infectie molar de minte??help:-ss

06-08-2008
corina20x
Nu este medic/terapeut
corina20x
acum 7 zile mi s-au extras 2 molari de minte de pe partea stanga (sus si jos) care imi crescusera spre obraz. nu au fost complcatii doctorita m-a cusut si am fost dupa 4 zile si mi-a scos firele..mi-a zis ca se poate sa ma doara mai ales cea de jos si sa sa iau calmante..si asa a fost..la inceput in primele zile luam ketonal cam la 8 ore acum iau doar 2 pe zi, la 12 ore..dar nu cedeaza durerea de loc si a trecut o saptamana..daca nu iau ketonalul ma doare ingrozitor..nu doar locul respectiv, ci tot maxilarul de pe partea cu maseaua..plus ca a ramas o gaura f mare in locul maselei si mai intra mancare..mi-e frica sa nu se fi infectat..
10 comentarii
0
16-09-2008, ora 00:00
Dr. Ivan Iuliana
Stomatologie, Bucuresti
Dr. Ivan Iuliana
De fapt firele se scot dupa 7 - 10 zile nu doar dupa 4, mai ales in cazul molarului de minte care lasa o gaura mare la extractie si fiind f in spate este mai greu de protejat de resturile alimentare. Ar fi fost bine de stiut daca durerile au inceput dupa extractia firelor sau mai inainte. Sfatul meu este sa aveti mare grija sa nu intre resturi alimentare acolo si cred ca nu ar strica o cura cu antibiotice (Amoxicilina 500mg 1 la 8 ore in primele 3 zile si 1 la 12 ore urmatoarele 2 zile).
0
11-04-2009, ora 00:31
domnul_jan
Nu este medic/terapeut
domnul_jan
Buna ziua.
Am si eu o problema ca cea de mai sus. In urma cu 6 zile m s-a scos ultima masea din partea dreapta jos.
Am fost cust, ma durea cand deschideam mai tare gura, dar nu foarte tare. n timpul noptii nu simtem nimic. In rest nu aveam sangerari abundente, nici miros urat in gura. Firele trebuiau scoase poimaine, duminica 12.04.2009, dar azi 10.04.2009, dupa ce m-am spalat pe diti, in tmpul clatirii am eliminat firele (cum s-a putut lucul acesta nu stiu). Problema e ca am ramas cu o gaura in gura si am consuat lactate zilnic pana azi. Ce sfa imi puteti da? Mentionez ca m-am ferit de frig, dar nu sunt in tara pentru un eventual tratament mai complicat.
Va multumesc!
0
13-04-2009, ora 16:45
Dr. Ivan Iuliana
Stomatologie, Bucuresti
Dr. Ivan Iuliana
Buna ziua! Se intampla foarte des ca firele sa cada singure din cauza faptului ca gingia, care era tumefiata in momentul suturarii (adica atunci cand v-a cusut) a revenit la dimensiunile normale intre timp, iar firele au devenit largi si, in consecinta s-au dezlegat si au cazut. Lactatele sunt interzise in ziua extractiei si cel mult in ziua urmatoare. In concluzie nu s-a intamplat nimic grav sau anormal si nu ati gresit cu nimic; gaura se va inchide singura incet incet si va veti vindeca fara probleme atata timp cat mentineti o igiena corecta si riguroasa. Numai bine!
0
14-04-2009, ora 10:24
domnul_jan
Nu este medic/terapeut
domnul_jan
Multumesc mult de sfaturi. Au trecut 4 zile si nu am suferit complicatii. Cred ca sunt pe drummul cel bun.
0
13-09-2009, ora 22:53
marytrusk
Nu este medic/terapeut
marytrusk
am si eu o problema. mi-am scos o masea acum 4 zile si cred ca mi-a intrat ceva mancare in golul ramas. nu stiu cum sa scot pentru ca nu vad nimic nici macar in oglinda, fiind mai in spate si in cazul asta periuta de dinti nu a avut nici un efect. se poate infecta?
0
12-10-2009, ora 11:28
Dr. Ivan Iuliana
Stomatologie, Bucuresti
Dr. Ivan Iuliana
Da, se poate infecta dar numai daca umblati sau bagati ceva acolo. Acest lucru este strict interzis, nici macar medicul nu face asta. Este suficient sa va clatiti cu apa de gura dupa fiecare periaj. Numai bine!
0
31-05-2011, ora 23:01
mariboy10
Nu este medic/terapeut
mariboy10
Buna ziua.
Am si eu o problema, m-am tratat de o infectie la molar dreapta aproape o luna jumatate. Mi s-a pus plomba provizorie dar am iarasi dureri. Ce ma sfatuiti sa fac, sa renunt la molar sau sa fac operatie ?
Multumesc anticipat, vreau raspuns cat mai curand posibil.
0
01-06-2011, ora 17:00
Dr. Sas Adina
Stomatologie, Cluj-Napoca
Dr. Sas Adina
Operatie este putin probabil sa faca vreun chirurg la maseaua de minte pt ca accesul este aproape imposibil, exista un pachet vasculo-nervos in zona cu risc de lezare si nu s-ar putea garanta reusita interventiei. Daca medicul dvs considera ca nu poate face un tratament corect sfatul meu este ca ar fi mai bine sa o scoateti
0
31-05-2020, ora 01:14
andreea3004
Nu este medic/terapeut
andreea3004
Buna seara, acum 5 zile mi s a extras un molar de minte(dreapta jos) si de 2 zile ma doare maxilarul si simt o presiune, mai ales noaptea( mentionez ca nu inchid gura deoarece mine frica sa nu deranjez cheagul de sange) si am mai vazut acum ca a curs putin sange unde sunt firele si nu inteleg de ce, sper sa primesc un raspuns cat mai repede ca sa ma linistesc. acum este weekend, luni nu se lucreaza deci nu pot lua legaura cu dentistul. multumesc
0
31-05-2020, ora 17:57
Dr. Dragomir (Parnia) Alina
Stomatologie, Bucuresti
Dr. Dragomir (Parnia) Alina
Buna ziua, cheagul de sange se deranjeaza de la alte miscari ( Nu clatiti foarte energic, nu sugeti ), nu de la inchisul gurii. Deja, dupa 5 zile, a si fost format. Este o zona ''tanara'', asa ca la periaj mai poate sangera. Chiar daca nu mancati lucruri dure si nu mancati pe partea despectiva, mancarea poate ajunge si in acea zona si sa mai provoace mici urme de sangerare. Asigurati-va ca urmati indicatiile primite si o sa mergeti la control la scos fire cand v-a chemat medicul dumneavoastra.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Medici stomatologi, dentisti, cabinete stomatologice
Recomandă un stomatolog sau caută unul bun!
Medici-Stomatologi.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 7500 de cabinete și clinici de stomatologie din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor stomatologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. Accesați site-ul
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Osteita alveolară (alveolita postextracțională)
  • Când tratăm molarul de minte
  • Ce rol are măseaua de minte?
  • De ce doare locul extracției?
  • Un nou studiu arată că extracția celui de-al treilea molar are efecte pozitive pe termen lung asupra gustului
  • Modalități de conservare a crestei alveolare în urma extracției dentare
  •