Infectie? ureche sinus dinti

04-03-2022
Daniela-daniela
Nu este medic/terapeut
Daniela-daniela
Buna ziua, incep prin a spune ca am 33 ani, 1, 6m si 55kg. sunt mama unui copilas de 2ani.
Am probleme cu refluxul gastric, urate, am reflux zilnic, noapte de asemenea.
Am probleme cu dintii d ela 14 ani cand mi-au pus coroane, aproape la toata dantura.
Acum am ramas cu multe radacini cariate, dintii ce mi-au rămas neimbracati cu coroane, s-au cariat rapid, in 3 ani, toti, si am ramas cu gura plina de carii.
Urmeaza sa imi fac dantura dar pana atunci as avea niste nelamuriri.
Deci de la 14 ani cand mi-am pus coroane inclusiv la premolarii si molarii de sus, am ințepaturi la radacinile premolarilor.
Am ignorat asta, mă gandeam ca e normal. Am avut sinuzita maxilara acum vreo 10 ani, de atunci ma sacaie anual sinuzita dar e ok, e suportabila.
Anul acesta, din toamna nu ies din casa ca am dureri de sinusurile maxilare si de dinti. Nu mai suoort durerea, discomfortul.
Mă ustura fața, ochii, ma și dor, e o senzatie tare incomfortabila si iritanta, ba dureri de urechi, va de sinusuri, de dinti, de cap...
As dori sa stiu daca e posibil sa am infectie urata de tot la radacinile premolarilor, de ma chinuie sinuzita atata de mult.
Problema e ca puroi nu am nici in sinusuri nici la masele, din cate imi pot da seama, si nu am avut niciodata.
Ba chiar mi-am facut o radiografie saf acum cativa ani, cand aveam aceleasi simptome ca acum, doar ca mai usoare, si nu am avut puroi, ci doar mucus si nu am primit tratament.
La fel crrd ca e si acum.
Sa fie oare toate durerile astea: de urechi, de sinusuri (la frig, la 1 minut de aer rece), sa fie de la carii? am multe carii si acum am o măsea la care a ajuns caria la nerv si ma doare rău de tot la rece/cald.
Am si o durere de maxilar, ba max superior ba mandibula, mă dor muschii de parca s-ar contracta tare. Cel putin o data pe sapt ma doare maxilarul.

Mancarimi in ureche simt instant cum am reflux gastro esofagian, usturime mare in gat, durere, si ma gandesc ca paote si dintii mi s-au cariat atat de rapid (cei ce mi-au ramas de la 14 ani neimbracati), din cauza acidului gastric, sunt sigura ca am refluxul de mult, doar ca nu stiam ca era asa des inainte..
Urmeaza sa ma duc sa mi fac o radiografie dentara sa vedem unde e problema urgenta, apoi ma apuc de facut dantura toata.
as dori sa ma lamureasca cineva daca se poate ca de la carii sa ai asa dureri de maxilar, de urechi, de sinusuri, atat de mari?

Dar sinuzita maxilara, poate fi intretinuta de exemplu de niste posibile probleme la radacinile premolarilor imbracati cu coroane dentare? chiar daca eu nu simt gust/miros de puroi, nu vad nici o umflatura la radacinile premolarilor?

Mentionez ca jos am doar 5 dinti imbracati. In rest nu am decat radacini si o sg măsea ce acusi se cariaza si ea. stau foarte rău cu dantura dar infectii..nu stiu daca am.
S-ar putea sa am gingivita, asa mi s a spus cand eram insarcinata, ca am gingivita..
Un sfat va rog frumos!
multumesc!
1 comentarii
0
20-03-2023, ora 07:05
Dr. dentist: Maier Marius
Stomatologie, Brasov
Dr. dentist: Maier Marius
Bună ziua,

este posibil ca problemele dvs dentare să contribuie la simptomele dvs de sinuzită și dureri maxilare. Caria dentară avansată poate duce la infecții dentare și inflamații care pot irita sinusurile maxilare și cauza dureri în urechi, sinusuri și maxilar. De asemenea, refluxul gastroesofagian poate agrava problema cariilor dentare prin expunerea frecventă a dinților la acid gastric.

În plus, gingivita netratată poate duce la inflamații la nivelul țesuturilor gingivale, iar inflamația cronică poate afecta sănătatea generală a corpului și poate agrava alte afecțiuni, inclusiv sinuzita și refluxul gastroesofagian.

Este important să acordați atenție problemelor dentare și să vă consultați cu un medic dentist. Aveți nevoie de o curățare profesională a dinților și a gingiilor, precum și de tratament pentru carii dentare și probleme ale sinusurilor. De asemenea, este recomandat să vă tratați refluxul gastroesofagian pentru a preveni deteriorarea dinților și pentru a îmbunătăți starea dvs generală de sănătate.

În general, simptomele de sinuzită și durerea maxilară pot fi tratate cu medicamente antiinflamatoare, antibiotice și alte terapii, în funcție de cauza exactă a problemei. Este important să consultați un medic ORL pentru a primi un diagnostic precis și un tratament adecvat.

În concluzie, problemele dentare pot agrava simptomele de sinuzită și de durere maxilară, iar tratamentul prompt și adecvat poate ajuta la îmbunătățirea stării de sănătate. Este important să vă consule cu un medic dentist, ORL-ist și gastrienterolog pentru a primi tratamentul potrivit.

Cu drag va stau la dispoziție oricând, dvs sau apropiaților dvs, pentru eventuale întrebări sau nelămuriri.

Să ne auzim cu bine,

Dentistul Meu:

Dr. Maier Marius - doctor medic stomatolog

Zâmbim împreună.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Medici stomatologi, dentisti, cabinete stomatologice
Recomandă un stomatolog sau caută unul bun!
Medici-Stomatologi.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 7500 de cabinete și clinici de stomatologie din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor stomatologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. Accesați site-ul
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Medicamentele antiacide asociate cu risc crescut de deces
  • Efectele adverse ale medicației anti-acide la sugari
  • Medicamentele împotriva acidității gastrice pot favoriza apariția bolilor hepatice
  • Alimente care pot provoca reflux și probleme digestive
  • Refluxul gastric în timpul somnului - cauze, tratament și recomandări
  • Tratament pentru reflux gastroesofagian - medicamente și remedii
  • Arsurile gastrice - cauze, tratament, dietă, remedii și sfaturi
  •