Ințepaturi piept trahee?

03-01-2023
Daniela-daniela
Nu este medic/terapeut
Daniela-daniela
Buna ziua, ma numesc Daniela, am 31 ani, 1.59m 55kg.
Fumez de 12 ani dar de 6 ani fumez mai mult, insemnand 8 tigari pe zi.
Am incercat d emulte ori sa ma las dar am nevoie de ajutor...abia acum am constientizat ca nu pot fara ajutor de orice fel.. doar propunându-mi sa ma las..nu reușesc, nici citind efectele devastatoare.
Problema mea s-ar putea sa fie cauzata de tigari, nu neg asta.

Am niște ințepaturi in zona sternului, de la stern 2..3 degete mai in lateral, stanga si dreapta.
Sunt scurte, parca arsuri, parca frige, parca ințeapa, alteori e o durere, tot de scurta durata.
Pana acum le-am pus pe seama refluxului gastric inss am fost la endoscopie digestiva si nu mi-au spus ca de acolo ar veni durerile acelea. am gastrita cronica iar de reflux nu mi s-a zis nimic..eu stiu ca il am, il simt atunci cand mananc ce nu trebuie.
Se poate sa fie de la reflux acele dureri-ințepaturi?
Sa fie oare de la plamani, sau or fi nervi aceia ce ard așa?
Am mai avut junghiuri cand nu dormeam noptile dsr erau altfel..nu asa surde, si nu erau doar in zona plamanilor, sternului.

Ca sa ma explic mai bine, am de exemplu, de 3 luni 4 laringite si faringite, una mai usoara alta mai grava, am avut si horcăiala la expir - m-a speriat rău de tot aceea.
Acea horcaiala am căpătat-o sa zic asa, cand am avut sist imunitar foarte slabit si fiind friguroasa de fel, aerul rece de iarna mi-a racit ff tare caile superioare. Am simtit cum se inflameaza, cum incepea ss ma usture nasul, gatul si in jos pe trahee.
Acum.. eu ma gandesc ca traheea imi dă horcaiala aceea. Binenteles aceea fiind bolnava si de la fumat, ma gandesc la acei cili ce probabil nu isi mai fac treaba bine si de aceea poate racesc asa usor..? Are vreo logica ce spun?
Ajutati-ma cu un sfat va rog, sa stiu...e nevoie de o radiografie pt aceasta horcaiala si pt aceste intepaturi in jurul sternului?
Horcaiala se poate sa o am, laringita la fel, din cauza sinuzitei maxilare cronice..simt cum am mereu mucus in spatele nasului. (Urmeaza sa ma ocup si de dantura).

Sa fiu asa sensibila de la fumat incat sa racesc asa rapid de la putin aer rece? Erau 9⁰C cand am simtit aerul rece in plamani, durere de gat, plimbandu ma cu bicicleta.
Ma simt foarte sensibila, parca mi-ar intra aer rece direct in plamani.
Se poate sa am si o problema la coaste, a inceput sa doara sternul si sa imi pocneasca, vara trecuta cand am exagerat o perioada cu inghetata de mi simteam tot pieptul foarte rece.. gatul nu mi-a fost afectat dar oasele pieptului de atunci ma dor.

Ma ajuta cineva cu un sfat, o parere?
Sa fie plamanii sau o costocondrita sau de la reflux acele i tepaturi, mici junghiuri, arsuri in jurul sternuui, la 2..3 degete de stern.
Imi doresc foarte mult sa las fumatul, caut ajutor pt ca nu e deloc usor, avand si probleme emotionale si de tot felul.

Va multumesc frumos!!
Un an nou fericit!!
2 comentarii
0
03-01-2023, ora 20:22
tassevasi
Nu este medic/terapeut
tassevasi
Da, daca nu spuneati de bicicleta totul era fara raspuns. Toate aceste probleme le aveti din cauza mersului pe bicicleta neprotejata, mai ales cind e temperatura scazuta , la 9 grade se formeaza un curent si patrunde in zona oftalmica mult mai scazuta temperatura si de aceia ati racit aveti sinozita, gitul (laringele ) e primul care este afectat din cauza aerului rece si apoi se propaga la amigdalite, dantura si sinusuri. Cavitatea nazala nu mai poate incalzi aerul rece ce patrunde prin ia si de aici tot disconfortul.
A doua probleme din cauza efortului facut pe bicicleta, pozitia miinilor si a corpului au aparut la nivelul sternului dureri intercostale si intepaturi care nu sunt decit junghiuri.
Asa ca stati linistita din aceasta problema, protejati-va fata ( gura si nasul, cu fulare, gulere )gitul in perioada rece ( laringe, faringe, amigalele, dantura ca o sa aveti peobleme si cu urechile.
0
03-01-2023, ora 21:25
Daniela-daniela
Nu este medic/terapeut
Daniela-daniela
Of.. deci daca ma gandesc bine, de cand a venit frigul am cam lasat mersul cu bicicleta si m-au lasat si durerile din zona coastelor. Sunt mult mai rare ca inainte.
Desi.. am impresia ca am si ceca probleme cu incheieturile, șoldurile ma dor, la incheieturi, cand stau mai mult in picioare sau cand merg mai mult.
E o durrre tip os pe os care se macina..iar daca ma odihnesc imi revin. La fel cred ca e si la coaste desi acolo sunt diferite feluri de durere. Intepaturile mentionate mai sus, sunt diferite, nu par a fi de incheieturi, de reuma sau articulatii, ci nai de graba de muschi sau.panica mea..sa nu fie d ela plamani ceva.

Intr adevar ca, nasul imi face probleme..chiar simt ca imi ingheata foaaarte usor, nu mai incalzeste aerul ce intra in plamani, am si o perforatie de sept si..cred ca aceea 'ajuta' muult la laringite si la durerile de gat recurente.
Urechile clar..ma dor la vant rece, instant..desi durerea trece cat d ecat ușor.
La 2⁰ de ex..nu ies cu bicicleta fara caciula..ar fi grav sa fac asta.
Ms de comm, chiar mi-am dat seama de unele chestii.. :)
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Cum recunoști angina pectorală și de ce apare această durere
  • De ce apar durerile în piept în angină?
  • Durerile în piept - sunt dureri de inimă sau nu? (cum faci diferența)
  • Angio-computer tomografia ar putea fi cel mai bun prim pas în investigarea durerilor în piept
  • Scorul de calciu arterial coronarian prezice evenimentele cardiovasculare adverse majore în durerea toracică
  •