insomnia la copii

31-01-2012
stefanis
Nu este medic/terapeut
stefanis
Copil de 8 ani are probleme cu somnul.Adoarme foarte greu si se trezeste frecvent in timpul noptii.Ce-i de facut ? Ce ma sfatuiti sa fac pentru remedierea acestui neajuns ? Va multumesc anticipat.
2 comentarii
0
31-01-2012, ora 17:44
tema
Nu este medic/terapeut
tema
Avand in vedere varsta, cred ca este la scoala. Vorbeste cu copilul si vezi ce se intampla, ca nu cumva sa aiba ceva probleme, ceea ce ii poate probleme psihologice.
Deasemenea, sa nu bea sucuri, mai ales acidulate, sa nu manance foarte sarat - gen...cartofii la punga - stii tu care. Nici mezeluri seara.
Da-i sa bea seara un pahar de lapte cu putina miere - dar nu chiar inainte de a se culca, deoarece laptele o sa il scoata la wc. Cam cu o ora inainte de culcare.
Daca dureaza de mult timp problema si nu a mancat ce am scris eu mai sus, ar trebui sa vorbesti cu medicul de familie sa ii faca ceva analize - poate are o lipsa de vitamine sau altceva, dar daca nu gaseste nimic, sa ii dea si o trimitere la un psiholog, sa vada de unde vine problema.
Nu este bine sa amani, gen 'lasa ca ii trece', ca in timp se poate acutiza. Lipsa de somn creaza probleme mari. Trebuie sa rezolvi cat se poate de repede.
Faptul ca se si trezeste noaptea...eu tind sa cred ca este ceva in legatura cu trairile sale interioare, de aceea spuneam ca ar fi util sa il vada un psiholog.
Fata de tine s-ar putea sa nu se deschida copilul, dar psihologii au anumite tehnici de abordare si afla daca este ceva.
Observa daca s-a schimbat comportamentul copilului in ultimul timp - este mai patic, merge mai prost cu invatatura, sau daca dimpotriva, este mai nervos.. Este foarte important si sa ii descrii asta medicului si psihologului.
Multa sanatate!
0
31-01-2012, ora 20:02
stefanis
Nu este medic/terapeut
stefanis
Pentru cine semneaza - tema -
Va multumesc pentru sfaturi.Voi urma din ele si sper sa aiba si rezultate.Inca odata MULTUMIRI.
Adaugă un comentariu / răspuns