infectie dinte

25-01-2012
roxroxy
Nu este medic/terapeut
roxroxy
buna ziua, acum aprox o luna mi-a cazut plomba de la primul molar. fiind in perioada sarbatorilor nu am gasit deschis si nici nu mi-a facut probleme pana pe data de 2 ian(in tot acest timp in dinte am pus vata pentru a nu intra mancare). am gasit un cabinet pe 4 ian si de atunci nu reusesc sa rezolv aceasta problema. mi s-a spus ca am gangrena, a fost curatat si lasat sa dreneze, dupa 2 zile am fost si mi s-a curatat iar si mi s-a pus plomba provizorie dar care nu am reusit sa o tin din cauza durerilor foarte mari. am revenit, iar curatat iar plombat provizoriu, acceasi problema. am facut radiografie, dr mi-a spus ca e o mica reactie dar nu mai mult, mi-a dat tratament cu augmentin(am inceput de azi sa iau) si mi-a spus ca e posibil sa fie nevoie de rezectie. vreau sa va spun ca atunci cand mi se curata simt o durere cand atinge cu varful acului inauntru, mi s-a umflat putin obrazul sus langa nas si in continuare sunt dureri.. am nevoie de un sfat, va rog...
4 comentarii
0
26-01-2012, ora 16:16
tema
Nu este medic/terapeut
tema
Nu te grabi sa scoti maseaua. Cu rabdare si un tratament corect pe canal, se poate rezolva dar dureaza ceva timp.
Nu avea cum sa treaca infectia asa repede.
Poti merge si la alt stomatolog pentru a face tratament pe canal, daca acesta te preseaza sa scoti maseaua.
Ca sa poata curata bine canalul si sa nu te doara, iti poate face o mica anestezie locala.
Vor trebui facute mai multe sedinte, dar merita sa incerci sa o salvezi. Asta in functie si de ce se vede pe radiografie, totusi. Oricum, e bine sa mergi cu radiografia sa ceri si o alta parere.
0
26-01-2012, ora 16:35
roxroxy
Nu este medic/terapeut
roxroxy
nu vreau sa o pierd si nici sa taie din radacina, cred ca atata timp cat canalele sunt deschise se poate face ceva si vroiam mai multe pareri. Am sa incerc si la alt doctor. multumesc mult pentru raspuns.
0
26-01-2012, ora 18:18
Dr. Nicoleta Grosu
Stomatologie, cluj
Dr. Nicoleta Grosu
Tratament endodontic corect, de asta aveti nevoie.

Rezectie apicala categoric nu.
0
27-01-2012, ora 14:15
tema
Nu este medic/terapeut
tema
Mare atentie ca se poate perfora membrana sinusala.
Sa ai o radiografie la acel molar si sa se uite bine stomatologul cum sunt radacinile fata de sinus sau daca este infectie in sinus, la baza radacinii.
Daca spui ca te doare cand ajunge varful acului, mai ales la acel canal sa aiba grija ca poate sa fi depasit si intra cu acul in sinus.
Din cauza problemelor care pot aparea la sinusuri, nici nu este indicat sa iti extraga molarul.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Medici stomatologi, dentisti, cabinete stomatologice
Recomandă un stomatolog sau caută unul bun!
Medici-Stomatologi.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 7500 de cabinete și clinici de stomatologie din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor stomatologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. Accesați site-ul