intepaturi puternice in talpi

23-07-2012
axinte ramona
Nu este medic/terapeut
axinte ramona
Buna ziua. Tatal meu acuza dureri si mai ales intepaturi puternice pe ambele talpi de circa 1 an si jumatate. A mers la medici diversi si nici macar unul nu a stiut ce diagnostic sa ii puna. A facut diverse analize si toti au dat pareri diverse. A luat diverse medicamente si s-a masat cu diferite creme si nici un rezultat. De unde inainte avea aceste dureri si sagetari de intensitate mica, acum s-a agravat. Se intampla ca sta intins in pat si deodata il inteapa in talpi pentru cateva secunde, jumatate de minut si apoi ii trece, si iarasi asa peste inca un pic de timp. Am omis sa sa zic ca numai daca sta sezut pe scaun mai mult de jumatate de ora sau o ora, i se umfla labile picioarelor, iar daca se intinde in pat, revin la normal. Poate va dati seama dumneavoastra ce are si daca se poate sa ii dati dvs un tratament. Daca o sa mai doriti anumite informatii in legatura cu tatal meu, vi le dau cu placere; numai sa reusiti sa dati de capat la ceea ce are tatal meu. Va multumesc si astept raspuns.
4 comentarii
0
23-07-2012, ora 18:31
maria 78
Nu este medic/terapeut
maria 78
Buna ziua! Am nevoie de sfatul, Dumneavoastra ! Din luna august 2011m-am ales cu o durere puternica a bratului stang.Chiar daca durerea ma insotea permanent, am continuat sa merg la serviciu.Pozitia coloanei si a bratului in timpul lucrului m-au facut sa sufar si mai mult, astfel incat am inceput sa amortesc.Nu-mi mai simteam nici degetele.De teama unui accident vascular m-am adresat medicului neurolog.Diagnosticul a fost de hernie de disc, iar tratamentul : antiinflamatoare, sedative si ceva pentru mentinerea sanatatii articulatiilor. Pot spune ca tratamentul s-a dovedit a fi eficient, dar din luna martie am renuntat la medicatie, iar la sfarsitul lunii iunie durerea si amorteala au revenit.Am facut o radiografie.Buletinul radiologic mentioneaza - rectitudinea regiunii cervicale-pensare spatiu i.v. c6-c7 si incipienta c5-c6 -modificari incipiente de spondiloza in regiunea cervicala inferioara. Am 46 de ani, 60 de kg., o constitutie zvelta si" stau" la serviciu in fata calculatorului aproximativ 9 ore pe zi, in copilarie am facut balet timp de 12 ani.Organismul este revoltat de antiinflamatoare, fac alergie si la cele de generatie noua si-mi maresc si perioada de sangerare a ciclului... Singurul tratament pe care-l suport este cel de nutritie si regenerare a articulatiilor.Ce ma indrumati sa fac?
0
23-07-2012, ora 19:52
Dr. Balcan Anisoara
Medicina de familie, Erbiceni, Iasi
Dr. Balcan Anisoara
@ramona : Scrie ce analize nu au iesit normale, ce controale a facut, ce tratamente a luat tatal tau ; daca fumeaza [ cat si de cand ], ce varsta are, ce greutate, ce fel de munca face.
0
23-07-2012, ora 20:03
Dr. Balcan Anisoara
Medicina de familie, Erbiceni, Iasi
Dr. Balcan Anisoara
@maria : A fost examinata coloana; dar regiunea umarului stang ? Un ortoped te- a examinat ? Dupa parerea mea trebuia sa faci un RMN umar stg..Revizuire pozitie la calculator si apoi sedinte la balneofizioterapeut.
0
24-07-2012, ora 10:22
Dr. Marius Uscatu
Ortopedie si traumatologie, Bucuresti
Dr. Marius Uscatu
Buna ziua!
Cu tot respectul fata de distinsa colega, pe care nu as dori s-o contrazic, eu cred ca este vorba despre un sindrom compresiv cervical (hernie de disc), care trebuie gestionat de catre neurochirurg.
Fireste ca nu este exclusa si o afectare a umarului, insa aceasta trebuie cuantificata prin examen clinic de catre specialistul in artroscopia umarului, fiind singurul in masura sa prescrie un RMN cu substanta de contrast (numai daca va considera necesar).
Prin urmare, trebuie sa consultati un NEUROCHIRURG.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg Ante-picior
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: