 10:21
miral
Nu este medic/terapeut
miral
buna ziua am probleme cu dantura si mi-e foarte frica sa merg la medic.de citiva ani cind ma durea o masea se forma un abces care nu se mai desumfla luam si ampicilina dar degeaba.cu timpul maselele mi sau spart si au ramas decat radacinile.acum aproape toate se misca, doua dintre ele sau aplecat pe o partesi ma jeneaza foarte tare.nu stiu ce sa fac.imi puteti spune la ce sa ma astept daca as merge la medic? va multumesc
0
15-04-2010, ora 14:29
Dr. Ivan Iuliana
Stomatologie, Bucuresti
Dr. Ivan Iuliana
Pentru miral: Din cate povestiti singura solutie in cazul dvs este extractia tuturor acelor resturi sub tratament cu antibiotic. Numai bine!
0
16-04-2010, ora 12:43
miral
Nu este medic/terapeut
miral
va multumesc pentru raspuns si azi o sa merg la medic deoarece sa mai umflat si la un dinte.
0
26-05-2010, ora 17:18
AndreeaC.
Nu este medic/terapeut
AndreeaC.
Buna ziua.



Acum 2 zile mi'am facut o extractie in partea stanga jos a maxilarului.. totul a decurs bine, vindecarea la fel. Exact deasupra extractie pe maxilarul de sus, am un dinte care este imbracat intr'o coroana de aur de acum cativa ani ( este si cu tratament dintele ). Am mentionat de extractie pt ca la cateva ore de la ea.. toata partea de sus a maxilarlui din partea stanga a inceput sa ma doara foarte tare. Gingia s'a inrosit, buza pe interior la fel, in zona nasului, urechea si sub mandibula au inceput sa ma doara. Am crezut ca am facut o nevralgie dentara ca uramare a extractie. 1 zi am luat nurofen. durerile sau intretit, am mers la stomatolog mi'a facut o radiografie la dintele care este imbracat. Ca rezultat al radiografiei nu s'au vazut foarte multe si a presupus ca am o infectie mai sus care nu a iesit de radiografie. Mi'a dat ca tratament : Ospamox 1000 mg la 12 h + metronidazol 250 mg la 12 h. dupa 1 zi de tratament cu acest antibiotic. durerile m'au lasat complet de la nivelul fetei, urechi, a gingiei + a dintelui. Numai ca acum am alta problema fata s'a umflat langa nas deasupra maxilarlui ( obraz ) si simt ca si cum acolo ar fi punga de puroi , ca urmare la tratemntul cu antibiotic iau si Ibuprofen 400 de 3 ori pe zi. As vrea sa stiu care este cauza umflaturii si riscurile ei. Spun toate aceste in imposibilitatea de a merge la dentist si a taia zona pt ca eu peste 2 zile voi pleca pe un vas de croaziera pt 6 luni. Vreau sa stiu daca in urma acestui tratament zona se v'a desumfla si care sunt riscurile de a reaparea in uramtorul timp.




Va multumec !
0
27-05-2010, ora 11:03
Dr. Sas Adina
Stomatologie, Cluj-Napoca
Dr. Sas Adina
Daca umflatura a aparut in zona nasului inseamna ca este o infectie undeva la nivelul canin-premolari. Daca spuneti ca plecati peste 2 zile, ar trebui sa mergeti la un dentist, sa depisteze dintele cu problema si macar sa il dreneze, pentru ca, sub antibiotic inflamatia va ceda in final(nu asa de repede ca si in cazul in care se asociaza cu drenaj), dar episodul inflamator se poate repeta oricand pt ca infectia nu dispare(chiar si cu antibiotic)
0
04-09-2010, ora 12:07
gopo
Nu este medic/terapeut
gopo
buna ziua!, am fost la dr am tratat o masea pe partea stanga iar acum ma doare partea dreapta.dr spune ca este din cauza radiatiilor si a citostaticelor pe care le-am facut, pt ca am si un cancer de zona orl.am facut 5 operatii etc etc.la ultimul tomograf mi -au spus ca am o demineralizare osoasa la nivelul mandibulei cu multiple zone radiotransparente infracentimetrice diam. 3, 9, unele cu contur sters. de trei zile am dureri continu dr nu stie ce sa-mi faca, , , , , mi sa recomandat sa nu mananc nimic tare desi am respectat, , , , , , , , degeaba cand ma doare o arcada cand alta cu accent pe cate o masea. acum ma masez si cu parodontax, , , , , trece putin si incepe iarasi.ajutati-ma ca nu mai stiu ce sa fac. multumesc!
0
05-03-2011, ora 16:18
nylao11
Nu este medic/terapeut
nylao11
Buna ziua!

Acum cateva luni am descoperit ca am o parandatoza juvenila, am fost la stomatolog si miam facut curatenie cu ultrasunete, si ca tratament am primit metronidazol 250mg si amoxicilina 500mg; ce parere aveti despre tratament?
si as mai avea o intrebare: am observat ca dintii de jos au o miscare foarte mica. ce as putea face in privinta asta ? miscarea va accentua? daca da de ce ? si ce ar trebui sa fac sa previn aceasta?
0
05-03-2011, ora 20:09
nylao11
Nu este medic/terapeut
nylao11
am uitat sa va mai intreb ceva.
medicul stomatolog la care am fost mia propus sa iau metronidazolul cu lapte sau iaurt... ce parere aveti? si cand ar trebui sa iau lapte? odata cu pastilele, inainte sau dupa.
Va multumesc... astept raspuns de la dumneavoastra...
0
07-03-2011, ora 09:56
Dr. Nicoleta Grosu
Stomatologie, cluj
Dr. Nicoleta Grosu
Tratamentul pe care il faceti este corect.
Probabil ca veti avea nevoie si de chiuretaj subgingival, in plus fata de ceea ce ati facut pina acum.

Ce aveti de facut? Controale frecvente la stomatolog (minim de 2 ori pe an), igiena perfecta acasa (in mod special cea de seara): ata dentara, periaj corect, apa de gura (pt perioade de pina la 3-4 saptamini apa de gura cu clorhexidina).

Puteti lua ambele medicamente imediat dupa masa. E egal ce mincati.
0
07-03-2011, ora 12:05
nylao11
Nu este medic/terapeut
nylao11
Va multumesc frumos !!!
0
10-04-2011, ora 17:02
andruscapa
Nu este medic/terapeut
andruscapa
BUNA ZIUA.am fost operata de un rest radial 26 cu alveolotomie si urmeaza o alta operatie pe partea dreapta tot cu un rest si fluid inchistat (CE INSEAMNA), mentionez ca sint operata de 2 ori de hipertrofie de cornete, 10 punctii, deviatie de sept.in urma cu 8 ani mi-a fost facuta o punte superioara, dupa 4 ani lucrarea sa discimentuit si un alt medic mi-a gasit pe dintii frontali 2 mese uitate acolo cind sau facut tratamentele incorecte.in acesti ani mi se gaseste tot timpul o infectie care se accentueaza luna de luna cu dureri de nas, ochi, mai nou cu dureri si zgomote in urechi, declansate mai accentuat in perioada menstruatiei
Luna de luna am devenit dependenta de augumentin 1 g, aulin si internari de 4 -5 ori pe an fara solutionarea problemelor
Intrebarea mea este daca aceste probleme sint din vina medicului care mi-a aplicat tratamentele si extractiile incorecte acu 8 ani si daca voi reusi sa rezolv problemele cu operatiile care vor urma?VA pot contacta, unde?UN PASTE FERICIT ALATURI DE CEI DRAGI !
0
12-04-2011, ora 11:36
Georgiana Mihai
Nu este medic/terapeut
Georgiana Mihai
Buna ziua,

