Infecție la măsea, gravă

26-07-2018
Gabriela W
Nu este medic/terapeut
Gabriela W
Buna ziua!
Am o mica problema.. acum câțiva ani, mi s-a plombat o măsea destul de adâncă, și Dna doctor mi-a spus că a pus și un tratament acolo, să nu mi scoată nervul. Eram mică și n am prea înțeles, nici întrebat ce a făcut acolo, însă acum 2 luni a început să mă doară, foarte puțin. M am dus la alt dentist, mi a deschis o, a zis că nu știe ce am acolo și că e dubios, mi a curățat caria și mi a pus o plomba temporară. La 2 săptămâni, a început să mă doară îngrozitor (la modul mă opream din ce făceam și stăteam paralizată, durere pulsativă, înțepătoare) și m am dus iarăși la dânsa
Mi a deschis iar măseaua, a văzut că am ditamai infecția și mi a curățat canalele (deși mă anesteziase, am avut dureri foarte greu de suportat, i am scos mâna prima dată când a băgat acul). De atunci, a lăsat măseaua liberă și a trecut deja o lună. Îmi spune sa pun o vata când mănânc, și cam aia e. O seringa să o spăl și atât. Dar e foarte inconfortabil, și nu știu dacă e ok si normal sa o las așa, și plus:
De câteva zile a prins un gust ciudat și miros neplăcut, e ceva anormal? Țin să menționez că săptămâna viitoare trebuie neapărat să plec din tara pentru 2 săptămâni și nu pot pleca așa cu ea! Un sfat? Să pot înțelege mai bine situația și urmările?
4 comentarii
1
26-07-2018, ora 23:40
Dr. Dragomir (Parnia) Alina
Stomatologie, Bucuresti
Dr. Dragomir (Parnia) Alina
Buna ziua! Nu ati spus nimic despre radiografie, daca ati facut. Nu este normal sa ramana dintele deschis pentru o perioada lunga de timp. Cateva zile se poate lasa in mod exceptional, in perioada acuta, dar apoi trebuie acoperit. Asa ca va recomand pana plecati sa mergeti la medic dentist/ endodont, sa reia tratamentul si va decide daca veti pleca cu el cu tratament definitiv sau provizoriu. Numai bine!
0
27-07-2018, ora 00:04
Gabriela W
Nu este medic/terapeut
Gabriela W
Vă mulțumesc frumos! Am făcut o radiografie înainte să începem toate lucrările, pentru că e de lucru.. Și de atunci, de o lună, o data pe săptămână merg și cu ace speciale îmi curăță canalele. A spus ceva de drenaj, ați putea vă rog mult sa mi explicați cum funcționează? Mulțumesc mult!
1
27-07-2018, ora 07:43
Dr. Geanina Miu
Stomatologie, Bucuresti
Dr. Geanina Miu
Buna dimineata,
Dvs aveti gangrena dentara, adica nervul s-a deteriorat in interiorul canalului.
Mirosul urat si gustul neplacut sunt o consecinta a acestei afectiuni.
Gangrena dentara este produsa de germeni anaerobi, care se dezvolta in lipsa aerului si ca sa fie distrusi se lasa dintele deschis ca sa intre aer. In al doilea rand exista posibilitatea sa apara niste presiuni la nivelul dintelui urmate de dureri.
Aceste argumente au stat la baza deciziei luate de medic de a lasa dintele deschis.
Dar, o luna de zile este foarte mult, de obicei maxim o saptamana este suficient.
Asa cum spunea si colega mea, cautati un medic endodont care sa faca tratamentul de specialitate, daca gasiti unul care lucreaza la microscop este si mai bine.
0
31-07-2018, ora 10:52
Dr. Clinica Stomatologica Andra Smile
Stomatologie, Bucuresti
Dr. Clinica Stomatologica Andra Smile
Buna ziua,
va sugerez sa mergeti de urgenta sa faceti o noua radiografie ( o puteti posta si aici sa o vad si eu ) si apoi sa mergeti catre un medic care face doar tratamente de canal ca sa va salveze maseaua.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Medici stomatologi, dentisti, cabinete stomatologice
Recomandă un stomatolog sau caută unul bun!
Medici-Stomatologi.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 7500 de cabinete și clinici de stomatologie din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor stomatologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. Accesați site-ul