In urma unei cazaturi de la 2 m a inceput sa ma doara umarul

14-12-2013
marianbordas
Nu este medic/terapeut
marianbordas
Buna ziua,
Cu o saptamana in urma am cazut de pe o scara de la o inaltime de 2 m in urma cazaturii a inceput sa ma doara umarul drept si mi s-a umflat clavicula, punand mana unde e traumatismul se simte ca un damb si parca oasele nu sunt aliniate, prima oara am crezut ca e doar o umflatura si v-a da inapoi, dar dupa o saptamana inca nu a dat inapoi, dar durerile aproape ca au trecut nu ma mai doare atat de tare pot misca mana pot sa ridic mana sus, mai am dureri foarte mici, intrebarea mea este daca ar fii vorba de o fractura de clavicula sau doar de un traumatism? voi avea probleme in viitor? voi mai avea aceasi forta?

Va multumesc si astept un raspuns
4 comentarii
0
14-12-2013, ora 23:29
Dr. Manuel Nastai
Ortopedie si traumatologie, Stuttgart
Dr. Manuel Nastai
Stimate domn, consider ca raspunsul la aceste intrebari le veti gasi in urma stabilirii unui diagnostic corect, realizat in urma unui consult clinic si a unor radiografii de catre un chirurg ortoped/traumatolog.
0
15-12-2013, ora 01:37
marianbordas
Nu este medic/terapeut
marianbordas
Din pacate nu pot ajunge prea curand la un docotor, de asta v-m întrebat dar voi vedea care va fii situatia in urmatoarele zile.


Va multumesc
0
15-12-2013, ora 18:11
Dr. Manuel Nastai
Ortopedie si traumatologie, Stuttgart
Dr. Manuel Nastai
Avand in vedere ca singur ati afirmat "mi s-a umflat clavicula, punand mana unde e traumatismul se simte ca un damb si parca oasele nu sunt aliniate" probabil ca este vorba despre o fractura de clavicula sau de o luxatie acromio-claviculara. Este absolut necesar sa se faca un diagnostic corect al leziunii, precum si o clasificare a acesteia si in functie de aceasta se poate spune daca este nevoie de tratament chirurgical (operatie) sau de unul conservativ (neoperativ). Cel operativ nu inseamna ca nu se face nimic, ci de cele mai multe ori este vorba despre imobilizare intr-un anumit tip de bandaj/orteza si un plan de mobilizare specific leziunii. Acestea trebuiesc conduse, asa cum am spus, de un specialist ortoped/traumatolog pentru a garanta rezultatul cel mai bun. Ceea ce faceti dvs acum (nimic) va garanta rezultatul cel mai prost si probabil veti regreta decizia mai tarziu.
0
28-12-2013, ora 05:15
marianbordas
Nu este medic/terapeut
marianbordas
Buna ziua, revin cu cateva noutati asupra starii mele de sanatate, am facut o radiografie dovedinduse pana la urma fiind o fractura dar fara deplasare, mi s-a recomandat sa evit efortul fizic si usor usor se va vindeca, as putea sa trimit cuiva de specialitate radiografiile mele si sa-mi poata da o a 2-a opinie?

Va multumesc si as fii recunoscator.

Un an nou fericit!!
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
23-06-2022, ora 19:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
CHirurgi și Clinici de chirurgie
Medici-Chirurgi.ro - caută un chirurg sau recomandă unul
Un website dedicat pacienților ce necesită o intervenție chirurgicală. Găsiți aici liste cu chirurgi și clinici de chirurgie, prezentări de servicii și recomandări ale pacienților, dar și informații detaliate despre fiecare operație.
Accesați site-ul
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: