Infectii la toti dintii, sinuzita

10-03-2022
Daniela-daniela
Nu este medic/terapeut
Daniela-daniela
Buna ziua, as dori sa stiu daca e posibil ca sinuzita maxilara dar nu doar aceea, ci si durerile, arsurile, carceii de pe fața (obraji) ar avea ca și cauză infectiile de la radacinile dinților.

Imi refac dantura acum, e intr o stare foarte proasta, infectii la majoritaea radacinilor dintilor si maselelor, aș dori sa stiu daca o sa treaca simptomele ciudate ale feței, o data cu refacerea danturii.
Deci am lucrari protetice fixe si sus si jos, am infectii la radacinile maselelor..
De cand a vebit frigul nu am putut iesi din casa fara sa am dureri ale sinusurilor maxilare dar si dureri gen arsuri, cârcei ale feței, la frig si vant rece mai ales. Sunt friguroasa de fel, dar acele dureri nu cred ca sunt normale.
Sa fie dintii cauza lor?
ajutați-ma, va rog, cu un sfat.
Macar sa stiu ca e o sansa sa scap de dureri..sau nu.
Daca nu scap de durerile de fata, ar trebui sa ma duc la un control pt sinuzita?
Multumesc frumos!
1 comentarii
0
20-03-2023, ora 06:35
Dr. dentist: Maier Marius
Stomatologie, Brasov
Dr. dentist: Maier Marius
Bună ziua,

este posibil ca infecțiile la rădăcinile dinților să fie cauza simptomelor pe care le-ați descris. Infecțiile dentare pot irita nervii și țesuturile din jurul rădăcinilor dinților, ceea ce poate duce la dureri și disconfort în zona feței, inclusiv în zona sinusurilor maxilare.

În timp ce vă refaceți dantura și vă tratați pentru infecțiile dentare, este posibil ca simptomele să se amelioreze. Este important să discutați cu medicul dentist sau cu medicul de familie despre simptomele dvs și despre starea generală a sănătății dvs, pentru a putea face un diagnostic precis.

Dacă simptomele persistă, medicul poate recomanda teste suplimentare, cum ar fi o scanare CT sau o radiografie panoramică, pentru a evalua starea sinusurilor maxilare și a identifica eventualele infecții sau alte probleme. În acest caz, ar putea fi necesar să consultați un medic specialist ORL pentru a primi tratament adecvat pentru sinuzită sau alte afecțiuni ale sinusurilor maxilare.

În general, este important să aveți grijă de sănătatea dentară și să vizitați un medic dentist regulat pentru a preveni apariția infecțiilor și a altor probleme dentare.

Cu drag va stau la dispoziție oricând, dvs sau apropiaților dvs, pentru eventuale întrebări sau nelămuriri.

Să ne auzim cu bine,

Dentistul Meu:

Dr. Maier Marius - doctor medic stomatolog

Zâmbim împreună.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Medici stomatologi, dentisti, cabinete stomatologice
Recomandă un stomatolog sau caută unul bun!
Medici-Stomatologi.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 7500 de cabinete și clinici de stomatologie din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor stomatologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. Accesați site-ul