Infecție urinară

06-04-2017
ylona
Nu este medic/terapeut
ylona
Am urinat să sânge de 4 ori intr-o dimineață și puțină usturime, am luat 2 pastile de ciprinol si m am programat la nefrolog. La ecograf- vezica urinara cu pereți ingrasati, rinichi bine. Urocultura - bine, sumar urina eritrocite 50, proteina absenta, frecvent urat amorf, Sediment leucocite rare, hematii relativ frecvente, celule epiteliale plate - rare, epitelii rotunde prezente. Am urmat tratament cu eficef, oroperidys, aulin 10 zile. Am repetat sumar urina după tratament si rezultatul la fel eritrocite 50, proteina absent, sediment- epitelii plate rare, hematii relativ frecvente, leucocite rare. Acum medicul mi a prescris zanocin 200 si movalis7.5, si efectuarea unei urografi. Iau si urisan 2 /zi. În ce constă urografia si ce as putea avea?? Precizez ca movalis nu l am luat eu fiind cam speriată de e efectele adverse. Mulțumesc!
1 comentarii
1
10-05-2017, ora 23:11
Dr. Markus Sorin
Medicina interna, Sighetu-Marmatiei
Dr. Markus Sorin
99% din ce descrieti e vorba de un calcul urinar a carui localizare nu a fost posibila prin echografie, urografia intravenoasa isi propune sa gaseasca calculul suspectat si apoi sa ajute in luarea unei decizii terapeutice. UIV consta in administrarea unei substante de contrast intravenos urmata de o radiografie seriata(mai multe radiografii succesive) pentru a vedea cum se elimina substanta. Este in general inofensiva, cu exceptia unor foarte rare situatii de alergii la substanta de contrast si a unor extrem de rare situatii grave de insuficienta renala acuta provocata de substanta de contrast.
Movalis e un antiinflamator non-steroidian si a fost administrat cu scopul de a elimina calculul presupus prin cedarea inflamatiei locale in caile urinare ce contin calculul.Este inofensiv, nu trebuia sa va speriati sa il luati.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Hematii în urină - explicații
  •