Am o problema cu incisivul principal stang de 3 luni. A inceput cu o simpla durere stil nevralgie, am luat medicamentatia necesara pentru remediere (paracetamol, Ketonal, antinevralgic, Ok) si a tot durut..durerea nu era foarte accentuata, doar ca era permanenta si sacaietoare. Mentionez ca dintele nu are carie, nu are lovituri sau crapaturi. Am fost la dentist, mi s-a spus ca poate am suferit un traumatism, lucru de care nu-mi amintesc sa fi suferit, , , , , , , am stat in repaus (nu am muscat, am evitata sa mananc cu ajutorul lui, am luat flamexin = 10 pliculete si nimik.durerea era tot acolo, mi-am facut radiografie si nimik. Am mers la alt medic, mi-a scos nervul zicandu-mi ca e necrozat si trebuie scos, de aici a inceput toata nebunia...a inceput sa ma doara si incisivul principal dreapta, simt tot timpul furnicaturi in gingie si durerea a continuat la incisivul stang, am inceput sa simt orice, ma durea la cald, la rece, si in special la percutie, pana si limba o simt cand il ating ma doare.Mi s-a pus plomba, desi am acuzat durere in nenumarate randuri, spunand ca ma doare f rau la percutie.Am fost la alt medic, mi-a facut dezobturarea canalului si a lasat cateva zile liber sa se traga o eventuala infectie, am luat Klacid SR500 10 zile si nimik, am luat paracetamol in combinatie cu extraveral si nimik..imi trece cateva ore si dupa iar revine durerea.partea cea mai curiaoasa este ca nu ma doare radacina dintelui, eu acuz durere la varful dintelui, simt orice mananc, beau, frig etc..
Va rog din suflet sa-mi spuneti ce as putea sa mai fac..nu stiu unde sa ma mai duc si ce tratament sa fac..
Va multumesc si astept un raspuns
0
12-04-2011, ora 11:49
nefer
Nu este medic/terapeut
nefer
buna ziua tuturor!problema mea este mirosul pe care il am in permanenta in gura desi pa spal frecvent pe dinti folosesc si apa de gura dar cu toate astea nimic daca beau o cafea sau un pahar cu lapte sincer va spun imi este jena sa mai vb in acel moment chiar si cu sotul meu anul trecut mi sa rupt caninul stang si am unul provizoriu insa am observat ca uneori si de acolo iese un miros ciudat poate fii acesta motivul tin sa va mentionez ca oricum aveam aceasta prob si inainte de a mi se pune dintele acesta insa dr meu mia recomandat niste injectii (10)sa le fac in gingiiam facut una dar a fost extrem de dureroasa practic am ramas intepenita in scaun si nu leam mai facut va multumesc frumos
0
12-04-2011, ora 12:18
Dr. Nicoleta Grosu
Stomatologie, cluj
Dr. Nicoleta Grosu
pt Gerogiana Mihai:

Recomand o consultatie la un medic specialist endodont sau pasionat de endodontie.

pt nefer:

