Inflamare molar superior

21-05-2020
Andreea2cu
Nu este medic/terapeut
Andreea2cu
Buna ziua!
In urma unui tratament de canal in Romania, intrerupt din cauza pandemiei, pansamentul temporar de la masea (nr 26) mi-a cazut. Acum 2 zile m-a durut maseaua dandu-mi senzatia sa sug foarte mult din ea, pana mi s-a iritat obrazul in interior. Spre seara am observat ca incepe sa se umfle obrazul. Dimineata deja eram umflata vizibil in partea cu probleme, insa nu aveam nicio durere de masea... Doar durere de obraz, ca si cum este "jumulit" inauntru. Am dat fuga la o clinica (in Dubai) unde mi-au facut o radiografie 3D (pot atasa imagini aici). Endodontistul mi-a spus ca as avea un ac infipt dincolo de apex care creaza infectia si mai mult decat atat ar spune ca am pierdut si din os. Initial au spus ca ar trebui sa iau mai intai antibiotice pentru a vindeca inflamatia, dupa vor incerca sa scoata acul (care ar fi fost infipt de la procedura din Romania) si imi vot trata canalele ca spuneau ca ar putea salva maseaua (de mentionat ca este prima oara cand mi se umfla vreo masea) asa ca da as accepta sa imi trateze canalul. Insa s-au gandit mai bine si au spus ca daca mi-l salveaza nu sunt sanse sa reziste foarte mult si ca ar merita mai mult sa fac implant. Pentru ca la ei sunt niste sume astronomice (peste 120 milioane tratamentul de canal si peste 160 milioane un singur implant). Asa ca am ramas doar sa iau Augmentin pentru 7 zile deocamdata.

In urma acestei decizii ale mele de a acoperi doar canalele si a lua antibiotice sa treaca infectia, m-au panicat foarte mult spunandu-mi ca risc sa ajung la urgente si sa fiu pusa la antibiotice prin vene. Voiau sa ma convinga sa fac o extractie pe loc... Care m - ar fi dus la peste 37 de milioane pentru ca zic ei ca trebuie sa imi puna un os sa am acolo pentru un implant viitor.

Am refuzat si sa mi-l extrag pentru ca eu vreau sa tratez infectia si sa vin in Romania unde pot parcurge un tratament de canal inca o data sa mai dau o sansa maselei sa isi revina. La noi un tratament e mult mai accesibil decat aici.
5 comentarii
0
21-05-2020, ora 12:27
Andreea2cu
Nu este medic/terapeut
Andreea2cu
Trebuie sa continui ca nu mai aveam loc de scris:

Sa mentionez ca am contactat si doctorul din Romania sa intreb daca nu cumva s-a pierdut vreun ac prin canalul meu, iar doctorul refuza asta. Si eu am incredere in doctor, are foarte multa rabdare si nu am avut nicio problema 3 luni de zile dupa ce mi-a curatat canalele.

Asadar am considerat sa ma tratez cu antibiotic. Mie deja dupa 1 zi mi s-a mai dezumflat, insa radiografiile chiar ma sperie. Si faptul ca mi-au spus ca am pierdut din os si etc. Cat de grav e asa ceva? As vrea sa se uite un specialost pe radiografia nea daca se poate! V-as fi recunoscatoare! Multumesc.
0
21-05-2020, ora 12:37
Andreea2cu
Nu este medic/terapeut
Andreea2cu
Https://ibb.co/cNZtC3c <<- - - - - click pe acest link, aici este radiografia. E foarte complexa, daca aveti nevoie de mai multe unghiuri spuneti mi:
0
12-08-2020, ora 10:46
Andreea2cu
Nu este medic/terapeut
Andreea2cu
Vreun raspuns si pentru mine ? :(
0
23-08-2020, ora 19:29
Dr. Dragomir (Parnia) Alina
Stomatologie, Bucuresti
Dr. Dragomir (Parnia) Alina
Buna ziua, linkul nu pare sa fie accesat si datele nu sunt foarte complete; un lucru este clar: infectia nu va trece doar de la antibiotice; luati lucrurile treptat, incercati sa tratati dintele ( aici va poate ajuta endodontul + medic dentist) pana ajungeti in stadiul de coroana. Daca va zice medicul endodont ca nu se poate trata, ca nu se poate construi ceva pe el, abia atunci va gandti la varianta de implant ( nici implantul nu este vesnic ). Numai bine!
0
23-08-2020, ora 20:03
Andreea2cu
Nu este medic/terapeut
Andreea2cu
https://ibb.co/f1rGT7P acum ar trebui sa mearga linkul. Da acum este in tratament...s-a retras abcesul. Parerile sunt impartite in privinta implantului... Inca speram s ail salvam. Aruncati o privire si pe radiografie daca ajuta. Multumesc frumos pt raspuns
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Medici stomatologi, dentisti, cabinete stomatologice
Recomandă un stomatolog sau caută unul bun!
Medici-Stomatologi.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 7500 de cabinete și clinici de stomatologie din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor stomatologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. Accesați site-ul