Instabilitate de umar
Seara buna. Dupa ce am suferit 3 luxatii de umar, sufar de instabilitate la nivelul acestuia. De fiecare data cand am patit luxatia am stat pansat cu Desault 21 de zile pentru a da o sansa umarului sa se recupereze. Acum ma intreb, oare care sunt sansele sa o patesc pentru a 4-a oara, si ce pot face in privinta asta?
1 comentarii
Buna ziua.
Va pot ca in mod sigur veti pati si a 4-a oara, sau ca sa nu fiu atat de intransigent, sunt sanse foarte mari sa se intample asta. Exista studii care arata ca dupa prima luxatie de umar, sau dupa o luxatie de umar, 40-48% din pacientii, chiar daca sunt tratati corect au o recidiva. Pe masura ce trece timpul si luxatiile se repeta, gradul de instabilitate al umarului creste si defectul capsulo-ligamentar se accentueaza. Va sfatuiesc sa mergeti la o consultatie la un medic ortoped, sa faceti o ecografie sau un RMN, practic sa investigati localizarea si dimensiunile defectului care determina recidivele si sa urmati tratamentul recomandat. Tratamentul este eminamente chirurgical, clasic sau artroscopic, si consta in corectarea defectului existent, tehnicile fiind multiple.
Numai bine.
Dr. Andrei Ioan Bogdan
medic ortoped
Va pot ca in mod sigur veti pati si a 4-a oara, sau ca sa nu fiu atat de intransigent, sunt sanse foarte mari sa se intample asta. Exista studii care arata ca dupa prima luxatie de umar, sau dupa o luxatie de umar, 40-48% din pacientii, chiar daca sunt tratati corect au o recidiva. Pe masura ce trece timpul si luxatiile se repeta, gradul de instabilitate al umarului creste si defectul capsulo-ligamentar se accentueaza. Va sfatuiesc sa mergeti la o consultatie la un medic ortoped, sa faceti o ecografie sau un RMN, practic sa investigati localizarea si dimensiunile defectului care determina recidivele si sa urmati tratamentul recomandat. Tratamentul este eminamente chirurgical, clasic sau artroscopic, si consta in corectarea defectului existent, tehnicile fiind multiple.
Numai bine.
Dr. Andrei Ioan Bogdan
medic ortoped
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 9Dureri umar, senzatie de arsura, rog raspuns
- 6dureri de umar carora nu le-am dat mare importanta
- 5la o miscare brusca mi se disloca umarul
- 7dureri zona stanga, omoplat, umar, in dreptul inimii.
- 7durere umar
- 4Durere de umar persistenta
- 6Balneo fizio terapia buna pentru o durere de umar?
- 7umflatura pe umar
- 4Ma doare umarul
- 14Problema umar stang.
- 2Probleme umar drept
- 1Operatie la umar dupa tenis
- 8Durere de umar de doi ani
- 3Radiografie Umar+Tratament
- 1Dureri de umeri si coloana.
- 1Traumatism umăr
- 0Recomandare medic ortoped-traumatologie cu rezultate in probleme umar
- 0Durere și umflatura umar stang
Mai multe informații despre: Umarul