Foarte probabil cauza mirosului neplacut este parodontopatia. Mai bine ca nu ati facut acele injectii, ca nu v-ar fi ajutat cu mare lucru. Tratamentul corect pt parodontopatii este detartraj, chiuretaj subgingival, chirurgie parodontala daca e cazul si o igiena f stricta si corecta facuta acasa de catre dvs. Plus vizite frecvente la stomatolog pt control.
0
12-04-2011, ora 12:29
Georgiana Mihai
Nu este medic/terapeut
Georgiana Mihai
Multumesc pentru raspuns..nu stiu daca in orasul meu Targoviste exista medic specialist endodont.am facut o programare la un medic chirurg, sper ca imi poate da un raspuns la problema.
0
23-12-2011, ora 01:13
AlexMatei
Nu este medic/terapeut
AlexMatei
Buna seara! Am o mare problema si v-as ruga frumos sa-mi dati un sfat. Am avut un abces la unul dintre incisivi acum 2 ani, am fost la stomatolog, mi s-a lasat dintele deschis cateva zile, si nu a fost nici o problema. Acum am aceeasi problema la celalalt incisiv, ma doare, il simt amortit, sigur este o infectie. Iau de 4 zile amoxacilina si metronidazole, s-a mai ameliorat durerea, este suportabila, dar nicidecum nu da semne sa se vindece. Marea problema este ca nu sunt in tara acum si nici nu pot ajunge in urmatoarele 2-3 luni iar momentan nu-mi permit sa merg la un stomatolog deoarece este foarte scump si asigurare medicala nu am. Stiu ca indicat ar fi sa merg la un stomatolog pentru a vedea exact despre ce este vorba, dar sunt sanse sa imi treaca cu antibiotice? Ce antibiotice ar trebui sa iau sau ce pot face in situatia data, macar pentru a amana si a nu cumva pierde dintele? Va multumesc frumos!
0
01-03-2012, ora 10:00
alex899
Nu este medic/terapeut
alex899
Buna dimineata, incepand de alaltaieri am avut o durere la molarul de minte dreapta.Ieri a inceput sa se infecteze si sa se umfle avand o durere groaznica.Fac tratament cu amoxicilina 1/8 ore, problema e ca infectia s-a lasat la amigdala.Durerea e foarte insuportabila la modul ca nu pot pot inghiti nimic! Va rog sa-mi spuneti ce sa fac poate este un tratament sa pot manca si eu.Va multumesc anticipat!!!
0
16-03-2012, ora 22:38
Carolinee
Nu este medic/terapeut
Carolinee
Buna seara... am fost la un stomatolog si cum am o mare frica de tot ce inseamna stomatologie.. mi s-a spus ca am o gangrena dentara ceva calcificare si cateva puncte de abces si m-a trimis la medic cu specializare in endodontie.. si as vrea sa va intre tratamentul pentru gangrena stiu ca se face in mai multe sedinte.. dar intrebarea mea este.. este ceva dureros ? :) multumesc anticipat :)
0
31-05-2018, ora 21:56
Costi27
Nu este medic/terapeut
Costi27
Buna seara,
De 2 zile am o inflamatie la maseaua de minte, in partea dreapta jos. Inflamatia este atat de mare incat abia pot sa vb si sa inghit si se duce spre ureche. Vorbind de ureche, am luat dupa ureche...augmentin 875/125 1 capsula la 12 ore, metronidazol 250 o data cu augmentinul. Intrebarea este daca pot lua si ketonal in acelasi timp deoarece nu vad nici o ameliorare si chiar e insuportabila durerea si faptul ca inflamatia s a extins spre amigdalite, daca zic bine, si spre ureche.
Multumesc
0
31-05-2018, ora 21:58
Costi27
Nu este medic/terapeut
Costi27
Si la ce inerval pot lua ketonal.. pana ajung la medic ca sa scot maseaua de minte...pana luni nu gasesc pe nimeni din pacate
1
01-06-2018, ora 11:41
Dr. Dragomir (Parnia) Alina
Stomatologie, Bucuresti
Dr. Dragomir (Parnia) Alina
Buna ziua, pe langa tratamentul antibiotic este indicat si antiinflamator, dupa masa ( este in regula si cel de care ati mentionat daca ati mai luat ). Tineti comprese reci pe obraz, igiena orala buna, faceti radiografie si mergeti la consult pentru a decide ''pasii'' potriviti.
0
06-08-2018, ora 17:38
Fane31
Nu este medic/terapeut
Fane31
Buna ziua.de 2 zile ma doare o masea plus ca s a umflat putin.este o masea care are canale obturate.am fost la stomatolog s a facut radiografie s a vazut infectia la radacina si mi a spus ca trebuie extractie dar mai intai sa incep cu antibiotic si peste 1 saptamana extractia.problema e ca de 2 zile iau antibiotic amoxacilina 1g si antiinflamatoare si tot ma doare plus ma doare si gatu sub masea.Trebuia drenata dezobturate canalele sau pana cand ajung la extractie o sa mi treaca durerea si infectia?va multumesc
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Medici stomatologi, dentisti, cabinete stomatologice
Recomandă un stomatolog sau caută unul bun!
Medici-Stomatologi.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 7500 de cabinete și clinici de stomatologie din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor stomatologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. Accesați site-ul