Îngrijirea zonei după extracția dentară

12-12-2021
Adelina134
Nu este medic/terapeut
Adelina134
Bună ziua! După ce au erupt molarii de minte, neavând suficient loc, îmi răneau interioriul obrajilor, cauzând afte. Am tratat aceste afte cu glicerină boraxată și au început să se vindece, dar înainte ca una dintre acestea să se vindece integral, molarul care a cauzat-o a fost extras. În timpul extracției obrazul a trebuit întins, provocând afta să se extindă. Întrebarea mea este, poate glicerina boraxată să împiedice vindecarea locului după extracție? Au trecut 5 zile de când a fost scos molarul și pare să se vindece foarte bine (nu mai sângerează, nu mai doare și începe să se închidă). Afta este foarte dureroasă în ciuda faptului că nu mănânc pe această parte și aș vrea să aplic din nou glicerină boraxată, dar nu vreau să cauzez locul extracției să se vindece mai greu. Mulțumesc anticipat!
1 comentarii
0
18-12-2021, ora 22:57
Dr. Dragomir (Parnia) Alina
Stomatologie, Bucuresti
Dr. Dragomir (Parnia) Alina
Buna ziua, sper ca s-a mai vindecat zona. Afta poate fi intretinuta si de fire, daca a fost suturata zona. Evaluati dupa indepartarea acestora la 7-10 zile de la extractie. Numai bine!
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Medici stomatologi, dentisti, cabinete stomatologice
Recomandă un stomatolog sau caută unul bun!
Medici-Stomatologi.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 7500 de cabinete și clinici de stomatologie din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor stomatologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. Accesați site-ul
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Modalități de conservare a crestei alveolare în urma extracției dentare
  •